Gönderen Konu: alkollü araç kullanmayınnnnn  (Okunma sayısı 3310 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
alkollü araç kullanmayınnnnn
« : Şubat 22, 2011, 22:37:46 »
sevgili toyotacılar alkol kişisel tercih olarak birçok kişinin kulandığı kimi zaman keyif veren ancak sonrasında direksiyona geçildiğinde faciaya neden olan bir içecek.ben burada felsefe yapıp alkolün zararlardan bahsetmek değil yaşanmış bir olayı anlatmak istiyorum.birlikte 5 yıl çalıştığımız bir arkadaşımız emeklilik dilekçesini verdikten sonra bir arkadaşıyla kutlamaya gidiyor. uzun saatler alkol alındıktan sonra araca binip evlerine dönüş için yola çıkıyorlar. ancak her ikiside çok ama çok serhoş kullandıkları yolda iki aracın zor geçtiği bir yol.buna rağmen alkolün etkisiyle aşırı sürat yapılıyor ve bir traktöre arkadan çarpıyorlar.aracın içinde sıkışmışlar ve bu esnada araç ateş alıyor.sonuç feci şekilde ölüm.bu arkadaşımız yıllarca çalıştı emekliliğini yaşayamadan aramızdan ayrıldı.sebebi alkollü araç kullanımı.buradaki arkadaşlarımı şahsen tanımıyorum ancak orada yaşanan acıyı yakınen gördüm.kimsenin böyle bir acıyı yaşamasını ve yaşatmasını asla istemem.bu nedenle lütfen alkollü direksiyona geçmiyelim.

