Gönderen Konu: AE101 Devirdaim Pompası  (Okunma sayısı 14258 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 Corolla XEI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
AE101 Devirdaim Pompası
« : Şubat 22, 2011, 18:55:16 »
Arkadaşlar benim araç devirdaim pompasından su kaçırıyor. Özel servislerden birine uğradım. Pompanın değişmesi gerektiğini yan sanayi 40 lira orjinalin 90 lira olduğunu işçilik ücretinin 125 lira olacağını söyledi.
Sizce fiyatlar normal mi?
Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.

Toyota Club Türkiye

AE101 Devirdaim Pompası
« : Şubat 22, 2011, 18:55:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: AE101 Devirdaim Pompası
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2011, 23:02:34 »
Arkadaşlar benim araç devirdaim pompasından su kaçırıyor. Özel servislerden birine uğradım. Pompanın değişmesi gerektiğini yan sanayi 40 lira orjinalin 90 lira olduğunu işçilik ücretinin 125 lira olacağını söyledi.
Sizce fiyatlar normal mi?

15 gün önce   Japon malı GMB marka pompayı 55 liraya aldım.İşçilik uçuk.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 Corolla XEI
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2011, 00:07:23 »
Ankara da ucuz orjinal sıfır parça alacağım bir yerler bilen varmı?
Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2011, 00:30:25 »
İşçilik gerçekten çok fazla yazılmış. Ben devirdaim pompası tiriger seti ve diğer kayışlar dahil benzin filitresi ve hava filitresi, bujileri 300 TL ye değiştirtim geçen yıl. Kayışlar ne durumda bilmiyorum ama onlarıda gerekiyorsa değiştirin sonuçta tiriger hariç diğerleride sökülecek. Ankara dan olan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2011, 12:45:47 »
  Kullanılan parçanın kaliteli olmasına dikkat edin bence. Ayrıca bu sırada triger setininde değişmesi mantıklı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 Corolla XEI
« Yanıtla #5 : Mart 17, 2011, 00:20:44 »
bugün telefonda 4nal sadık ustayı aradım, yarın için randevu aldım. Devirdaim pompası, triger seti ve diğer kayışları değiştirecek. malzeme+ işçilik dahil 275 liraya anlaştık.  hazır o işler yapılırken birde genel bakım yaptıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2011, 11:26:42 »
fıyat oldukca makull aynı sorundan dolayı bende eylul ayında degıstırdım.gırmısken tam olsunn dedım trıger,bujı,radyator kayısları,yag,frenler,550 lıra odedım. buarada ae101 cıler devırdaıme dıkkat etsın;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 Corolla XEI
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2011, 15:24:53 »
Ve mutlu son :) Yeni geldim 4naldan. Devir-daim pompası, triger seti, kayışlar, hava filtresi, motor yağı ve filtresi, arka z rotlar değişti. Toplamda 400 lira tuttu. Sadık usta istanbula gitmiş jeep almaya:) Ogün usta ile tamamladık bakımları. emeğine sağlık. Forever 4NAL :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2011, 15:26:27 »
kişneyesim geldi yahu  :D
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2011, 13:48:55 »
selam  aynı problem benim arabada meydana geldi.devirdaim değişimi için servisi aradım 250 parça 150 işçilik istediler.çok yüksek fiyattı.bende internetten aisin marka orjinal japon malı 70 tl sipariş verdim sanayide iyi bir ustaya işçilikle işin içinden çıktık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mart 28, 2011, 10:26:52 »
3 Tane Corolla 1.6 GLİ sahibi oldum  3. sünü hala kullanıyorum biri 96 diğerleri 97 modeldi üçünde de devirdaim pompası değiştirdim özellikle 100.000 le 120.000 arasında bu sorun ortaya çıkıyo tespitlerime göre..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 28, 2011, 14:45:26 »
13 yıldır kullanıyoruz 213 binde orjinal devir daimi üzerindeki .Hala su kaçırma yapmıyor fakat ben genede bu yakınlarda degiştirecegim önümüz yaz ne olur ne olmaz.
tedbiri elden bırakmamak lazım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 09, 2011, 14:24:36 »
13 yıldır kullanıyoruz 213 binde orjinal devir daimi üzerindeki .Hala su kaçırma yapmıyor fakat ben genede bu yakınlarda degiştirecegim önümüz yaz ne olur ne olmaz.
tedbiri elden bırakmamak lazım

