Gönderen Konu: Isitma Problemİ  (Okunma sayısı 9307 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Isitma Problemİ
« : Ocak 25, 2008, 10:55:39 »
Arkadaşlar 1 haftadır bi problemle karşı karşıyayım yardımcı olursanız sevirim bende 96 model corolla var kaloriferim ısıtmıyor acaba neden olabilir 4 senedir kullanıyorum ilk defa böyle bi arızayla karşılaştım termostat mı arızalı, devirdaim pompası mı? yada başka bişey de olabilir aracım lpg li ve 140.000 km deyardımcı olursanız sevinirim ne tavsiye edersiniz
96 corolla xei

Toyota Club Türkiye

Isitma Problemİ
« : Ocak 25, 2008, 10:55:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Isitma Problemİ
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2008, 11:00:53 »
Merhaba Ali bey aramıza hoş geldiniz
Benim eski aracımda 96 corollaydı %90 termostat arızalı veya sıkışma yapmıştır
Eğer arızalı ise mutlaka değiştirin tamir ettirmeyin çünkü tekrar sıkışma yapıyor kesinlikle başınız ağrımasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Isitma Problemİ
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2008, 11:43:14 »
cevabınız için teşekkür ederim serdar bey fakat belirtmeyi unutmuşum radyatör suyunda hafif bi eksilme söz konusu radyatörde bişey görünmüyor fakat kayışların olduğu yerde altta köşede damlatıyor motor konusunda fazla bi bilgi sahibi değilim ama devirdaim pompasından da şüpheleniyorum ne dersiniz? olabilir mi
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Isitma Problemİ
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2008, 16:08:40 »
Devirdaim pompası çatlamış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Isitma Problemİ
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2008, 15:31:27 »
su sızıntısı kesildi gibi fakat kalorifer hala ılık tam anlamıyla ısıtmıyor termostadı değiştimeyi düşünüyorum
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Isitma Problemİ
« Yanıtla #5 : Ocak 27, 2008, 03:37:56 »
kalorifer peteginden de yapabilir bilginize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Isitma Problemİ
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2008, 13:24:42 »
Termostatdan olup olmadıgı anlamanız kolay giderken hararet ibresi geç yükseliyorsa ve bayır aşagıya giderken boşa atın eger ibre aşağıya doğru düşüyorsa termostat kaçırıyordur ama siz su eksilmesi oldu diyorsunuz ya borularda ya kelepçelerde sızıntı var yada  Kalorifer peteğinden sızdırıyor olmasın hava yapar peteğin ızgaralarına hava dolarsa ısıtma düşer  kontrol ettirin
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Isitma Problemİ
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2008, 13:49:53 »
Alıntı yapılan: ALİ KOÇ
cevabınız için teşekkür ederim serdar bey fakat belirtmeyi unutmuşum radyatör suyunda hafif bi eksilme söz konusu radyatörde bişey görünmüyor fakat kayışların olduğu yerde altta köşede damlatıyor motor konusunda fazla bi bilgi sahibi değilim ama devirdaim pompasından da şüpheleniyorum ne dersiniz? olabilir mi
[/quote]
Ali bey merhaba tekrar size şunu söyleyebilirim borularda veya suyun diğer dolaştığı yerlerde eğer kaçak varsa bosch yetkili servislerinde bir madde var yapıştırıcı ve doldurucu özelliğe sahip radyatör suyuna koyuyorlar ve bütün çatlak vs. su kaçaklarını engelliyor tavsiye ederim (maslak atatürk oto sanayide yaptırmıştım ist.)Tabiki devirdaim pompasıda olabilir ama bence termostat gibi geliyor zannediyorum çok hafif ılık üflüyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Isitma Problemİ
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2008, 14:25:22 »
Ben şimdi tekrar bir Mythbusters örneği vereyim (eski üyelerimiz bilir, birkaç yerde daha Mythbusters'dan örnek vermişimdir)

Şimdi bu Mythbusters kaçıkları şovun birinde arabalarla ilgili efsaneleri araştırıyorlardı. Biri de radyatör deliklerini yumurta ile tıkamak.

