Gönderen Konu: yeter artık corolla  (Okunma sayısı 5306 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
yeter artık corolla
« : Şubat 17, 2011, 23:08:11 »
gün geçmiyor ki bu japon beni çıldırtmasın.

bu günde rölanti de oynama başladı,araçta tam olarak hissedilmiyor ama ibre bariz oynuyor,dışardan motoru dinleyince de durum anlaşılıyor ama her zamanda yapmıyor,bu gun aracı uzun süre kullandım gün içinde 270 km yol yaptım.dediğim olay da bu süreç içinde 5 6 defa tekrarlandı.ışıklarda durduğumda ve aracı park ettiğimde bu durum gözüme çarptı,kronik diyip geçmeli miyim garanti var diyip servise gitmelimiyim.bu arada aracımın bakımı da yaklaştı hava filtresi kirlendiği için dizel de buna benzer bir şeye sebep olabilir mi?

Toyota Club Türkiye

yeter artık corolla
« : Şubat 17, 2011, 23:08:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: yeter artık corolla
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2011, 23:31:58 »
hocam herşey kronik zaten.uğraşmaya değmez.kronik deyip geçin.yoksa yaptığınız masrafla kalırsınız.valla şimdiki arabamdan önce hyundaim vardı hyundaiyi bile arıyorum bazen bu rolanti yüzünden.toyotanın umurundamı bu,hiç değil bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2011, 23:34:04 »
şimdilik para harcamam araç 10. ayda trafiğe çıktı garanti kapsamında :) ama en sıkıntılı araç dediğim 307 bile bukadar çabuk fire vermemişti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2011, 23:42:54 »
valla bu toyotamdan önce accentim vardı.rolanti yerinde çakılı idi.sabahları 1100 de ondan sonra 800 de.milim oynamıyordu.ama accentinde kaportası teneke.sanırım herşeyin bir bedeli var.corollanın bedeli de evliya çelebiyi kıskandıracak bir rolanti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2011, 23:56:57 »
benim 406 sv bva vardı donanım,konfor,sağlamlık,güvenlik,yol tutuşu benim için çok güzeldi,lpg takıldıktan sonra bir kere rolanti motoru bozuldu,ustam yurt dışından rolanti motoru alalım dedi (406 ların orjinal fabrika çıkışı lpg lisi vardır bu arada) o konuda da sağ olsun tek oto yardımcı oldu ellerinde stokta tutuyorlarmış halletmiştim.daha 20.000 de araç hergün bir süpriz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 18, 2011, 00:09:01 »
yarın kesin dörtnala bekliyoruz :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2011, 00:31:58 »
Rölanti kafaya takılacak birşey değil.. Toyotalarda kronik birşey. Rölanti 600 civarında durur, nedeni ise az yakmasını sağlamak. Rölanti azaldığı zaman kendi kendine gaz veriyor, rölanti yükseliyor. Far açtığınızda, direksiyonu çevirdiğinizde, klimayı açtığınızda rölantinin yükseldiğini görürsünüz. Bence rahatsızlık veren birşey değil, çok yakmasından iyidir :)
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 18, 2011, 00:37:08 »
bende rolanti 800 de sabit klima yada kalorifer çalıştığında bi yükseliyor,far lar yanınca falan bir değişiklik olmuyor ama durup dururken olunca insan kıllanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Şubat 18, 2011, 01:19:32 »
Kafaya bu kadar takılacak bir şey değil ? Üzmeyin kendinizi boşuna...
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 18, 2011, 01:23:09 »
10 yaşındaki aracım bile böyle bir şey  yapmazken,daha 4 aylık aracın böyle bir şey yapması geleceğe yönelik sıkıntıları yoğunlaşacağı konusundaki düşüncelerimi tetikliyor.buda beni araçtan soğutuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 18, 2011, 09:48:23 »
sat abi.. valla sat.. pejo al
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 18, 2011, 10:03:08 »
Neden yetkili servise gitmiyorsun ?Kafandaki bütün soruların cevabını al sonra kararını verirsin tamam mı devam mı
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 18, 2011, 10:31:06 »
Sıkıntı olarak algılamayın bizde ilk aldığımızda ben çok sorun ederdim ışıklarda titremeye başlayınca vgaz ver baba araba stop edicek derdim babam gülerdi bana :D Siz servise götürün filtrenizi değiştirin sensör varmı dizellerde ama varsa temizlerler bide boğaz kelebeği olayını yaparlar düzelir gibime geliyor :)  (dizellerde böylemi bilmiyorum sadece ihtimal verdim)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2011, 11:01:48 »
Kalorifer açıldığında klima kapalıyken rolantinin yükselmesi normalmiş bende sormuştum aracın beyni öyle algılıyomuş  ve aküden gelen akımın yükselmesi için öyle olduğunu söylemişlerdi,bence siz arabanızı satın çünkü artık sevmiyorsunuz galiba çünkü her konuda memnuniyetsizliliğinizi dile getiriyosunuz değiştirin kafanız rahatlasın
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 18, 2011, 11:17:39 »
Araç daha az yakabilecekken neden çok yaksın ki ? 1000 de durmasıyla 600 de durması arasındaki fark bu. 600 de durduğu için, stop etmeye daha yakın oluyor araba, ondan dolayı herhangi bir elektronik aygıt çalıştırıldığında, araç kendi kendine rölantiyi yükseltiyor.. Son derece mantıklı birşey bence.. Sürekli 1000 de sabit kalmasının size bir faydası yok, ama bu sistem yakıt tüketimi açısından oldukça faydalı.
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 18, 2011, 11:31:02 »
Dostum, eğer stop ediyor veya edecek gibi olmuyorsa elletme/kafana takma.