Toyota Club Türkiye

alkollü araç kullanmayınnnnn
« : Şubat 22, 2011, 22:37:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Ynt: alkollü araç kullanmayınnnnn
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2011, 22:40:20 »
Başınız sağolsun Seçkin bey gerçekten çok üzücü bir o kadar da ders alınası bir durum. Allah kimsenin başına bir üzüntü vermesin. Geride kalanlara sabır versin rabbim.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2011, 22:45:03 »
evet gerçekten ibretlik bir durum o nedenle buradaki arkadaşlarımın hepsi sürücü olduğundan paylaşıp uyarkamak istedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2011, 09:00:04 »
Çok üzücü bir durum, Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin :(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2011, 11:00:47 »
Başınız sağolsun. Yanarak, boğularak veya doğal afet sebebi ile ölenlerin makamı yüksek olur inşaallah.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2011, 21:08:28 »
amin inşallah mekanı cennet olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2011, 21:33:16 »
Allah rahmet eylesin. Geride kalanlara sabır versin. Benimde çevremde malesef oldu böyle olaylar. Hiçbir şey insan hayatından daha değerli değil. Ne alkol, ne gideceğin yere 5 dakika erken varmak, ne başkalarının seni geçmesi... Hepsi boş şeyler. Eve sevdiklerimizin yanına sağ salim varmak önemli olan. Benim etkili bir yöntemim var tavsiye ederim size de... Ben arada sırada balkona çıkar ve pencereden evin içini seyrederim eşimle oğlum beni görmeden. Onların içerde birbirleri ile oynarken ki mutluluklarını, o anı paylaşmalarını ben yokmuşum, hayatta değilmişim de bensiz paylaşıyorlarmış gibi düşünürüm. Ve hem benim hem de onların nelerden ayrı kalacağını düşünürüm. Nelerin yaşanamayacağını. Onlara bensiz ne olacağını. İşte o zaman insan hayata dair çok farklı düşünüyor. Değerini daha iyi anlıyor hem hayatın hem de sevdikleri ile geçirilen bir saniyenin. Bu da trafik de dahil bir çok şeyde insanın daha dikkatli olmasını sağlıyor....
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2011, 23:36:20 »
barış bey paylaşımınız ve yönteminiz çok doğru bende bu konuyu paylaşırken insanların alkol ve aracı birleştirdiğinde neleri kaybedebileceğini yaşanmış bir olaya dayandırmak istedim.hepimize kazasız belasız sürüşler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Şubat 23, 2011, 23:43:55 »
Teşekkürler Seçkin Bey. Ben de size paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim.
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 24, 2011, 09:29:04 »
ben alkol alıp hız yapmayı anlamıyorum.. her yıl bilkent mayıs festivalinde su gibi alkol alınıyor, "alkolün etkisi ile" hız yapan görmüyorum ben.. benim de alkol aldıktan sonra direksiyona geçmişliğim var 1-2 kez.. ancak kesinlikle normal kullanımımdan çok çok çok daha yavaş kullanıyorum.. bu insanlar neresiyle içiyor alkolü?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Mart 06, 2011, 18:01:19 »
Aslinda alkollu iken sadece arac kullanmak mi yanlis olan dusunmek lazim.  Alkol kana karisarak olusturdugu etkisiyle insanlara normalden fazla cesaret ve umursamazlik verir.
Bu durumda hicbir insan normalde yapabildigi seyleri dogru duzgun yapamaz.  Ustelik kisinin bilinc altinda baski altina alinmis duygulari da depresirse bizim namslu dedigimiz vatandas kadinlara sarkmaya baslar, dikkatli dedigimiz sofor hiz yapar, vs. Elbette az icmek bu etkileri de orantili olarak aza indirin, ama insan vucuduna fizyolojik  ve biyolojik hatta psikolojik anlamda hicbir faydasi olmayan, ustune ustluk zarari olan alkolun neden kullanildigini anlamak da pek mumkun degil. Kafa dagittigini dusunenler kimseyi kandirmasin, ictikten sonraki sabahin bas agrisi midir kafa dagitmak? Alkolun kafa dagittigi da tibbi olarak cok anlamsizdir ayrica, arastiriniz.  Hem kisi spor yaparak gayet de guzel kafa dagitabilir, uzerine kilo vermesi ve vucudunun fitlesmesi de cabasi.  Ben bizzat dag bisikletcisi olarak tecrubelerimi yaziyorum, yalniz hayatimda alkol almis degilim sukur. Icene de icmeyene de saygimiz var, kisinin ozgurluklerine baska kimseler elbette karisamaz.  Tavsiye niteliginde konustuk, kusra bakmayin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2011, 18:05:58 »
Ozgurluk demisken bir dipnot, sosyal hayatta alkol alan insanlar gerek davranislariyla gerek pis kokulariyla buyuk oranda cevredekileri rahatsiz ediyorlar, iste bu durumda baskasinin ozgurlugunu cignemis oluyorlar ayni zamanda.  Durum bu hale gelirse elbette saygi goruldugu kadar gosterilir demokratik dusuncesinin geregi biz de alkollu vatandasa saygi duyamayiz, dediklerimi yapanlar icin tabi bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 06, 2011, 18:20:49 »
Başınız sağolsun. Yanarak, boğularak veya doğal afet sebebi ile ölenlerin makamı yüksek olur inşaallah.

atladığınız bir nokta var: sarhoş ölmek...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2011, 18:21:32 »
Aslinda alkollu iken sadece arac kullanmak mi yanlis olan dusunmek lazim.  Alkol kana karisarak olusturdugu etkisiyle insanlara normalden fazla cesaret ve umursamazlik verir.
Bu durumda hicbir insan normalde yapabildigi seyleri dogru duzgun yapamaz.  Ustelik kisinin bilinc altinda baski altina alinmis duygulari da depresirse bizim namslu dedigimiz vatandas kadinlara sarkmaya baslar, dikkatli dedigimiz sofor hiz yapar, vs. Elbette az icmek bu etkileri de orantili olarak aza indirin, ama insan vucuduna fizyolojik  ve biyolojik hatta psikolojik anlamda hicbir faydasi olmayan, ustune ustluk zarari olan alkolun neden kullanildigini anlamak da pek mumkun degil. Kafa dagittigini dusunenler kimseyi kandirmasin, ictikten sonraki sabahin bas agrisi midir kafa dagitmak? Alkolun kafa dagittigi da tibbi olarak cok anlamsizdir ayrica, arastiriniz.  Hem kisi spor yaparak gayet de guzel kafa dagitabilir, uzerine kilo vermesi ve vucudunun fitlesmesi de cabasi.  Ben bizzat dag bisikletcisi olarak tecrubelerimi yaziyorum, yalniz hayatimda alkol almis degilim sukur. Icene de icmeyene de saygimiz var, kisinin ozgurluklerine baska kimseler elbette karisamaz.  Tavsiye niteliginde konustuk, kusra bakmayin.
:alkis:
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 06, 2011, 18:46:11 »
atladığınız bir nokta var: sarhoş ölmek...
Onu düşünemedim ama sonunu Allah bilir. İnsan hayatını korumak amaçlı kuralları çiğnemek, düşündürücü bir hareket. Allah sonunu hayır etsin.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 06, 2011, 20:40:41 »
Kültürümüz ne yazııkki bu gibi durumlara gebe, cezaları ağırlaştırın, gerekli yaptırımı uygulayın gerisini kişinin kendisine kalsın.
Başınız sağolsun, geride kalanlara allah sabır versin...
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 06, 2011, 21:05:57 »
Alkollu araç kullanımına hayır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mart 06, 2011, 21:45:20 »
Bu ülkede her zaman söylüyorum adalet denen birşey yok,adam benim aracıma alkollü araç kullandığı için çarptı,polis çağırdım polis gelene kadar adamlar kaçtı,polis geldi,bana söylediğine bakın Adamları Neden Kaçırdın,mahkemeye gideceksin dava açacaksın,ya kardeşim sen bir aracı çevirirken o araç durmayıp kaçtığı zaman arkasından ateş açmaya kadar götürüyosun işi,vatandaşın aracına çarpılıp o araç kaçtığı zaman plakadan adres tespiti yapıp aynı gece adamları yakalamak varken,bana diyosun ki gidiceksin dava açacaksın adalet bunun neresinde,bu ülkede adaletin a sı yok yok yok...
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 06, 2011, 23:02:39 »
Ozgurluk demisken bir dipnot, sosyal hayatta alkol alan insanlar gerek davranislariyla gerek pis kokulariyla buyuk oranda cevredekileri rahatsiz ediyorlar, iste bu durumda baskasinin ozgurlugunu cignemis oluyorlar ayni zamanda.  Durum bu hale gelirse elbette saygi goruldugu kadar gosterilir demokratik dusuncesinin geregi biz de alkollu vatandasa saygi duyamayiz, dediklerimi yapanlar icin tabi bu.
Bunları yazmadan önce ne içtiğinizi merak ettim doğrusu. Alkol bazı yiyecekler ile midede açığa çıkar, yani kanda alkol her daim olabilir. Çevreyi rahatsız etmek için ise alkol almaya gerek yoktur, bu insanların kişiliğinde gizlidir! Heleki başkalarının hakkını yemeye kimsenin hakkı yoktur.
 Arkadaşlar herkesin sahip olduğu inanışlara saygı gösteririm ancak kimse ahiret için yargılama ve not verme yetkisine haiz değildir, bu yanlışa düşmemenizi tavsiye ederim. İzin verinde! (haşa) Allah kendi yarattıkları için kendi kararını versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 06, 2011, 23:16:11 »
 :DUR:

geride sevenlerini unutma!!!

http://www.trafik.gov.tr/kampanyalar/alkl_arc_kmpnya/alkollu_arac_kampanya.asp

Alper: üst üste mesaj yazmayın lütfen, önceki mesajınızı değiş butonu ile değiştirin