Delik (baya kocaman görünen delik hem de) bir radyatörlü araba bulup çalıştırdılar. Sonra bi güzel su gelmeye başladı delikten. Sonra da radyatör suyunun içine yumurta kırdılar. Hakkaten de pişmiş yumurta sızıntıyı giderdi, deliği tıkadı.

Adamlar hayran kalmışlardı

(lütfen radyatörünüzün içine yumurta kırmayı denemeyin )
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Isitma Problemİ
« Yanıtla #9 : Ocak 30, 2008, 09:09:29 »
bülent bey dediğiniz yöntemi denedim ama hararet göstergesi 1 mm bile oynamadı kafayı yiyecem 3 güne bi antifiz koyuyorum nerden kaçak var bi türlü anlamadım peteklerdede herhangi bi ıslaklık görünmüyor ayrıca bu forum da okumuştum yanlış hatırlamıyorsam bizim corollalarda petekte falan hava olduğu zaman araç kendi bu havayı alıyormuş diye okumuştum yanlış hatırlamıyorsam ayrıca kalorifer çok da soğuk değil bugün fark ettim bir süre kullanınca ısıtıyor ama eskisi gibi değil tabi sorunsuz bi parçayı değiştirmek istemiyorum servis yolu gözüküyor bana anlaşılan mesajlar için teşekkür ederim
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Isitma Problemİ
« Yanıtla #10 : Ocak 30, 2008, 15:06:46 »
Ali arkadaşım o zaman  termostatında bir sorun yok demektir
Kalorifer radyatörü kaputun içinde değildir torpitonun Yani ortadaki kalrifer fan düğmesi vs. nin arkasında yani orta gögüsün içinde dir. doğal olarak  göremezsin  senin o baktığın petekler arabanın motorunu soğutmaya yarıyan motor soğutma radyatörü ve klimalı ise klima radyatörü ve o küçük olan ise hemen tamponun önünde ki motor yağı soğutma radyatörüdür.kalorifer radyatörüne motor bölününden iki tane su borusu uzanır (bunlar bakarsan motor bölümünden görebilirsin arabanın yolcu kabinine uzanır  ) işte o su borularının biri kalorifer ıpeteğinin  sıcak su girişi, biride çıkış ama senin kalarifer peteğini görme imkanın yok torpidonun orta kısmının sökülmesi ile görebilirsin ancak
Benim tahminim kalorifer peteğinde sızıntı var olduğudur arabanın içinde kaloriferi açınca burnunu yakan (genzini yakan )bir durum oluyormu antifiriz ısınınca buharlaşıyor çatlaktanda sızınca bu buhar adamın genzini yakar Ve buharlaşma olduğu içinde sıcakken ıslaklık oluşmaz camlar daha çok buharlanır Kaloriferin peteğinin orada çatlak varsa su sızar  kalorifer petegğinin içindende sistemin içine hava girer
 DOĞRU sistemde bu havayı atar su seviyesi düşer sende su ilave edersin bu olay böyle devam eder Kaloriferin ısıtmasıda haliyle hava atılana kadar düşer vs.
 (Bu arada motor bölmesindeki boruları kontrol ederken en az bir gün arabayı çalıştırma ondan sonra kontrol et derim )
Yetkili bir servise kontrol ettirin
Sanayide BU işi OTO Elektirikçileri yapar:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Isitma Problemİ
« Yanıtla #11 : Ocak 30, 2008, 15:21:00 »
bülent bey çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgilerden ötürü meğer ne çok şey bilmiyormuşum ) Allahtan toyota kullanıyoruz da başımıza bi iş gelmiyor bu araçlar sorunu bariz bi şekilde hissetirmiyorlar bile
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Isitma Problemİ
« Yanıtla #12 : Ocak 31, 2008, 09:45:23 »
Artık kesin olarak biliyorum kayışların olduğu yerden alt tarafta biyerde damlatıyor bugün gözlerimle gördüm o tarafta soğutma suyunda sızıntı yapacak ne var davidaim pompası mı? yoksa keçelerden falan mı kaçırıyor? bu sorun kaloriferin iyi ısıtmamasının nedeni midir? motoru iyi bilen arkadaşların mesajlarını bekliyorum pls
