Gönderen Konu: Akünün İntikamını aldım  (Okunma sayısı 5513 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Akünün İntikamını aldım
« : Mart 23, 2011, 07:13:28 »
Aralıkta aküm su koyvermeye başlamıştı, servise gittiğimde şarj edip gönderdiler beni :(
kısa bir süre sonra akü yine göz kırpmaya başladı, yine servise gittim, ama bana masal anlattılar sadece >:(
bende honda türkiyeye yazdım, onlarda servisi aramış,  tabi servis beni çağırdı ama gitmedim, onlar bana geldi
evde ölçtüler aküyü ve değişmesi gerek dediler, ancak son rapor çıktığında 3 yıllık normal garantim bitmişti
heralde garanti bitsin diye oyaladılar, 6 yıllık uzatılmış garantinin kapsamında akü yokmuş, merkeze bu durumu anlattığımda dangalak
biri teefon etti "sadece üretim hataları garanti kapsamındadır" dedi... bu ne demek şimdi, üretici hatası olan bir akü hemen kendini gösterir, oysaki benim akü 3 yıldır sorunsuz çalışıyordu,.. ama anladımki hondanın garantisi hikayeymiş, gerek bu forumda gerek diğer otomobil forumlarında okuduğum ve arkadaşlardan falan duyduğum gibi, arabada bir sorun olunca ya tüketici-kullanıcı hatası diyorlar; yada bana yaptıkları gibi son derece absurt bir gerekçe üretiyorlar

Gidip paşa paşa akümü aldım, ama servisten almadım, ne olduğu belirsiz bi markayı 160 tl (sanırım ayrıca işçilikte alıyorlar)
dışarda bi akücüden 110 Tl ye mutlu aldım, ve gayet memnununm şimdi

Bu durumda 6 yıl garantinin bana ne faydası var

Dahada önemlisi garantiyi yakmamak için neden servise gideyim, nasıl olsa garantinin palavra olduğunu anladım

Eğer Honda akümü olması gerektiği gibi garantiden değiştirseydi sanırım cebinden 60-70 Tl çıkacaktı, oysaki servis bakımından 450 Tl kaybediyor

40 bin bakımı 450 Tl ; bu ücretin içinde işe yarar sadece yağ ve filitresinin değişimi var galiba "agip" marka yağa dönmüşler ve çok iyi bir yağ olduğunu biliyorum
kendi listelerine  göre 4.2 litre yağ ve yağ filitresi 100 tl , peki geriye kalan 350 neyin nesi...işte bunların :
-klima dezenfektasyonu (kendim 10 Tl lik dezenfektan spreyi ile en az 5 kere temizliyorum)
-sıvıların kontrolü (kendim her fırsatta bakıyorum zaten)
-lastik balas ve rotasyonu  (gerektiğinde zevk için 4 tekeride söküp , yıkayıp, parlatıp yerinen takıyorum, Rotasyonunuda yönlü veya yönsüz    lastiklere göre yapıyorum, balans henüz gerekmedi)
-fren balatalarının kontrolü (otmeye başlayınca otomatikman gidip değştiriyorum ama daha en az bi 10 bin km. si var)
-lambaların kontrolu (Tabi ben gerizekalı olduğum için farların yanıp yanmadığını anlamıyorum)
-hava filitresi kontrolu  (açtım baktım tertemiz valla; araba asfalt dışı yol görmediki)
-ve bunun gibi bir kaç zırva daha

Sonuç olarak akü olayına kızdığım için garantiyi boşverip bi daha servise gitmemeye kara verdim
Dün servisten aradılar, Km. yi bilmemekle birlikte 1 yılın geçtiğini bakımın yapılması gerektiğini söylediler
bende yukarda yazdıklarımı elamana anlattım; adamcaaz haklısın dedi, başka ne diyebilirki gerçekten haklıyım
ama bunda servisin suçu olmadığını, Honda Tr.nin böyle davrandığını söyledi, baktım hakılda yani..
ama genede en azından yağ değişimini serviste yaptır, olmadık bir şeyle karşılaşma dedi; hatta sadece rağ değişimi işçiliğ öde
bakımı onaylıyayım dedi, yaklaşık 110  malzeme toplam 200 tl
Şöyle bi düşündüm, akü değişseydi 110 Tl cebimde kalacaktı, ama servise her zamanki gibi paşa paşa gidip 450 yi bayılacaktım
ama şimdi 250 karda oluyorum artı garantide (bi b..ka yaramasada) bozulmuyor (belki satarken işe yarar servis bakımlı , kayıtlı ve garantide diye)

