Gönderen Konu: Düşük Yakıt Uyarısından Sonra Kaç Km?  (Okunma sayısı 6468 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Düşük Yakıt Uyarısından Sonra Kaç Km?
« : Şubat 04, 2008, 08:40:52 »
Tekrar Merhaba,

Merak ettiğim ve aracın kullanım klavuzunda bulamadığım bir konuyu sizlere danışmak istedim,

Auris 1.4 dizel araçta düşük yakıt uyarı lambası yandıktan sonra 90-100 km ortalama hızla kaç km daha gidilebilir?

Özellikle benim gibi sürekli kullandığı otobanda pek fazla OPET istasyonu bulunmayanlar için önem arz ediyor

Bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Selamlar,

2007 Auris 1.4 Dizel

Toyota Club Türkiye

« : Şubat 04, 2008, 08:40:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2008, 08:52:07 »
benim aracımda 1.4d4d , lamba ilk yandığında yakıt alırsam 33-35lt de doluyor. aracın deposu 55lt olduguna gore 20lt yakıt hala var.
aracın 90-100km ile 5lt yaktıgını farzedersek (ki daha az yakar) 400km gittikten sonra yolda kalabilirsiniz.
ben şahsen en fazla 250km gitmeye cesaret edebilmistim, artık ibre ilk yerinden oynamıyordu, buna ragmen 47lt anca aldı . bu da hesabın dogru oldugunu gosteriyor.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2008, 09:13:58 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
benim aracımda 1.4d4d , lamba ilk yandığında yakıt alırsam 33-35lt de doluyor. aracın deposu 55lt olduguna gore 20lt yakıt hala var.
aracın 90-100km ile 5lt yaktıgını farzedersek (ki daha az yakar) 400km gittikten sonra yolda kalabilirsiniz.
ben şahsen en fazla 250km gitmeye cesaret edebilmistim, artık ibre ilk yerinden oynamıyordu, buna ragmen 47lt anca aldı . bu da hesabın dogru oldugunu gosteriyor.
[/quote]

Bilgi için çok teşekkür ederim.
Ben daha az (7-8 lt) tahmin ediyordum. Bu bilgi iyi oldu gerçekten.

Selamlar...
2007 Auris 1.4 Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2008, 11:27:40 »
Benzinlide öyle olabilir belki, ama dizelde çok güvenli tarafta kalıyor üreticiler. Dizelin  mazot bitince tekrar dolum sonrası calısmama ihtimali yuzunden.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2008, 23:07:37 »
konu yanlış yerdemi yoksa banamı öyle geliyor?  
318

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2008, 10:06:07 »
Burak beye katılıyorum. Yaman bey sizde hemen cevap vermek yerine arkadaşımızın önce kendini tanıtmasını sağlasanız forum düzeni bozulmasa daha iyi olmazmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2008, 10:53:08 »
İsmail Bey bu benim görevim değil, yönetici arkadaşlar kolayca konuyu ilgili yere taşıabilirler.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Şubat 05, 2008, 10:56:36 »
[quote name='Serkan Metin' post='42064' date='04.02.08 - 08:40']
Tekrar Merhaba,

Merak ettiğim ve aracın kullanım klavuzunda bulamadığım bir konuyu sizlere danışmak istedim,

Auris 1.4 dizel araçta düşük yakıt uyarı lambası yandıktan sonra 90-100 km ortalama hızla kaç km daha gidilebilir?

Özellikle benim gibi sürekli kullandığı otobanda pek fazla OPET istasyonu bulunmayanlar için önem arz ediyor

Bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Selamlar,

Bir kere en başta aracın yakıt lambasını yakmamaya özen gösterelim. Gerçekten araca çok fazla zarar vermekte. Lamba uyarıyı yaptıktan sonra 60 km yol alabilirsin.
Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 05, 2008, 11:06:13 »
Herkese selam

Kullanım km si sizin aracı nasıl kullandığınıza göre değişir bunu bilirsiniz. İlk ikazdan sonra yaklaşık 10 lt yakıt kalır. Toyota larda ikaz erken verir sebebi, deponun dibindeki kirli bölgeyi kullandırmamak ve sizin yolda kalmanızı engellemektir. Benzinli dizel farketmez ama dizelin donma riskinden kaynaklı depoyu fazla boş bırakmamak lazım.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Şubat 05, 2008, 11:13:48 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Burak beye katılıyorum. Yaman bey sizde hemen cevap vermek yerine arkadaşımızın önce kendini tanıtmasını sağlasanız forum düzeni bozulmasa daha iyi olmazmı?
[/quote]

İsmail Bey,

Forumu dikkatli bir şekilde incelerseniz daha önce kendimi ve aracımı detayıyla tanıttığımı görürsünüz.

