Gönderen Konu: En iyi pasta cila Nigrin, Guex... vs hangisi?  (Okunma sayısı 33244 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
En iyi pasta cila Nigrin, Guex... vs hangisi?
« : Mart 20, 2011, 12:19:47 »
İnce çizikleri gidermek için pasta cila almayı düşünüyorum, tavsiyeleriniz nelerdir? Nigrin ya da Guex almayı düşünüyorum Alman malı olup kaliteli olduğunu düşündüğüm için.
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Toyota Club Türkiye

En iyi pasta cila Nigrin, Guex... vs hangisi?
« : Mart 20, 2011, 12:19:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Pasta cila güncel
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2011, 18:28:50 »
sizin konunuz hem guncel olsun hem de ben sorumu ileteyim.

metalik boyalara üzerinde koruyucu verniği olduğu için bildiğim kadarıyla pasta uygulanmasına gerek yok ,sadece cila yeterli olur diye biliyorum.

geçenlerde rastladığım clay bar deniyor (oto yüzey temizleyicisi) kil olarak geçiyor..bu kili metalik boya üzerine uygulamak aracın verniğini attırır veya aşındırır mı ? çok etkili bir hamur bileşimi olduğu için iyi sonuç veriyor ama metalik boyalara gelir mi orasında emin değilim.
ayrıca cila konusunda masraf yapmayalım diyorum arkadaşın belco marka cilası var nasıldır ? tecrübesi olanlar deneyenler var mı?

bir iki araştırma yaptım cila markalarında meguirs adını tam getiremediğim C ile yazılıp sayı rakamı oluyordu..onlar gibi bir kaç tane daha vardı olmadı onlardan da bakabilrim galiba..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: En iyi pasta cila Nigrin, Guex... vs hangisi?
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2011, 18:36:50 »
ben bundan 2 yıl önce valma marka teflon cila almıştım güneş kremi kıvamında ve renginde bir kıvamı var.iyice çalkalayıp yumuşak bir süngerle ara. yüzeyine sürüyorsunuz
daha sonra 5 dakika sonra fiber bir bezle veya pamuk yardımıyla araca yediriyorsunuz.ara. inanılmaz çıkıyor birde .gerçekten araçtaki kiri alıyor pamugun üzerine simsiyah lekeler çıkıyor .
Eskiden Çbs polish kullanıyordum ama çok bozdu neredeyse işe yaraıyor diyebiliriz . Bakalım bu sene amerikan cila denemeyi düşünüyorum muhtemelen hafata sonu  uygulayacagım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Pasta cila güncel
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2011, 19:40:55 »
sizin konunuz hem guncel olsun hem de ben sorumu ileteyim.

metalik boyalara üzerinde koruyucu verniği olduğu için bildiğim kadarıyla pasta uygulanmasına gerek yok ,sadece cila yeterli olur diye biliyorum.

geçenlerde rastladığım clay bar deniyor (oto yüzey temizleyicisi) kil olarak geçiyor..bu kili metalik boya üzerine uygulamak aracın verniğini attırır veya aşındırır mı ? çok etkili bir hamur bileşimi olduğu için iyi sonuç veriyor ama metalik boyalara gelir mi orasında emin değilim.
ayrıca cila konusunda masraf yapmayalım diyorum arkadaşın belco marka cilası var nasıldır ? tecrübesi olanlar deneyenler var mı?

bir iki araştırma yaptım cila markalarında meguirs adını tam getiremediğim C ile yazılıp sayı rakamı oluyordu..onlar gibi bir kaç tane daha vardı olmadı onlardan da bakabilrim galiba..