benım arabam 76 bınde bu sorunu yasadım dıger arkadaslarımdada bu sorun yasandı.... sız genede kontrol edın ne olur ne olmaz durduk yere hararet gostermeyın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 11, 2011, 15:13:46 »
66.000 Km'de devirdaim sorunu yaşama ihtimalim var yani? Devirdaimin sağlam olup olmadığını nereden anlayabilirim? Veya devirdaim ne gibi bir sıkıntı yaşatır? Ne gibi masraflara yol açar?Aracım hatasız (büyük bir kazası-motordan darbesi vs olmayan) bir araç.
Önceden başıma gelen bir diğer anektodda 2005'te 20.000 Km'de aldığım 98 model fiat unonun triger kayışını kontrol ettirdiğimde kayışın artık kayışlıktan çıkarak çatlak bir mika gibi olduğunu görmüştüm sadece içindeki teller tutuyordu ve bende hemen değiştirttim.Geçmişte yaşadığım bu tecrübeden dolayı corollam için servise müracaat ettim,fakat servisten söylenen;"standartı 100.000 Km'dir,hiç korkmayın çünkü biz 200.000 küsür Km'de hiç değiştirilmemiş triger kayışı bile gördük,değiştirdik" dediler.Şimdi aklımda bir soru işareti var 7 yaşında 20.000 Km'deki unomda olan sorun,13 yaşında 65.000 Km'de toyota corollamda olmayacak diye bir şey olabilir mi? Sadece korkulu rüya görmemek adına bu sorularımı sizlerle paylaşıyorum.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 11, 2011, 15:22:39 »
  Sondan başlayayım.
 Triger vb. kayışların ömrü sadece KM. ile ilintili değildir. Kullanım süresi ve koşullarda önemlidir. Kontrol ettirmekde ve gerekli ise set halinde değiştirmekte fayda var. Aynı sırada eğer devirdaimden şüpheleniliyor ise o da değişebilir, işçilik maliyeti düşer. Orjinal olarak üzerindeki kayışlar 100.000Km. ömürlü olabilir ancak piyasa ürünleri 60.000Km. civarıdır genelde. Ancak bu güvenlik düşünülerek belirlenmiş Km. lerdir. Yani bunun çok daha üzerinde ömrü olabilir ancak garanti denemez.
 Eğer motor soğutma suyunda eksilmeler oluyorsa, zaman zaman triger bölgesinden mekanik sürtünme sesi geliyorsa Devir Daim pompasından şüphelenmek gerek. Genelde sorun sızdırma ile kendini belli eder ve belli bir süreç alır. Değişim ise kesinlikle kaliteli bir ürün ile olmalıdır bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 12, 2011, 08:29:51 »
İlginiz için teşekkür ederim Hakan bey,bende aynı fikri savundum ama kafamı karıştırdılar.Bana en kısa zamanda Ankara-Yeni Dörtnal Sadık Usta yolu gözüktü sanırım.Çorum'da cidden çok güzel ve işini hakkıyla yapan usta var ama her kafadan ayrı bir ses çıkıyor,durum böyle olunca ister istemez paranoyaklaşıyorum.
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 12, 2011, 09:31:02 »
ben gösterdim devir daimi herhangi bir sorun yokmuş ustam su eksiltme yoksa aracının fanı çalışıyorsa hararet ibren ortanın üstüne çıkmıyorsa hiçbir problem yoktur dedi .Ustam 300-400 binde degişen toyota gördüm bu kullanımla alakalı dedi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 12, 2011, 10:46:19 »
Su eksiltme yok,fan gayet güzel çalışıyor,hararet asla aşırı derecede yükselmiyor,şehir içi 1 saat gezdim hafta sonu ibre tam ortada mıh gibi duruyor.Şimdi tek tereddütüm triger.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #18 : Ekim 27, 2011, 17:55:58 »
gecen gün derindere serviste devirdaim pompası,yag,filtreler,bujiler,ön motor kulagı değiştirdim ,700TL indirimli olarak hesap çıkardılar.
Ardından debriyaj seti 820 tl ,ön salıncaklar 645 tl, arka z rotlar 290 tl , ön ve arka amortisör toz lastiklerine de 450 tl fiyat verdiler, değişmesi gerekiyormuş , dısarıda hallettireceğim artık .Fiyat acayip ucuk :(
Susuzluk hiçbirşeydir , toyotasızlık Herşey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 27, 2011, 20:24:32 »
eylül gibi ilk çalışmada ses yaptığı için devirdaimi değiştirdim 65 tl japon menşeili devirdaim, işçilik 60 tl ödedim. ayrıca bu işlem yapılırken kayış ve trigere baktırmak lazım. yan sanayi ucuz (taivan malı) devirdaimler bir süre sonra sızdırma ve ses yapıyor gmb ve aisin kaliteli diye biliyorum.
cenk bey kaliteli parça ve iyi bir sanayi ustası bulmak lazım. servise arızayı tespit ettirip  sanayide yaptırıyorum. Servis uçuk fiyatlar söylüyor