Konunun yanlış bir başlık altında açılması, yeni kullanıcı olduğum için yanlışlıkla yapmış olduğum bir hatadır. Eğer bu yazıları uygun başka bir başlık altına taşıma imkanı varsa bunu yapabilirim.

Yaman Bey'e verdiği faydalı bilgiler nedeniyle tekrar teşekkür ediyorum.

İyi günler
2007 Auris 1.4 Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2008, 11:49:02 »
Alıntı yapılan: Adil ULUTAŞ
Herkese selam

Kullanım km si sizin aracı nasıl kullandığınıza göre değişir bunu bilirsiniz. İlk ikazdan sonra yaklaşık 10 lt yakıt kalır. Toyota larda ikaz erken verir sebebi, deponun dibindeki kirli bölgeyi kullandırmamak ve sizin yolda kalmanızı engellemektir. Benzinli dizel farketmez ama dizelin donma riskinden kaynaklı depoyu fazla boş bırakmamak lazım.
[/quote]

Adil Bey,

10 lt. bilgisinin kaynağını (kullanım kılavuzu/servis/kendi deneyiminiz vb.) paylaşabilirseniz çok sevinirim. Zira, Yaman Bey 20 lt. bilgisini verirken bunu yaşamış olduğu bir deneyime dayandırdı.

Ben aracımı sıfır aldım, bu nedenle deponun dibinde kirlilik oluşabileceğini aklıma getirmemiştim.
Burada bahsettiğiniz kirlilik mazotun kendi pisliği/tortusu vb. midir?

Yardımınız için çok teşekkür ederim.

İyi günler,
2007 Auris 1.4 Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2008, 12:25:48 »
Alıntı yapılan: Serkan Metin
Adil Bey,

10 lt. bilgisinin kaynağını (kullanım kılavuzu/servis/kendi deneyiminiz vb.) paylaşabilirseniz çok sevinirim. Zira, Yaman Bey 20 lt. bilgisini verirken bunu yaşamış olduğu bir deneyime dayandırdı.

Ben aracımı sıfır aldım, bu nedenle deponun dibinde kirlilik oluşabileceğini aklıma getirmemiştim.
Burada bahsettiğiniz kirlilik mazotun kendi pisliği/tortusu vb. midir?

Yardımınız için çok teşekkür ederim.

İyi günler,
[/quote]

Serkan bey,
Bu bilgi almış olduğum eğitimler ve 9 yıllık Toyota çalışanı 5 yıllık Satış danışmanı bilgilerime dayanarak aktardım. 10 lt civarında direk ikaza geçer. Tabi ki herkes deneyimine dayandırıyor. Bir keresinde 1000 cc yaris ile range 0 gösterdikten 45 km sonra yakıt alabildim ve aracı bayağı zorlamıştım. Kirlilik konusuna gelince zamanla oluşur sıfır aldığınız için çok dert etmeyin, ancak yakıtı aldığınız yere dikkat edin katkı maddesi katılabilir bu da zamanla pislik oluşturur.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Şubat 05, 2008, 13:00:23 »
Alıntı yapılan: Adil ULUTAŞ
Serkan bey,
Bu bilgi almış olduğum eğitimler ve 9 yıllık Toyota çalışanı 5 yıllık Satış danışmanı bilgilerime dayanarak aktardım. 10 lt civarında direk ikaza geçer. Tabi ki herkes deneyimine dayandırıyor. Bir keresinde 1000 cc yaris ile range 0 gösterdikten 45 km sonra yakıt alabildim ve aracı bayağı zorlamıştım. Kirlilik konusuna gelince zamanla oluşur sıfır aldığınız için çok dert etmeyin, ancak yakıtı aldığınız yere dikkat edin katkı maddesi katılabilir bu da zamanla pislik oluşturur.
[/quote]

Çok teşekkür ederim. Aslında özellikle dizel bir aracın kullanım kılavuzunda mutlaka belirtilmesi gereken kritik bir bilgi bu. Bu nedenle konuyu ToyotaSa ile de paylaşacağım.

İyi günler,
2007 Auris 1.4 Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Şubat 06, 2008, 13:32:19 »
Arkadaşlar,

Dünkü başvurum üzerine bugün ToyotaSa müşteri hizmetlerinden bir yetkili aradı ve Auris model araçlar için düşük yakıt lambası yandığı anda depoda tam 8 lt yakıt kaldığını, aracın düşük yakıtla kullanılması halinde yakıt sisteminin hava yapması ya da depo dibinde biriken pislik/tortu vb. maddelerin enjeksiyon sistemine zarar vermesi gibi problemler oluşabileceğini belirtti.