Bu durumda Ok dedim ve servise gittim, normal servis istemediğimi belirttiğim halde inat ve ısrarla standart bakımın bütün prosedürünü  uyguladılar
şu gerek bu gerek te demediler, ki zaten ben arabamın neye ihtiyacı olduğunu çok iyi bilirim; ancak bakım dışı bir kaç  isteğimide yerine getirdiler
ön paçalıklardan birini alt kısmından yarmıştım, onu  onradılar, sipoplardan birinin iynesi bozuktu, lastik hava kaçırıyordu, onuda değiştirdiler
ve son jestleri dahada zarif oldu, faturayı 170 Tl ye düşürmüşler, ne olur ne olmaz diyerek bütün periyodik bakımlarıda deftere işlettim, daha önce nası olsa bilgisayar kayıtları var diye gerek duymuyordum, ama bu kez 1000 bakımı dahil tümünü işlettim,

İzmir Çamkıran Honda servisini  bu davranışından dolayı kutluyorum
ama Honda TR ile işim bitmedi daha...sırasıyla önce Japonyaya , tatminkar bi açıklama alamazsam tüketci halkarı mahkemesine, sonra şikayet var.com a ve bildiğim tüm forumlara yazacağım bu olayı, Markanın imajını bozmalarına izin vermeyeceğim

Son olarakta bu upuzun yazıyı okuma sabrı gösterdiğiniz için sizi kutluyorum

Saygılar

Toyota Club Türkiye

Akünün İntikamını aldım
« : Mart 23, 2011, 07:13:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Akünün İntikamını aldım
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2011, 08:32:37 »
Sonuna kadar arkanızdayız Kemal Bey, örnek bir mücadele segiliyorsunuz :alkis:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2011, 08:39:11 »
 :D :D :D :D :D :D :D
Abi süpersin valla...
En çok servisin eve gelmesi kısmına bayıldım :D :D :D
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2011, 08:54:38 »
Tebrikler Kemal bey,Cowboy şapkalı fotonuzu koysanız daha güzel oluyor.:)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2011, 08:58:53 »
demekki neymiş herzaman heryerde sat Honda al dememek gerekiyormuş ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2011, 09:08:27 »
kemal bey söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız. inanın servisin bu tutumunun yanında aracınıza mükemmel hizmet vereceğini düşünür çoğu kullanıcı. ama bakarsınız ki inanın hiçbir servis ya da özel servis sizin baktığınız gibi bakmaz aracınıza. elinizden geliyorsa, biraz zamanınız, birkaç aletiniz, uygun bir yeriniz varsa sizden iyi servis yok. zaten araç kitapçığında periyodik bakımlar bölümünde rutin bakımlar için '' kendinizin yapabileceği bakımlar'' diye bir not yeralır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2011, 09:10:47 »
Bu arada bir not:
Benim 2006 şirket aracı Honda Civic aküsü bir defa bile su koymadı. Halen son bakımda kontrol ettirdim, değişmeyi gerektirecek en ufak bir belirti yok.
Ama yeni kasa olan müdürlerdeki arabaların hepsi kaç defa akü problemi sebebiyle yolda kaldı. Ben her gün kullanıyorum bundan mı acaba diyeceğim ancak şirketteki tüm arabalar her gün kullanılıyor, anlamadım. Yeni kasada kaçak vs gibi birşey mi var acep? :huh:
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2011, 09:32:42 »
servis  hikaye  yaa :) , sanayi gibisi yoook :P , iyi  yapmışsın  kemal abi  takılırız  artık seninle  3.sanayide , eski kulağı kesik  japon amcalarım  var :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2011, 10:39:44 »
Abi senin hikaye kovboy hikayesine dönmüş.Honda tr yi sevmeyen kemal abi. 8-) 8-)kim tutar seni kemal abi sonuna kadar yanındayız  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2011, 11:06:34 »
Aklı selim ve gün görmüş bir insanın gösterebileceği en iyi çabalardan biri.. Kutluyorum seni Kemal abi..
Yanlız bir dipnot düşmeden geçemeyeceğim..
-Sat Toyota al :D
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 23, 2011, 11:50:56 »
helal kemal  abi :-)

Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 23, 2011, 12:42:35 »
kemal abim arkandayız.. çok seviyorum seni ya :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 23, 2011, 15:43:14 »
Kemal Abi eski aküyü atmadın ,satmadın vermedin,değil mi?
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 23, 2011, 15:48:41 »
Vay beee helal olsun yaa :D :D

Ama herkesin dediği gibi Sat toyota al :lol:

Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 23, 2011, 16:17:06 »
Efsanesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 23, 2011, 16:28:58 »
2007 sonrası çoğu civicte sorun var. şirkette kullandığım 2007 civic elegance'da da aynı problem var. motoru kapattığım zaman teybi falan açmıyorum parkları dahi yakmıyorum bi kere yolda kaldım artık tırsıyorum :) Kemal abi böyle fütüristik bir arabada nasıl böyle bir sorun çıkar gerçekten şaşırtıcı
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 23, 2011, 16:45:57 »
Tebrikler Kemal Bey,
Hepimize örnek olsun. Teknik bilgisi olmayan kullanıcıdan istifade etmek ve havadan para kazanmak isteyen servislere dur diyelim.
"Bilmemkaç bakımı" gibi soyut birşey için para istenmemeli.  Somut olarak ne işlem yapılacaksa tek tek onayımızdan geçerek yapılmalı ve bunlara para verilmeli.. Kimse fren hidroliğine bakıp min max arasında olup olmadığını söylemek için para istememeli. Kalitesiz mamulleri (yağ, antifriz vs.) yüksek fiyattan almaya kimse zorlanmamalı.

Toyota-Honda çekişmesini erteleyelim arkadaşlar...:) Onun zamanı değil.. Şimdi tebrik etme zamanı..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2011, 16:49:38 »
Sağolun sağolun arkadaşlar , tezahuratlarınız için teşekkürler, ben sizlerle varım :parti:

@Hakkı Saygılı[Sonuna kadar arkanızdayız Kemal Bey, örnek bir mücadele segiliyorsunuz]
  El ele verirsek demir dağları eritiriz Hakkıcıım, haksızlığa geçit yok :zombi:

@Umut Çalikel [Abi süpersin valla...En çok servisin eve gelmesi kısmına bayıldım]
   Eeee ne demişler... deli deliyi görmeden şeetmezmiş... :sicak:

@Can Emre Akay [Tebrikler Kemal bey,Cowboy şapkalı fotonuzu koysanız daha güzel oluyor.]
   Tabiki can , hiç seni kırarmıyım]:kanka:

@Mesut Akın[ demekki neymiş herzaman heryerde sat Honda al dememek gerekiyormuş ]
   Burada Marka çokta önemli değil, bütün servisler ne yazıkki aynı ucuz yollara başvuruyor, önemli olan haklarımızı bilmek ve korumak
   Akü dediğn 100 lira ne olacakki yarım depo benzin parsı diyip geçmemek lazım, önemli olan mantalite

@murat davarcı ; Yerden göğe haklısın Muratcığım; yabancılar bu konuda çok iyi; çoğusunun garajı ve alet edavatı oluyor, adam arabasının çoğu bakımlarını hobi olarak yapıyor, yağ değişimi dediğin nedir ya, aç tıpayı aksın yağ, koy yenisini üstten.... adamlar buji değişimi falan hepsini kendileri yapıyor, ne yazıkki bizim millet korkak alışmış, aman bozarım aman zarar veririm diye korkup ellemiyoruz; bakımda adam farları stopları kontrol ediyor ve bunun için bilmem kaç saat bakım işçiliği ücreti giydiriyor... bu benim olayda açık olarak görüldüğü gibi garanti falan hep tuzak, servise gitmemizi sağlamak için, son zamanlarda baktılarki kimse servisin kapısını çalmayacak, bu uzatılmış garantileri türettiler, hyundayi mi kia mı ne bilmiyorum dandik bi marka 5- 7 yıl garanti veriyor ... 7 yıl...tabi işin püf noktasını biliyorlar, bi sorun çıktığında kullanıcı hatası, ama 7 yıl boyunca servis mahkum kal...adilik valla hemde adiliğin daniskası >:(

