Arif bey geçmiş olsun aramıza hoş geldiniz tanışma bölümünde tanışabiliriz. Araç ikinci el olduğu için önceki sahipleri anladığım kadarıyla yeterli itinayı göstermemişler ve kartopu olarak başlayan sorunlar yumağı çığ olarak üstünüze yığılmış anladığım kadarıyla aracınızın kmsinide yazmamışsınız. evveliyatında neler geçirdi kimbilir 11 yaşında araç benim tavsiyem çıkma parça bulup ucuz yollu halletmeniz yönünde inşallah işiniz bundan sonra rast gider bu arada doğanı hor kullanıp ezerseniz oda bu kadar sorunu çıkartır sensör olmazda mekanik olarak başka yerden mutlaka patlak verir
ben aldığımda 105 bin km'deydi şu an 113 bin KM'de
şanssızlığınıza üzüldüm geçmiş olsun... bende 1.6 vvt-i var hiç sorun çıkarmadığı gibi heryerde satılık olup olmadığını soruyorlar.... bir bayan şoför olarak aracı çok kötü kullanmam ama oldukça fazla kilometre yaptım buna rağmen bana hiç problem yaşatmadı....
Umarım km orjinaldir oynanma yoktur. Geçen bir araç gördüm 2005 corolla servise gelmişti motor yatak sarmış lafını duyunca kulak kesildim hemen 80 binden 130 bine hiçbir bakım yapılmamış. en sonunda araçda ben daha fazla dayanamıyorum demiş. arkadaşımda 96 1,6 xei vardı 458 binkmde hiçbir şeyine ellenmemişti motorun gram yağda eksiltmiyor. marka toyotaysa iş kullanıcıda bitiyor bence.
Arif Bey, hoş geldiniz.
Çektiğiniz sıkıntılar, boşa gitmez Allah'ın izni ile

.
Toyotayı bilen(Samimi olduğunuz, güvendiğiniz değil) bir ustaya veya servise gösterin aracı. Serviste tamir ettirmek zorunda değilsiniz. Toyotayı iyi bilmeyen usta, deneme yanılma yolu ile bulmaya çalışacaktır. Başınıza daha fazla iş, kesenize daha fazla yük binebilir.
Lpg var mı araçta? Varsa kaç km olmuş? Markası nedir? düzenli filtre değiştiriyor musunuz?
Bu siteden öğrendiğim kadarı ile,
Gereken açıklama yapılmış, 0 olarak alıp itina ile kullandığınız araç ile 9 yaşında 2.el olarak satın almış olduğunuz aracı kıyaslamak ne kadar adil olur cevabını size bırakıyorum, keşke aracı alıp sorun yaşadığınızda değil de aracı almadan önce araştırma yaparken forumumuzu ziyaret etseydiniz,
Ayrıca tanışma mesajınızı da göremedim, forumumuz Toyota firmasının müşteri ilişkileri de olmadığına göre bu tutumunuz ayrıca soru işaretleri doğuruyor.
ben aldığımda 105 bin km'deydi şu an 113 bin KM'de
iyi bir usta bulup gösterin ben bilmeyene aracı elletmem bile
hava ölçerin fişini çekerek hava ölçeri iptal edin bakalım araç silkeliyor mu.Size tek yapacagı şey yakıt artışı olur ama sorun çözülüyor ise arızakesinlikle ondadır
Toyotayla alakası yok hava ölçerin arızalanması kullanıcı hatasıdır.
hava ölçerin fişini çekerek hava ölçeri iptal edin bakalım araç silkeliyor mu.Size tek yapacagı şey yakıt artışı olur ama sorun çözülüyor ise arızakesinlikle ondadır
Bizim arçalarda sensörün fişini çekerseniz arıza ışığı yanıp gaza sona kadar bassanızda araç 3000 rpm'i geçirmiyor...
Sensör olayı ciddi anlamda sıkıntılı hassas bir olay ama düzgün olursa hiç bir sorun çıkmıyor Vedat abinin dediği gibi lpg filtresini değiştirdinizmi ayarları tammı? Bunlara bakmak lazım...
Aynı kasanın 2001 1.6 bizde var şuana kadar hiç sorun çıkartmadı maşallah. Serviste check up'a sokun çıkan sorunları dışarıda bulduğunuz tanıdığınız İŞİNİN EHLİ SAĞLAM bir ustaya gösterip düzgü parçalarla aracı toplayın derim ben size
Tanışma bölümüne tekrar bakarsanız görebilirsiniz. ayrıca aracı 1 Sene önce satın aldığımda LPG bakımlarını komple yaptırdım. Bu senenin sonuna doğru gene yaptıracağım çünkü bu model arabalarda LPG bakımının mutlaka yapılması gerektiğini biliyorum. İlginize teşekkür ediyorum. Birde Adapazarı ve Eskişehir de ikamet eden arkadaşlar. Tanıdığınız iyi bir usta varsa telefonunu isteyeceğim yardımcı olurlarsa sevinirim.
