Gönderen Konu: corolla ile yağmur suyu ayaklarınızda hissetmek...  (Okunma sayısı 4783 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
corolla ile yağmur suyu ayaklarınızda hissetmek...
« : Şubat 24, 2011, 21:44:32 »
arkadaşlar aracımı aldığımdan beri bu yoldaki su birinkitilerinden hep kaçarak kullandım ama dün akşam bir su birikintisine girdim(40-50km ile) ve aracın altına vuran suyun etkisini ayağımda hissettim resmen.bu durumu yaşayan varmı? yani aracın sacı ve yalıtımı bunu hissettirecek kadar zayıf olabilirmi? bunun için bir öneriniz varmıdır?

Toyota Club Türkiye

corolla ile yağmur suyu ayaklarınızda hissetmek...
« : Şubat 24, 2011, 21:44:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla ile yağmur suyu ayaklarınızda hissetmek...
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2011, 21:55:54 »
Al benden de o kadar. Japona arabaların alt yalıtımları çok çok zayıf...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2011, 23:14:54 »
Ben kendi aracımı övmek için söylemiyorum yanlış anlamasın kimse,resmen göl gibi olmuş su birikintisine girdim,ön tamponun yarısı belkide fazlası net hatırlamıyorum suyla kaplandı ama bahsettiğiniz soruna benzer bir sorun yaşamadan çıktım,çok şükür sizin araçlarınızın içine su mu girdi nasıl oldu anlamadım ama şunu belirteyim bu kalitesizlik tüm markalara yansımış durumda al birini vur ötekine.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2011, 23:20:14 »
yok su almadı ama ayağımın altında suyun vuruşunu hissettim ayağım titredi yani,her marka her modelinde birşeyleri ya es geçiyor yada artık umursamıyorlar.2001 yılından itibaren özellikle her markada bir kalite düşmesi var benim gözlemlediğim.daha iyisine sahip olalım derken sanırım daha kötüsüne daha çok para veriyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2011, 23:33:07 »
bildiğim kadarıyla yeni araçlarda  malzemeyi hafifleterek yakıt tasarrufu yapıyorlar firmalar  ondan olabilir belki
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2011, 23:44:30 »
yok su almadı ama ayağımın altında suyun vuruşunu hissettim ayağım titredi yani,her marka her modelinde birşeyleri ya es geçiyor yada artık umursamıyorlar.2001 yılından itibaren özellikle her markada bir kalite düşmesi var benim gözlemlediğim.daha iyisine sahip olalım derken sanırım daha kötüsüne daha çok para veriyoruz.
  Aynen katılıyorum,şuan toyotanızı satsanız başka araç alsanız emin olun gelen gideni aratır.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2011, 03:46:25 »
Bahsettiğiniz olay sacın inceliğinden değil suya hızlı girmenizden kaynaklanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2011, 10:02:54 »
Bahsettiğiniz olay sacın inceliğinden değil suya hızlı girmenizden kaynaklanıyor.
+1  bu arabada olmaz diyeceğin bir arabayla da gir bir dün o hızla suya.. ben bir kere çok çok hızlı girmiştim suya, vuran suyun şiddeti alttaki tapayı fırlattı araba su aldı :D

mustafa abi 10km ile gidersen hissetmezsin tabi :D ben de öyle selde kaldım bir kere, mecbur yavaş gidiyorsun suyu hissetme ihtimalin olmuyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2011, 10:08:08 »
Toyota'nın davlumbaz yalıtımları biraz zayıf sanırım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2011, 10:46:35 »
Su birikintisinden geçmeyi bile geçip yağmurlu havalarda yoğun ıslak zemindeki suyun bile ses desibelini arttırması ile yol sesininde belirgin arttığı gerçeği var maalesef. Hafif müzikle her şey çok keyifli hale dönüşüyor ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2011, 10:57:44 »
saglamlık konusunda alman arabalarını tek geçerim elektronik aksam motor aksamı konusunda da japonları tek geçerim.Hepsinin birleştigi nokta audi sanırım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2011, 11:08:34 »
saglamlık konusunda alman arabalarını tek geçerim elektronik aksam motor aksamı konusunda da japonları tek geçerim.Hepsinin birleştigi nokta audi sanırım
niye audide birleşsin ki :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 25, 2011, 11:18:18 »
Yücel sana katlıyorum toyotadan önce 1976 model mercedes imiz vardı 230.4 fren sistemi olsun kapıyı kapatırken çıkarttığı tok ses olsun çok farklıydı.Toyotanın da motoru bambaşka ama.Ben şu ara Volkswagene gönül yatırmaya başladım.Nedeni ise AE101 in fren yetersizliği içeri ses alması alçak olması bir de 14 yaşını doldurmuş olması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 25, 2011, 12:10:56 »

