Gönderen Konu: yeter artık corolla  (Okunma sayısı 5305 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: yeter artık corolla
« Yanıtla #20 : Şubat 21, 2011, 14:46:01 »
Mehmet bey, benim şimdiye kadar yaşadığım sorunları düşününce sizin bahsettiğiniz rölanti konusu çok ta kafaya takılacak bir durum değil. Bahsettiğiniz durum hepimizin araçlarında var. 2000 km de kayış değişti, 15000 de debriyaj seti komple değişti(uzun çabalar sonucu garantiden), onun haricinde devam eden ve çözümsüz kronik problemler (Ön göğüsten ve konsoldan gelen sesler, motor sesindeki artış, yüksek hızlarda yol tutuşunda bariz kötüleşme vs....). Onun için bu konuyu kafanıza hiç takmayın, inşallah daha büyük problemler yaşamayın.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 21, 2011, 14:46:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 21, 2011, 22:36:48 »
Rölantide iken kendiliğinden artış ve azalışlar şayet arabada klima, far vb gibi sebeplerden ek güce ihtiyaç yokken oluşuyorsa bir sorun olma ihtimali yüksek. Servise götürüp baktırmakta fayda var. Bu arada kullanılan yakıtın kalitesinden, yakıt filtresinden, hava filtresinden olma ihtimalleri de var. Yakıtınız bitince farklı bir yerden yakıt alın, bir de yakıt katkısı atın ve öyle deneyin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 21, 2011, 23:33:43 »
aracın bakımı yapıldı,filitrelerim falan tertemiz,yakıtta bitmek üzere bitince başka yerden yakıt alıp deneyeceğim bakalım bi fark olacakmı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 22, 2011, 00:03:00 »
öncelikle durum her zaman olmuyor mesela dün e kadar hiç görmemiştim böyle birşey,çünki trafikte falan göstergeleri sık sık kontrol ederim,motor soğukken titreşim biraz fazla ısındıkca titreşim azalıyor,ilk marş a bastığımda zaten araç 1000 devirin üstüne çalışıyor yavaş yavaş düşüyor ama işte gene 800 e falan geldiğinde titreşim biraz olması gerekenin üstünde gibi,serviste araca 10/40 yağ koymuşlar sanırım bunun da etkisi var biraz.aracın kitapcığında max 5/30 öneriliyor.(araç dizel)

Aracı satmak çözüm mü arkadaşlar,bunu satıp başka bir araç alsam aynısı belki daha beteri onda da olacak.ha belki sorunsuzluğunu ıspatlamış ikinci el bir araç alınabilinir.bunları yaşadığım için canım sıkılıyor,bakın bu araç piyasaya yeni çıkmış bir araçta değil motoru uzun zamandır kullanılıyor.bir araç piyasaya ilk çıktığında sorunlu olabilir,sıkıntıları olabilir bunları anlarım ve ona göre davranırım.beni en çok zorlayan şey sanırım yetkili servisin ilgisizliği,gidiyorum sorularıma cevap alamadan,sıkıntılarım çözülmeden geri dönüyorum...öyle oluncada herşeyi buraya yazıp bu araçlar konusunda benden daha tecrübeli olan sizlerle paylaşıyorum,sizlerin bilgisine başvuruyorum.

Servis 10w 40 koyuyor çünkü 5w 30 yağ çok pahalıya geliyor. Ayrıca Toyota Türkiye şartları için 10w 40ı tercih ediyormuş. 5w 30 yağ serviste 150 lira gibi bir tutar ve sizde oha dersiniz(aynı benim ilk 10000 bakımında dediğim gibi:D). Siz isterseniz 5w 30da koyarlar.
Benim size tavsiyem mecbur kalmadıkça çeyrek deponun altında arabayı kullanmayın. Malum Türkiye'de ki yakıt kalitesizliği.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #24 : Şubat 22, 2011, 01:34:31 »
en çok şikayet edilen konuların başını çeken sorun, Rolanti..:)
Bendede Aynı Sorun Var, artık Bu Sorunla Yaşamaya Alıştım.
yalnız arkadaşlar Rolanti Sarsıntı Yapacak Kadar düşüyor ise lütfen hızlandıktan Sonra gazdan ayağınızı çektiğinizde dikkat edin aracınızın spot edip etmediğine...herkese hayırlı sürüşler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Şubat 22, 2011, 02:13:15 »
sorun bende de vardı.Ancak bende ki gazlı.Diğer arkadaşlara yol göstermesi açısından yazıyorum,yeni tamircime kontrol için götürdüğümde 1 adet gaz filitresi olduğunu söyledi,ancak ben önceki sahibinden 2 adet gaz filitresi olduğunu öğrenmiştim,uzun uğraşısı ve benim ısrarım üzerine ikinci filitreyi tahmin ederek bulduk,içini açtığımızda bir avuç metal tozu çıktı, filitreyi yerine tekrar taktık,devir değişmesi ve stop etmesi ile ilgili hiç bir sorun kalmadı bu işlemden sonra..2002 1.4 HB yeni kasa..
2002 corolla 1.4 VVT-I HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 22, 2011, 11:15:08 »
Servis 10w 40 koyuyor çünkü 5w 30 yağ çok pahalıya geliyor. Ayrıca Toyota Türkiye şartları için 10w 40ı tercih ediyormuş. 5w 30 yağ serviste 150 lira gibi bir tutar ve sizde oha dersiniz(aynı benim ilk 10000 bakımında dediğim gibi:D). Siz isterseniz 5w 30da koyarlar.
Benim size tavsiyem mecbur kalmadıkça çeyrek deponun altında arabayı kullanmayın. Malum Türkiye'de ki yakıt kalitesizliği.

ben İstanbul ile telefon görüşmesi yaptım ordan bana söylenilen aracın kitapcığında ne yazıyorsa hava şartlarına göre tercih yapılası gerektiği.Kitapcıkta 10/40 diye bir seçenek yok olan en kalın yağ oranı 5/30 aracımın bakımını yaptırdım,inanın çalışması değişti 5/30 yağ koyduk titreşim bir miktar daha azaldı.servisi aradığımda bana kullandıkları malzemenin genel merkez tarafından onaylı olduğunu söylediler genel merkez ise servislerin ayrı bir ticari kurum olduğunu iç işlerine müdahale edemediklerini söyledi.Bu durumda bu olay tamamen servisin iş güzarlığı ve saalama iş yapmasından kaynaklanıyor.