Clay barın metalik boyaya hiç bir zararı olmaz. 3 derecesi vardır sert orta ve yumuşak,sert olanı çok bastırırsanız araçlardaki daireseller gibi çizik yapabilir sadece. Araç verniğini attırmak okadar kolay birşey değildir. Metalik araçlarda ortalama olarak 40 mikron astar+40mikron boya+40mikron vernik vardır tabi bu modele hatta üretim partisine görede değişebilir. İşini bilen bir pasta-cila uygulayıcısı makine ile bile en fazla 4-5 mikron alarak o boya üzerinde gördüğünüz örümcek ağı gibi olan çizikleri hatta ufak çaplı çizikleri bile %95 yakın yok eder. 2 yılda bir uygulama yaptırsanız 16 sene boyunca vernik sizi idare eder ondan sonra boyaya ulaşırsınız.  Sizin elle yapacağınız pasta ise en fazla 1-2 mikron götürebilir. Bu konudaki tek istisna şu kahverengi çok kalın pastalardır onlardan kullanmayın. İnce pastalar elle uygulandığında sadece boyanın yüzeyindeki oksitlenmeyi alır boyayı temizler. Oyüzden rahat olabilirsiniz. Bu uygulamadan sonrada güzel bir cila ile(katı olması daha iyidir) yüzeyi koruma altına alırsanız parlaklığını uzun süre korur. Çbs türevi pasta-cila karışık ürünlerin ömürleri en fazla 3yıkamadır ve gerçek bir koruma sağlamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2011, 22:24:05 »
2005 avensis okyanus mavi renkte, el ile yapılabilecek bir pasta cila önerebilir misiniz? ya da sadece cila ?
fiyatı, nereden bulabilirim vs. :)
'bozuk yol yoktur az benzin vardır'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2011, 22:34:35 »
kendi aracıma önce Meguiars clay bar ile yüzey temizliği yaptım daha sonrada Turtle Wax No:1 shine teflonlu cila uyguladım sonuçları imzadaki linkten görebilirsiniz arkadaşlar.

sonraki cilada Meguiars Nxt kullanmayı düşünüyorum

araca çok gerek kalınmadıkça pasta uygulanmasından yana değilim,yok eğer illa pasta yaptıracağım derseniz bi kez yaptırıp üstteki çizikleri giderin sonrasında cilaya devam ediniz.

meguiars clay bar:23 lira
turtle wax no:1 cila 23 lira
 internetten aldım hepsini.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 01, 2011, 23:47:35 »
maguars pasta ince pasta
maguars glaze
maguars wax cila
tadından yenmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 02, 2011, 08:46:43 »
facebook'ta Meguiars'ın sayfası var oradan daha net bilgi alabilirsiniz,hem üzerinde çalışma yapılmış araçların fotoğraflarıda var onları görünce iştahınız kabarır :)
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 02, 2011, 11:05:28 »
maguars pasta ince pasta
maguars glaze
maguars wax cila
tadından yenmez
Kaliteli olarak sadece meguiars ürünleri yok daha bir çok marka var. Glaze ise genelde koyu renk arabaların uygulanması tavsiye edilir. Fakat glaze uyguladıktan sonra arkasından uygulayacağınız wax yada sealant ın glaze ile uyumluluğunu araştırın. Uyumsuz ürünler yüzeye tutanamaz ve puslu bir yüzey bırakır. Birde glaze yaz aylarında uygulayın,glaze gösteriş ürünüdür. Kışın ilk amaç boyanın korunması olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 02, 2011, 11:16:33 »
bayağı uzun bir süredir incelediğim ürünler var.. elde ettiğim sonuç şu; en iyisi diye bir şey yok!

nigrin, iyidir hoştur ancak korumak için değil de temizlemek için kullanacağım bir marka.

turtle wax, benim gözümde ucuz meguiars'tır

meguiars, iyidir hoştur, güzel koruma ürünleri var.

sonax, çok basit türkiyede büyütüldüğü kadar iyi ürünleri yok.

pasta yapmam, 2 yulda bir uygulamayla 16 yıl götürür denmiş, katılmıyorum, benim tavanda köşedeki bir kısım astara inmiş pasta yapan bir dayı.. bir kere benim haricimde biri dokundu arabaya boya koruma anlamında o da aldı götürdü boyayı... kullandığı markayı bilmiyorum

benim kullandığım ürünler;

nigrin bezleri kullanıyorum, torpido bezi, boya koruma, cila pedleri vs vs çok güzel bezleri var.

sonax şampuan kullanıyorum, ucuzdu diye aldım :)

turtle wax clay kit kullanıyorum, diğer kil setlerine ek olarak sıvı kil de var ve kil uygulayıcısı olarak meguiars gibi hızlı cila değil, kil uygulayıcısı veriyor. gördüğüm en iyi kil seti turtle waxta, ancak türkiyede satışı yok, amerikaya giden bir tct üyesi yardımıyla getirttim.

