0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Adanada en ucuz gaz 2,44 tl,adı sanı duyulmamıs bazı bayıler 1,99 dan satıyor burda da ancak cesaret edemıyorum almaya.full diye bayiler satıyor ucuz gazı.
1.8 otomatik verso kullananlara bir sorum olacaktı. Aracın çalıştırma düğmesine basınca hemen çalışıyor yani diğer araçlar gibi kontak açma yok. Şİmdi burada sorun yok ancak aracı kapatınca radyo hemen kapanıyor ve araçta beklemek zorunda olduğumda araç çalışmadan radyo da çalışmıyor.Aynı zamanda araç kapalıyken acık olan camlar da kapanmıyor. Bir de Aracın kapısında anahtar deliği var, malum araç kumandadan açılıyor bu deliğe gerek kalmıyor. Anahtarım ise sadece dikdörtgen bir plastik. Bunun içinde anahtar da var mı?
En son İzmir' den gelirken opetten 2.45 e almıştım gazı. Benzin de 4.40 civarıydı. Artık ankara' dayım ucuzundan alıp kullanıp bir denerim bakalım fark olacak mı. Bir de şunu sormak istiyorum. Işıkta beklerken boşa atıp bekleyin deniliyor. Ben düz vites kullanırken ışığa yaklaştığimda vitesi boşa alıp frene öyle basardım hep (son 5-10 metrede yavaşlarken) Bu araçta da aynısını yapsam vites kutusuna bir zarar verir miyim? Bu şekilde daha kolayıma geliyor alıştığım için.Çok sorum olacak aracı kullandıkça, artık mazur görürsünüz umarım. Cevaplar için çok teşekkürler. Bu arada Ramazan Bayramınız mübarek olsun, büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim.
Ayrıca Çetin bey Ankarada hangi servise gidiyorsunuz. İstanbul yolundaki Toyota Reis'i tavsiye ederim.
lpg takılmış araç için konuşmak zor ancak, benzinli 1.8 mmt için yokuşlarda eğer çok düşük devirde iseniz manuel yada Es modu kullanmak idealidir, ama araç devirli ise E modunda da sorunsuz olarak her tür yokuşu çıkarsınız aracı hareket halinde boşa almayın zira siz yeniden hareket halinde iken vitese geçirirseniz cihaz devir hızı nedeniyle kafası karışacak ve yalnış bir vitese geçirip dişlileri zorlayabilecektir
Erkan bey ben 2011 model Verso kullanıcısıyım. Alalı 1 ay kadar oldu. Toyotaların LPG sistemine uyumundan bahsediyorsunuz. Bunu biraz açarmısınız. Toyotanın herhangi bir LPG şirketi ile anlaşması yada garanti şartları varmı. Siz km de kaç kuruş yakıyorsunuz (şehir içi ve Şehir dışı) ve ayrıca hangi LPG kiti var aracınızda... İyi Günler Dilerim...
araç E konumunda iken gaza biraz sert basın sensor kontrollü gaz pedalı hemen tepki verir ve daha agrasif bir sürüş moduna geçer yani motor devri daha yüksek vites geçirmeye başlar, sürekliliği için ise ES moduna almalısınız
araç viteste iken frene basın ve aracı stop ettirin böylece araç hem yokuş vs gibi bir durumda el freni boşalsada kaymaz hemde vites kolu kitli kalmış olur, anahtar olmadan kimse aracı boşa atıp çekemez kaydıramaz , kaldıki zaten viteste bırakmanız gerek boşta değil