Gönderen Konu: Düşük Yakıt Uyarısından Sonra Kaç Km?  (Okunma sayısı 6467 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Düşük Yakıt Uyarısından Sonra Kaç Km?
« Yanıtla #20 : Şubat 07, 2008, 12:49:11 »
şahsen ben eski kasa corolla için söyleyim aurisi bilmem, şehir içinde lamba yandıktan sonra 100 km gidip depoyu full yapınca 48 lt aldı 55-48=7 litre daha varmış

depodaki pis yakıt olayına katımıyorun depo tepesinden değil en altından yakıtı çeker araba salladıkça harman olur yakıt iyice karışır. yakıtta bulunan cok ufak tefek seyleri yakıt filtresi temizler..

ayrıca yakıt istasyonlarının pompasındada filtre var kaya gibi pislikler için ve karıştırıcılar mevcut.

Mükemmel Toyota

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 07, 2008, 12:49:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Mart 13, 2008, 22:23:28 »
2008 model corolla 1.4 d4d Elegant arabamda kaç km sonra ortalama mazotun biteceği yazıyor yol bilgisayarında. Tabii bu aracın son kullanımı şehir içi ise şehir içine göre, şehir dışı ise ona göre km menzilini hesaplamakta  2006 larda bu yok mu
Toyota Corollo d-4d  2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: Düşük Yakıt Uyarısından Sonra Kaç Km?
« Yanıtla #22 : Mayıs 01, 2009, 18:01:08 »
Arkadaşlar yukarıdaki yormumu değiştiriyorum çünkü araçı kullana kullana öğrendim . Araçın sensöründe sanırım şehirler arası yada şehir içi kullanırsanız ona göre mazotun yeteceği kilometre bilinecek.
Toyota Corollo d-4d  2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 01, 2009, 18:24:00 »
ışık yandığı zamandaki ortalama tüketime göre range hesaplanması gerekiyor. yani şehir dışı 7 ortalama varken 10 lt kalmış olsa 140 km civarı menzil verecek. ortalama şehiriçinden dolayı 10 civarıysa 90 100 km civarında menzil olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Mayıs 01, 2009, 23:57:25 »
<b>şahsen ben eski kasa corolla için söyleyim aurisi bilmem, şehir içinde lamba yandıktan sonra 100 km gidip depoyu full yapınca 48 lt aldı 55-48=7 litre daha varmış </b>

<b>depodaki pis yakıt olayına katımıyorun depo tepesinden değil en altından yakıtı çeker araba salladıkça harman olur yakıt iyice karışır. yakıtta bulunan cok ufak tefek seyleri yakıt filtresi temizler..</b>

<b>ayrıca yakıt istasyonlarının pompasındada filtre var kaya gibi pislikler için ve karıştırıcılar mevcut.</b>

Benzin çıkış borusu deponun enalt kısmının 1cm yukarısında deponun yaz tarafında bulunur..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Mayıs 02, 2009, 00:00:37 »
Benzin almak için lambanın yanmasını beklemeyin...Yanmadan alın..Ülkemiz benzinleri pek temiz değil ve yeni araçların bile kısa süre sonra depo dipleri tortular ve pisliklerle doluyor..Ben Mardin de çalışırken bir kere depodaki benzini bitirdim..Sonrada enjektörü değiştirdim..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 02, 2009, 12:52:04 »
2001 model yariste son çizgi yanıp sönmeye başladığında ne kadar benzin kalıyor. tahmini bir değer bilen varmı. iyi forumlar
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 03, 2009, 10:26:11 »
2001 model yariste son çizgi yanıp sönmeye başladığında ne kadar benzin kalıyor. tahmini bir değer bilen varmı. iyi forumlar

En az 7 litre.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Mayıs 03, 2009, 15:37:03 »
Daha once yazmistim baska bir konuda sanirim range ile ilgiliydi
Yeni corolla icin soyluyorum depo 55 litre
ilk aldigimda depoyu doldurdum pompa atana kadar ama
sonra benzin tuketimi cubugunda 2 isaret varken birden bire ikaz isigi yandıgında ne oluyor falan dedim
Bayagi bir korktum acikçasi, ama onceki kasadan bildigim depoda en az 7litre kaldıgıydı
ama bu araci bilmiyordum
Neyse hemen benzinciye cektim tekrar doldurdum ve 46 litre aldi
Yani depoda daha 9 litre yakıt vardı
Bu da benim icin 130 km daha yol demekti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 06, 2009, 22:57:29 »
Dizel araçlarınızın depolarını mümkün olduğunca dolu tutun. Mümkünse yarıya kadar bile azalmasına izin vermeyin.
Dizel yakıtın içinde yaşayabilen mikroorganizmalar (bakteri, mantar, küf vb) var. Bunlar depo tam dolu değilken havadaki nemin yoğunlaşması sonucu yakıta karışan az miktarda suyla ortam bulup çoğalıyorlar. Depo ağzına kadar dolu olursa içinde az hava kalacağı için havanın neminden dolayı yoğunlaşan su da az olur, hem bu canlılara gereken oksijen de tam dolu depoda çok az kalmış olur. Depoların dibindeki tortuların en büyük nedeni bu canlılar. Çoğaldıkça çamurumsu tortular oluşturur, bunlar da yakıt filtrelerini tıkamakla başlayan sorunlara yok açarlar.
Aracını az kullananlar için bu konu daha önemli. Depoyu çabucak bitirecek kadar çok yol yapanlarda yakıt çok çabuk değişeceği için sorun az olur ama az kullananlarda aynı yakıt depoda haftalarca kalırsa bu minik canlıları çoğalması için daha güzel ortam oluşur.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 06, 2009, 23:10:23 »
Belirli aralıklarla bu depoyu tortulardan temizleme işlemi yapılabiliyor mu? Maliyeti ne kadar oluyor?
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI