1. Arkadaş kaliteli markalar sormuş siz sadece meg ürünlerini yazmışsınız bende bundan başka ürünlerde var dedim.
2. Glaze koyu renk araçlarda kendini gösterir açık renk araçlar için üretilmiş özel glazelerde olduğunu biliyorum(poorboys white diamond gibi) fakat koyu renkte aldığınız verimi açık renkte alamazsınız.Ayrıca boya koruma denilen şeyin tam olması için yüzeyin tamamen temiz olması tercih sebebidir. Bazı glaze ve waxlar yapıları gereği birbiriyle uyumsuzdur ve yüzeyde yağlı yağlı kalır.
3.Glaze araçlara geçiçi bir parlaklık verilmesi için genelde show amaçlı bir üründür. Üstüne koruma yapılmazsa 2-3 yıkama sonrasında eser kalmaz.
Araçlar için tek bir boya koruma formülü yoktur her araca boya durumuna boya sertliğine göre polish,makine pedi uygulama tekniği ve baskı miktarı seçilir. Teknik olarak zenith gibi bir çok teknik vardır aynı şeyi tekrar tekrar yazmaya gerek yok.
Pasta yapılırken ilk önce ufak bir alanda spot test yapılır ürün sizin istediğinizi verip vermediğine bakılır. Yöntem olarak en ince polishten başlayarak daha çok aşındırıcı olana doğru seviye artırılır ve isteğinizi karşılayan polish ile işleme başlanır. Genel olarak polisaj makinasının ilk devrinde ürün yayılır 2.kademede hatta işi biliyorsanız 3 kademede çizikler alınır sonra tekrar 1.kademede parlatma yapılır. Bu işlemden sonra eğer ağır bir aşındırıcı kullanıldıysa final polish denilen en ince pastayla yüzeydeki hareler temizlenir ve güzel bir yüzey elde edersiniz. Polisaj işlemi bittikten sonra eğer galeriye araba koymak gibi bir amacınız yoksa İPA kullanılarak yüzey polish yağlarından arındılır ve isteğe göre wax veya sealant kullanarak koruma altına alınır.
Buda benim bildiklerimin %1. Uzun uzun yazmak isterdim ama konuyu daha fazla uzatmak niyetinde değilim.
Not: Ben kimsenin kazık yediğini söylemedim para herkesin kendi parası isteyen yaptırır isteyen kendi yapar. Ben kendi yapmak isteyenlere yardımcı olmak istedim ve herşeyi biliyorum demedim. Herkes bildiği şeyleri paylaşarak gelişir
sen konuyu istesende uzatamazsın uzatacak bilgiye sahip değilsin yazdığın yazılar galerici işi bide yazcam diye patinaj çekme bilmediğini sor sana izah edelim kardeşim
sen konuyu istesende uzatamazsın uzatacak bilgiye sahip değilsin yazdığın yazılar galerici işi bide yazcam diye patinaj çekme bilmediğini sor sana izah edelim kardeşim
Emin olun bu konuyu istediğiniz kadar uzatacak bilgiye sahibim. Sağolun bir sorum olursa sorarım size.Varsa forumda bu konuda açtığınız detaylı başlık okuyup öğrenmek isterim bilmediklerimi.
çok agresif yorumlar yapıyoruz.çok kırıcı oluyoruz bilmek değildir önemli olan, hoşgörülü olmaktır.
arkadaşlar alacağınız en baba 2 tane ürün var
1. marshall ince pasta
2.belco cila
neden fazla para verip kendimizi üzelim yapacağınız şey aracı iyice yıkayın
1-marshall ince pastayı pamukla iyice alıştırın boya üzerine ama elle makinayla yapmayın
2-belco cilayı pamukla dayan gitsin güzel yedirin arkasından havluyla parlatın
he belco olmaz farecla top wax cila olur 3.m cila olur fistan kürek
amaç ince pastayla yüzeydeki kiri hareyi hafif kılcal çizikleri ziftleri zartı zurtu temizlemek ve cila için uygun ışıl ışıl parlak ortam yaratmaktır
cila içinde wax silikon carnuba gibi parlatıcı maddeler vardır bunlar film tabakası halinde yüzeyi kaplar su tutmaması toz tutmaması için boya ve dış etken üzerinde bir faz oluşturur
işin püf noktası ince bastayı çok sağlam bi şekilde pamukla tatbik etmektir
glaze yapmak isteğe bağlı ben yapmam
cila ve pastaların formülasyonu hemen hemen aynıdır
son günlerde gördüğüm kadaryla firmalar şatafatlı etiketler ve açıklama kısımlarında tüketiciyi umutlandırıcı zihinde birtakım spekülasyonlar yaratıcı açıklamalar etiketler yazmakta müşteri için bazen sonuç olarak hayal kırıklığı yaratmaktadır
iyi mal iyi paradır bunu bilir bunu sölerim
alttanda baksan pasta ve cila aynı formüldür üstten de baksan aynı.önemli olan bunu iyi uygulamak.polisaj makinaları işin kolayına kaçmaktır ayrca uygulama ile beraber bir takım hatalar da meydana getirir boyanın yanması boyanın açılması astarın gözükmesi harelenme gibi o yüzden elle uygulama daha iyidir fakat pasta nın elle uygulamaya uyumlu olması gerekir.
3m cila kullandım silikonsuzdu pek beğenmedim gerçi silikonsuz cilalar pek canlı değil o yüzden silikonlu cilalar 10 numara
bu işlere çok para harcamayın bence gerek yok yılda 2 kere pasta ve cila hepimize yeter de artar bile
arkadaşlar alacağınız en baba 2 tane ürün var
1. marshall ince pasta
2.belco cila
neden fazla para verip kendimizi üzelim yapacağınız şey aracı iyice yıkayın
1-marshall ince pastayı pamukla iyice alıştırın boya üzerine ama elle makinayla yapmayın
2-belco cilayı pamukla dayan gitsin güzel yedirin arkasından havluyla parlatın
he belco olmaz farecla top wax cila olur 3.m cila olur fistan kürek
amaç ince pastayla yüzeydeki kiri hareyi hafif kılcal çizikleri ziftleri zartı zurtu temizlemek ve cila için uygun ışıl ışıl parlak ortam yaratmaktır
cila içinde wax silikon carnuba gibi parlatıcı maddeler vardır bunlar film tabakası halinde yüzeyi kaplar su tutmaması toz tutmaması için boya ve dış etken üzerinde bir faz oluşturur
işin püf noktası ince bastayı çok sağlam bi şekilde pamukla tatbik etmektir
glaze yapmak isteğe bağlı ben yapmam
cila ve pastaların formülasyonu hemen hemen aynıdır
son günlerde gördüğüm kadaryla firmalar şatafatlı etiketler ve açıklama kısımlarında tüketiciyi umutlandırıcı zihinde birtakım spekülasyonlar yaratıcı açıklamalar etiketler yazmakta müşteri için bazen sonuç olarak hayal kırıklığı yaratmaktadır
iyi mal iyi paradır bunu bilir bunu sölerim
alttanda baksan pasta ve cila aynı formüldür üstten de baksan aynı.önemli olan bunu iyi uygulamak.polisaj makinaları işin kolayına kaçmaktır ayrca uygulama ile beraber bir takım hatalar da meydana getirir boyanın yanması boyanın açılması astarın gözükmesi harelenme gibi o yüzden elle uygulama daha iyidir fakat pasta nın elle uygulamaya uyumlu olması gerekir.
3m cila kullandım silikonsuzdu pek beğenmedim gerçi silikonsuz cilalar pek canlı değil o yüzden silikonlu cilalar 10 numara
bu işlere çok para harcamayın bence gerek yok yılda 2 kere pasta ve cila hepimize yeter de artar bile
Şimdi birşey diyeceğim yine polemik çıkacak. Tahminim bunları siz yazmadınız. Bukadar bilgili olduğu söyleyen benim yazdıklarımı galerici bilgisi olarak nitelendiren bir insandan en azından pasta ve cilanın aynı formülde olduğunu duymak şaşırtıcı.
