Gönderen Konu: corolla ile yağmur suyu ayaklarınızda hissetmek...  (Okunma sayısı 4784 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla ile yağmur suyu ayaklarınızda hissetmek...
« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2011, 12:53:25 »
s lerin sadece motorunu ele alacak olursan evet spor serisi diyebiliriz ama audinin asıl sporları RS lerdir. sahibindende biraz S serisi ilanları var onları bir incele derim.

BMW demişken X6//M den haberin vardır,bak işte oda benim vazgeçilmezim olmaya aday çift turbo 555 hp fabrika çıkışı gücü olan bir suv diycem suv değil spor araba diycem oda değil :)
s serisini biliyorum.. ama dediğim gibi prestij model değiller..

bmwnin her modelinden haberim var :D ancak x6M beğendiğim bir araç değil çok.. tarzım değil. zaten x6ya binecek olsam 3.0 dizeline binerim, M modeline değil.. gerçekçiyim :D

zaten SUV(sports utility vehicle) değil x6M modeli, SAV(sports activity vehicle)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2011, 12:53:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 25, 2011, 12:56:26 »
s serisini biliyorum.. ama dediğim gibi prestij model değiller..

bmwnin her modelinden haberim var :D ancak x6M beğendiğim bir araç değil çok.. tarzım değil. zaten x6ya binecek olsam 3.0 dizeline binerim, M modeline değil.. gerçekçiyim :D

zaten SUV(sports utility vehicle) değil x6M modeli, SAV(sports activity vehicle)

19 litre şehir içi tüketimi ile zaten bize birkaçyüz beden büyük :)

bencede audi baştan aşağı presitj zaten :) şaka bir yana S ler zaten siparişle getirtilir genelde, audi müdürleri ve bence işini bilen iş adamları biniyorlardı bir zamanlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 25, 2011, 13:05:13 »
19 litre şehir içi tüketimi ile zaten bize birkaçyüz beden büyük :)

bencede audi baştan aşağı presitj zaten :) şaka bir yana S ler zaten siparişle getirtilir genelde, audi müdürleri ve bence işini bilen iş adamları biniyorlardı bir zamanlar.
bir zamanlar vti motorlu civicler de prestij için alınırdı.. en pahalısı o diye
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • DUAL - VVT-İ Kontrolsüz Güç, Güç Değildir.
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Mart 10, 2011, 16:47:14 »
Aynen benim 2001 VVT-İ öyle suyu geçtim artık oldaki kücük taşları çamırlığın içine her vurmasını net duyuyorum iğne kadar olsa dahi :)
Lise yıllarında bir fıkra vardı hiç unutmam...
(Türkler yeni bir araba yapmış içine kedi koyup kapıyı kapatmışlar; japon sormuş neden kediyi koydunuz? Sabaha kadar Kedi arabadan çıkmazsaaa Çok sağlam bir araba yaptık demektir. japon gülmüş :D Bir gün japonlar araba yapmış içine onlarda kedi yomuş ve kapıyı kapatmışlar; Türk hemen atlamış sabaha kadar dışarı çıkabilirse değilmi? demiş. :) Japon Hayıııııır sabaha kadar havasız kalıp ölürse sağlam araba yaptık deriz demiş. :D

Onun hesabı şimdi işin japonu felan kalmadı kalmadı 2000 yılından bu yana araçlarda her türlü malzem çalma var bu aracı hafifletmek babında olsun performans olsun ne olursda olsun adını siz koyun artık ama kaliteden ödün verme işin içinde var artık. 
^^DUAL - VVT-İ^^ Kontrolsüz Güç, Güç Değildir. Gücünü Kontrol Et.
2012 C O R O L L A   E L E Ğ A N T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 10, 2011, 17:28:59 »
...
Onun hesabı şimdi işin japonu felan kalmadı kalmadı 2000 yılından bu yana araçlarda her türlü malzem çalma var bu aracı hafifletmek babında olsun performans olsun ne olursda olsun adını siz koyun artık ama kaliteden ödün verme işin içinde var artık. 

Süleyman Bey buna çalma demeyelim de rekabetten ve artan üretim adetlerinden dolayı, modellerin yenilenme sürelerinin kısalması ve üreticilerin test aşamalarını kısaltmaları dersek  daha doğru olur sanırım. Araçlar büyüdükçe ağırlıkları hafifletmek için yalıtımdan ödün verilebiliyor. Fakat üreticilerin performans konusunda ödün verdiklerini söylemek haksızlık olur. Çevre ile ilgili normalar ve düzenlemelere uymak adına emisyon miktarları sürekli sınırlandırılıyor. Buna rağmen aynı hacimli motorlardan alınan güç değerleri sürekli artışta.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • DUAL - VVT-İ Kontrolsüz Güç, Güç Değildir.
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #25 : Mart 10, 2011, 19:47:44 »
Süleyman Bey buna çalma demeyelim de rekabetten ve artan üretim adetlerinden dolayı, modellerin yenilenme sürelerinin kısalması ve üreticilerin test aşamalarını kısaltmaları dersek  daha doğru olur sanırım. Araçlar büyüdükçe ağırlıkları hafifletmek için yalıtımdan ödün verilebiliyor. Fakat üreticilerin performans konusunda ödün verdiklerini söylemek haksızlık olur. Çevre ile ilgili normalar ve düzenlemelere uymak adına emisyon miktarları sürekli sınırlandırılıyor. Buna rağmen aynı hacimli motorlardan alınan güç değerleri sürekli artışta.

