Gönderen Konu: 2005 avensisimin direksiyon kutusundan ses geliyor  (Okunma sayısı 12215 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
2005 avensisimin direksiyon kutusundan ses geliyor
« : Şubat 22, 2011, 22:13:18 »
Bozuk yollarda aracımın direksiyonundan ses geliyor. Bu arıza nasıl giderilir? Masrafı ne kadardır? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Toyota Club Türkiye

2005 avensisimin direksiyon kutusundan ses geliyor
« : Şubat 22, 2011, 22:13:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
Ynt: 2005 avensisimin direksiyon kutusundan ses geliyor
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2011, 19:32:31 »
benim araçta da ona benzer bir sorun var ama direksiyon kutusundan mı ses geliyor bilmiyorum.genelde aracın motoru soğuk iken oluyor ısınma sağlandığı zaman ses kesiliyor.tıkırtı şeklinde bir ses direksiyonun alt tarafından geliyor ama bulamadım bir türlü.alttaki plastikleri falan kontrol ettim ama onlardan olmadığı kesin.işin ilginç yanı motorun soğuk iken yapması.plastiklerden olsa her zaman yapar.buna benzer durumla karşılaşan var mı??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Sayın Sait Uğurlu
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2011, 01:08:27 »
Ben de de 2005 avensis var. Direksiyondan ses   gelmiyor. Ama yeri gelmişken hatırlatayım dedim. Arabamı aldıktan sonra bakım için yetkili servise götürmüştüm. Serviste bakımını yaptıktan sonra bana bir defaya mahsus olarak arabamın direksiyon milini değiştirecekleni söylediler ve değiştirdiler. Bu konuda yetkili servisten açıklama isteyebilirsiniz. Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2011, 01:12:47 »
Ben de de 2005 avensis var. Direksiyondan ses   gelmiyor. Ama yeri gelmişken hatırlatayım dedim. Arabamı aldıktan sonra bakım için yetkili servise götürmüştüm. Serviste bakımını yaptıktan sonra bana bir defaya mahsus olarak arabamın direksiyon milini değiştirecekleni söylediler ve değiştirdiler. Bu konuda yetkili servisten açıklama isteyebilirsiniz. Saygılar...
serdar bey hangi servis dedi bunu neye istinaden dedi.Babamdada 2005 avensis var ondada direksiyondan tıkırtı geliyor.Bende duymustum servislerin bidr defaya mahsus değişimini yapacagını.Ancak bununla ilgili servislere talimat geçmişlermi neye göre başvuru yapılacak servislere.Gerekli detaylı bilgileri bekliyoruz efendim sizden
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2011, 00:28:57 »
Aksaray ili Özeller toyota serviste   yaptırdım Bu modellerde değişim yaptıklarını söylediler. Daha ayrıntılı bilgi alırsam yazacağım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2011, 23:13:58 »
arkadaşlar bende de 2005 comfort var ve ben de dıreksıyon kutusundan stabılıze yolda ses duyuyorum - bu durum benı çok rahaysız edıyor-arkadaslar benzer durumu yasadıklarını yazmıslar ve anladıgım kadarıyla servısın bır defaya mahsusu ucretsız olarak durumu cozduklerını ifade etmısler-
daha ayrıntılı anlatırmısınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 08, 2011, 18:16:48 »
kastedilen modeller 2005 modeller mi acaba ücretsiz olarak değişen yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #7 : Mart 08, 2011, 22:29:41 »
Direksiyon kutusunda boşluk olduğu için ses geliyor daha çok bozuk stabilze yollarda duyulur servizlerde değiştirmek 1500 - 1700 tl arası çıkmacılardan değişirseniz 300 - 500 arası işcilik dahil...

Aynı ses bendede var oradan biliyorum...
Corolla 2005 1.6 Otm. Benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2011, 21:48:32 »
Direksiyon kutusunda boşluk olduğu için ses geliyor daha çok bozuk stabilze yollarda duyulur servizlerde değiştirmek 1500 - 1700 tl arası çıkmacılardan değişirseniz 300 - 500 arası işcilik dahil...

