Gönderen Konu: 2011 corolla turbo sorunu ve garanti.  (Okunma sayısı 14086 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla turbo surunu ve garanti.
« Yanıtla #20 : Mart 04, 2011, 02:41:48 »
anladığım kadarıyla 5-30 yağla yağlanması gereken motor ve turbo, 10-40 yağ kullanılarak yani daha kalın vizikositeli yağ kullanılarak arızaya sebebiyet vermiş.10-40 yağ koyan servisin verdiği fatura ve belgeler alınır.turboyu değiştirmeyen servistende 10-40 yağ kullanılmış sorumluluk servisimize ait değildir yazısıda alınır.gidilir 10-40 kullanan servise fırça atılır gerginlik yaratılır o turbo seve seve değiştirlir.seve seve olmazsa mahkeme yoluyla hatta tüketici hakları derneği yardımıyla güle güle değiştirilir...böyle zorbalıkmı olur kardeşim..40 küsür bin lira para verilen aracı katakulleye getirip insanlarla oyun oynayacaklar akılları sıra....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 04, 2011, 02:41:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #21 : Mart 04, 2011, 08:20:04 »
aracı hangi serviste yağ koydurdunuz? ve hangi servis turbonun bozulmasının yanlış yağ kullanımından kaynaklandığını söyledi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 04, 2011, 09:04:14 »
Durum boyleyse toyotanın satıs sonrası duzenını an alttan en yukarıya kadar gozden gecırmesı gerekır. Durumları vahım derım.
Arkadaslarında dedıgı gıbı elınızde yag degısımı yapan servısın kullandıgı yagın cınsını gosterır rapor ya da faturası varsa sızın tarafınızda endıse edecek bır sey yok dıye dusunuyorum. Son care en yakın tuketıcı hakları dernegıne muracaat olacaktır.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 04, 2011, 09:21:19 »
Abi senin bu arabadan çektiğin ne ya
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 04, 2011, 10:28:40 »
bütün yazılanlar toplu bir cevap vermek istiyorum herşeyden önce aracım ankara reis oto çıkışlıdır,bakımıda burda yapılmıştır.bakımdan sonra zaten araçta titreme ve gürültü olmaya başlamıştı.aracın kullanım kılavuzuna baktığımızda  kullanıla bilecek en kalın yağ 5/30 ama tavsiye edilen ve fabrika çıkışında konulan yağ, 0/30. servislede görüşmelerim olmuştu onlar kullandıkları yağın genel merkez tarafından onay almış bir ürün olduğunu bu yüzüden bir sorun olmayacağını söylediler.genel merkez ise servislerin ayrı birer ticari kuruluş olduğunu bu duruma müdahale etme şanşlarının olmadığını söylediler,ama fabrika verileri ne ise araçlara bakım esnasında bu verilere uygun malzeme konulması ve kullanılması gerektiğini söylediler.arza kendini naıl belli etti kısmı içinde gaza bastıkca artan bir uğultu,rolantide gene aynı uğultulu sesi duymaya başlamıştım,normalde turbo zaten biraz ses yapıyor gaza basınca ve ya gazdan ayağınızı çekince,ama bu ondan çok farklı bir ses.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #25 : Mart 04, 2011, 17:13:22 »
benim de turbo degişti aracımı ilk aldıgımda 10-40 yag vardı genel merkeze sordum edirne de 10-40 ne işe yarar diye umursamadılar 7000 de 5-30 ile degiştirdim,sonra 14500 gibi yine degişim oldu sonuc 14500 den sonra turbo pes etti ve servis te degişim yapıldı.ben tam sentetik yag kullanıyorum bu basıma geldi klasik 10-40 kullananlar dikkat etsin bence ayrıca servis e baskı yapın degiştirmeleri gerektiği gun gibi aşikar,peki hangi servis bunu soylermisin.
ayrıca arkadaşlar bir sorun benim basımda var sizde varmı bilmiyorum yol bilgisayarının cruise range degeri saçma sapan degerler veriyordu teknisyene gosterdik arastırıyorlar ayrıca depom su an dolu range 360 km gider gosteriyor dikkat edin bilgi amacı ile soyledim 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #26 : Mart 04, 2011, 17:43:42 »
Bunları okuduktan sonra bakım zamanı falan dınlemem yarın yağımı 10w/40 yerıne 5w/30 ıle değiştiririm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 04, 2011, 18:07:45 »
Ben bu olaydan sonra bugün ordu servisi ni aradım ve sordum, 2011 d4d motora  kaç numara yağ koyuyorsunuz diye ?bana dedilerki verso corolla ve auris e fabrikanın öngördüğü 10/40 kullanıyoruz dediler,bende peki ben isteğe bağlı 5/30 koydursam olurmu ? dedim bana olmaz dediler 5/30 u sadece valvematic motorlara kullanıyoruz dediler .
bende aracımın turbsu bozulursa  bunun sorumluluğunu alıyormusunuz dedim , evet dediler sonuçta aracınız garantili dediler ,ayrıca bu zamana kadar hiç böyle bir sorun olmadı dediler.bilginize.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 04, 2011, 18:08:53 »
Tuhaf da bir durum arkadaş,kimine 10w40 koyun diyorlar kimine 5/30! Bu sorumsuzluk,sahtekarlık,iş hakkında bilgisizlik ve beceriksizlikten başka bir şey değil... Bu gibi otomobil üreticisi ancak destekleyicisi olmayan firmalara güzel bir tokat gerekiyor diye düşünüyorum ama bizim milletimizde bu nerede onuda çok merak ediyorum.. Neyse yine sinirlendim..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 04, 2011, 18:23:21 »
arkadaşlar sonuç olarak şimdi araçlara 5/30 mu yoksa 10/40 mu koydurmamız gerekiyor.benim tavsiyem burada bu kadar insanız ve hepimiz farklı şehirlerdeyiz.herkes farklı servislere konuyu danışsın ve burada paylaşsın.sonucunda birşey netlik kazanacaktır. madem servisler 10/40 kullanıyor o zaman ya mehmet arkadaşımızın sorunu farklı bişeyden kaynaklanıyor yada hepimizi aynı son bekliyor.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 04, 2011, 18:37:35 »
arkadaşlar sonuç olarak şimdi araçlara 5/30 mu yoksa 10/40 mu koydurmamız gerekiyor.benim tavsiyem burada bu kadar insanız ve hepimiz farklı şehirlerdeyiz.herkes farklı servislere konuyu danışsın ve burada paylaşsın.sonucunda birşey netlik kazanacaktır. madem servisler 10/40 kullanıyor o zaman ya mehmet arkadaşımızın sorunu farklı bişeyden kaynaklanıyor yada hepimizi aynı son bekliyor.