meguiars strachX ve swirlX kullanıyorum, strachX nispeten büyük çizikleri gidermeye yarıyor, aşırı güçlü olmayan ama güçlü bir pasta, ancak kendisine pasta denmiyor, .çizik giderici deniyor.. swirlX de harelenmeleri kılcal çizikleri götüryor.

cila olarak turtle wax ice kullanıyorum, ciddi anlamda memnunumi meguiars NXT kadar olmasa da ona çok yakın bir kalitesi var, çok derin bir parlaklık katıyor.. bambaşka bir arabanız oluyor resmen..

döşeme temizleyici olarak 3 ayrı ürün birden kullanıyorum; turtle wax interior1, güzel bir koku çıkarıcı. turtle wax interior sypray, güzel bir leke çıkarıcı ama çok güçlü, dikkatli kullanım gerekiyor, köpük olarak değil sıvı olarak atıyor. sonax yeşil bir döşeme temizleyici sprey, çok güçlü olmayan leke çıkarıcı.

yardımcı ürünler;

berner su kaydırıcı, toyota servisten aldım

sonax buğu önkleyici, berbat bir ürün, beğenmedim hiç.

the solution lastik parlatıcı, en sevdiğim ürün, bitmek üzere ve çok kötü hissediyorum bitiyor diye çünkü görüp görebilceğiniz en güzel lastik parlatıcı bu.. simsiyah parlak yapmıyor diğerleri gibi, yeni aldığınız görüntü gibi yapıyor, mat sayılacak yumuşak bir parlaklık.

yıkama aralarında kullanım için detailer, turtle wax.

yıkamak için meguiars koyun yünü yıkama eldiveni.

aklıma gelmedi başka kullandığım ürün ama illa ki vardır kıyıda köşede saymayı unuttuğum bir şeyler :D sonuç şöyle bir şey bu kadar emekten sonra;

bu suyu püskürtünce oluşak damlalara hortumla akan su verince suyun akışı ve damlaların duruşuna örnek bir fotoğraf;

bu da aracın parlaklığına örnek bir fotoğraf; annem sürttü diye çekmiştim, parlaklığa örnek oldu :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 02, 2011, 12:32:54 »

pasta yapmam, 2 yulda bir uygulamayla 16 yıl götürür denmiş, katılmıyorum, benim tavanda köşedeki bir kısım astara inmiş pasta yapan bir dayı.. bir kere benim haricimde biri dokundu arabaya boya koruma anlamında o da aldı götürdü boyayı... kullandığı markayı bilmiyorum