Aynı ses bendede var oradan biliyorum...
hocam cıkmacılardan hangı parcayı arayacagız
sıkıntıyı tam olarak teşhis eder mısınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2011, 23:04:03 »
2005 modellerde kronik sorun oldu bu.direksiyon kutusu.çok şikayet duyuyorum.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 15, 2011, 23:22:23 »
Bu ses benim 2005 avensisten de geliyor. Servise götürdüm bişey yok dediler. Nasıl yok, var dedim, servis elemanı ile bindik arabaya Ankara Batıkent'te tur attık denk gelecek ya ses gelmedi. Ama taş döşeli yollarda kötü bir ses geliyor. Acaba toplu halde bu şikayeti toyota genel merkeze iletsek mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 16, 2011, 00:11:17 »
far sorun direksiyon kutusu sorun ne bu böyle yahu  :S
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 16, 2011, 01:41:08 »
bu sorun benim 2005 avensistede var. ayrıyeten tekerliklerden özellikle balatanın oldugu bölgeden geliyor lastiğe tekme attıgımda tak tük sesi geliyor özel servise gittim sorun olmaz dediler.. hiç hoşuma gitmiyr arabamadan cins seslerin gelmesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Nisan 17, 2011, 13:43:13 »
selam arkadaşlar benim aracımın direksiyonunda ses var. ama genelde aracın motoru soğuk iken oluyor ısınma sağlandığı zaman ses kesiliyor.tıkırtı şeklinde bir ses . buna benzer durumla karşılaşan var mı??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 25, 2011, 16:01:28 »
benim araçtada direksiyon kutusundan ses geliyor tamiri var yaptırmamı önerir misiniz?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Nisan 25, 2011, 21:43:03 »
merhaba arkadaslar ısmım gokcen 2005 model corolla hb aracım var yaklasık 3,5 ay once aldım ve 1 ayı askındır stabılıze yollardan ve parke yollardan gecerken sol tekerlek tarafından bır tıkırtı gelıyor. ozel servıse gıttım sanayıde arkadasım var fren kalıperlerı dedı degıstırdım tesekkur ettım cıktım eve gelırken yıne bozuk bır yolda tıkırtıyı duyunca canım sıkıldı. sonra baska bır yere gosterdım onlarda mafsalda bır sıkıntı var dedı tatmın olmadım baska yere gıttım usanmadan. dıreksıyon kutusunu sokmek gerekır dıyor ustanın bır tanesıde orada bulunan rulman mı dedı bır parcadan bozukluk olabılecegını soyledı. bu tıkırtı benım canımı cok sıkıyor. forumdan takıp ettııgım kadarıylada salıncak burclarından ve balatalrdan olabılcegını ve bu sorunu bu dedıgım parcaları onararak elden gecırmısler. yanı kafa karısık ne yapacagımı bılmıyorum. sureklı sokturup baktırmakta cebe zarar bılemıyorum yanı anlam veremedım. bence toplu bır sıkayet yapabılıırız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Mayıs 14, 2011, 14:44:37 »
arkadaşlar ne kadar faydalı olur bilmiyorum ama 2 gün evvel 2005 model avensis elegand aldım bozuk yolda direksiyondan ses geliyırdu sanayiyie götürdüm. bizim emniyet arabalarına bakan bir servis(emniyet amiriyim) ustaya sorurn anlattım adam kendinden emin bir şekilde bütün toyotolarda bu sorun var dedi ve direksiyonun altına egilip plastik bir muhafazalık gibi bir şey çıkardı anahtarla bir yeri sıktı vida gevşemiş dedi ses kesildi arkadaşların bilgisine :alkis:
berkhan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Mayıs 14, 2011, 22:57:56 »
tamer bey acaba tam olarak ogrenıpte bır bılgı verebılmenız mumkunmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 15, 2011, 17:34:13 »
arkadaşlar ne kadar faydalı olur bilmiyorum ama 2 gün evvel 2005 model avensis elegand aldım bozuk yolda direksiyondan ses geliyırdu sanayiyie götürdüm. bizim emniyet arabalarına bakan bir servis(emniyet amiriyim) ustaya sorurn anlattım adam kendinden emin bir şekilde bütün toyotolarda bu sorun var dedi ve direksiyonun altına egilip plastik bir muhafazalık gibi bir şey çıkardı anahtarla bir yeri sıktı vida gevşemiş dedi ses kesildi arkadaşların bilgisine :alkis:
İşin içinden çıkamaya ustaların söylediği ilk şey bu oluyor nedense.Bunların hepsinde var.:)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 23, 2011, 16:04:30 »
Direksiyonda tıkırtı sorunu bende de var.Direksiyonu olduğu yerde sağa sola çevirdiğimde tık,tık tık diye ses geliyor..Bugün aracı yetkili servise yolladım.2 sebepten olabileceğini söylediler:
1-Mavsal:580 TL
2-Kolondan ötürü :2100 TL
Dışardaki ustama sordum (arabayı götürmeden,telefonla sordum)onların civataları var,gevşemiştir .Gel sıkarız dedi.Şimdi yüreğim ağzımda bekliyorum.Acaba günahımız bu üç faktörden hangisi olacak?
Civata vs değil ise satacağım arabayı.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.