Kapalı devre dediğimiz bir elektronik sistem ile sürekli egzoz gazındaki oksijen miktarı denetlenir ve gazı/rölantiyi ona göre ayarlar ECU. Bu yüzden hafif devir oynaması normaldir.

Açık devre sistemlerde bu devre yoktur, o yüzden ne kadar yakıt tükettiğine bakmadan ECU belli bir miktar yakıt vererek rölantiyi sabit tutar. Bu sistem daha çok yakar.

Motor soğukken nasıl davranıyor?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 18, 2011, 12:12:33 »
öncelikle durum her zaman olmuyor mesela dün e kadar hiç görmemiştim böyle birşey,çünki trafikte falan göstergeleri sık sık kontrol ederim,motor soğukken titreşim biraz fazla ısındıkca titreşim azalıyor,ilk marş a bastığımda zaten araç 1000 devirin üstüne çalışıyor yavaş yavaş düşüyor ama işte gene 800 e falan geldiğinde titreşim biraz olması gerekenin üstünde gibi,serviste araca 10/40 yağ koymuşlar sanırım bunun da etkisi var biraz.aracın kitapcığında max 5/30 öneriliyor.(araç dizel)

Aracı satmak çözüm mü arkadaşlar,bunu satıp başka bir araç alsam aynısı belki daha beteri onda da olacak.ha belki sorunsuzluğunu ıspatlamış ikinci el bir araç alınabilinir.bunları yaşadığım için canım sıkılıyor,bakın bu araç piyasaya yeni çıkmış bir araçta değil motoru uzun zamandır kullanılıyor.bir araç piyasaya ilk çıktığında sorunlu olabilir,sıkıntıları olabilir bunları anlarım ve ona göre davranırım.beni en çok zorlayan şey sanırım yetkili servisin ilgisizliği,gidiyorum sorularıma cevap alamadan,sıkıntılarım çözülmeden geri dönüyorum...öyle oluncada herşeyi buraya yazıp bu araçlar konusunda benden daha tecrübeli olan sizlerle paylaşıyorum,sizlerin bilgisine başvuruyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #17 : Şubat 18, 2011, 12:45:36 »
Rölanti dalgalanması bizim arabadada var. (1.6 otomatik 2010 corolla) Durmaya yakın 500dd civarına iniyor çıkyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #18 : Şubat 18, 2011, 13:21:12 »
Aynı sorun bendede var :)
Benim babam toyota gibi adam ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #19 : Şubat 18, 2011, 14:26:40 »
daha önce yaşamadım bu sorunu kronik değil bence... servise danışmakta yarar var...
2011 TOYOTA COROLLA D-4D COMFORT EXTRA KAR BEYAZI