Gönderen Konu: AE101 Devirdaim Pompası  (Okunma sayısı 14257 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 Devirdaim Pompası
« Yanıtla #20 : Ekim 28, 2011, 09:34:14 »
66.000 Km'de devirdaim sorunu yaşama ihtimalim var yani? Devirdaimin sağlam olup olmadığını nereden anlayabilirim? Veya devirdaim ne gibi bir sıkıntı yaşatır? Ne gibi masraflara yol açar?Aracım hatasız (büyük bir kazası-motordan darbesi vs olmayan) bir araç.
Önceden başıma gelen bir diğer anektodda 2005'te 20.000 Km'de aldığım 98 model fiat unonun triger kayışını kontrol ettirdiğimde kayışın artık kayışlıktan çıkarak çatlak bir mika gibi olduğunu görmüştüm sadece içindeki teller tutuyordu ve bende hemen değiştirttim.Geçmişte yaşadığım bu tecrübeden dolayı corollam için servise müracaat ettim,fakat servisten söylenen;"standartı 100.000 Km'dir,hiç korkmayın çünkü biz 200.000 küsür Km'de hiç değiştirilmemiş triger kayışı bile gördük,değiştirdik" dediler.Şimdi aklımda bir soru işareti var 7 yaşında 20.000 Km'deki unomda olan sorun,13 yaşında 65.000 Km'de toyota corollamda olmayacak diye bir şey olabilir mi? Sadece korkulu rüya görmemek adına bu sorularımı sizlerle paylaşıyorum.

evet bole bı sorunla yasama ıhtımalınız var benım ustam toyotalarda olabılecek sorunlardan dedı....arası kaldırın ve devır daıme bı baktırın etrafında su kalıntıları oluyor(damlacık gıbı hafıf akıntı)... hararet sorunu yasarsınız malıyet olarak ne kadar tutar bılmıyorum ama baya mıde bulandırıcı bı sorun olur...;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 28, 2011, 09:34:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Ekim 28, 2011, 10:16:22 »
Benim AE101 , 185 bin km de ve uzun zamandır su eksiltiyordu . Devirdaimi komple değiştirdim.
Susuzluk hiçbirşeydir , toyotasızlık Herşey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 28, 2011, 16:30:28 »
evet bole bı sorunla yasama ıhtımalınız var benım ustam toyotalarda olabılecek sorunlardan dedı....arası kaldırın ve devır daıme bı baktırın etrafında su kalıntıları oluyor(damlacık gıbı hafıf akıntı)... hararet sorunu yasarsınız malıyet olarak ne kadar tutar bılmıyorum ama baya mıde bulandırıcı bı sorun olur...;)
Teşekkür ederim Cem bey,şu an için bir sorun görünmüyor,özellikle baktırıyorum (rot-balansçı çok samimi bir arkadaşım var) aracın altına sürekli.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Şöhret...Zaten sahibim.Şimdi paraya ihtiyacım var.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 13, 2011, 01:41:30 »
Bugün aracımı 40bin  bakıma yetkili servise götürdüm.servis kontrolde devirdayımdan da aşırı su kaçağı olduğunu söylediler.çözüm için 550 tl isteyince yaptırmadım.bi devirdayım için 550 tl çok abartılı değil mi? dışarda yaptırmayı düşünüyorum.bu fiyat ne böyle....
2011 Corolla 1.4D mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 17, 2011, 14:03:05 »
Bugün aracımı 40bin  bakıma yetkili servise götürdüm.servis kontrolde devirdayımdan da aşırı su kaçağı olduğunu söylediler.çözüm için 550 tl isteyince yaptırmadım.bi devirdayım için 550 tl çok abartılı değil mi? dışarda yaptırmayı düşünüyorum.bu fiyat ne böyle....
servıs fıyatımı 550 lıra... servıs ıcın uygun geldıı normalde baya cıkartırlar fıyatı ama ... dısarda 60 lıra cıvarı olması lazm devır daım alsanız 100-150 ıscılık olsa yarı yarıyaa