Gönderen Konu: Verso 2004 1,8 otomatik  (Okunma sayısı 12313 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2004 Verso 1,8 Otomatik
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Verso 2004 1,8 otomatik
« : Şubat 17, 2011, 16:31:15 »
Merhaba,
yeni aldığım araç hakkında internette pek bir bilgi bulamadım.
Verso 2004 1,8 otomatik Kazası olmayan 60.000 deki araç için fiyat bilgisi verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim.

Ayrıca ilk defa yarı otomatik bir araç kullandığım için bazı soru işaretleri var.

~Özü doğru olanın sözü de doğru olur.~

Toyota Club Türkiye

Verso 2004 1,8 otomatik
« : Şubat 17, 2011, 16:31:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso 2004 1,8 otomatik
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2011, 17:13:00 »
sanırım benim arabamı tarif ediyorsunuz :)

aracı güle güle kullanın, çok iyi bir araç almışsınız, eğer dediğiniz gibi bir sorunuda yoksa size sorun çıkarmadan hizmet eder, forum içerisinde mmt şanjımanlı araçlar için açılmış çok sayıda topic mevcut bunlarda sorun yaşayanlarda memnun olanlarda olduğunu göreceksiniz, aracınız kendi model sınıfında en donanımlı araçtır (2004 model olarak, gerçi yenilerinde zaten bir çok özellik yok hala)

mmt vites geçişleri biraz farklıdır, başlangıçta kavrayış olarak biraz düşük gelecektir, bu durumda Es moduna alırsanız vites geçiş devir oranları düşecek ve araç daha seri olacaktır, ancak sarfiyatı artacaktır, manuel mod için bir şey demeğe gerek yok zaten , siz sadece vitesi büyültün, gerektiğinde araç otomatik vitesi ufaltacaktır

size önerim aracınızın eğer bir yetkili servis geçmişi var ise kayıtlarını isteyin ve mmt eku kartının değişip değişmediğine bakın (garanti kapsamında değiştirildi), zira mmt vites araçlarda geçmişte sıkışık trafikte vites değiştirmekten kaynaklı aracın giderken boşa atması gibi bir sorun mevcut idi, ancak eku kart değişimi sonrasında bu sorun ortadan kalktı, eğer sizde değişmemişse mutlak surette bu kartın garantiden değişmesini isteyin, garanti için sorun çıkarsa ısrarcı olun ve değiştirtin

bunun dışında aracınızla çok rahat edeceksiniz :) 1.8 verso 1.6 versoya benzemez
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2011, 17:13:44 »
bu arada aracı kaça aldığınızı sorabilirmiyim ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2011, 13:22:25 »
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Arabayı Antalya'dan aldım. Servistekilerle biraz atıştım. Bunları burdaki servisten almam mümkün mü?
Kartın değişip değişmediğini bilmiyorum. Ne sıklıkta oluyormuş ki? Antalya-Ankara arası öyle bir sorunla karşılaşmadım.

Bir de sizi yakalamışken sorayım;

Bu araç neden nadir bulunuyor? Bir yerde ithal olduğundan söz edilmişti.
Nav tuşu ?
Bagaj üstü perde yada ona benzer birşey oluyor mu?
60.000 Km araç için ekstra bakım yaptırmam gerekir mi?
Lpg ? Simit tank dışarıda olduğu için izin verilmiyor felan denilmiş.
Bi senin bi benim mi var? :D
Piyasası varmı?

Şimdilik bu kadar. 2 gün oldu alalı. Yardımların için teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2011, 13:54:05 »
aracı çok uygun almışsınız diyebilirim ben satsam o fiyata vermem sanırım :)

ankarada hangi servis var bilmiyorum ama bu tip değişimleri tüm yetkili servisler zorunluluktan yaptı işallah sizinkide değişmiştir, zira dediğini gibi uzun yolda hiç sorun çıkarmıyor, ama yoğun hele istanbul trafiğinde olmadık bir yerde yolun ortasında kalabilirsiniz (siz yinede bir servis geçmişini isteyin)

aracın nadir olmasının nedeni 2004 ve sanırım 2006 yılları arasında 1.8 motor multimod seçenekli araç satıldı, ancak malum 1.8 e uygulanan taşıt alım vergisi ve yıllar itibarıyle motorlu taşıt vergisinin yüksek olması nedeniyle genelde 1.6 modelleri satıldı, daha sonra mmt sorunları nedeniyle çok şikayet gelince ve satış düzeyi yakalanamayınca 1.8 yurtiçine satılmadı ama ihracaat devam etti, türkiye genelinde kaç tane 1.8 mmt var bilmiyorum açıkçası ama çok değil, ama 1.6 alacağıma 1.8 almayı yeğlerim her zaman

nav tuşu : ihraç edilen tüm versolarda küçük ekranda olsa bir navigasgon vardı, yurtiçine vermediler ama araç standart üretildiği için o tuş var ama bizde boş bir işe yaramıyor

bagajüste perde : aracınızın orjinalinde olması lazım göremediniz ise bagajı açın ilk kapağın altında saklanmış olmalı, eğer yok ise demekki bir şekilde başına iş gelmiş :)

servis süresi yada km si gelmişse 60.000 bakım yaptırın, ancak fazla bir tutar ile karşılaşmayacaksınız bir çok araca göre çok makul olacak (eku kartı da kontrol ettirin bu arada)

hiç bir aracıma lpg taktırmam hele buna hiç taktırmam, taktıranlar ekonomik olduğunu söylüyor yorum yapamam

piyasası varmı diyorsunuz bence arayan için var ama artık yaş itibarıyle fiyatı düşmekte, dediğim gibi 1.6 alacağıma 1.8 her zaman çok çok iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 18, 2011, 14:02:07 »
Açıkcası aracı daha doğru düzgün inceleyemedim.