@Umut Çelikel, şirket araçları yoğun kullanıldığı için aküleri aktif kalıyordur, sürekli şarj oluyorlar..ben çok yoğun kullanmadığım için olabilir, çevremdeki çoğu hondacı aynı dertten müzdarip, neredeyse honda akü mağdurları derneği kuracağız; şaka bir yana her şeyi elektronik olan bir arabaya 45 amper akü koymak hangi japonun fikriydi acaba, kendisine sık sık rahmet okunduğu kesin :zombi2:

@Tunç Sancak [servis  hikaye  yaa  , sanayi gibisi yoook  , iyi  yapmışsın  kemal abi  takılırız  artık seninle  3.sanayide , eski kulağı kesik  japon amcalarım  var ]
   sayi kultürüm biraz zayıf kalmış Tunç, bi ara beraber gidelimde bir kaç polen filitresi falan alayım, sanayide ucuzmuş bayaa

@Yusuf Cenan [Kemal Abi eski aküyü atmadın ,satmadın vermedin,değil mi? ]
   Verirmiyim hiç, bir numaralı delil o ; ya akünün dışındaki koruyucu kılıf görünüyor ondada honda yazısı var, bende saf saf akünün markası bile honda diye mayışıyorum...Meğer içindeki WX 1         diye  sıradan bilinmedik bi marka aküymüş ; iş mahkemeye kadar uzarsa delil olabilir

Arkadaşlar , iyice araştırdım,  Hondanın bakım periyotları (fabrikasının verdiği) bir yıl veya 20 000 kilometreymiş, oysaki türkiyede bi yıl 10 bin ... hatta arabayı ilk aldığımda 6 ayda bir iyorlardı, millet isyan edince 1 yıla çıkardılar; sanıyorum toyota servisleride  aynı tatkiği uyguluyor... servisler satıştan tatmin olmuyor, asıl servisten kazanıyorlar, bazı vicdansız doktorların eczacıyla anlaşıp hastalara gereksiz yere ilaç yazmaları gibi bunlarda gereksiz yere parca değiştirip para kazanıyorlar, bunun en canlı örneğini daha yeni yaşadım, hava filitresi kesin kirlidir dediler,  açıp çıkarttım, gözleriyle gördüler hatta bisi alıp  yere vurdu toz toprak çıkar diye , hiç bir şey çıkmadı tabi.. yavw filitre renginden belli bembeyaz, hava tutmaya bile gerek yok.. ama amaç onu atıp yenisini koymak ve tabiki filitre parası   ve en acı tarafıda  bu işlem için işçilik yazması...hava filitresini yerinden çıkarıp oraya başkasını takmak kaç dakika arkadaşlar, bunuda işçiliğimi olurmuş ya... gelde isyan etme
Kızgınlığımı hoş görün arkadaşlar, beni genellikle şakacı-gırgır halimle tanırsınız, ama bu konuda gerçekten kızgınım, resmen keriz yerine koyulduğumu hissediyorum; bazı markaların Mesela WV nin bakım ücretleri çok daha pahalıymış ; şöyle bir inanç var, "arabası olan zengindir, kazıkla kazıklayabildiğin kadar" hökümet bile aynı mantıkla ha bire basıyo zamları benzine
Bu düzen değişmeli arkadaşlar değişmeli... Değişecek :trinity:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2011, 18:38:55 »
Kemal bey güzel yazi; elinize saglik. Ve umarim Honda'ya yaptiklarinin ne kadar yanlis oldugunu anlayacak kadar rahatsizlik verirsiniz.

Kolay gelsin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 23, 2011, 19:15:41 »
Honda yanlış adama çattın...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)