Gönderen Konu: D-4d Için Hangi Euro Dizel  (Okunma sayısı 27303 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
D-4d Için Hangi Euro Dizel
« : Ocak 21, 2008, 22:49:55 »
arkadaşlar merhaba.biliyorsunuz dizeller için yakıtın kalitesi çok önemli.katologlarda toyota her istasyonun euro dizelini kullanabilirsiniz yazmış fakat bu herkese nazar boncuğu dağıtmak gibi birşey yani her bayiyi kendine küstürmemek istiyor.Fakat mesela ford opetten yakıt aldğınız taktirte oluşabilecek yakıt arızalarını garanti kapsamına alıyor böyle bir durumu toyota yetkililerine sorduğumda olumsuz yanıt aldım.dizelci arkadaşlar sizler yakıtınızı hangi firmadan alıyorsunuz.birçok foruma baktım çeşitli anket sonuçları koymuşlar.daha çok total ve shell'i tavsiye ediyorlar.tecrübeli arkadaşlar yardımınızı bekliyorum
2008 corolla comfort D-4D

Toyota Club Türkiye

« : Ocak 21, 2008, 22:49:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2008, 22:53:13 »
Alıntı yapılan: faruk efe
arkadaşlar merhaba.biliyorsunuz dizeller için yakıtın kalitesi çok önemli.katologlarda toyota her istasyonun euro dizelini kullanabilirsiniz yazmış fakat bu herkese nazar boncuğu dağıtmak gibi birşey yani her bayiyi kendine küstürmemek istiyor.Fakat mesela ford opetten yakıt aldğınız taktirte oluşabilecek yakıt arızalarını garanti kapsamına alıyor böyle bir durumu toyota yetkililerine sorduğumda olumsuz yanıt aldım.dizelci arkadaşlar sizler yakıtınızı hangi firmadan alıyorsunuz.birçok foruma baktım çeşitli anket sonuçları koymuşlar.daha çok total ve shell'i tavsiye ediyorlar.tecrübeli arkadaşlar yardımınızı bekliyorum
[/quote]

Dizel aracım yok ama dizel toyota kullanan arkadaşlarım genelde Opet'i tercih ediyorlar yakıt  ile ilgili sorun yaşamadıklarını bildiriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2008, 22:20:01 »
faruk bey aynı konu birkaç kere forumda yazıldı.forumu incelerseniz bulursunuz ayrıntıları.her bölüme de aynı başlıkla yazmaya gerek yok kanımca
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2008, 23:05:05 »
Peki yakıt satan üç kağıtcı ise nasıl yapacaz. Güvenilir  yerden alınmalı. Karışık yakıt olmamalı.
Toyota Corollo d-4d  2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2008, 12:06:49 »
citroenlerin dizelleri cok hassas sadece TOTAL petrolun mazotu ile çalısıyor euro4 stantardına uygun mazot satıyor diğerleri euro3 onun için totali tavsiye edebilirm c4 e shell bp vs biyerden euro mazot koyunca motoru çalışmıyor duruyor. bu konuda euro dizellde totalın 3 kağıtcılık yapması olanaksız çünkü anında görüntü citroenler hemen durduruyor. fabrika ile anlaşmalı.
Mükemmel Toyota

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2008, 19:08:32 »
şirketlerin hepsi aynı dizeli satıyor.opet,total,poaş.birde ülkemizdeki rafineriler ki 4 adet var hepside tüpraş ın.bende izmirdekinde çalışıyorum,avrupa rafinerilerinden öndeyiz kalite olarak inanması zor ama bu gerçekten böyle.dizelde şu anda kaliteyi artırma olayı sadece kükürtün giderilmesi.başka birşey değil.kükürt alınınca motorinin yağlama özelliği gittiği için katkı maddeleri ekleniyor.ve testler o kadar çok denetlemeler o kadar ağırki standartlara uymayan dizel piyasaya çıkamaz.kaçakcılar eskisi gibi cirit atamıyor,marker denilen sistemi kıramıyorlar.birde euro veya normal dizel fark etmez artık ikisinde de kükürt miktarı yok denecek kadar az ve katkılar ikisinede veriliyor.rahat rahat normal motorin alabilirsiniz.selam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2008, 20:13:43 »
merhaba hnagisinden alırsan farketmez sadece sorun yaşadığında elinde yakıt aldığına dağil belge olursa yakıttan olduğunu tespit edersen masraflarını rahatlıkla yakıt istasyonlarında alabilirsin ama nerden alısan al fişini al.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2008, 21:48:48 »
ben bu petrol ofisinin  performance euro vmax mi dir nedir biraz daha pahalı bi euro dizeli var. onu kullandım 2 depo sanki arac biraz rahatladı gibi geldi.
normalde hep opetten alırım. buyuk ihtimalle psikolojiktir ama.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2008, 01:10:10 »
Bende Opet'i tercih ediyorum ama önerileri yinede marak ettim.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2008, 11:34:34 »
aylarca BP kullandım. gayet sessiz bir kullanım sağlıyordu fakat 1 depo ile max 550 km gidebiliyordum. sonra ALPET'e geçtim ve 1 depo ile max 650 km yol yaptım. artık Alpetten şaşmam valla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: D-4d Için Hangi Euro Dizel
« Yanıtla #10 : Nisan 23, 2008, 12:44:50 »
Valla kesinlikle TOTAL mazot konusunda daha iyiymiş
Corolla 2008 D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 23, 2008, 13:43:47 »
arkadaşlar onemle duyurulur daha önce totalden bahsettiğim iltifatları geri alıyorummmmmmmm... arabama euro mazot diye normal mazot basmışlar yaa ,tam sahtekarlar depodan mazot çekip inceledim tamemen normal mazot, euromazot diye millete normal mazotu satıyolar denetim yokkkk demekki. shelle devam gene .....iyi olabilir ama totalin mazotunu totalde satsalar adamlar normal mazotu karıstırıp satıyolar...
Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2008, 16:29:02 »
Ben 2.5 yıl devamlı Opet kullandım sıkışmadıkça, herhangi bir problem yaşamadım, mecbur kalınca PO, Shell ve BP'den de aldığım oldu. Bildiğiniz şehir içindeki yerlerden almak önemli, şehirlerarası yola çıkarkende bilinen yerlerden depoyu doldurup çıkmak en iyisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mayıs 12, 2008, 11:36:21 »
aylarca BP kullandım. gayet sessiz bir kullanım sağlıyordu fakat 1 depo ile max 550 km gidebiliyordum. sonra ALPET'e geçtim ve 1 depo ile max 650 km yol yaptım. artık Alpetten şaşmam valla.