Pazar günü ilanı gördüm, Pazartesi antalyadan aracı aldım. Salı Ankaradaydım. Çarşamba eski aracı sattım.
Yogun bir hafta oldu.
Kısmetse haftasonu servise götürüp baktırmak istiyorum.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2011, 14:47:02 »
kafana bir şey takılırsa yaz cevaplamaya çalışırım, bende yeni kasa 1.8 lerin içeri verilmesini bekliyorum şubat mart gibi verilecek denmişti ama henüz bir ses yok, verilirse 1.8 yeni bir tane almak niyetimdeyim çoluk çocuk çok rahat oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2011, 08:43:28 »

Aracınız hayırlı olsun Çetin Bey. LPG tankı stepnenin yerine takılıyor. Biliyorsunuz Stepne dışarıda . O yüzden tankın dışına koruma sacı monte ediliyor. Hiç bir sorun yok. Ben 27 aralık 2010 tarihinde aracı muayeneden geçirerek ruhsata işlettim. Önemli olan bu muhafaza sacı ile birlikte tankın yerden yüksekliğinin en az 22 cm olması. Sizin aracınız bunu rahatlıkla karşılıyor zaten.
    Benim aracım 1.6 olmasına rağmen LPG de hiç bir sıkıntı yaşamadan kullanıyorum. Forumlarda aracın benzindemi yada gazdamı olduğu dahi anlaşılmıyor falan deniyor. Açıkçası çok az bir miktar fark hissediliyor. (ama ihmal edilebilecek seviyede çok az) Sizin aracınızın 1.8 motor hacmine sahip, benzinin fiyatı malum ve Toyotaların LPG sistemine uyumunu göz önüne alındığında bence rahat olun ve hiç vakit kaybetmeyin iyi bir marka ve usta bulup LPG ye geçiş yapın. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 24, 2011, 10:45:12 »
Erkan Bey bilgiler için teşekkürler.

Forumlarda yaptığım araştırmalar sonucunda BRC taktırmayı uygun buldum.
Daha öncede birçok kez Lpg taktırdığım için;
- Toyota ile uyumlu olmalı (Bence bazı kitler, bazı model araçlara uymuyor.)
- Rolanti problemi yaşamak istemiyorum
- Versom var diye en pahalısını taktırmak istemiyorum. Sonuçta ekonomi için yapılıyor.
- Sorun çıktığında dirsek görmek istemiyorum.

O yüzden montajdan önce aracı benzinde calistircam rolantisini vites gecişlerini göstercem.

2a bayisinde taktırmak istiyorum. Ankarada fiyat normal montaj için 1450-1500.
Ancak verso için ek koruma sacı ve işçilik istiyorlar. + 250-300
Koruma sacı yer arası enaz 25 Cm olmalı imiş.

Cuma günü taktırcam. 1-2 servis belirledim. Mavi Denizler veya Mocan. 
Mavi denizler Mocandan daha fazla istedi. Eğer fiyatta anlaşırsak oraya. Yoksa Mocan'a.

Taktırdıktan sonra görüşlerimi yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 24, 2011, 14:29:08 »
1.8 MMT Verso ile aranıza katıldım. Bu başlık altından bilgi paylaşımı yapabilir miyiz, yoksa yeni bir konu mu açalım?

Ayrıca çetin bey LPG hakkındaki görüşleriniz nedir? Ben uzun yolda kullandım benzinle gaz arasında bir fark göremedim. Hesaplarıma göre km ye ise 22 kuruş yaktı (ort 140 km/s hızda). Şehir içi hesaplamadım ama 250 civarı olur sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ağustos 24, 2011, 16:04:47 »
1.8 MMT Verso ile aranıza katıldım. Bu başlık altından bilgi paylaşımı yapabilir miyiz, yoksa yeni bir konu mu açalım?

Ayrıca çetin bey LPG hakkındaki görüşleriniz nedir? Ben uzun yolda kullandım benzinle gaz arasında bir fark göremedim. Hesaplarıma göre km ye ise 22 kuruş yaktı (ort 140 km/s hızda). Şehir içi hesaplamadım ama 250 civarı olur sanırım.

hayırlı olsun, sanırım bahsettiğin aracı aldın ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 24, 2011, 16:44:16 »

Aracınız hayırlı olsun Çetin Bey. LPG tankı stepnenin yerine takılıyor. Biliyorsunuz Stepne dışarıda . O yüzden tankın dışına koruma sacı monte ediliyor. Hiç bir sorun yok. Ben 27 aralık 2010 tarihinde aracı muayeneden geçirerek ruhsata işlettim. Önemli olan bu muhafaza sacı ile birlikte tankın yerden yüksekliğinin en az 22 cm olması. Sizin aracınız bunu rahatlıkla karşılıyor zaten.
    Benim aracım 1.6 olmasına rağmen LPG de hiç bir sıkıntı yaşamadan kullanıyorum. Forumlarda aracın benzindemi yada gazdamı olduğu dahi anlaşılmıyor falan deniyor. Açıkçası çok az bir miktar fark hissediliyor. (ama ihmal edilebilecek seviyede çok az) Sizin aracınızın 1.8 motor hacmine sahip, benzinin fiyatı malum ve Toyotaların LPG sistemine uyumunu göz önüne alındığında bence rahat olun ve hiç vakit kaybetmeyin iyi bir marka ve usta bulup LPG ye geçiş yapın. Saygılar.

Erkan bey ben 2011 model Verso kullanıcısıyım. Alalı 1 ay kadar oldu. Toyotaların LPG sistemine uyumundan bahsediyorsunuz. Bunu biraz açarmısınız. Toyotanın herhangi bir LPG şirketi ile anlaşması yada garanti şartları varmı. Siz km de kaç kuruş yakıyorsunuz (şehir içi ve Şehir dışı) ve ayrıca hangi LPG kiti var aracınızda... İyi Günler Dilerim...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 24, 2011, 17:40:45 »
hayırlı olsun, sanırım bahsettiğin aracı aldın ?

Teşekkür ederim.   Evet o aracı aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 25, 2011, 21:26:57 »
Bende nereye bulsam yazıyorum :) 2006 verso 1,6 elegant aldım 38 binde boyası darbesiz servis bakımlı..Üstünde landi renzo lpg takılı idi.Dediğiniz gibi alta takılmış koruıma sacı var.Bunlarda stepne ince mi oluyor..ve 2 tane anahtar verdi aracın önceki sahibi.Fiyat banada pahalı gelıyor ama bayram öncesi yapacak birşey yok 35 bin liraya alldım.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 26, 2011, 18:45:21 »

Örnek;

1,99 dan 40 lt. gaz ile Ankara-Antalya yaptım. Antalya Merkeze girerken gaz bitti. (yüklü, klima açık, hız ortalama 110)
Şubat ayında aracı Antalyadan 150 civarı benzinle Ankaraya getrimiştim. (yüklü, klima kapalı, hız 90-100 )

Şehir içi ölçümlerim ise; 210 civarı lpg ile.

Sakin bir kullanıcı olduğumu, pek fazla atraksiyon yapmadığıı ileteyim.  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 26, 2011, 23:33:23 »
1.99 a lpg nereden aldınız ankarada acaba? Ben aygazdan alıyorum 2,41 tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ağustos 27, 2011, 14:22:02 »
Adanada en ucuz gaz 2,44 tl,adı sanı duyulmamıs bazı bayıler 1,99 dan satıyor burda da ancak cesaret edemıyorum almaya.full diye bayiler satıyor ucuz gazı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 27, 2011, 22:30:48 »
1.8 otomatik verso kullananlara bir sorum olacaktı.

Aracın çalıştırma düğmesine basınca hemen çalışıyor yani diğer araçlar gibi kontak açma yok. Şİmdi burada sorun yok ancak aracı kapatınca radyo hemen kapanıyor ve araçta beklemek zorunda olduğumda araç çalışmadan radyo da çalışmıyor.

Aynı zamanda araç kapalıyken acık olan camlar da kapanmıyor.

Bir de Aracın kapısında anahtar deliği var, malum araç kumandadan açılıyor bu deliğe gerek kalmıyor. Anahtarım ise sadece dikdörtgen bir plastik. Bunun içinde anahtar da var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 27, 2011, 23:09:48 »
1.99 a lpg nereden aldınız ankarada acaba? Ben aygazdan alıyorum 2,41 tl

Aktaş Milangaz. Şeytanın kulağına kurşun gayet iyi araç ile uyumu. Fiyat değişken yalnız şuan kaç bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 27, 2011, 23:12:18 »
1.8 otomatik verso kullananlara bir sorum olacaktı.

Aracın çalıştırma düğmesine basınca hemen çalışıyor yani diğer araçlar gibi kontak açma yok. Şİmdi burada sorun yok ancak aracı kapatınca radyo hemen kapanıyor ve araçta beklemek zorunda olduğumda araç çalışmadan radyo da çalışmıyor.

Aynı zamanda araç kapalıyken acık olan camlar da kapanmıyor.

Bir de Aracın kapısında anahtar deliği var, malum araç kumandadan açılıyor bu deliğe gerek kalmıyor. Anahtarım ise sadece dikdörtgen bir plastik. Bunun içinde anahtar da var mı?

Anahtarı takmadan fren + start sonra bir daha işinizi görür. Araç çalışmadan kontak açılmış olur.
O dikdörtgen plastiğin içinde anahtar var. Kurcala bulabilirsin.  :D