Evet aynı fikirdeyim herkes bölge yetkili servisine sorsun bakalım toyta gerçekten dizel motorlarda 10/40  mı yoksa 5/30  umu öneriyor.

Siftah benden  Ordu :10/40 dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 04, 2011, 18:58:19 »
Evet aynı fikirdeyim herkes bölge yetkili servisine sorsun bakalım toyta gerçekten dizel motorlarda 10/40  mı yoksa 5/30  umu öneriyor.

Siftah benden  Ordu :10/40 dedi

Beyler, kullanım kılavuzunda hangi yağlar uygun diyorsa odur. 10W/40 da hatırladığım kadarıyla uygun. Kaldı ki bunu servis kendi değiştirmiş. Mehmet arkadaşımızın yapması gereken , beklemeden servisten " garantiden tamir etmeyiz" yazısını alsın veya alamasın önümüzdeki hafta başında  tüketici mahkemesine başvurmaktır. Gerisi servisle toyota arasında kalır , ama tüketici hakkını servisten alır. bence geç kalmayın Mehmet Bey , bu konuda geçerlimi bilmem ama , hak düşüren süreler falan varsa gecikmeyin, hakkınızdan olmayın derim.

5W/30 olmaz diyen adama da kitabı gösterin, Toyotadan 5W/30 olmaz yazısını gösterirlerse ne ala..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #32 : Mart 04, 2011, 19:07:46 »
2010 COROLLA yağ yakması nedeniyle turbo değişti.10-40 yağ kullanılıyordu..şanzıman rulmanı değişti ve şanzımanda farklı rulman daha değişti..tamamı garanti kapsamında oldu..aracımın değişmesini istiyorum..bu ilk arıza değil aldığımdan beri gögüslüğünden motoruna sürekli problem cıkartıyor.sizce ne yapmalıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 04, 2011, 21:29:34 »
arakdaşlar bugun ankaradaki bir diğer yetkili servisle görüştüm,servis müdürü ilgilendi benimle,anlattıkları şu farklı motorlar farklı yağlar kullanılabilir,ama genel olarak kitapcık verileri ile bize gönderilen genel bilgiler aynıdır dedi.bunun dışında turbo dizel araçlarda yağ yakma ve eksiltme önüne geçilemeyen bir durumdur dedi,turbonun yağsız kalmasıda turbo arızalarına yol açabilir dedi.araçtan duman atma gibi bir durum oldumu hiç diye sordular bende hiç dikkatimi çekmedi dedim,aracımda beyaz olduğu için duman atsa bunu kolay bi şekilde anlıyabilirdim.gerekli görüşmeleri yaptım cevap bekliyorum servisten.

bu arada araçlarınızın kullanım kılavuzu duruyorsa yağ oranlarını bir gözden geçirin derim.ben tekrar tekrar baktım 10/40 gibi bir değer yok en büyük 5/30 değeri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 04, 2011, 23:35:40 »
2010 COROLLA yağ yakması nedeniyle turbo değişti.10-40 yağ kullanılıyordu..şanzıman rulmanı değişti ve şanzımanda farklı rulman daha değişti..tamamı garanti kapsamında oldu..aracımın değişmesini istiyorum..bu ilk arıza değil aldığımdan beri gögüslüğünden motoruna sürekli problem cıkartıyor.sizce ne yapmalıyım?
sizin bahsettiğiniz farklı bir konu başlığında bahsedildi.toyota dizel araçların turbolarında iyileştirme yapıp farklı bir parça no ile değişim yapmakta konunu linkini ekliyorum.bu konuda bilgili bir arkadaş bilgi veriyor.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=2167.msg395987#msg395987
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Mart 07, 2011, 13:26:56 »
Mehmet ben de bir kaç başlıkta motor sesinde atrış başlandığını ifade ettim. Konunun linki: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31658.0

Öncelikle aracım 32000 de ve bütün bakımlarında orjinal servis tarafından 10 w 40 yağ koyuldu. Anladığım kadarıyla 5w 30 yakıt kullanan servis yok. Dolayısıyla, sizin aracınıza yanlış yağ koyulma olayını ben anlayamadım. O zaman bizim araçlarımızın hepsine yanlış yağ koyuluyor. Benim motordan da uğultu şeklinde sesler gelmeye başladı. Fakat servis her defasında problem yok diyor. Bahsettiğiniz ses 20000 deviri geçtikten sonra motor sesinden bağımsız hafif bir uğultu sesi mi. Çünkü turbo arızası yaşayan arakadaşların hep ıslık şeklinde bir sesten bahsettiklerini biliyorum. Siz böyle bahsedince şimdi benim içime de kurt düştü, çünkü benim araç ara sıra çok az beyaz duman da atıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • sevdiklerinize zaman ayırın. Zamanınız azalıyor...
  • Kilometre: 11600
  • Model Yılı: '23
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 07, 2011, 21:02:32 »
Mehmet beye çok geçmiş olsun diyorum...Evet arkadaşlar bütün yazılanları okudum... yarın ilk işim düzce hızel toyotayı aramak olacak(Müşteri memnuniyetinde Türkiyede2. sırada) eğer dizellerde 10-40 değilde 5-30 kullanılıyorsa vay halimize... ikincisi 2000 devir ve üzerinde rampa yukarı çıkarken ve gaza yüklenirken çıkan sesin(ıslık şeklinde )turbonun normal sesi olduğunu söylediler serviste...aracım şuan 3000 km de bir sıkıntı yok ama bu olanlar işime kurt düşürdü valla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 07, 2011, 21:31:57 »
arakdaşlar benim yaptığım görüşmeler sonucunda aldığım tek cevap aracınızın kitapcığında verilen aralıklar dışında bir yağ kesinlikle kullanmayınız.aynı şeyleri tekrar yazıyorum ama benim aracımın kitapcığında en uygun yağın tam sentetik 0/30 olduğunu ama hava şartlarına göre 5/30 a kadar çıkılabileceği yazıyor,benim aracıma 10/40 yağ konulmuş,turbo dizel motorlu araçlar kullanırkende hep çok dikkatli olmuşumdur çalışıtırıp hemen yürütmedim aracımı hiç,stop ederken aynı şekilde park ettikten sonra en az 35 40 saniye bekledim,bunun dışında zaten araç yeni olduğu için öyle sürat denemelerim falanda olmadı.servis bizde hata yok diyor ama bir başka servis konuyla ilgileneceklerini söyledi,onlardan haber bekliyorum,onlarda 10/40 ı dizeller de kullanmıyolarmış 5/30 kullanıyoruz biz dediler dizel araçlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #38 : Mart 07, 2011, 22:02:13 »
Mehmet abi, son görüştüğün servis hangisi acaba? Bizimki de Reis çıkışlı da, içime kurt düştü şimdi, daha 10000 e gitmedik de 3000 falan kaldı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 07, 2011, 22:10:07 »
Mehmet abi, son görüştüğün servis hangisi acaba? Bizimki de Reis çıkışlı da, içime kurt düştü şimdi, daha 10000 e gitmedik de 3000 falan kaldı...

Aracı Reise 1000 bakımına götürdüğümde biraz yağ eksitmiş ama ekledik ve herşeyin normal olduğunu söylemişlerdi. Hangi yağı kullanıyorsunuz siz diye sormuştum 10w40 demişti müşteri temsilcisi. Adamların tüm araçlarda 10w40 yağ kullandıkları apaçık ortada. Hepimiz biliyoruz ki Eylül 2010 a kadar çıkan bütün araçlarda turbo sorunu var. Çok fazla yağ eksilttiği için turboyu garantiden değiştiriyorlar. Acaba diyorum bunlar turbo arızasını müşteriye mal etmek için mi uğraşıyorlar artık.

Ufuk Sönmez arkadaşımız detaylıca açıklama yapmıştı zamanında;

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=2167.160
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija: