0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sizin konunuz hem guncel olsun hem de ben sorumu ileteyim.metalik boyalara üzerinde koruyucu verniği olduğu için bildiğim kadarıyla pasta uygulanmasına gerek yok ,sadece cila yeterli olur diye biliyorum.geçenlerde rastladığım clay bar deniyor (oto yüzey temizleyicisi) kil olarak geçiyor..bu kili metalik boya üzerine uygulamak aracın verniğini attırır veya aşındırır mı ? çok etkili bir hamur bileşimi olduğu için iyi sonuç veriyor ama metalik boyalara gelir mi orasında emin değilim.ayrıca cila konusunda masraf yapmayalım diyorum arkadaşın belco marka cilası var nasıldır ? tecrübesi olanlar deneyenler var mı?bir iki araştırma yaptım cila markalarında meguirs adını tam getiremediğim C ile yazılıp sayı rakamı oluyordu..onlar gibi bir kaç tane daha vardı olmadı onlardan da bakabilrim galiba..
maguars pasta ince pastamaguars glaze maguars wax cilatadından yenmez
pasta yapmam, 2 yulda bir uygulamayla 16 yıl götürür denmiş, katılmıyorum, benim tavanda köşedeki bir kısım astara inmiş pasta yapan bir dayı.. bir kere benim haricimde biri dokundu arabaya boya koruma anlamında o da aldı götürdü boyayı... kullandığı markayı bilmiyorum
Size uygulama yapan "dayı" işi bilmiyormuş. Oyüzden sanayide 50 liraya pasta-cila atan arkadaşlara yanaşmayın.Birde genel olarak köşe kısımlar boyada zayıf olan bölgelerdir üzerinde çok fazla çalışması tehlikelidir. Bikaç cila sonrası boncuk fotosuda benden.Bunlar internette bulup beğendiğim bikaç gün sonra bizim boncuklarıda eklerimhttp://i496.photobucket.com/albums/rr330/The_Nod/3-5.jpghttp://i496.photobucket.com/albums/rr330/The_Nod/2-7.jpg
kesinlikle. ufak bir kaza yapmıştım, ön sol çamurluk boyandı, dayı boyadan sonra bütün arabaya pasta yapmış, yakmış tavanda sağ arka köşeyi. çok kızmıştım. ama zaten pasta mantıklı bir şey değil. boya koruma yapmanın amacı zaten pasta yapmamak.. boyayı korumaya çalışan biri verniği inceltir mi ?
Böylesi çok. Kaş yapayım derken göz çıkartıyorlar. Pasta genel olarak uzun süre korunmamış,lekeler çıksın diye fırçayla bastıra bastıra yıkanmış hatta otomatik yıkama makinelerine girmiş çok çizikli arabalarda boyayı ilk günkü haline kavuşturup ondan sonra koruma yapılması için yapılmalı. Bir kere adam gibi pastadan sonra dikkatli yıkarak ve belli aralıklarda cila atarak boyayı sürekli parlak ve ilk günkü gibi korunabilir. Daha sonraki uygulamalarda kil+cila işini çok rahat görür.
bingo!! ben de onu demek istiyorum zaten. pasta korunmamış araçlarda bir nevi "fabrika ayarlarına geri dön" seçeneği olabilir sadece benim gözümde.. ondan sonra boya koruma amaçlı yapılmamalı. kil ve gerekirse hareleri götürmek için swirlX gibi bir ürün kullanarak boya ilk günkü haline getirildikten sonra güzel bir cila işlemiyle boya koruma sağlanmalı bence. bu fotoğrafını koyduğum 2009 corolla, sıfır aldık alırken ziebart boya koruma istedim, sonra gereksiz olduğunu farkedip kendim soyundum bu işe.. çok da iyi oldu. benden başkasının yıkaması yasak aracı, herkes biliyor bunu ailede. ben yıkıyorum yıkama eldiveniyle, her yıkama sonrası detailer kullanıyorum, 6 ayda bir de turtle wax ice.. harelenme bile yok araçta..ekleme;haa bunu her yıl pasta yapan adam da söyler, benim araba da o şekilde hiç harelenme bile yok tarzında.. üstelik fırçayla falan da yıkıyor olabilir.. ancaaak, ben bu şekilde devam ederek 10 yıl aynı boyayı ilk günkü gibi koruyabilirim.. pasta ile her yıl biraz daha gidecek boya..
gördüğüm kadarıyla burda bazı arkadaşlar boya koruma ustası olmuş hatta birisi de beni azcık eleştirir tarzda yazı yazmış ya o yazıyı ne ye dayanarak yazdın acaba ben çok mu bilgisizim beni eleştiren arkadaş benim bilgimin hangi safhada olduğunu öğrenmek istiyorsan sadece bilgimden 100 de birini hafiften gösterdim sen gitte lokal boya anlama güdüsü konusunda yazdığım yorumu oku da gel sonra traş et emi
Bu söz bana ise bir yanlış anlama olmuş sanırım. Ben kimsenin bilgisini eleştirmedim kendi bildiğim şeyleri söyledim sadece size söylemedim yazıyı okuyan herkese söyledim. Siz neyi üstünüze alındınız onuda anlamadım açıkcası. Benimde kendi çapımda bildiğim uyguladığım şeyler var. Boş keseden sallamıyorum yazdıklarımı. Varsa yanlış gördüğünüz bir kısım bunu direk söyleyebilirsiniz.
1- maguarstan kaliteli ürünler var demişsin sanki biz yok dermiş gibi 2-glaze koyu arabaya yapılır demişsin bence her arabaya yapılır 3-glaze nedir wax nedir pasta nedir bunların bileşimi nedir metal ve opak boyada boya koruma ve parlatma teknikleri nelerdir hangi malzeme nerede kullanılır showroom parlaklığı nasıl elde edilir pasta yaparken nasıl tatbik edilmelidir nelere dikkat etmek gerekir başlıca pasta ve polisaj hataları nelerdir bi zahmet bu sorulara cevap verde bak forumda arkadaşlarda senin engin ve zehir bilginden faydalansın kazık yemesin sağda solda emi kardeşim