Gönderen Konu: 2011 corolla turbo sorunu ve garanti.  (Okunma sayısı 14089 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
2011 corolla turbo sorunu ve garanti.
« : Mart 03, 2011, 21:33:05 »
arkadaşlar aracımı servise götürmüştüm motordan gelen garip bir ses yüzünden,arıza tesbiti olarak yanlış yağ kullanımı dediler,daha önce farklı bir başlıktata belirtmiştim aracıma yetkili serviste yanlış yağ koymuşlardı, ben durumu izah edince turbonun yanlış yağ yüzünden garanti kapsamından çıktığını söylediler.İstanbul genel merkezlede bir telefon kouşmam olmuştu konuyla alakalı,durumla ilgili tavisyeleriniz nelerdir.

Toyota Club Türkiye

2011 corolla turbo sorunu ve garanti.
« : Mart 03, 2011, 21:33:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla turbo surunu ve garanti.
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2011, 22:05:23 »
Mehmet hocam geçmiş olsun ,aracınıza yanlış yağı kim koydu ve niye sıfır araca servis haricinde yağ koyuldu ? kısaca bilgi verirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2011, 22:14:19 »
aracıma yetkili serviste yanlış yağ konuldu sorunda bu zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2011, 22:19:37 »
geçmiş olsun tamamen yağ koyan servisin sorumluluğunda belki garanti değil ama yanlış yağ koyan servis karşılamak zorunda.siz bastırmaya devam edin.nereye ve nasıl yağ koymuşlar da bu olmuş.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 03, 2011, 22:24:34 »
geçmiş olsun tamamen yağ koyan servisin sorumluluğunda belki garanti değil ama yanlış yağ koyan servis karşılamak zorunda.siz bastırmaya devam edin.nereye ve nasıl yağ koymuşlar da bu olmuş.

Aynı fikirdeyim siz davanızda haklısınız yağı koyan servis yetkili müd.görüşün durumu izah edin ,olumlu sonuç alamssanız tekrar dan bölgeyi arayın ,gerekirse defalarca arayıun....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 03, 2011, 22:26:21 »
2011 corolla d-4d için önerilen en kalın yağ 5/30 kitapcığında öyle yazıyor ama servisin araca koyduğu yağ kartında 10/40 yazıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 VVT-I Corolla Elegant
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #6 : Mart 03, 2011, 22:27:08 »
ya abi ben bu oto servisleri anlamıyorum. orada çalısan insanlar neden bu şekilde sorumsuz ilgisiz davrana biliyorlar. sanki adamları zorla orada köle gibi biz çalıştırıyoruz. geçenlerde arabayı vurduğumuzdan dolayı servise bıkrakmıştık. ön tamponu çıkartıp boyamışlar ama ne boyama ! üzerinde lekeler mi dersin yoksa çizikler mi ! abi tamponu yerine öyle bi takmışlarki... yani buradan tüm oto teknisyen abilerime sesleniyorum, başkası sizin arabanıza böyle davransa hoşunuza gider mi ? İşinizi severek yapın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 03, 2011, 22:31:23 »
ya abi ben bu oto servisleri anlamıyorum. orada çalısan insanlar neden bu şekilde sorumsuz ilgisiz davrana biliyorlar. sanki adamları zorla orada köle gibi biz çalıştırıyoruz. geçenlerde arabayı vurduğumuzdan dolayı servise bıkrakmıştık. ön tamponu çıkartıp boyamışlar ama ne boyama ! üzerinde lekeler mi dersin yoksa çizikler mi ! abi tamponu yerine öyle bi takmışlarki... yani buradan tüm oto teknisyen abilerime sesleniyorum, başkası sizin arabanıza böyle davransa hoşunuza gider mi ? İşinizi severek yapın
sırf beu yüzden eski arabam focusun arka tamponunu 3 kere boyatmıştım.ikincisinde ustanın parmak izleri vardı üzerinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2011, 23:01:22 »
servis yağ kartını kaybetmeyin bence. Gerekirse noter tastiki alın, bu şartlarda hakkınızı arayıp almamanız için bir sebep yok bence. Çok geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2011, 23:03:11 »
öyle şey olmaz o servisin sizi böyle uğraştırması bile ayıp. genel merkezle süreklı hergun hatta her saat görüşün.hallederler mecburlar buna
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 03, 2011, 23:08:24 »
uğraşıyorum tabiki ama her iki taraftda türlü bahanerl sürüyor ortaya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 03, 2011, 23:10:13 »
nereye ne yağ koymuşlarda böyle olmuş.bu işin bahanesi mahanesi yok tutup kendimiz yağmı koyuyoruz arabaya ki biz şuçluu olalım.üstelik 2011 model araba mecbur halledecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 03, 2011, 23:12:49 »
arkadaşlar aracımı servise götürmüştüm motordan gelen garip bir ses yüzünden,arıza tesbiti olarak yanlış yağ kullanımı sonucu turbonun bozulması,daha önce farklı bir başlıktata belirtmiştim aracıma yetkili serviste yanlış yağ koymuşlardı, ben durumu izah edince turbonun yanlış yağ yüzünden garanti kapsamından çıktığını söylediler.İstanbul genel merkezlede bir telefon kouşmam olmuştu konuyla alakalı,durumla ilgili tavisyeleriniz nelerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 03, 2011, 23:13:07 »
gerekirse yetkili servisi mahkemeye verin mehmet bey...
ayrıca bu hususla ilgili genel merkeze de mutlaka şikayette bulunun . . .
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 03, 2011, 23:15:15 »
tamamda normal motor yağındanmı kaynaklanıyor ne yağı koymuşlar.gelen garip ses nasıldı.bilelim ki hepimiz temkinli olabilelim.artık servisede güven olmayacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 03, 2011, 23:19:35 »
Motor yağı ile turbonun yağlanmasıda sağlanıyor,yanlış motor yağıda bu sıkıntılara yol açabiliyor,zaten turbolu araçlarda,çalıştırma durdurmalarda da dikkat edilmesi gereken hususlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 03, 2011, 23:22:23 »
araçta uğultuya benzer bir ses oluşmuştu,ben aracı çalıştırdıktan sonra kışın en az 4-5 dakika çalıştırıp öyle yürütürüm,stop ederkende duruma göre 2 dakika ile 30 saniye arasında bekleyip öyle stop ederim.sizde bunlara dikkat etseniz daha sağlıklı davranmış olursanız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 03, 2011, 23:23:45 »
Motor yağı ile turbonun yağlanmasıda sağlanıyor,yanlış motor yağıda bu sıkıntılara yol açabiliyor,zaten turbolu araçlarda,çalıştırma durdurmalarda da dikkat edilmesi gereken hususlar var.
anladım teşkkür ederim ancak nasıl bir yağ koymuşlarda sorun çıkarmış.kalınmı,incemi yoksa hidrolikli mi bakmışlar motora. :D ayrıca sorun nasıl belli etti kendini.yani mümkünse biraz daha detay rica ediiyorum.tekrar büyük geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 03, 2011, 23:26:07 »
araçta uğultuya benzer bir ses oluşmuştu,ben aracı çalıştırdıktan sonra kışın en az 4-5 dakika çalıştırıp öyle yürütürüm,stop ederkende duruma göre 2 dakika ile 30 saniye arasında bekleyip öyle stop ederim.sizde bunlara dikkat etseniz daha sağlıklı davranmış olursanız.
o uğultu sesi aradabir benimkinden de geliyor.ancak sürekli olmuyor.biraz tok bir ıslık sesine benziyor.rolantide farketmiştim.ayrıca konulması gereken yağ nedir acaba? aracınıza yanlış yağı koyan servis aracın teslimindemi yağı koymuş yoksa daha sonra bakım yaptırdınızmı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 04, 2011, 00:02:11 »
arkadaşlar aracımı servise götürmüştüm motordan gelen garip bir ses yüzünden,arıza tesbiti olarak yanlış yağ kullanımı dediler,daha önce farklı bir başlıktata belirtmiştim aracıma yetkili serviste yanlış yağ koymuşlardı, ben durumu izah edince turbonun yanlış yağ yüzünden garanti kapsamından çıktığını söylediler.İstanbul genel merkezlede bir telefon kouşmam olmuştu konuyla alakalı,durumla ilgili tavisyeleriniz nelerdir.
Mehmet Bey , biraz detay verirmisiniz , aracınız 2011 model ve 10.000 bakımda serviste kendisi mi yağ koydu , hangi tarihte? Arıza kaç km de çıktı? 10.000 bakım kağıtlarınız vardır , eğer durum böyleyse servisten " yağdan  kaynaklı ama garantiden değiştirmiyoruz"  diye yazı alın ve direkt tüketici mahkemsine başvurun , yazıyı almazsanız da başvurabilirsiniz( bölgenizde vardır ,internetten araştırın) , aynı zamanda sikayetvar sitesine de bilgi girişi yapacağınızı söyleyin.