Size uygulama yapan "dayı" işi bilmiyormuş. Oyüzden sanayide 50 liraya pasta-cila atan arkadaşlara yanaşmayın.Birde genel olarak köşe kısımlar boyada zayıf olan bölgelerdir üzerinde çok fazla çalışması tehlikelidir. Bikaç cila sonrası boncuk fotosuda benden.Bunlar internette bulup beğendiğim bikaç gün sonra bizim boncuklarıda eklerim
http://i496.photobucket.com/albums/rr330/The_Nod/3-5.jpg
http://i496.photobucket.com/albums/rr330/The_Nod/2-7.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Nisan 02, 2011, 14:33:25 »
Size uygulama yapan "dayı" işi bilmiyormuş. Oyüzden sanayide 50 liraya pasta-cila atan arkadaşlara yanaşmayın.Birde genel olarak köşe kısımlar boyada zayıf olan bölgelerdir üzerinde çok fazla çalışması tehlikelidir. Bikaç cila sonrası boncuk fotosuda benden.Bunlar internette bulup beğendiğim bikaç gün sonra bizim boncuklarıda eklerim
http://i496.photobucket.com/albums/rr330/The_Nod/3-5.jpg
http://i496.photobucket.com/albums/rr330/The_Nod/2-7.jpg
kesinlikle. ufak bir kaza yapmıştım, ön sol çamurluk boyandı, dayı boyadan sonra bütün arabaya pasta yapmış, yakmış tavanda sağ arka köşeyi. çok kızmıştım. ama zaten pasta mantıklı bir şey değil. boya koruma yapmanın amacı zaten pasta yapmamak.. boyayı korumaya çalışan biri verniği inceltir mi ?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 02, 2011, 17:23:48 »
kesinlikle. ufak bir kaza yapmıştım, ön sol çamurluk boyandı, dayı boyadan sonra bütün arabaya pasta yapmış, yakmış tavanda sağ arka köşeyi. çok kızmıştım. ama zaten pasta mantıklı bir şey değil. boya koruma yapmanın amacı zaten pasta yapmamak.. boyayı korumaya çalışan biri verniği inceltir mi ?
Böylesi çok. Kaş yapayım derken göz çıkartıyorlar. Pasta genel olarak uzun süre korunmamış,lekeler çıksın diye fırçayla bastıra bastıra yıkanmış hatta otomatik yıkama makinelerine girmiş çok çizikli arabalarda boyayı ilk günkü haline kavuşturup ondan sonra koruma yapılması için yapılmalı. Bir kere adam gibi pastadan sonra dikkatli yıkarak ve belli aralıklarda cila atarak boyayı sürekli parlak ve ilk günkü gibi korunabilir. Daha sonraki uygulamalarda kil+cila işini çok rahat görür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Nisan 02, 2011, 18:21:29 »
Böylesi çok. Kaş yapayım derken göz çıkartıyorlar. Pasta genel olarak uzun süre korunmamış,lekeler çıksın diye fırçayla bastıra bastıra yıkanmış hatta otomatik yıkama makinelerine girmiş çok çizikli arabalarda boyayı ilk günkü haline kavuşturup ondan sonra koruma yapılması için yapılmalı. Bir kere adam gibi pastadan sonra dikkatli yıkarak ve belli aralıklarda cila atarak boyayı sürekli parlak ve ilk günkü gibi korunabilir. Daha sonraki uygulamalarda kil+cila işini çok rahat görür.
bingo!! ben de onu demek istiyorum zaten. pasta korunmamış araçlarda bir nevi "fabrika ayarlarına geri dön" seçeneği olabilir sadece benim gözümde.. ondan sonra boya koruma amaçlı yapılmamalı. kil ve gerekirse hareleri götürmek için swirlX gibi bir ürün kullanarak boya ilk günkü haline getirildikten sonra güzel bir cila işlemiyle boya koruma sağlanmalı bence.

bu fotoğrafını koyduğum 2009 corolla, sıfır aldık alırken ziebart boya koruma istedim, sonra gereksiz olduğunu farkedip kendim soyundum bu işe.. çok da iyi oldu. benden başkasının yıkaması yasak aracı, herkes biliyor bunu ailede. ben yıkıyorum yıkama eldiveniyle, her yıkama sonrası detailer kullanıyorum, 6 ayda bir de turtle wax ice.. harelenme bile yok araçta..

ekleme;
haa bunu her yıl pasta yapan adam da söyler, benim araba da o şekilde hiç harelenme bile yok tarzında.. üstelik fırçayla falan da yıkıyor olabilir.. ancaaak, ben bu şekilde devam ederek 10 yıl aynı boyayı ilk günkü gibi koruyabilirim.. pasta ile her yıl biraz daha gidecek boya..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 02, 2011, 18:44:52 »
bingo!! ben de onu demek istiyorum zaten. pasta korunmamış araçlarda bir nevi "fabrika ayarlarına geri dön" seçeneği olabilir sadece benim gözümde.. ondan sonra boya koruma amaçlı yapılmamalı. kil ve gerekirse hareleri götürmek için swirlX gibi bir ürün kullanarak boya ilk günkü haline getirildikten sonra güzel bir cila işlemiyle boya koruma sağlanmalı bence.

bu fotoğrafını koyduğum 2009 corolla, sıfır aldık alırken ziebart boya koruma istedim, sonra gereksiz olduğunu farkedip kendim soyundum bu işe.. çok da iyi oldu. benden başkasının yıkaması yasak aracı, herkes biliyor bunu ailede. ben yıkıyorum yıkama eldiveniyle, her yıkama sonrası detailer kullanıyorum, 6 ayda bir de turtle wax ice.. harelenme bile yok araçta..

ekleme;
haa bunu her yıl pasta yapan adam da söyler, benim araba da o şekilde hiç harelenme bile yok tarzında.. üstelik fırçayla falan da yıkıyor olabilir.. ancaaak, ben bu şekilde devam ederek 10 yıl aynı boyayı ilk günkü gibi koruyabilirim.. pasta ile her yıl biraz daha gidecek boya..

