Gönderen Konu: Corolla 2006 D4d Motor Modifiyesi  (Okunma sayısı 9877 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla 2006 D4d Motor Modifiyesi
« : Şubat 01, 2008, 03:43:54 »
arkadaşlar tekrar merhabalar burda sizlere bilmişlik taslamak gibi olmasından cekiniyorum ama genelde d4d ile ilgili motor modifikasyonu soruları cok fazla yöneltiliyo ben 1994 yılından beri corona avensis ve dizel corolla olmak üzere corolla manyagıyım ve her aracıma ufalk tefek yaptım bişeyler bu aracıma yapılabilcek herşeyi sagolsun sami ramazanoglu abim elleri dert görmesin yaptı kendisi bir numaradır tek geçerim yapılanlara gelince

Hava Filtresi: K&N marka kutu içi performans filtresi (+7 HP)
İşletim Sistemi:Chip tuning by Sami Ramazanoglu  (+30 HP)
Egzoz:Katalizör İptali ve Devil performans Son susturucusu dizeller için (+8 Hp)

Turbo:bu işlem biraz özel bi işlem uzun anlatacam aracın turbosunu büyütmeyi düşünüyodum ama bu işlem için pistonlar gömlekler krank vs gibi basınca baglı çalışan parçaların değişmesi gerektigi söylendi bizde oturup düşünürken servet usta diye bi turbo ustası birden egzozcumuza geldi biz ona fikrimizi anlattık ve hiç düşünmeden arabanı yarın servise getir dedi servise gittim turbo basıncını ölçen cihaza baglandı aracım ve turbo basıncım 0.3 bar cıktı bu basıncı özel bilgisayarlı sistemiyle 0.5 bara cıkardık ve araca zarar vermeden turbo işini halletmiş olduk bana katkısının 20 beygir civarı oldugu söleniyo dinamometrede deneyip arabilirsem cıktısını siteye koyacam arkadaşlar bi ara arac 135 HP iken yani turboyla oynanmamışken araba dinamometreye girmiştir ve eger şu an ekstra 20 HP gerçekten güç kazandıysa 155 beygir olacak ki buda 106 gibi performanslı arabalarla rahatlıkla baş edebilecek demektir

burda yazdıgım hiçbirşey hayal mahsülü degildir arkadaşlar herşey yapılmıştır ve sakın sizlere bilmişlik fln tasladıgımı sanmayın herkese saygım sonsuz herkesin de bana saygı duymasını isterim  araca toplam yaptıgım motor masrafı 3500 ytl dir bilgilerinize

Toyota Club Türkiye

« : Şubat 01, 2008, 03:43:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Şubat 01, 2008, 09:03:43 »
Hava filtresinden 7hp almak biraz abartı olmuş. 1-2 hp almak bile iyi bir değer. Elinizde filtreli ve filtresiz dyno testleri var mı ki.
yoksa keyfinizden mi 7hp yazdınız ?
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2008, 10:51:50 »
dyno ya sokmadan net hp gücünü söylemek yanlış olur.testten sonra konuşmak lazım.ama eğer dyno da da o dediğin değerler cıkarsa cok iyi.bende düşünüyorum yarise.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2008, 13:15:16 »
arkadaşlar arabanın orjinal gücünü zaten hepimiz biliyoruz 90  HP oldugunu ben burdaki degerleri tabiki kafama göre yazmadım yapılan her işlemde her adımda araç dynoya girdi filtre kutu içi oldugu için güç kazancımız fazla oldu normal acık hava filtrelerinde 3 beygir fln civarı ama bizim kutu içi filtreden aldıgımız deger 7 HP oldu dyno testi sonucunda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2008, 19:22:11 »
aracınızı doğrusu video çekip izlemek isterdik, youtube ta bize izletirmsiniz ? yapılan işlemleri ve yerlerini,

şimdiden teşekkürler birde toplam kaç lira maliyeti oldu, ses artışı ne kadar oldu? ve toplam

hızlanma (0-100km) kaç sn total hız  dyno kaç km oldu bunlarıda resimleyip dynodan verebilirmsiniz.....

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2008, 03:08:31 »
tabiki yakın zaman içerisinde dyno cıktılarını koyacam buraya video fikri güzel aklıma yatt 0-100 hızlanması aracın 7.5 sn şu an son hız ibre sonu devamı varmı bilmiyom 220 işte ibre sonu ses artışı cok az yani fark edilmicek kadar az maliyette daha öncede yazdıgım gibi 3500 ytl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2008, 14:50:58 »
Doğukan bey bu anlattıklarınız gerçekten de bayağı iyi fakat bunlar garantiden çıkartıyor sanırım bir problem olursa nasıl olucak birde ben sadece hava filtresi düşünüyorum bu durumda farkı hissettirirmi sizce birde usta ya nerden ulaşabiliriz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2008, 16:22:07 »
Hem modifiye hem toyota garantisi istemek biraz zor
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 05, 2008, 00:09:04 »
aklıma yattı yapılanlar garantiyi kim takar cip ile hava filtresi cıkartılabilir servise giderken, katalizör iptali deyaptırmayız olur biter...

