Gönderen Konu: Akünün İntikamını aldım  (Okunma sayısı 5512 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Akünün İntikamını aldım
« Yanıtla #20 : Mart 24, 2011, 13:45:43 »
:) Biz de cüzdandan parayı çıkarmak için onlardan işçilik ücreti keselim.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 24, 2011, 13:45:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 24, 2011, 15:23:58 »
kuzenime yeni aldığımız 2009 civic te de  akü problemi meydana geldi.2 kere yolda kaldı.
emniyet kemersiz çıkmam abi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 25, 2011, 09:20:36 »
işin kötüsü öyle bi yere koymuşlarki aküyü, yüksek amperli akü alıp takamıyorsunuz, birde farklı akü takmayın diyorlar
alternatör aküyü şarj edemez gibi bir şeyler söylediler; araç çok fazla elektronik, 45 amp. kesinlikle hatalı bir seçim,
 hondanın diğer modelleride aynı, hele city tam komedi, ses sistemi falan takanlar bagaja ayrıca ikinci bir aküde koyduruyorlarmış
gördüğünüz gibi her markanın ayrı bir handikapı var, hondanın bazı eksiler mevcut ama en kötüsü bu akü
Forumlarda falan araçların eksikliklerinin dile getirlmesi çok yararlı oluyor arkadaşlar; en azından Honda dinliyor müşterisini
çok talep olunca 2009 modelden itibaren, UK ile açılabilen bagaj; USB baglantısı; timer'li  (fasılası ayarlanabilir)  silecek vs eklediler
inşallah bu aküyüde değiştirip adam gibi bi akü koyarlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #23 : Mart 26, 2011, 16:42:44 »
Kemal abinin intikamı!

Yakında sinemalarda...

:D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 05, 2012, 21:05:58 »
Helal olsun diyorum!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 05, 2012, 21:26:49 »
Merhaba Kemal bey,

Öncelikle yeni akünüz hayırlı olsun.

Bildiğiniz gibi araçların her parçasını fabrika üretmiyor, yan destek sanayiye yaptırdığı, ihtiyacı olan mekanik/elektronik parçalara en az 3 yıllık garanti alıyor ve bu garantiyide bize uyguluyor.

Aküyü üreten firma da, Honda'ya 3 yıllık garanti verdiğinden sizin arızalanmış akünüzü servisiniz garantiden değişemiyor.

Bunun dışında diğer elektronik/mekanik parçalarınızın garantisi 6 yıl olduğundan servisinize gitmekten vazgeçmeyin derim.

Pireye kızıp yorgan yakma durumuna düşmeyesiniz. İnşallah öyle bir durumda oluşmaz elbette.

Yalnız öyle bir durum oluşursa da inanın her Marka aracına sahip çıkıyor, arızalı parçayı üreten firmanın garantisi olduğu sürece neden Honda yada diğerleri o parçayı değişmesin ki?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 05, 2012, 21:55:20 »
servis konusunda Toyota biraz daha iyi niyetli gibi geliyor bana.. burada motorun siboplarını sıyırtıp garanti kapsamında değiştirenler falan oldu.. fakat haklı mücadelenizi kutlarım.. umarım hondanız ile mutlu mesut geçinirsiniz artık..
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 06, 2012, 14:36:24 »
   konuya en son 10 ay önce yorum yapılmış.Kemal abi daha nelerle uğraştı neler :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 06, 2012, 16:24:28 »
Kemal bey bütün markaların mantığı aynı, çünkü asıl parayı servisten kazanıyorlar. Garanti var diyerek sizi en az senede bir kere çarpıyorlar. Umarım beklediğiniz neticeyi alırsınız.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 06, 2012, 16:32:06 »
Konuyu kitlesem mi ne yapsam bilemedim yauv :D

Sayın üyeler abilerim aplalarım eş dost akraba :D  Lütfen mesajlarımızda konunun tarihine bakalım....