Haklısın Paşam zaten Hakkı bey Durum şu: Talep+Arz meselesi Üretim arttıkça dediğiniz gibi aracı hafifletmek, performans veriler gibi durumlar ortaya çıkıyor size katılıyorum :)
^^DUAL - VVT-İ^^ Kontrolsüz Güç, Güç Değildir. Gücünü Kontrol Et.
2012 C O R O L L A   E L E Ğ A N T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 11, 2011, 00:00:40 »
mehmet bey siz bir kere alışmışsınız peugeot'a, toyota tabiri caizse ağzıyla kuş tutsa gene yaranamaz size, alışamazsınız, aklınız hep peugeot'da kalır...
en iyisi corollanızla medeni bir şekilde yollarınızı ayırıp, yeni bir arabayla yolunuza devam etmeniz olacaktır...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 11, 2011, 00:12:08 »
bu durumun alışkanlık bir alakası olduğunu düşünmüyorum,beklentileri karşılamakla alakalı bir durum olabilir.bir kaç kişiyle daha konuştum onlarda aracın confort donanım seviyesinde olduğuna bağladılar durumu,benim bildiğim bir aracın temeli sabittir,elektoronik donanımda farklılıklar gösterilir ve buna göre fiyatlar belirlenir,daha öncede söyledim 2008 bir corollamız daha var onda bu tarz sorunları yaşamıyoruz,ama neden daha çok  verip daha kötü bir araca sahip oluyorum ben. aracımı son turbo sorununda sonra sattım zaten.Sakınan göze çöp batarmış acaba bende fazlamı üstüne düşüyorum,yani sertçe çukura düşsem ben arabadan özür dileyen bi insanın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 11, 2011, 00:26:06 »
Ben de bir defa Gümüş Tüylü Devemle(97 Corolla 1.6 GLİ  A/T) farkında olmadan bir su birikintisine girmiştim.Şikayete söz konusu olan ses oluşmuştu.Ve ayaklarımın altında suyun tazyikli darbesini hissetmiştim.Bir defasında da bir çukuru son anda fark etmiş,fakat kaçamamış gümüş tüylü devemin sol toynağını(sol bilye) kırmıştım.Sanayii yolunda kendisinden özür dileyip, mersiye yazarak gönlünü zoraki alabilmiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mart 11, 2011, 12:52:31 »
bu durumun alışkanlık bir alakası olduğunu düşünmüyorum,beklentileri karşılamakla alakalı bir durum olabilir.

bende bundan bahsediyorum aslında, amacım size karşı yanlış birşey söylemek değil, ama uzun süre peugeot kullanımı sonucu, yeni aracınızda da peugeot'un size verdiklerini bekliyorsunuz, tabi her markanın karakteri farklı olduğu için bu beklentilerin bir kısmı karşılanmıyor, bunun yanında peugeot'da olmayıp toyota'da olan özellikler de sizin beklentileriniz dahilinde olmadığı için fuzuli gelebilir...
bu sadece benim yorumum, doğrusunu tabi ki siz bilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 11, 2011, 13:02:38 »
tabiki her markanın farklı bir karakteri oluyor,bakın ben aynı marka aynı model sadece yaş farkı olan bir aracımızın olduğunu da söylüyorum,onda da 2011 corollada yaşadığımız sıkıntıları yaşamıyoruz,yalıtımı çok sağlıklı,güzel ve tatminkar,bazı kronikleri bile yaşamadık onunla,benim bu aracı alırken gözümün önündeki referans oydu,yani  2 3 yılda ne değişti de aracım bana bu sıkıntıları yaşattı,Yani mantıken makyaj yemiş,motorunda ufak tefek değişiklikler olmuş bir araçta herşeyin daha iyi olması gerekir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 11, 2011, 13:06:52 »
o konuda size katılıyorum, tabi ki aracın daha da iyileştirilmesi gerekir.
bu sorunun sebebi belki donanım farklılıkları olabilir, çok sanmıyorum ama aklıma da başka birşey gelmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 11, 2011, 13:20:49 »
Eğer öyle bir şeyse bence saçmalığın daniskası olur bu durum,hani renkli cam falan değil ki bu,aracınızın altına su çarpınca ayaklarınız titreyecek ve size diycekler ki bir üst modelinde böyle bir sorun yok onu alın  o zaman.Birde bu makyajlı kasalar çıkar çıkmaz aldım ben hani bundan ötürü bazı hatalar ve eksikler olabilir bunuda anlarım,ama servisi gittiğinizde sizin sıkıntınızı dinleyip hemen şöyle bir uygulama var şu kadar lira ona ek olarak şunu yaptırırız daha iyi olur gibi cevaplar aldığınızda insan araçtan iyice soğuyor,