En doğrusunu yapıyorsunuz. Aracını yeni almış arkadaşlara burdan sesleniyorum doğrusu budur bence. Arabayı alır almaz ziebart a koşup bisürü para vermeyin tabi para sizin herkes kendi bilir.İnanın sizin yaptığınız uygulamadan çok farklı birşey değildir. Nano kategorisi hariç ,oda gerçek nano ve işini bilen usta yaparsa, koruma süre 6 aya kadardır ki ülkemiz şartlarında bu süre daha azdır. Alın kendinize iyi bir cila senelerce kullanın. Hem arabanıza kimse sizden iyi bakamaz:)
Bu bizim arabanın cila atıldıktan sonra 2-2.5 ay sonraki su damlacıkları. Boya korumayı yeniledim fakat resim çekemedim henüz.
http://tinypic.com/view.php?pic=2dqn0wz&s=7

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Nisan 02, 2011, 19:08:37 »
bence ziebart gerçekten güzel iş çıkarıyor, ziebartta nano vs diye ayrılmıyor, sonaxın öyle kategorileri var. ziebartta boya koruma tek, yaptırdıktan sonra 1 yıl kadar gerçekten ilk günkü gibi damlacıklar oldu, ancak ilk yıl bittikten sonra iğrenç bir kalıntısı kaldı, kil kullanarak bile zor çıkmıştı.. her yıl yapıldığında ziebart gerçekten güzel ve işe yarar bir çözüm sunuyor. uğraşmak istemeyenler için çok hoş.. işin güzel kısmı yapılan işe ömür boyu garantileri var.. her yıl düzenli yaptırıldığı takdirde boyanızın ömür boyu garantisi olacak.. muazzam bir şey.. cam filmi de yaptırmıştım, onun da ömür boyu garantisi var, serviste nasıl olduysa çizmişler, olay çıkarttım, ziebart değiştirdi cam filmini bir bedel almadan.. üstelik garanti kapsamına girmemesine rağmen.. ancak aynı işi 4te 1 fiyatına halledebiliyorum ben.. yapacak yerim de var, zamanım da var.. o yüzden benim için mantıksız, ancak yaptıkları işe lafım yok.. memnun kalmıştım çok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 02, 2011, 19:59:37 »
gördüğüm kadarıyla burda bazı arkadaşlar boya koruma ustası olmuş hatta birisi de beni azcık eleştirir tarzda yazı yazmış ya o yazıyı ne ye dayanarak yazdın acaba  ben çok mu bilgisizim
                        beni eleştiren arkadaş benim bilgimin hangi safhada olduğunu öğrenmek istiyorsan sadece bilgimden 100 de birini hafiften gösterdim sen gitte lokal boya anlama güdüsü konusunda yazdığım yorumu oku da gel sonra traş et emi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 02, 2011, 20:06:37 »
gördüğüm kadarıyla burda bazı arkadaşlar boya koruma ustası olmuş hatta birisi de beni azcık eleştirir tarzda yazı yazmış ya o yazıyı ne ye dayanarak yazdın acaba  ben çok mu bilgisizim
                        beni eleştiren arkadaş benim bilgimin hangi safhada olduğunu öğrenmek istiyorsan sadece bilgimden 100 de birini hafiften gösterdim sen gitte lokal boya anlama güdüsü konusunda yazdığım yorumu oku da gel sonra traş et emi
Bu söz bana ise bir yanlış anlama olmuş sanırım. Ben kimsenin bilgisini eleştirmedim kendi bildiğim şeyleri söyledim sadece size söylemedim yazıyı okuyan herkese söyledim. Siz neyi üstünüze alındınız onuda anlamadım açıkcası. Benimde kendi çapımda bildiğim uyguladığım şeyler var. Boş keseden sallamıyorum yazdıklarımı. Varsa yanlış gördüğünüz bir kısım bunu direk söyleyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 02, 2011, 20:12:52 »
Bu söz bana ise bir yanlış anlama olmuş sanırım. Ben kimsenin bilgisini eleştirmedim kendi bildiğim şeyleri söyledim sadece size söylemedim yazıyı okuyan herkese söyledim. Siz neyi üstünüze alındınız onuda anlamadım açıkcası. Benimde kendi çapımda bildiğim uyguladığım şeyler var. Boş keseden sallamıyorum yazdıklarımı. Varsa yanlış gördüğünüz bir kısım bunu direk söyleyebilirsiniz.
