0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ozgurluk demisken bir dipnot, sosyal hayatta alkol alan insanlar gerek davranislariyla gerek pis kokulariyla buyuk oranda cevredekileri rahatsiz ediyorlar, iste bu durumda baskasinin ozgurlugunu cignemis oluyorlar ayni zamanda. Durum bu hale gelirse elbette saygi goruldugu kadar gosterilir demokratik dusuncesinin geregi biz de alkollu vatandasa saygi duyamayiz, dediklerimi yapanlar icin tabi bu.
Hande Hn, bütün bunlar önyargıdan kaynaklanıyor. Siz, birinden hoşlanmıyorsanız, oturup kalkması bile gözünüze batar ya bazen
Abdest ve alkol karşılaştırması pek olmadı sanki
abdest be alkol karşılaştırması değil be vedat abi.. koku karşılaştırması..
Türkay'ım ayağında mantar olan adam, ibadeti için abdest alıyor, kurulayamıyor. Evde abdest alıp gidebilir ama bunun bir garantisi yok. İhtiyaç halinde herhangi bir yerde de abdest alabilir. Tam kurulayamaması normal bir durum. Bu kişinin doktora gittiğindeki koku, doktor ile hasta arasında kalır. Ayrıca keyfi bir durum yok. Dini inncı gereği bunu yapıyor.Diğer tarafta tamamen keyfi bir durum. Nasılki sigara içen bir insan, sigara kokusundan pek rahatsız olmaz ise içki için de aynı durum söz konusu.İkisi de kokuyor ama keyfiyetler farklı.
Anlaşılan o ki; Toplumumuzda, ibadetinde diğer insanlara mantar bulaştırma riski oluşturan insanların, keyiften alkol kullanıp insanları rahatsız eden(Koku-davranış) hatta trafikte veya bilinçsizce insanları öldürme, yaralama, sakat bırakma, öksüz-yetim bırakma riski olan insanlar kadar hoşgörü gösteriliyor.Kulaklarım çalışıyor hamdolsun. Hande hn. Abdest alıp ayağının kokusu ile gelenleri ifşa eden sizsiniz. Doktor olarak, yapmamanız gereken bir davranış.Konuyu siz açtınız. Abdest alan biri olarak, rahatsız oldum ve cevap hakkımı kullandım. Rica ederim.
yahu konuyu pek takip etmedim ama alkollü araç kullanımından namaza ayak kokusuna nasıl getirdiniz
Başınız sağolsun. Yanarak, boğularak veya doğal afet sebebi ile ölenlerin makamı yüksek olur inşaallah.