0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1. Arkadaş kaliteli markalar sormuş siz sadece meg ürünlerini yazmışsınız bende bundan başka ürünlerde var dedim. 2. Glaze koyu renk araçlarda kendini gösterir açık renk araçlar için üretilmiş özel glazelerde olduğunu biliyorum(poorboys white diamond gibi) fakat koyu renkte aldığınız verimi açık renkte alamazsınız.Ayrıca boya koruma denilen şeyin tam olması için yüzeyin tamamen temiz olması tercih sebebidir. Bazı glaze ve waxlar yapıları gereği birbiriyle uyumsuzdur ve yüzeyde yağlı yağlı kalır. 3.Glaze araçlara geçiçi bir parlaklık verilmesi için genelde show amaçlı bir üründür. Üstüne koruma yapılmazsa 2-3 yıkama sonrasında eser kalmaz.Araçlar için tek bir boya koruma formülü yoktur her araca boya durumuna boya sertliğine göre polish,makine pedi uygulama tekniği ve baskı miktarı seçilir. Teknik olarak zenith gibi bir çok teknik vardır aynı şeyi tekrar tekrar yazmaya gerek yok.Pasta yapılırken ilk önce ufak bir alanda spot test yapılır ürün sizin istediğinizi verip vermediğine bakılır. Yöntem olarak en ince polishten başlayarak daha çok aşındırıcı olana doğru seviye artırılır ve isteğinizi karşılayan polish ile işleme başlanır. Genel olarak polisaj makinasının ilk devrinde ürün yayılır 2.kademede hatta işi biliyorsanız 3 kademede çizikler alınır sonra tekrar 1.kademede parlatma yapılır. Bu işlemden sonra eğer ağır bir aşındırıcı kullanıldıysa final polish denilen en ince pastayla yüzeydeki hareler temizlenir ve güzel bir yüzey elde edersiniz. Polisaj işlemi bittikten sonra eğer galeriye araba koymak gibi bir amacınız yoksa İPA kullanılarak yüzey polish yağlarından arındılır ve isteğe göre wax veya sealant kullanarak koruma altına alınır.Buda benim bildiklerimin %1. Uzun uzun yazmak isterdim ama konuyu daha fazla uzatmak niyetinde değilim.Not: Ben kimsenin kazık yediğini söylemedim para herkesin kendi parası isteyen yaptırır isteyen kendi yapar. Ben kendi yapmak isteyenlere yardımcı olmak istedim ve herşeyi biliyorum demedim. Herkes bildiği şeyleri paylaşarak gelişir
sen konuyu istesende uzatamazsın uzatacak bilgiye sahip değilsin yazdığın yazılar galerici işi bide yazcam diye patinaj çekme bilmediğini sor sana izah edelim kardeşim
arkadaşlar alacağınız en baba 2 tane ürün var 1. marshall ince pasta 2.belco cilaneden fazla para verip kendimizi üzelim yapacağınız şey aracı iyice yıkayın 1-marshall ince pastayı pamukla iyice alıştırın boya üzerine ama elle makinayla yapmayın 2-belco cilayı pamukla dayan gitsin güzel yedirin arkasından havluyla parlatınhe belco olmaz farecla top wax cila olur 3.m cila olur fistan kürekamaç ince pastayla yüzeydeki kiri hareyi hafif kılcal çizikleri ziftleri zartı zurtu temizlemek ve cila için uygun ışıl ışıl parlak ortam yaratmaktırcila içinde wax silikon carnuba gibi parlatıcı maddeler vardır bunlar film tabakası halinde yüzeyi kaplar su tutmaması toz tutmaması için boya ve dış etken üzerinde bir faz oluşturur işin püf noktası ince bastayı çok sağlam bi şekilde pamukla tatbik etmektir glaze yapmak isteğe bağlı ben yapmam cila ve pastaların formülasyonu hemen hemen aynıdır son günlerde gördüğüm kadaryla firmalar şatafatlı etiketler ve açıklama kısımlarında tüketiciyi umutlandırıcı zihinde birtakım spekülasyonlar yaratıcı açıklamalar etiketler yazmakta müşteri için bazen sonuç olarak hayal kırıklığı yaratmaktadır iyi mal iyi paradır bunu bilir bunu sölerim alttanda baksan pasta ve cila aynı formüldür üstten de baksan aynı.önemli olan bunu iyi uygulamak.polisaj makinaları işin kolayına kaçmaktır ayrca uygulama ile beraber bir takım hatalar da meydana getirir boyanın yanması boyanın açılması astarın gözükmesi harelenme gibi o yüzden elle uygulama daha iyidir fakat pasta nın elle uygulamaya uyumlu olması gerekir. 3m cila kullandım silikonsuzdu pek beğenmedim gerçi silikonsuz cilalar pek canlı değil o yüzden silikonlu cilalar 10 numara bu işlere çok para harcamayın bence gerek yok yılda 2 kere pasta ve cila hepimize yeter de artar bile
Pasta ve cila ayrı ürünler tavsiye ederim ve pastada da ince partiküllü olanı. Cila'da ise 2.000€ luk (kutusu) olanlar bile var. Tamamen içindeki bazı özel ve doğal ürünlerin miktarına bağlı birşey. Sonuçta onlar kolay bulunmuyor doğada. Uygulama da en az bu ürünlerin kalitesikadar önemlidir. Boyayı yakmamaya, aracın temiz olmasına, uygulama şekline vs. dikkat etmek gerek.
çok agresif yorumlar yapıyoruz.çok kırıcı oluyoruz bilmek değildir önemli olan, hoşgörülü olmaktır.