Gönderen Konu: alkollü araç kullanmayınnnnn  (Okunma sayısı 3311 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: alkollü araç kullanmayınnnnn
« Yanıtla #20 : Mart 07, 2011, 09:50:52 »
x eylemini hiç yapmadım ancak x eylemi şöyledir böyledir öyle yapar şöyle yapar, şu şeyleri gözlemlersiniz, bu şeyleri yaşarsınız, o işe yaramaz, bu işi berbat eder...

demezler mi adama madem hiç yapmadın o X eylemini, nerden atıp tutuyorsun be adam
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 07, 2011, 09:50:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 07, 2011, 11:47:17 »
Ozgurluk demisken bir dipnot, sosyal hayatta alkol alan insanlar gerek davranislariyla gerek pis kokulariyla buyuk oranda cevredekileri rahatsiz ediyorlar, iste bu durumda baskasinin ozgurlugunu cignemis oluyorlar ayni zamanda.  Durum bu hale gelirse elbette saygi goruldugu kadar gosterilir demokratik dusuncesinin geregi biz de alkollu vatandasa saygi duyamayiz, dediklerimi yapanlar icin tabi bu.

bana hergün gelen hastalar alkol kullanmadıkları halde oldukça pis kokuyorlar..... sarımsaklı köfte yiyip bana gelen, kaç gün yıkanmadığını kestiremediğim çok insan var ama ben asla onlara saygısızlık yapmıyorum.....

sosyal hayatta alkol alıp pis kokmayan yıkanmayı bilen pek çok tanıdığım da var bu arada....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 07, 2011, 11:58:44 »
Hande Hn, bütün bunlar önyargıdan kaynaklanıyor. Siz, birinden hoşlanmıyorsanız, oturup kalkması bile gözünüze batar ya bazen :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mart 07, 2011, 12:05:47 »
Hande Hn, bütün bunlar önyargıdan kaynaklanıyor. Siz, birinden hoşlanmıyorsanız, oturup kalkması bile gözünüze batar ya bazen :)

:) sanırım haklısınız.... abdest aldıktan sonra tam kurulanmayıp mantar enfeksiyonu (kokulu akıntılı dermatitler) geliştirenlere de birşey demiyoruz(m)....

(bu arada biri çıkıp sen doktorsun mecbursun bunu çekmeye de diyebilir :D )
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 07, 2011, 12:08:01 »
Yemin etmişsiniz bir kere Hande Hn., dönemezsiniz :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 07, 2011, 12:08:11 »
Abdest ve alkol karşılaştırması pek olmadı sanki :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Mart 07, 2011, 12:21:20 »
Abdest ve alkol karşılaştırması pek olmadı sanki :)
abdest be alkol karşılaştırması değil be vedat abi.. koku karşılaştırması..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #27 : Mart 07, 2011, 12:42:03 »
Ben burdan değerli müslüman kardeşlerime şu tavsiyelerde bulunayım,namaz a gideceğiniz vakit mümkünse evinizde abdest alın iyi kurulanın evinizde ayak havlusu bulundurun,ayaklarınızı iyi kurulayın ben görüyorum adam camide abdest alıyor ayağını kurulamadan çorabı giyiyor yanlış böyle yapmayın,eğer iş yeride iseniz yanınızda bol miktarda kağıt havlu selpak bulundurun,iyi kurulanın zor şeyler değil bunlar.Artı adam boya yapıyor üstü başı boya toz toprak abdest alıyor camiye giriyor kardeşim yanında temiz bir pantolon bir gömlek bulundur namaz kılacağın vakit 2 dk üstünü değiştir üzerindeki boyayı tozu toprağı neden camiye taşıyıp camiyi kirletip diğer insanları rahatsız ediyosun,sevaba gireceğin yerde günaha giriyosun,malesef çoğu cahil insanımız "temizlik imandan gelir"sözüne uymuyor.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 07, 2011, 13:19:30 »
abdest be alkol karşılaştırması değil be vedat abi.. koku karşılaştırması..
Türkay'ım ayağında mantar olan adam, ibadeti için abdest alıyor, kurulayamıyor. Evde abdest alıp gidebilir ama bunun bir garantisi yok. İhtiyaç halinde herhangi bir yerde de abdest alabilir. Tam kurulayamaması normal bir durum. Bu kişinin doktora gittiğindeki koku, doktor ile hasta arasında kalır. Ayrıca keyfi bir durum yok. Dini inncı gereği bunu yapıyor.

