0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
konfor ve sürüş zevki açısından çok güzel bir araç, ancak bir kere turbo arızası verdiği zaman pek düzen tutmuyor, o yüzden alıcağınız aracın turbo ile herhangi bir sorun yaşamamış olmasına dikkat edin...
turbosu falan değiştikten sonra sorun yok.Ancak benimde bildiğim tdci lerde turbo sorunu falan duymadım.Ancak tdci lerde genelde turbo hortumu zarar görüyor patlıyor.bu olayı connect de gördüm focustada gördüm.Oğuzcum 2010 1,000 km ye gelmemiş d4d corollalarda var turbo arızası servis turbo değiştiriyor bu motor birdaha düzen tutmaz diye düşünürsek vay bu aracı almış insanların haline.Aracın temiz olması bakımlı olması km sinin çok yüksek olmaması senin ilk tercihlerin arasında olmalı.
olabilir oğuzhan turbosu arıza yapabilir herşey olabilir.Olmaz imkansız gibi birşey demek doğru olmaz.Sende biliyorsun forumda sık sık söylüyorlar 2010-2009 dizel corolla larda yağ eksiltme turbo arızası.O yüzden dizel biraz korkutuyor beni..Arabam lpg li tv de duydugumuz gördüğümüz lpg patlama olayları falan bir yandan dizelin az tğketm esi ama masraflı olması falan derken birdahaki arabam benzinli mi olur dizelmi hala muallaktayım.
bence hb focus ghia al abi. genç adama avensis gitmez diyip almamıştın c-max da pek genç işi değil gibi
abi bikaç günlüğüne bir focus c-max 1.6 tdci kullanmıştım, aracın bir kere turbosu garantiden değişmiş, sonra birkaç sene sonra tekrar değişmiş, ve araç benim elimdeyken de turbosu arızalıydı, turbosuz olarak kullandım ben bu arada aracı, (araç 78.000 km'deydi) ama konfor olarak, özellik olarak çok güzel bir araçtır.bence alınır...
Yeni c4 nasıl olur?
ben LPG'nin patlamasının çok düşük bir olasılık olduğunu düşünüyorum, adam gibi bir serviste düzgün bir işçilikle taktırılan LPG'nin çok çok çok büyük ve doğrudan bir darbe harici patlayabileceğini sanmıyorum . . .
Yeni C4 derken ? Nasıl bi araç bu şu bildiğimiz hb c4 mü yoksa c-max tipinde bişey mi ? Çünkü geçen c-max'a benzeyen bi araç gördüm (hatta daha büyük görünüyordu) Arkasından C4 yazıyordu farklı bi kasa herhalde... Ancak adı üzerinde yeni diyorsunuz bunun fiyatı da yeni ve iyidir herhalde Nasıl bi araç bu yeni C4 dediğim araç olabilir mi ?? Zaten oysa umudu keserim tipi de hoşuma gitmedi fiyatı da tuzludur benden 26 anca çıkar....
c4 picasso herhalde.bende çok beğeniyorum onları.
normal c4 hb bir araç, sizin gördüğünüz C4 picasso ya da grand picasso, CMAX ile aynı sınıftalar. 2006-2007 grand picassolar da 35-37 bin tl arası değişiyor fiyatları güzel konforlu bir araç ama ben cmax i tercih ederdim.turbo konusuna gelince evet arıza çıkardımı arkası gelebiliyor ama sebebi turbonun ayar tutmaması vs. değil turbo arızası yapıtıkatan sonra %100 detaylı bir şekilde servisler tarafından arızanın giderilmemesi, %99 bile bu konuda yetersiz. 2 ay içinde seat leonda 4 kere turbo değiştirdiğimi biliyorum sadece turbo ve intercooler değiştirdiler sonunda motor bloğundaki çatlağa kadar gitti arıza, neyse uzatmayim.CMAX in düşük km olması ve büyük bir arıza yaşamamış olması durumunda gözünüz kapalı alın, ben 3 sene öncesine kadar forddan başka bir araca binmedim hiçbirinde de motorda sorun yaşamadım, son aracım 1.4 tdci idi ve 93000 km tek bir sıkıntı çıkmadan yaptım..
Evet evet o dediğin araçtan seçkin bende adını düşünüyordum sen söyleyince hatırladım picassoydu... Anladım gökmen bey değerli bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim... Bende ford'un sorunsuz bi motor olduğunu duydum araştırmalarıma dayanarak dediğiniz gibi büyük sorun açmamış sağlam turbosu iyi durumda olan bi c-max bulayım ve bulunca da hemen alayım inanılmaz dikkatimi çekiyor çünkü. O C4 falan hiç bi türlü dikkatimi çekmiyor ne hb'si nede picasso'su. En iyi C-max Daha hiç test sürüşü yapmadım herkez kullanması inanılmaz keyifli diyor çok merak ediyorum gerçekten
rica ederim,evet sürüşü gayet zevkli ve özellikle yüksek oturma pozisyonu ile gayet yola hakim oluyorsunuz, tek bir dezavantajı olabiliecek şey belki de ön konsolun uzunluğudur. konsol ile ön cam arasındaki mesafe baya bi geniş gelmişti bana ilk bindiğimde
Evet haklısınız orası uzun ama ben severim öyle aracı Ve araştırmalarıma göre orasının uzun olduğu için bazı şoför kardeşler arabanın burnunu göremiyormuş o yüzden öne park sensörü taktıranlar bile var ama ben de olmaz öyle şey... Tam egolarımı tatmin edecek bi araca benziyor ya ahh param daha fazla olsaydı da 2008 yeni kasa titanium c-max alabilseydim
evet çok güzel o kasalar da, 17inch orjinal jantlar dikkat çekiyor direk umarım istediğiniz gibi bir araç bulursunuz en kısa zamanda.