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Isitma Problemİ
« Yanıtla #13 : Ocak 31, 2008, 16:24:19 »
Evet sorun anlaşıldı orada devir daim var ondan sızıyordud değiştirmen gerek
bildiğim kadarıyla orjinali 70 ytl civarı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Isitma Problemİ
« Yanıtla #14 : Şubat 02, 2008, 15:06:02 »
Bugün devirdaim pompasını değiştirdim inşallah sorun giderilmiştir sızıntı varmış ama ısıtmamasının nedeni olarak kalorifer peteklerini tıkamışsındır dedi değişmesi en az 250 ytl tutarmış ama bu şekilde kullanacağım umarım ısınma dışında bi zararı olmaz arabama ama sanki daha iyi ısıtıyor gibi belki psikolojiktir.  4lt antifiriz, devirdaim pompası ve kayışlar hepsi toplam 170 ytl tuttu işcilik dahil fiyat nasıl bülent bey çok mu acaba?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
Isitma Problemİ
« Yanıtla #15 : Şubat 04, 2008, 11:51:26 »
Normal bir rakam tutmuş
ısınma sorunu devirdaimden içeri sızan havadan kaynaklanır bu hava sistemde ilk kalorifer peteğine gider o da ısınmatyı etkiler bence ısınma sorunu hallolur
Bu arada devirdaim değişirken sistemdeki antifiriz tamamen boşalıyor ve sonra dolduruluyor .Sİstemin bu hAVAYI kendiliğinden dışarı atması 2 - 3 gün alır bu zaman diliminde kaloifer ısıtması yine düşük olur( hararet ibresi geç yükselir filan). 2- 3 gün sonra hava atılıınca tabi arabayı  kullanırsan atılınca kaloriferin ısıtması eski haline gelir bence
Bu arada motor soğukken radyotör üstündeki kapağı açıp su seviyesini kontrol et eksildiyse saf su ilave et derim ki mutlaka eksiltir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Isitma Problemİ
« Yanıtla #16 : Şubat 04, 2008, 15:01:28 »
teşekkürler mesajlarınız ve yardımlarınız için
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Isitma Problemİ
« Yanıtla #17 : Şubat 11, 2008, 09:08:04 »
Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Isitma Problemİ
« Yanıtla #18 : Ocak 24, 2009, 20:06:53 »
Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın arkadaşlar, ancak benzer sorunu bende yaşıyorum. Termostatta kaçak olduğunu sanmıyorum çünkü radyatöre giren hortum sıcakken çıkan boru soğuk, yani sızıntı yok.Şahsi fikrim kalorifer radyatörünün tıkanmış olması,Şimdi bu radyatörün yeri nerede acaba ve temizlettiren olumlu sonuca ulaşan oldumu aranızda.? Yardımcı olursanız çok sevinirim Araba tam ısınsa bile kalorifer o kadar sıcak değil. Hortumlara el değmezken kalorifer ılık gibi yani.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Isitma Problemİ
« Yanıtla #19 : Kasım 16, 2009, 23:21:17 »
yaklaşık on gündür (soğuklar başladığında) aracın içi hızlı bir şekilde ısınmadı. ben öncelikle psikolojik sandım. çünkü dışarısı  baya bir soğuktu. (derece 8 C idi).

bu sabah farkettim ki torpidodaki 4 nozuldan soldaki sıcak, ortadakiler ılık en sağdaki soğuk üflüyor. konsoldaki ayarları kontrol ettim. bir sıkıntı yok. ama sağ cama üfleyen nozul soğuk üflüyor. hatta akşam torpido gözünü söküp, elimle borularını kontrol edeyim dedim. bir sıkıntı yok. dış-iç klapesi çalışıyor. polen filtresini yeni.

aklıma peteğin hava yapmış olması geliyor fakat emin değilim. belki de yazdan beri belki de daha öncesinden beri hep bu şekilde kullandım. ama benim taraf ısındığı için farketmiyordum.

bu tarz bir problem yaşayan var mı?
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)