pasta ve cila aynı formül demedim pasta formül olarak marshall olsun farecla olsun 3 m olsun o olsun bu olsun aynı cila da aynı yani bütün cilalar ortalama aynı formülasyona sahip anladınmı olay bu sadece birbirleriyle bazı nüans farkları vardır o farklarda şudur mesela ince pastanın birinde aşındırıcı fazladır diğerinde silikon fazladır çünkü bazı pastalarda silikon da var bazıların da yok cilalarda ole bazılarında silikon vardır bazılarında yoktur bazılarında carnuba gibi parlatıcı maddeler vardır bazıların da yoktur.bide teflon cila hurafeleri vardır ben ona pek te itibar etmiyorum.sen istediğin cilayı arabanın üzerine çak hepsi su tutmaz toz tutmaz tabi bir süre için çünkü koruyucu tabaka etkisini kaybeder maguars ne yapmış mesela bakalım
pastasında aşındırıcıyı nominal tutmuş cilasında silikon wax gibi parlatıcı madde oranlarını yüksek tutmuş birazda kaliteye önem vermiş sonuç olarakta kafi derecede pasta içindeki aşındırıcı tozlar boya yüzeyini alştırmış parlatma esnasında da bunun doğal sonucu olarakta yüksek parlaklık elde etmiş ama sonuçlar birbirinden çok ta farklı değil
bunlar para tuzağıdır her ürüne zıplamanın anlamı yoktur zira paramız boşuna gidecektir siz aracınızı bulaşık deterjanı boya için uygun olmayan deterjan arap sabunu gibi maddelerle yıkarsanız boyanıza zarar verirsiniz çünkü bu maddeler boyayı kraterlendirerek matlaşmasını sağlamaktadır kışın endüstriyel kirler yağmurlarla yeryüzüne inmekte karbon monoksit gazları yağmur ssuyuna karışarak boyamıza zarar vermektedir bunların doğal sonucu olarak pasta ve cila yaparız bunun yanında boya sonrası finish işlemleri için pasta ve cila kullanabiliriz.
türkiyede satılan yerli ve yabancı bazı marka cilalar ve pastalar iş yerlerinin bodrum katlarında merdiven altlarında imal edilip zaten belli formülü var piyasaya sürülmektedir şişeleyip şişeleyip piyasaya trampa ediyorlar
Pasta ve cila ayrı ürünler tavsiye ederim ve pastada da ince partiküllü olanı. Cila'da ise 2.000€ luk (kutusu) olanlar bile var. Tamamen içindeki bazı özel ve doğal ürünlerin miktarına bağlı birşey. Sonuçta onlar kolay bulunmuyor doğada. Uygulama da en az bu ürünlerin kalitesikadar önemlidir. Boyayı yakmamaya, aracın temiz olmasına, uygulama şekline vs. dikkat etmek gerek.
Pasta ve cila ayrı ürünler tavsiye ederim ve pastada da ince partiküllü olanı. Cila'da ise 2.000€ luk (kutusu) olanlar bile var. Tamamen içindeki bazı özel ve doğal ürünlerin miktarına bağlı birşey. Sonuçta onlar kolay bulunmuyor doğada. Uygulama da en az bu ürünlerin kalitesikadar önemlidir. Boyayı yakmamaya, aracın temiz olmasına, uygulama şekline vs. dikkat etmek gerek.
Dünyanın en pahalı waxlarından birisi
http://cdn.most-expensive.net/wp-content/uploads/2008/04/expensive-car-wax-definitive-wax-marble.jpg480 ml ve 37.000$. Bukadarı hastalık tabiki. İçerisinde yüksek oranda carnuaba varmış. Denemek lazım aslında:)
Cilayı uygularken benim dikkat ettiğim noktalar mümkün olduğunca ince sürmek özellikle katı waxlarda. Cila yüzeyde kuruduktan sonra mümkünse mikrofiber bir bezle çok bastırmadan ,zaten ince sürüldüyse çok bastırmaya gerek yok, hafifçe temizlemeniz. Bu aşamada zaten fazla sürdüğünüz bütün cila beze gelecek. Benim yaptığım gözlemlerde çbs nin teflonlu cilası düzgün uygulanırsa baya bir çizik kapatıyor(içerisinde dolgu maddesi benzeri şeyler var sanırım) ama 3.yıkamadan sonra araç eski haline dönüyor.Türkiye birçok markette rahatça bulunması nedeniyle turtle wax ın sadece cila olanı alırsanız iş görecektir. Yoksa yurtdışından gelecek tanıdığınız varsa collinite,meguiars,finiskare gibi markalar diğerlerinden üstün markalardır bence.
Ek olarak ufak birşey belirtmek istiyorum. Ülkemizde tercümeden kaynaklı bir karışıklık var.Yurtdışında paste wax olan yani katı waxlar pasta cila diye tercüme edilmiş. Polish yani aşındırıcılarda pasta olarak çevrilmiş böyle olunca karışıyor.
çok agresif yorumlar yapıyoruz.çok kırıcı oluyoruz bilmek değildir önemli olan, hoşgörülü olmaktır.
+th131... ne gerek var...
turtle wax aldım normal sıvı cila
teflonlu cilası vardı ne oldugunu tam bilmedigim için almadım