chip tuningi versiyon atılarakmı yaptılar yoksa arabeyin mi takıldı ara beyin takıldı ise markası nedir.?

suan sehir içinde bir depo ile kaç km yapıyorsunuz... 2 katı oldu ise espirisi yok..yani

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Şubat 06, 2008, 16:10:05 »
arabam zaten 100bin kmyi geçtigi için garantisi bitmişti yalnız hakan bey filtre konusunda haklısınız ama chip öle cıkarılabilnelerden degil beyin işletim sistemini deiştirdik yani chip box geldi yurtdışından ve beyne yeniden yazılarak uygulandı superchips markasıda yakıt artışı elbetteki olacak ama astronomik bişe olmadı kmye 110 bin lira yakarken şimdilerde 180 bin civarı yakıyo ama sürüşe baglı deişiyo örnegin adanadan antebe eskiden full gaz gidip gelmeye 65 milyon yakardı aracım şimdi bi depoyu yetiremiyorum şehir içinde şu anda yaptıgım yol da yaklaşık olarak 700 km civarı ama dedigim gibi kullanıma baglı olarak deişir ama yakıt veya bir deponun ne kadar yettigi beni ilgilendirmiyo kırmızı ışıktan kalkarken bir 106yı tokatlamanın zevki hemde aracın arkasında d4d yazarken bunu yapabilmek harika bir duygu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2008, 11:55:17 »
Doğukan bey ben sadece filtre düşünüyorum benim d4d yaris 5 yıl garantili filtre sökülebilir dediniz kutu içi nerden temin edebileceğimizi söylerseniz sevinirim birde 106 yı tokatlarken arkadan duman atma olayı ne durumda oluyor ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2008, 16:29:29 »
Araba mazotu koklarken şu an galiba kafaya dikmeye başlamış. Biraz masraflı bir iş.
Corolla 98 GLİ Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2008, 17:57:40 »
vallahi toyota teknolojisini hepimiz biliyoruz öle klasik dizeller gibi siyah duman atma fln gibi bi olay yok yani ve aklımdayken söleyim sakın ha sakın d4dlere normal mazot almayın ben hep eurodiesel alıyorum arabada sorun yaratmıyo yakıt olayına da bu kadar kafa yormayın arkadaşlar gülü seven dikenine katlanır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Şubat 11, 2008, 22:02:16 »
haklısın dogu kan yaptıysan katlanacaksın bazı seylere yapıyımda orjinal kalsın olmaz gozden cıkarmak lazım bazen bazı seyleri..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2008, 09:35:18 »
eğer anlatığınız gibiyse 180 ykrş yakıyorsa, bu yakıt artığından değil muhtmelen cok giden bir arabanın gazına basmak için seytanın gıdıklamaından bence daha cok gaza basılıp oynalıyor ondan fazla yakıyor olablir. sabit bir hızda hiç oynamadan bir yakıtını denemek lazım... çünkü katalitik konvertöre ve hava filteresine yapılan modifiyeler tamemen yakıtı düşürüyor..... motor daha rahat hava alıyor daha oksijen daha rahat eksoz yapıyor verim artıyor....

Mükemmel Toyota

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Şubat 27, 2008, 15:58:41 »
ALINTI
Hava Filtresi: K&N marka kutu içi performans filtresi (+7 HP)
İşletim Sistemi:Chip tuning by Sami Ramazanoglu (+30 HP)
Egzoz:Katalizör İptali ve Devil performans Son susturucusu dizeller için (+8 Hp)[/quote]

Arkadaşım çalışman beni hayrete düşürdü. Benim derdim aracın yokuşlarda bayılması. Malum karadeniz hep dağlık ve yokuşlu. Çıkışlarda çok bayılıyor bazen. Helede dolu olunca.

Bu saydıklarının maliyeti nedir? Motora bi zararı yokmu? Malum modifiyeler motor ömrünü erken tüketiyo. Yada sadece bayılmaları gidermek için bi tavsiyen varmı? Chip hariç bu fitre takma, Katalizör İptali ve Devil performansı her usta yapabilir mi? Bilgilendirirsen sevinirim Siz nerde yaptırdınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2008, 17:20:23 »
Valla bi K&N de ben getirttiriyorum, hem de amazon'dan buldum!

+7 beygir katacağını zannetmiyorum ama bakacaz bakalım...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2008, 20:08:31 »
Hakikaten enteresan.
Dyno ciktilari vardir. Resim olarak ekleyebilir misiniz?

Kutu ici kutu disina göre cok daha az güc kazandirir.

Bir de 0.3 den 0.5 bar continious'a gectiyseniz, turboyu büyütmekle cok büyük bir farki yoktur. Debiyi artirmissiniz. Internallar dayanamayabilir.

Bir de kac km dir böyle kullaniyorsunuz?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Mart 18, 2008, 11:01:49 »
Güncelleme...

Doğukan bey cevaplarınız bekliyoruz. Bi el atıverde bizde bi 206 ile çıkışalım.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 19, 2008, 12:58:42 »
Ses yok sanirim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante