Gönderen Konu: Polen Filtresi  (Okunma sayısı 10824 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Polen Filtresi
« : Mart 23, 2011, 18:09:12 »
arkadaşlar aracım 2000 model 1.3 corolla (yuvarlak far) bugün polen filtresini değiştirim dedim içinden çıkan filtre içler acısı ve bükülmüştü. usta bu filtrenin hiç bi işe yaramadığını filtrenin boru yüzülden büküldüğünü ve bu filtrenin uygun olmadığını söyledi filtreciye gittim o da uygun olanını bulamadı. bu araçların orjinal polen filtresi nasıl bi şeyki bilen arkadaşlar yardım mmmmmm

Toyota Club Türkiye

Polen Filtresi
« : Mart 23, 2011, 18:09:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Polen Filtresi
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2011, 18:14:45 »
arkadaşlar aracım 2000 model 1.3 corolla (yuvarlak far) bugün polen filtresini değiştirim dedim içinden çıkan filtre içler acısı ve bükülmüştü. usta bu filtrenin hiç bi işe yaramadığını filtrenin boru yüzülden büküldüğünü ve bu filtrenin uygun olmadığını söyledi filtreciye gittim o da uygun olanını bulamadı. bu araçların orjinal polen filtresi nasıl bi şeyki bilen arkadaşlar yardım mmmmmm

Bilenlerden bilgi bekliyoruz...
2002 corolla 1.4 VVT-I HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2011, 12:24:31 »
Mevlüt Bey, yetkili servisten fiyat almanızı tavsiye ederim. Eğer çok uçuk bir rakam değil ise orjinal filtre kullanmanız doğru olacaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2011, 12:29:59 »
benim polen filitresi 50 tl civarı (yan sanyi olanı 10-15 tl)
heralde üç aşağı 5 yukarı sizinkilerde bi 50 civarıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 24, 2011, 12:31:51 »
yan sanayi filitreler ile orjinal filitreler arasındaki fark nedir. kayzer diye türk markası var filtre üzerine nasıl sizce alınır mı
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 24, 2011, 12:35:10 »
valla serkan ben mardinde görev yapıyorum.Burası bazen toz fırtınası falan oluyor yan sanayi bir defa aldım onuda zaten 1 hafta kullanamdan geri orjinalini aldım.klima yan sanayi filtre ile bende öksürüge neden oluyor ayrıca orjinal uzun ömürlü 20 bin rahat gidiyor.Tabi sık sık hava ile temizletiyorum ben.Bizde ulaşması çok kolay 30 san.sökebiliyorsun her yıkamada temizletiyorum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 24, 2011, 12:37:45 »
Serkan; araban avatarındakiyse yan sanayi kullanma, klas araba , değmez, yan sanayi ürünleri taka arabalar için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 24, 2011, 12:39:37 »
TUNCAY KARDEŞİM ACABA TÜRK MARKASI KAYZERDE İTHAL DANDİK FİLTRELER GİBİMİDİR .PAKET BULDUM CATROL MAGNATEC 4 LİTRE YAĞ HAVA , POLEN, BENZİN FİLTRELERİ BİRDE 3 LİTRE PERTOL OFİSİ ANTİFİRİZ TOPLAM 120 TL.FİLTRELER KAYZER MARKA TÜRK BİR FİRMA. YOKSA SERVİSTEN ORJİNALMİ ALIYIM FİLTRELERİ KARARSIZIM.
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 24, 2011, 12:40:51 »
iş yerinde kullandığımız program sürekli büyük harf gerektirdiği için unutmuşum caps lock u kapatıp yazmayı özür dilerim
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 24, 2011, 12:45:25 »
abi yag filtresinde yan sanayi ile orjinal arasında çok fark yok corollada.Poleni yaşadıgın yer le alakalı birazda..Yan sanayi polende kullanabilirsin.Ama ben polen yan sanayi olsa bile yağ ile havayı orjinal ürün kullanmayı tercih ederdim.Gerçekten aralarında fark var.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mart 24, 2011, 18:16:52 »
arkadaşlar cvb lar için teşekkür ederim ancak benim sorunum orjinal yan sanayi falan değil piyasada öyle bir filtrenin olmaması görev yaptığım yerde toyota serviside yok... ustanın dediğine göre ha takmışım filtreyi ha takmammışım filtre boru gibi bir yere gelip katlanıyormuş ve hiç bir işe yaramıyormuş. bunun filtresi nasıl bi şeyki... bi de ne zor yere koymuşlar filtreyi ustann canı çıktı çıkartana kadar.... böle değişmesi gerekn bi şeye neden böle zor yere sokmuşlar o da ilginç..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 24, 2011, 19:57:45 »
Mevlüt , senin ustanın oradan filitre diye çıkarttığı şey kimbilir neyin nesi, normalde orada boru falan yok, filitre ise dikdörtgen bi kutu şeklinde
yanlız senin arabanda normalde, orijinalinde yani polen filitresi olmaması lazım, benim 2004 corolla terrada yoktu mesela

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mart 24, 2011, 23:16:31 »
Mevlüt , senin ustanın oradan filitre diye çıkarttığı şey kimbilir neyin nesi, normalde orada boru falan yok, filitre ise dikdörtgen bi kutu şeklinde
yanlız senin arabanda normalde, orijinalinde yani polen filitresi olmaması lazım, benim 2004 corolla terrada yoktu mesela

yok kemal abi polen filtresi çıkardı diktörtgen şeklindeydi tabi şekli kaymıştı baya bi tozlanmıştı. torpidoyu söküp altta zor bir yerde bulunuyor ordan çıkardı hatta iki ustaya gittim ikiside beceremedi ve yerleştirmeye çalıştıkları yere ışıkla baktılar bir borunun engel olduğunu buna uygun filtreyi bulmak gerektiğini sölediler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2011, 12:19:24 »
Herhangi bir yetkili servisten bir tanıdığınız alıp size kargo ile yollasın.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mart 25, 2011, 15:37:36 »
Herhangi bir yetkili servisten bir tanıdığınız alıp size kargo ile yollasın.

yollasalarda burdaki ustların takabileceğini sanmıyorum neyse artık servisi olduğu bi ile giderim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '12
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: PAKET
« Yanıtla #15 : Mart 25, 2011, 15:43:07 »
Serkan bulduğun yağ 10/40 varmı birde 2003 corolla terraya uygun yağ hava polan fitresi bulunuyormu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 25, 2011, 15:50:08 »
abi yag filtresinde yan sanayi ile orjinal arasında çok fark yok corollada.Poleni yaşadıgın yer le alakalı birazda..Yan sanayi polende kullanabilirsin.Ama ben polen yan sanayi olsa bile yağ ile havayı orjinal ürün kullanmayı tercih ederdim.Gerçekten aralarında fark var.

Tuncayım be hangisi doğru fark varmı yokmu :D :D :P :P :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 25, 2011, 22:36:43 »
la sen paparazisimisin.Onu nöbette yazmıstım o kadar yazdıgıma şükür..O mesaj da demek istediğimi sakin bir kafayla anlatayım.Yağ ve hava fiiltresinin orjinaliyle yan sanayisi arasında kalite farkı var ancak bariz bir fiyat farkı yok demek istedim.Yağ filtresi serviste 15 tl dışarda 10 tl hava filtresi serviste 35 dışarda 20 lira civarında anlatabildimmi mesut bey.en kısa zamanda intikamım acı olacak bekle sen taze damat :))
ben iyiyim gene kemal abi 2004 corollada polen yok demiş benim 2004 corolladaki ne filtresi ola :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 25, 2011, 23:58:47 »
la sen paparazisimisin.Onu nöbette yazmıstım o kadar yazdıgıma şükür..O mesaj da demek istediğimi sakin bir kafayla anlatayım.Yağ ve hava fiiltresinin orjinaliyle yan sanayisi arasında kalite farkı var ancak bariz bir fiyat farkı yok demek istedim.Yağ filtresi serviste 15 tl dışarda 10 tl hava filtresi serviste 35 dışarda 20 lira civarında anlatabildimmi mesut bey.en kısa zamanda intikamım acı olacak bekle sen taze damat :))
ben iyiyim gene kemal abi 2004 corollada polen yok demiş benim 2004 corolladaki ne filtresi ola :)

özlemişim seninle muhabbeti :D  :D ne yeni damadı ya 1 yıl oluyor nerdeyse :D hanım hamile 3 buçuk aylık ohoooo sen uyuyosun yahu :D:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 26, 2011, 01:16:19 »
Mevlüt kardeşim eğer polen filitresi torpidonun altında ise (benim arabamdaki gibi) alacağın toyota orjinal yada yan sanayi farketmez filitreyi kat yerlerinden 3 parça olacak şekilde katlamazsan filitre yerine oturmuyor.İlk defa sökerken tasarlayan japonu akraba olacak kadar olmasada ona yaklaşacak kadar anmıştım.Forumda buna benzer bi konu vardı ben oradan faydalanmıştım.
2006 corolla sol A/T LPG