Yanıldığını söylemek zorundayım,iki saat önce yeni alacağım aracı test ettim yoldaki su birikintisine özellikle 45 km ye yakın bir hızla ile girdim ne corolla kadar savruldu,nede o kadar ses ve titreşim oldu araçta.araçta peugeot 308 millesim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 25, 2011, 12:14:00 »
niye audide birleşsin ki :D

avrupalı üreticiler japon üreticileri pek ciddiye almıyor sanırı binek araç konusunda,spor arabları ile uğraşmaktan belkide bineklere bakacak zamanları olmuyor.ama audide bir çok şeyin birleştiği aşikar.
bu reklamda güzel bir örnek bence:
Audi reklám

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2011, 12:16:27 »
Yanıldığını söylemek zorundayım,iki saat önce yeni alacağım aracı test ettim yoldaki su birikintisine özellikle 45 km ye yakın bir hızla ile girdim ne corolla kadar savruldu,nede o kadar ses ve titreşim oldu araçta.araçta peugeot 308 millesim.
:D oh be güle güle kullan 308ini..aman deyim kaza yapma ama
avrupalı üreticiler japon üreticileri pek ciddiye almıyor sanırı binek araç konusunda,spor arabları ile uğraşmaktan belkide bineklere bakacak zamanları olmuyor.ama audide bir çok şeyin birleştiği aşikar.
bu reklamda güzel bir örnek bence:
Audi reklám

o sadece bir reklam biliyorsunuzdur umarım.. 4-5 yıl önce audinin yüzüne bakılmazken şu anda sadece güzel tasarımları ile bir anda herkesin diline pelesenk olması da komik bence.. bahsettiğiniz konuların birleşmesi bence üst segment japon araçlarda mümkün.. veya üst segment alman.. geriye kalanlar fasa fiso..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2011, 12:25:41 »
audi herzaman ust kesim kullanıcılara hitap etmiştir bence ve sınırlı bir çevre tarafından kullanılıyor olması bnce güzel bir durumdu,şuan fiyatları daha ekonomik geçmişe göre,Audi A serisi ticari amaçlarla üretilmiş olabilir ama S serisi(Sline değil) tamamen prestij araclarıdır bence ve bunlarda çok seçkin bir kitle tarafından kullanılan özel araçlardı.

audinin durumu senin için komik ise toyotanın corollasının bu kadar düşmesi senin gibi bu markaya sevgi ve saygı duyan insalarda bir üzüntü hissi yaratmalı bence bende yarattığı gibi.şimdi beni burada firma karalıyor gibi düşünmeyin
benzinli bir D segmentinde araç alabilecek olsam ilk tercihlerimden birisi yeni avensis olurdu gerek tasarımı oldun gerek segmentinin getirdiği ağırlık olsun bence hepsini çok güzel taşıyan bir araç ben corolla aldım ve oda bana yaka silktirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 25, 2011, 12:30:45 »
tamam işte aradıklarını 308de bulmadın mı :D corollayı satıp onu al

bu arada ben hayatımın hiç bir döneminde toyota fanatiği olmadım ancak kendimi bildim bileli bmw fanatiğiyim..

S serisi ben yanlış anlamadıysam veya yanlış bilmiyorsam sadece spor bir seridir.. prestij değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 25, 2011, 12:41:55 »
tamam işte aradıklarını 308de bulmadın mı :D corollayı satıp onu al

amacım c segmentinden kurtulmak ama maddi olanaklar şuan için yeterli değil,308 i cazip kılan şeyler neler oldu dersen,yakıtı,esp,asr,8 hava yastığı.corolla ile hemen hemen aynı olan ağırlığı.... gibi şeyler.bunun dışında bir çok donanım artısıda var tabiki ama full bi 308 değil bu.ha dersin ki mehmet abi ben sana o fiyat yeni avensis bulurum onun en boşuna bile razıyım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 25, 2011, 12:45:43 »
s lerin sadece motorunu ele alacak olursan evet spor serisi diyebiliriz ama audinin asıl sporları RS lerdir. sahibindende biraz S serisi ilanları var onları bir incele derim.

BMW demişken X6//M den haberin vardır,bak işte oda benim vazgeçilmezim olmaya aday çift turbo 555 hp fabrika çıkışı gücü olan bir suv diycem suv değil spor araba diycem oda değil :)