Sizlerle de paylaşmak istedim,

Selamlar,

2007 Auris 1.4 Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 06, 2008, 13:59:45 »
O verdikleri bilgi gerçekten doğruysa benim adım da Yaman değil

Hesap ortada. lamba yanınca araç 35-36lt yakıt alıyor. 8 ekle ustune eder 42 lt. kitapçıkta arabanın 55lt yakıt aldıgı yazıyor. o zaman nerde bizim 13 lt.

en az 15 , bence 20 lt kala yanıyor dizellerde yakıt lambası. Bunu bilir bunu soylerim.

Not: lamba yanarken kullanmak guvenli ve iyi birsey degildir.

Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Şubat 06, 2008, 14:23:45 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
O verdikleri bilgi gerçekten doğruysa benim adım da Yaman değil

Hesap ortada. lamba yanınca araç 35-36lt yakıt alıyor. 8 ekle ustune eder 42 lt. kitapçıkta arabanın 55lt yakıt aldıgı yazıyor. o zaman nerde bizim 13 lt.

en az 15 , bence 20 lt kala yanıyor dizellerde yakıt lambası. Bunu bilir bunu soylerim.

Not: lamba yanarken kullanmak guvenli ve iyi birsey degildir.
[/quote]

Haklı olabilirsiniz Yaman Bey,

Üretici firma, güvenli tarafta kalmak ve oluşabilecek muhtemel problemleri önlemek için gerçeğinden daha azını söylüyor olabilir.

Ben dün ışık yandıktan sonra 90-100 km/h ile 110 km yol yaptım ve işyerime geldim. Hala da yakıt alamadım. En yakın OPET'e gitmek için 20-25 km daha mecburen yapacağım.

Tabi ki yakıt gibi kritik bir konuda mecbur kalmadıkça şansımızı fazla zorlamamak ve depomuzu dolu tutmak lazım.

İyi günler,
2007 Auris 1.4 Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 06, 2008, 15:14:29 »
bende dizel sedan corolla var ve kitapçıktıa yazıyor depoda kaç lt kaldığını. 8,2 lt yakıt kaldığında ışık yanar diyor.fakat ışık yandıktan sonra dur kalk trafikte 100km'ye yakın yol yaptım ve yanaştım istasyona.depo 47 lt mazot aldı.bu da demek oluyorki nerdeyse 100km yol yapmama rağmen daha 8lt mazot varmış depoda.yani ışık 8lt de yanıyor demeleri tamamen kullanıcıya tedbirli davranması konusunda bir erken uyarı.
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #17 : Şubat 06, 2008, 21:03:04 »
Yaman bey "genelde" her araç için geçerli olan limit 8 litre civarıdır.Nasıl harcarsanız harcayın ister 30 km sonra bitirin ister 150 km de bitirin ama sonuçta 8litre civarında yanıyor.Yazdıklarınız kesinlikle doğrudur ona bişey demiyorum ancak bu ışık yanma zamanları bazen değişiklik gösteriyor.Müşürde problem olabiliyor yada şamandıradan problem olabiliyor..
Bide bişey hakkında bilgi alabilirmiyim sizden; aracınız eski kasa corolla dizel ve triptonik dimi yanlış anlamadıysam.
Aracınız hakkında motor,yakıt,kullanım özellikleri,konfor,süspansiyon,frenler,ve özellikle "hız arttıkça güven hissi" konularında yorum yazarsanız çok mutlu olurum.Teşekkür ederim.
Toyota Avensis 2.0 Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 06, 2008, 22:47:19 »
Mehmet Bey , dizel araçlarda bu 8lt olayı çoktan 2 katına çıkartılmış bence üreticiler tarafından.  Şahsen benim aracımda bunun 8lt olması imkansız.

Forumda aratırsanız araç hakkınt mmt ve yol tutus hakkında yorumlarımı gorebilirsiniz. Ozetlemek gerekirse MMt den cok memnunum, yol tutus feci. Konfor iyi, donanım kotu, suspansiyon için bkz: yol tutuş, hız arttıkça güvende bir artış yok malesef azalış var.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Şubat 06, 2008, 23:34:59 »
aracım 2006 model corolla 1.4 d4d ikaz ışığı yandıktan 20 km kadar sonra depoyu full lettim ve tam 46 lt mazot aldı.
(malesef şimdide bitmek üzere gene alıcaz )