0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim aracımda 1.4d4d , lamba ilk yandığında yakıt alırsam 33-35lt de doluyor. aracın deposu 55lt olduguna gore 20lt yakıt hala var.aracın 90-100km ile 5lt yaktıgını farzedersek (ki daha az yakar) 400km gittikten sonra yolda kalabilirsiniz.ben şahsen en fazla 250km gitmeye cesaret edebilmistim, artık ibre ilk yerinden oynamıyordu, buna ragmen 47lt anca aldı . bu da hesabın dogru oldugunu gosteriyor.[/quote]Bilgi için çok teşekkür ederim. Ben daha az (7-8 lt) tahmin ediyordum. Bu bilgi iyi oldu gerçekten.Selamlar...
Burak beye katılıyorum. Yaman bey sizde hemen cevap vermek yerine arkadaşımızın önce kendini tanıtmasını sağlasanız forum düzeni bozulmasa daha iyi olmazmı?[/quote]İsmail Bey, Forumu dikkatli bir şekilde incelerseniz daha önce kendimi ve aracımı detayıyla tanıttığımı görürsünüz.Konunun yanlış bir başlık altında açılması, yeni kullanıcı olduğum için yanlışlıkla yapmış olduğum bir hatadır. Eğer bu yazıları uygun başka bir başlık altına taşıma imkanı varsa bunu yapabilirim.Yaman Bey'e verdiği faydalı bilgiler nedeniyle tekrar teşekkür ediyorum. İyi günler
Herkese selamKullanım km si sizin aracı nasıl kullandığınıza göre değişir bunu bilirsiniz. İlk ikazdan sonra yaklaşık 10 lt yakıt kalır. Toyota larda ikaz erken verir sebebi, deponun dibindeki kirli bölgeyi kullandırmamak ve sizin yolda kalmanızı engellemektir. Benzinli dizel farketmez ama dizelin donma riskinden kaynaklı depoyu fazla boş bırakmamak lazım.[/quote]Adil Bey,10 lt. bilgisinin kaynağını (kullanım kılavuzu/servis/kendi deneyiminiz vb.) paylaşabilirseniz çok sevinirim. Zira, Yaman Bey 20 lt. bilgisini verirken bunu yaşamış olduğu bir deneyime dayandırdı.Ben aracımı sıfır aldım, bu nedenle deponun dibinde kirlilik oluşabileceğini aklıma getirmemiştim.Burada bahsettiğiniz kirlilik mazotun kendi pisliği/tortusu vb. midir?Yardımınız için çok teşekkür ederim.İyi günler,
Adil Bey,10 lt. bilgisinin kaynağını (kullanım kılavuzu/servis/kendi deneyiminiz vb.) paylaşabilirseniz çok sevinirim. Zira, Yaman Bey 20 lt. bilgisini verirken bunu yaşamış olduğu bir deneyime dayandırdı.Ben aracımı sıfır aldım, bu nedenle deponun dibinde kirlilik oluşabileceğini aklıma getirmemiştim.Burada bahsettiğiniz kirlilik mazotun kendi pisliği/tortusu vb. midir?Yardımınız için çok teşekkür ederim.İyi günler,[/quote]Serkan bey,Bu bilgi almış olduğum eğitimler ve 9 yıllık Toyota çalışanı 5 yıllık Satış danışmanı bilgilerime dayanarak aktardım. 10 lt civarında direk ikaza geçer. Tabi ki herkes deneyimine dayandırıyor. Bir keresinde 1000 cc yaris ile range 0 gösterdikten 45 km sonra yakıt alabildim ve aracı bayağı zorlamıştım. Kirlilik konusuna gelince zamanla oluşur sıfır aldığınız için çok dert etmeyin, ancak yakıtı aldığınız yere dikkat edin katkı maddesi katılabilir bu da zamanla pislik oluşturur.
Serkan bey,Bu bilgi almış olduğum eğitimler ve 9 yıllık Toyota çalışanı 5 yıllık Satış danışmanı bilgilerime dayanarak aktardım. 10 lt civarında direk ikaza geçer. Tabi ki herkes deneyimine dayandırıyor. Bir keresinde 1000 cc yaris ile range 0 gösterdikten 45 km sonra yakıt alabildim ve aracı bayağı zorlamıştım. Kirlilik konusuna gelince zamanla oluşur sıfır aldığınız için çok dert etmeyin, ancak yakıtı aldığınız yere dikkat edin katkı maddesi katılabilir bu da zamanla pislik oluşturur.[/quote]Çok teşekkür ederim. Aslında özellikle dizel bir aracın kullanım kılavuzunda mutlaka belirtilmesi gereken kritik bir bilgi bu. Bu nedenle konuyu ToyotaSa ile de paylaşacağım.İyi günler,
O verdikleri bilgi gerçekten doğruysa benim adım da Yaman değil Hesap ortada. lamba yanınca araç 35-36lt yakıt alıyor. 8 ekle ustune eder 42 lt. kitapçıkta arabanın 55lt yakıt aldıgı yazıyor. o zaman nerde bizim 13 lt.en az 15 , bence 20 lt kala yanıyor dizellerde yakıt lambası. Bunu bilir bunu soylerim.Not: lamba yanarken kullanmak guvenli ve iyi birsey degildir.[/quote]Haklı olabilirsiniz Yaman Bey, Üretici firma, güvenli tarafta kalmak ve oluşabilecek muhtemel problemleri önlemek için gerçeğinden daha azını söylüyor olabilir. Ben dün ışık yandıktan sonra 90-100 km/h ile 110 km yol yaptım ve işyerime geldim. Hala da yakıt alamadım. En yakın OPET'e gitmek için 20-25 km daha mecburen yapacağım.Tabi ki yakıt gibi kritik bir konuda mecbur kalmadıkça şansımızı fazla zorlamamak ve depomuzu dolu tutmak lazım.İyi günler,