Orhan bey,
Benden aynen sizin belirttiğiniz gibi aylardır BP alıyorum ve depo/yakıt orantım sizinkiyle aynı. Eğer dediğiniz gib Alpet 100 km fark ettiriyorsa gerçekten çok avantajlı.
İrfan bey ki kendisi İzmir Tüpraş'ta çalışıyormuş. Tüm dizeller aynıdır ifadesi kullanmış. Bu ifadeyi bir kaç tanker şöforündende duymuştum. Eğer durum böyle ise İrfan bey bu farkı nasıl açıklayabilirsiniz. Ayrıca her firma farklı katkı maddeleri kullandıklarını ve sürekli araştırma geliştirme içinde olduklarını söylüyorlar. O halde bu resmen akaryakıt firmalarının bizlere yaptığı kandırmacadır. Bana hâlâ tümünün aynı olduğu fikri pek inandırıcı gelmiyor maalesef.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 13, 2008, 19:28:50 »
Benzin/LPG araç kullandığımda da şimdi de (D4D kullanıyorum) Shell diyorum, başka da demiyorum. Kardeşim kullanıyordu daha önce, onunla da hemfikiriz. Ki o hergün en az 200 km yol yapıyordu arabayla. Opet'ten aldığı yakıt yüzünden aracın performansı epey düşmüştü. İlk kullanımda ben de hissetmiştim durumu. Opet, Koç grubuna satıldı satılalı kaliteyi iyice düşürdü.
Asıl kafama takılan Normal dizel ile Avrupa dizel arasında nasıl fark olmadığı? En ciddi farklardan birisi, Avrupa dizelin kolay kolay donmadığıdır. Bir de mazotta kirliliğin, normal mazotta arttığı şeklinde fark var diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 19, 2008, 00:11:11 »
normalde arabamı sıfır aldığımdan bu yana hep shellden alıyordum.bir depoluğuna bp denemek istedim.daha iyi olsa bpden devam ederim diye düşünürken bp den aldığım mazot performansımı düşürdü.ne anlama geliyor anlayamadım ama normalde 184 yaptığım ve hergün geçtiğim aynı yolda bp ile 174de tıkandı kaldı araba.ayrıcca hızlanmadada isteksiz oldu.tekrar shell e döndüm.kulak hassasiyetime göre sanki shell daha sesli çalışıyor.onun dışında shellden şaşmayın derim.ama dahada önemlisi sahtekar olmayan bir istasyon bulun kendinize;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Haziran 25, 2008, 17:07:05 »
ben shell kullandım bi sorun yokda önemli olan marka değil yakıt kalitesi diyorlar adı shell ama gerisini sorma buna önem verin dediler bende çok iş yapan yerden alıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #17 : Temmuz 12, 2008, 11:13:55 »
ben opet, total ve shell denedim. shell kesinlikle daha fazla km yaptırıyor.
36 litre ile 700-720 gidiyorum. lastikler eridi yaz geldi oran düştü ama 2 yıldır bu seviyede.
birde her bakımda depoya ve motora katkı attırıyorum servisten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 12, 2008, 17:48:03 »
Ford'un dizeli Opet'ten aldiginizda garantiyi isletmesinden bahsedilmis. Opet'in de Koc'a ait oldugu yazilmis. Ford kimin? O da Koc'un. Yani grup sirketleri birbirlerini kolluyor, o kadar...

Benzinde de sirketler farkli farkli urunleri oldugunu soyluyor. Ama hepsi rafineriden gelen belli standardlara gore uretilen mazot. Gerisi bence pazarlama isi. Arabaniza zarar verecek mazot rafineriden cikmaz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 12, 2008, 19:40:37 »
Peki bu D4D'ye normal mazot konursa ne olur? Side tarafında bir Shell'de, o kadar Euro dizel koy dedim, 3.31 YTL tutarında dizel koydu yani normal mazot (elemanların kazmalığını görmeniz lazımdı ya neyse). Nitekim yazısında da Diesel Extra yazıyordu. Benzinlik sahibi, pompa Euro dizel koyuyor ama fiyatla etiketi değiştirmedik dedi ama hiç de inanasım gelmedi açıkçası. Üstelik depoyu da doldurduk tamamen, 20.000 bakımına da girecek 2-3 gün sonra ama serviste veya yolda sıkıntı çıkartır mı bu tür yakıt?