      1-  maguarstan kaliteli ürünler var demişsin sanki biz yok dermiş gibi
      2-glaze koyu arabaya yapılır demişsin bence her arabaya yapılır
      3-glaze nedir wax nedir pasta nedir bunların bileşimi nedir metal ve opak boyada boya koruma ve parlatma teknikleri nelerdir  hangi malzeme nerede kullanılır showroom parlaklığı nasıl elde edilir pasta yaparken nasıl tatbik edilmelidir nelere dikkat etmek gerekir başlıca pasta ve polisaj hataları nelerdir bi zahmet bu sorulara cevap verde bak forumda arkadaşlarda senin engin ve zehir bilginden faydalansın kazık yemesin sağda solda emi kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 02, 2011, 20:25:23 »
      1-  maguarstan kaliteli ürünler var demişsin sanki biz yok dermiş gibi
      2-glaze koyu arabaya yapılır demişsin bence her arabaya yapılır
      3-glaze nedir wax nedir pasta nedir bunların bileşimi nedir metal ve opak boyada boya koruma ve parlatma teknikleri nelerdir  hangi malzeme nerede kullanılır showroom parlaklığı nasıl elde edilir pasta yaparken nasıl tatbik edilmelidir nelere dikkat etmek gerekir başlıca pasta ve polisaj hataları nelerdir bi zahmet bu sorulara cevap verde bak forumda arkadaşlarda senin engin ve zehir bilginden faydalansın kazık yemesin sağda solda emi kardeşim
1. Arkadaş kaliteli markalar sormuş siz sadece meg ürünlerini yazmışsınız bende bundan başka ürünlerde var dedim.
2. Glaze koyu renk araçlarda kendini gösterir açık renk araçlar için üretilmiş özel glazelerde olduğunu biliyorum(poorboys white diamond gibi) fakat koyu renkte aldığınız verimi açık renkte alamazsınız.Ayrıca boya koruma denilen şeyin tam olması için yüzeyin tamamen temiz olması tercih sebebidir. Bazı glaze ve waxlar yapıları gereği birbiriyle uyumsuzdur ve yüzeyde yağlı yağlı kalır.
3.Glaze araçlara geçiçi bir parlaklık verilmesi için genelde show amaçlı bir üründür. Üstüne koruma yapılmazsa 2-3 yıkama sonrasında eser kalmaz.
Araçlar için tek bir boya koruma formülü yoktur her araca boya durumuna boya sertliğine göre polish,makine pedi uygulama tekniği ve baskı miktarı seçilir. Teknik olarak zenith gibi bir çok teknik vardır aynı şeyi tekrar tekrar yazmaya gerek yok.
Pasta yapılırken ilk önce ufak bir alanda spot test yapılır ürün sizin istediğinizi verip vermediğine bakılır. Yöntem olarak en ince polishten başlayarak daha çok aşındırıcı olana doğru seviye artırılır ve isteğinizi karşılayan polish ile işleme başlanır. Genel olarak polisaj makinasının ilk devrinde ürün yayılır 2.kademede hatta işi biliyorsanız 3 kademede çizikler alınır sonra tekrar 1.kademede parlatma yapılır. Bu işlemden sonra eğer ağır bir aşındırıcı kullanıldıysa final polish denilen en ince pastayla yüzeydeki hareler temizlenir ve güzel bir yüzey elde edersiniz. Polisaj işlemi bittikten sonra eğer galeriye araba koymak gibi bir amacınız yoksa İPA kullanılarak yüzey polish yağlarından arındılır ve isteğe göre wax veya sealant kullanarak koruma altına alınır.
Buda benim bildiklerimin %1. Uzun uzun yazmak isterdim ama konuyu daha fazla uzatmak niyetinde değilim.

Not: Ben kimsenin kazık yediğini söylemedim para herkesin kendi parası isteyen yaptırır isteyen kendi yapar. Ben kendi yapmak isteyenlere yardımcı olmak istedim ve herşeyi biliyorum demedim. Herkes bildiği şeyleri paylaşarak gelişir