Tamam benzer bir mevzu ya da devam eden bir olay konu hortlatılabilir ama bu tür durumlara lütfen biraz daha özen, şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 06, 2012, 16:37:58 »
@ Tekin bey haklısınız
iyikide ğireye kızıp yorganı yakmamışım
daha doğrusu iyikide honda servisi anlayış gösterip servise devamımı sağlamış
hiç beklemediğim bir sorunla karşılaştım ve garanti den çözdüler

Oldukça deneyimli bir sürücüyüm, balatalar çabuk eskimesin , diskler çabuk bozulmasın diye çoğu zaman
frene bile basmıyorum; yüksek hızlarda falan yavaşlamak için vites küçültüyorum, vites otm. olduğu için çok kolay ve seri küçülte biliyorum
eğlenceli de oluyor

kısa bir süre önce frene bastığımda bir dalgalanma hissettim, önce balans tır dedim
serviste balans 60 tl, balçovada bir lastikçi 20 tl ye yaptı, ama adam balansı yaparken lastiklerin ayvayı yediğinide söyledi
malum 4 yıldır aynı lastik üzerinde ve km. 45 bini geçti
ama o vuruntu balanstan değil frendenmiş;
tam da  bu sıralarda ön sol kapı fitilinin inip bindiğim kısmında yırtık gördüm, 110 kıloyum ya
inip binerken heralde yıpratmış olmalıyım, servise gittim .... ve.... hayret bir şey garantiden değiştirdiler
hazır gitmişken frendeki vuruntuyuda söyledim, usta test etti balatalardandır dedi
ısrarla ve özellikle balatalar değişince düzelir değilmi dedim
adam % 98 düzelir diyince kabul ettim , yeşil klipperli kaliteli bir balata taktılar
fren dozajı mükemmel oldu ama o vuruntu gitmedi
bu sefer disklerdendir , dikler yanık dediler;  oysaki kendileri diskler temiz sadece zımparalayacağız demişlerdi
disklerde pahalı; garantiden değişin dedim, ama merkeze sormuşlar "olmaz diskler sarf malzemesidir, kullandıkça eskimesi yanması vs normaldir" buyurmuş çok bilen

O zaman yepisyeni balatalarımı niye değiştirp 140 Tl mi(İşçilik almadılar) aldınız dedim....korkunç bir intikam planı hazırlamaya başladım
şikayet var'a şikayetimi yazdım, honda japonyanın adresini buldum, tüylerini diken diken edecek bir şikayet dilekçesi hazırladım, hemde 3 adet
türkçe, ingilizce ve japonca.... ancak eylem planlarımı uygulamaya koyamadan servisten aradılar, servise her giriş çıkışta arayıp memnunmusunuz diye soruyorlar
bende hep çok memnun olduğumu söylerdim, bu sefer ise fena kalayladım, ustanız hiç bir şeyden anlamıyor dedim, garantiniz kandırmaca dedim, dedimde dedim, alahtan arayan bayandı da ağzımı bozamadım; kızcaaz şaşkınlıkla servis müdürünü arayıp durumu bildirmiş, sevris müdürüde beni arayıp bu durumu mutlaka düzelteceğini söyledi, ve mutlu son ertesi gün arayıp diskleri garantiden değiştirdiler , gerçektende sorun kalmadı, yeni diskleri yanyana görünce eskilerin gerçekten yanmuş olduğunu anladım resmen kahverengi olmuş

Servisle merkez arasındaki diyaloğu çok merak ediyorum
önce sarf malzemesi olmaz demişler
sonra nasıl olduda kabul edip garatiden değiştirdiler anlamak zor

arabanmı var , derdin var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Ocak 06, 2012, 17:50:50 »
Merhaba Kemal bey,

Bu vesileyle yeni disklerinizde hayırlı olsun, fakat yine de tekerlekler soğumadan yıkamayın derken, disklerinizin farklı renkte (kahverengi) olmaları, kalite yetersizliğinden yamulduğu anlamına geldiğinden, garanti dahilinde değiştirdiklerini düşünüyorum.

Honda çok sevdiğim ikinci Japon markasıdır, ve bu devirde fiyat farkı çok az kaldığı halde düz şanzıman seçiminde bulunanları anlamıyorum, özelliklede ticari araçlarda.

Güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 07, 2012, 18:47:17 »
Merhaba Kemal bey,

Bu vesileyle yeni disklerinizde hayırlı olsun, fakat yine de tekerlekler soğumadan yıkamayın derken, disklerinizin farklı renkte (kahverengi) olmaları, kalite yetersizliğinden yamulduğu anlamına geldiğinden, garanti dahilinde değiştirdiklerini düşünüyorum.

Honda çok sevdiğim ikinci Japon markasıdır, ve bu devirde fiyat farkı çok az kaldığı halde düz şanzıman seçiminde bulunanları anlamıyorum, özelliklede ticari araçlarda.

Güle güle kullanın.

Üzerindeki diskler orijinalleri idi, yani japonyada üretilmiş olan disklerdi
ayrıca disklerde yamulma falan yoktu, zayen öyle bir deformasyon olsa tornaya verip düzelteceklerdi
bana söyledikleri "diskler yanık"
yanık dediklerinin tam anlamını bilmiyorum,
diskler neden yanar onuda bilemem
ancak kullandıkça eskiyen bir parça olduğu kesin

servis elemanı merkeze sorduğunda önce hayır demişlerdi, garantiye girmez demişlerdi
ama daha sonra servis müdürü arayıp , merkezi ikna edeceğini söylemişti
sanırım bunlarınki danışıklı döğüş

ama sonuçta garantinin az da olsa işe yaraması beni mutlu etti

birde şu var; yeni çıkan civic çok ama çok kötü

her ne kadar göstergeler 3 boyutlu, derinlik kazandırılmış ve çok işlevli bir bilgisayar ekranı (aynı zamanda geri görüş kamerasının da ekranı) eklenmiş olsa da kasa ve iç dizayn tümüyle berbat

yani elimdeki civic efsane olmaya aday, kıymetini bilmem iyi korumam lazım,
önce biraz aksesuar , spoiler , geri görüş kamerası Navigasyon vs ile zenginleştirip
servise devam etmem gerek, arabayı dışarda kurcalatmayayım değerlenecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #33 : Ocak 08, 2012, 13:33:56 »
Merhaba Kemal bey,

Bir önceki yazınızda "kısa bir süre önce frene bastığımda bir dalgalanma hissettim, önce balans tır dedim" sözünüzden de anlaşılacağı gibi diskinizde yamulma oluşmuş.

Yeni disklerdeki yamulmaların, ya diskin sıcakken yıkanmasından ya da üretim kalite hatasından dolayı olduğu bir gerçektir. Sizin ki yandığından yamulma meydana geldiği belli.

Diski meydana getiren demir ve krom karışımı (çelik), istenen standartta olmadığından, üretim hatasıdır.

Yeni Civic'leri yakından inceleme fırsatım olmadı, yalnız herzaman yeni model daha iyi olacak gibi bir şey de yoktur, eğer kalite hataları varsa düzeltmeye gideceklerine inanıyorum.

Eski olsun yeni olsun genel kavram olarak araçlar arasında çok büyük farklar kalmamıştır. Seçtiğiniz araç ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa ve modelinede aşıksanız yatırılan para/kullanım süresi orantısı çok önemlidir. O aracınızın her bakımını yetkili serviste dahi yapsanız, yeni bir araç almaktan ucuza geleceğinden, ona iyi bakmaktan kaçınmamalısınız ve artık ihtiyaçlarınızı karşılayamaz duruma geldiğinde değişmelisiniz, diye düşünmekteyim.

Bu arada, profil resimlerimizin altındaki "İtibar" kısmı renklerle ve kutucuk adet sayısıyla düzenlenmeye devam edebilir, fakat mouse imlecini üzerine getirdiğimizde onlara verilmiş anlamları görmemize gerek yoktur. Kimin "adam" yerine konup konmadığına, yazdımız şeyleri okuyan okuyucular karar vermelidir, bilgisayar programı değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 08, 2012, 13:54:51 »
benca sat sen hondayı bir toyota al kurtul kemal amca...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 08, 2012, 14:10:56 »
Kemal abi sat kurtul..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)