Eskişehirden forumdaşlar var. Mutlaka yardımcı olacaklardır.
Araç lpg ile kaç km kullanılmış acaba?
Tanışma bölümüne tekrar bakarsanız görebilirsiniz. ayrıca aracı 1 Sene önce satın aldığımda LPG bakımlarını komple yaptırdım. Bu senenin sonuna doğru gene yaptıracağım çünkü bu model arabalarda LPG bakımının mutlaka yapılması gerektiğini biliyorum. İlginize teşekkür ediyorum. Birde Adapazarı ve Eskişehir de ikamet eden arkadaşlar. Tanıdığınız iyi bir usta varsa telefonunu isteyeceğim yardımcı olurlarsa sevinirim.
Eskişehir Sanayide OTO CENGİZ var yıllardır orayı kullanırız gayet iyi bakr selamla vs. gitmenize gerek yok işinin ehli bir ustadır.
benzinde lpg de de yapiyor mu?km orjinal mi?yağ yakıyor mu?buji ateşlemesi iyi mi?sıra düzgün mü_?sibopları ne durumda herşey olabilir.bakımlı corolla kolay kolay sorun çıkartmaz. yine sanayide kadıoğlu otomotiv yakup usta var ben de onu tavsiye ederim.
...keşke aracı alıp sorun yaşadığınızda değil de aracı almadan önce araştırma yaparken forumumuzu ziyaret etseydiniz...
+1
Gecmis olsun diyorum, insallah en az masrafla sorunu cozersiniz, bir daha da sorun cikartmaz.
Arif bey, bahsettiğiniz problemler bu arabada olur bir defa yaptırırsınız ve artık yağıa suyuna bakarsınız ve gider. Ben 2005 de bobin-siboplar-boğaz temizliği ve benzin filtresini akışmetre değiştirdim 6 yıldır maşallahı var. Bu araba piyasadaki en ekonomik 1.4 tür. Yol tututşu sürüş keyfi ve yumuşaklığı karşılaştırılamaz. 10 yaşında binebileceğiniz en iyi araçlardan biridir. önyargılı olmadan bence iyi bir toyota ustasına gidin. sizin için hayırlısı olsun.
bu arada benimde bakım zamanım gelmiş geçiyor sanırım.

6 aydır sabah teklemeleri var ısınıncaya kadar.
km'nin düşük olması çok da birşey ifade etmiyor bence...
kimileri öyle bir kullanıyor ki araç daha 100bine gelmeden bir milyon yapmış gibi oluyor...
km'nin düşük olması çok da birşey ifade etmiyor bence...
kimileri öyle bir kullanıyor ki araç daha 100bine gelmeden bir milyon yapmış gibi oluyor...
sana katılıyorum kilometreye bakarakta araç alınmaması gerekli aracın yuruyenı motoru sağlamsa yağ vs gibi yakma sorunu yoksa alınır kaç km de olursa olsun önemli olan bakımını zamanında düzenli yapmak heleki toyotalar düzenlı bakım yapılınca araca bakılırsa ömürlüktür bence saygılar...
Arif Bey, öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun.Cenab-ı Hak kaza bela vermesin inşallah.Benim anladığım kadarıyla aracınıza uzu süre bakım yapılmamış(sizden önce)Hava akış metreye gelince bu cihaz biraz hasssas bir cihaz.Bunun bakımı olmuyor, ancak boğaz keleneği ve o bölgeyi bakata spreyi ile temizlerseniz belki kurtarır. Bir de bu cihazın yan sanayisi yok o yüzden orijinal alıp serviste taktırırsanız garanti kapsamına da girer.Geçenlerde ben de değiştirdim.araba saat gibi oldu. Zaten o parçanın belli bir kullanım ömrü var.Ben devlete geçmeden önce sakaryada akgıdada çalıştım.O esnada arabayı adapazarında oto gülerde yaptırdım.Kadir usta sahibi,
GSM 532 2616087,532 3027546, dükkan tel:264 2754030. Benim arabada yağ eksiltme sorunu vardı, ona gitmiştim. Sorunu halletti, 31 plaka toyota derseniz o hatırlar,(akgıda saitin şefiydi derseniz o şekilde de hatırlayabilir).İyii ve dürüst bir ustadır, tavsiye ederim.Başka sorunuz olursa bana mesj atabilirsiniz.Aracınız bu bakımları da yaptırdıktan sonra (zaten yaptırmışsınız)bir de hava akış ölçeri değiştirdikten sonra eminim saat gibi çalışır ALLAHIN izniyle. Bu arada bu noktadan sonra rutin bakımlarını eksik yapmayın hiç sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.Sağlıcakla kalın....