Gönderen Konu: İstanbul da mutelif yerlere konulan radar  (Okunma sayısı 4339 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: İstanbul da mutelif yerlere konulan radar
« Yanıtla #20 : Nisan 29, 2011, 01:52:24 »
Radarın amacı caydırıcı özellliği olması değilmi? O zaman levha ve uyarı ile orada radar olduğu belirtilmelidir. Gezici radar nedir ? Bence amacı para toplamaktan öte değil.
70 km hız sınırı İstanbul için çok az. Bazen bu hızda seyretmek bile kazaya sebebiyet verecek bir durum.
O kadar saçma sapan araba kullanan insanlar varki... Onlara ceza yazılmazken ben 77 km ile gidiyorum diye ceza yiyeceksem hakkımı helal etmiyorum.
Ayrıca bu ödediğimiz paraların bize tam anlamı ile geri döndüğünü hiç düşünmüyorum. Yol yapılırken bile birileri rant yiyor. 1 km otoban yolun fiyatı 1.500.000 $
İstanbul - İzmir yolu yapılıyor ne kadar zamandır. Hala tam anlamı ile doğru düzgün değil. Delik deşik yerler var. Şehir içleri yine aynı. Yamasız, çukursuz, deliksiz yol bulmak çok zor.  Her yer tangır tungur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 29, 2011, 01:52:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Nisan 29, 2011, 04:22:26 »
eskiden şöyle bir düşüncem vardı.madem bu uydu sistemleri var.aracınıza doğru düzgün bir takip sistemi takılıp nerde ne zaman kaç ile gidildiği gözlenip bilgisayara aktarılabilir.hatta bütün araçlara.bunun kötüye kullanımı olur mu olur.ama çıkarılmsı zor bi sistem falan yapılır.
bu sistemin yol ile senkronzze edilmiş hali yani hız sınırı 50 olan yerde 70 yaptırmaması ve araca sistemsel müdahale de mümkün.ben bunları düşündüğümde arabam yoktu ve navigasyondan falan bir haberdim.
70 hız sınırı belli bir akıcı yoğunluğa sahip böllgeler için çok anlamlı.hem kalabalık hemde dipdibe 100 le gidildiğini yaşıyoruz bebaberce ve o akan kalabalık herhangi bir yanyol birleşkesinde tıkanır ve kaza olur.ama akıcı bir yolda özellikle düz sahil yolunda 110 bile geçiliyor.
gezici radarın bir nevi terbiyeszilik olduğu kanatindeyim.cezaları kazanç olarak görmeninde UYGUN OLMAYAN bir bakış açısı.umarım cezalar eğitici özellikler gözönüne alarak koyulur.ceza bir eğitim kavramıdır.kazanç kapısı olmamalı.ama gözden kaçırdığımız bir nokta vatandaşların her yaş grubunun öğrencisinin-iş sahibinin bakınız devlet mekanizmasına güveni kalmamış.herkes devlet bizi kazıklıyor-haksızlığa uğratıyor.aç kaldılar ceza kesiyorlar gibi yakıştırmaları çok rahayça kullanbiliyor.ve bende çoğunun doğruluğuna bir şekilde şartlanarak emin oldum.tamam bu ülke için canımızı vermek vatana sahip çıkmak böldürmemek güzel ama birde şu açıdan bakalım beraberce şimdiki genç nüfüsu gözönüne alın. amerika vs her bireye 5000 dolar maaş verecek şartınız bayrak değiştirmek isim değiştirmek olsa?evet uç bir öngörü hatta saçma düşünce ama bu işlemler böyle bezdirici oldukça insanlar memleketine sahip çıkma konusunda gün geçtikçe dediğim çizgiye adım adım yaklaşıyorlar...moral bozmak istemem kusura bakmayınız....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 29, 2011, 09:11:09 »
çok kullanılan sarıyer-ortaköy güzergahında da radar olduğunu belirtmek isterim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 29, 2011, 09:26:53 »
çok kullanılan sarıyer-ortaköy güzergahında da radar olduğunu belirtmek isterim...

neresinde abi? kuruçeşme civarında değildir umarım
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 30, 2011, 00:13:20 »
o bölgeye radar lazım.erdal acar ile sergen yarış yapıyodu yıllar önce..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 06, 2011, 02:42:10 »
Benim bir önerim var, ben hız sınırını geçtiğim anda cezamı vereyim ama belediye de her trafik tıkandığında bana ceza ödesin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 23, 2011, 12:23:22 »
benim bazen hızlı gittiğim oluyor, her zaman yazılmıyor herhalde belli zamanlarda yazıyorlardır tabela olan yerlerde olsa gerek yoksa sınırı aşmayan araç yok herkese gelir diye düşünüyorum