Diğer tarafta tamamen keyfi bir durum. Nasılki sigara içen bir insan, sigara kokusundan pek rahatsız olmaz ise içki için de aynı durum söz konusu.

İkisi de kokuyor ama keyfiyetler farklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Mart 07, 2011, 13:34:47 »
Türkay'ım ayağında mantar olan adam, ibadeti için abdest alıyor, kurulayamıyor. Evde abdest alıp gidebilir ama bunun bir garantisi yok. İhtiyaç halinde herhangi bir yerde de abdest alabilir. Tam kurulayamaması normal bir durum. Bu kişinin doktora gittiğindeki koku, doktor ile hasta arasında kalır. Ayrıca keyfi bir durum yok. Dini inncı gereği bunu yapıyor.

Diğer tarafta tamamen keyfi bir durum. Nasılki sigara içen bir insan, sigara kokusundan pek rahatsız olmaz ise içki için de aynı durum söz konusu.

İkisi de kokuyor ama keyfiyetler farklı.
katılıyorum da konu bence de farklı.. bir tarafta adamın sağlığına ek olarak başkalarının sağlığı da söz konusu, kurulamayınca oluşan mantar başka insanları etkiliyor.. çorapsız camiye girenler gördüm çok kez, ayağındaki mantara rağmen ayakta çorap yok adam giriyor camiye, onun bastığı yere secde ediyorum alnımı koyuyorum. kokusu da cabası.. yanında havlu taşımak zor olmasa gerek, ufacık bir havlu bile yeter..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 07, 2011, 13:51:50 »
bi laf söyledik kulağınızdan anladınız Vedat Beeeyyyy.... :D :D

dervişin fikri neyse zikri de oymuş... konu alkollü araç kullanmamak.... alkolün yarattığı koku değil.... bunu belirtmek için verilmiş örnekler bunlar..... ayrıca sigara alkolden daha pis kokuyor bu bir gerçek... iiyyyy iğreniyorum sigara kokusundan.... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 07, 2011, 14:07:35 »
Anlaşılan o ki; Toplumumuzda, ibadetinde diğer insanlara mantar bulaştırma riski oluşturan insanların, keyiften alkol kullanıp insanları rahatsız eden(Koku-davranış) hatta trafikte veya bilinçsizce insanları öldürme, yaralama, sakat bırakma, öksüz-yetim bırakma riski olan insanlar kadar hoşgörü gösteriliyor.

Kulaklarım çalışıyor hamdolsun. Hande hn. Abdest alıp ayağının kokusu ile gelenleri ifşa eden sizsiniz. Doktor olarak, yapmamanız gereken bir davranış.
Konuyu siz açtınız. Abdest alan biri olarak, rahatsız oldum ve cevap hakkımı kullandım. Rica ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 07, 2011, 14:49:54 »
  Karşılıklı tartışmaya dönüşmesini istemem konunun.
 Mustafa Baykara arkadaşımız bence çok güzel açıklamış.
 Abdestte eğer bir engeli var ise ayağını yıkamak zorunda değildir ki ibadet edecek olan. Ayak zaten sağlık için yıkanır ancak bu onun ya da başkalarının sağlığını bozuyor ise (mantar vs.) ayağını yıkamadan abdest almasında sakınca olmadığını düşünüyorum. Tabi tüm bu olumsuzluklara rağmen yinede ayağımı da yıkayacağım diyorsa işte bu keyfi bir harekettir bence. Heleki o ıslak ayak ile camiye giriyorsa.
 Alkol almak ile alkollü araç kullanmayı da kesinlikle karıştırmamak lazım. Bir insanın doktora giderken temiz olmasıda çok güzel birşeydir bence. Emin olun eskiler bu gibi konularda çok daha hassasmış. Aman yolda başıma birşey gelir ve doktora giderim düşüncesi ile kıyafetlerinin temizliğine özen gösterirlermiş (çok iyi biliyorum). Tabikide yinede insanın hazırlıksız anıda olabilir ama doktorlarında insan olduğunu unutmamak lazım.
 En başta söylediğim gibi; tüm bunların altında yatan kültürler yaklaşım farklılıkları sorun yaratıyor. Alkol almasını bilmeyen birisi kuvvetle muhtemel alkolsuz anlarında da sorun yaratabilir çevresi için o ya da bu şekilde. Yine ibadetini yerine getireceğim diye çevresindeki insanları kırabiliyor (oruç halinde buna sıkça rastlanıyor), bu duurmların bence hepsi ayrı ayrı üzücü. Aslolan ise insan sevgisidir, kul hakkıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 07, 2011, 15:13:11 »
Anlaşılan o ki; Toplumumuzda, ibadetinde diğer insanlara mantar bulaştırma riski oluşturan insanların, keyiften alkol kullanıp insanları rahatsız eden(Koku-davranış) hatta trafikte veya bilinçsizce insanları öldürme, yaralama, sakat bırakma, öksüz-yetim bırakma riski olan insanlar kadar hoşgörü gösteriliyor.

Kulaklarım çalışıyor hamdolsun. Hande hn. Abdest alıp ayağının kokusu ile gelenleri ifşa eden sizsiniz. Doktor olarak, yapmamanız gereken bir davranış.
Konuyu siz açtınız. Abdest alan biri olarak, rahatsız oldum ve cevap hakkımı kullandım. Rica ederim.

doktor olmasaydım bankacı olsaydım yine aynı yorumu yapardım..... Türkay gayet iyi anlamış ne söylemeye çalıştığımı.... ayrıca seninle yanyana geldik hiç kötü koku almadım demekki kokmadan da bu işler yapılabiliyormuş.... :)

hekim olarak herhangi bilgiyi ifşa etmiş değilim.... bu aynı "serbest çalışan kadınlarla para karşılığı sex yaparsanız AİDS olabilirsiniz" dememe benziyor... bunu söylesem kimse itiraz etmez değil mi?

demem o ki alkol yüzünden şöyle kokuyorsunuz böyle bilmem ne oluyorsunuz demenin alemi yok.... kötü kokmanın başka çok çeşitli yolları var....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 07, 2011, 15:25:47 »
yahu konuyu pek takip etmedim ama alkollü araç kullanımından namaza ayak kokusuna nasıl getirdiniz ???  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 07, 2011, 15:28:14 »
yahu konuyu pek takip etmedim ama alkollü araç kullanımından namaza ayak kokusuna nasıl getirdiniz ???  :huh:

Asıl sorun; buradan Alkollü araç kullanımına nasıl geri geleceği Oktay. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 07, 2011, 15:29:30 »
hep derim "ağzınla içeceksin bu mereti...." ağzınla içersen araç kullanmayacağını da idrak edersin.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 07, 2011, 17:08:45 »
Başınız sağolsun. Yanarak, boğularak veya doğal afet sebebi ile ölenlerin makamı yüksek olur inşaallah.
içkiliyken ölmüş olsa bilemi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 07, 2011, 17:56:22 »
Ntv de yorum farkı diye bir program var. Çok beğeniyorum.

Kemal amca, sonraki mesajımı okumadın sanırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #39 : Mart 07, 2011, 19:59:22 »

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /