0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelikle durum her zaman olmuyor mesela dün e kadar hiç görmemiştim böyle birşey,çünki trafikte falan göstergeleri sık sık kontrol ederim,motor soğukken titreşim biraz fazla ısındıkca titreşim azalıyor,ilk marş a bastığımda zaten araç 1000 devirin üstüne çalışıyor yavaş yavaş düşüyor ama işte gene 800 e falan geldiğinde titreşim biraz olması gerekenin üstünde gibi,serviste araca 10/40 yağ koymuşlar sanırım bunun da etkisi var biraz.aracın kitapcığında max 5/30 öneriliyor.(araç dizel)Aracı satmak çözüm mü arkadaşlar,bunu satıp başka bir araç alsam aynısı belki daha beteri onda da olacak.ha belki sorunsuzluğunu ıspatlamış ikinci el bir araç alınabilinir.bunları yaşadığım için canım sıkılıyor,bakın bu araç piyasaya yeni çıkmış bir araçta değil motoru uzun zamandır kullanılıyor.bir araç piyasaya ilk çıktığında sorunlu olabilir,sıkıntıları olabilir bunları anlarım ve ona göre davranırım.beni en çok zorlayan şey sanırım yetkili servisin ilgisizliği,gidiyorum sorularıma cevap alamadan,sıkıntılarım çözülmeden geri dönüyorum...öyle oluncada herşeyi buraya yazıp bu araçlar konusunda benden daha tecrübeli olan sizlerle paylaşıyorum,sizlerin bilgisine başvuruyorum.
Servis 10w 40 koyuyor çünkü 5w 30 yağ çok pahalıya geliyor. Ayrıca Toyota Türkiye şartları için 10w 40ı tercih ediyormuş. 5w 30 yağ serviste 150 lira gibi bir tutar ve sizde oha dersiniz(aynı benim ilk 10000 bakımında dediğim gibi:D). Siz isterseniz 5w 30da koyarlar.Benim size tavsiyem mecbur kalmadıkça çeyrek deponun altında arabayı kullanmayın. Malum Türkiye'de ki yakıt kalitesizliği.