Gönderen Konu: Verso 2004 1,8 otomatik  (Okunma sayısı 12314 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2004 Verso 1,8 Otomatik
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso 2004 1,8 otomatik
« Yanıtla #20 : Ağustos 27, 2011, 23:14:32 »
Adanada en ucuz gaz 2,44 tl,adı sanı duyulmamıs bazı bayıler 1,99 dan satıyor burda da ancak cesaret edemıyorum almaya.full diye bayiler satıyor ucuz gazı.

Evet Ankara baya ucuz.
Bugün karşılaştığım Po, Shell gaz fiyatları.
Antalya 2,47
Burdur 2,50
Afyon 2,35
Polatlı 2,25
~Özü doğru olanın sözü de doğru olur.~

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 27, 2011, 23:14:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 29, 2011, 09:38:16 »
1.8 otomatik verso kullananlara bir sorum olacaktı.

Aracın çalıştırma düğmesine basınca hemen çalışıyor yani diğer araçlar gibi kontak açma yok. Şİmdi burada sorun yok ancak aracı kapatınca radyo hemen kapanıyor ve araçta beklemek zorunda olduğumda araç çalışmadan radyo da çalışmıyor.

Aynı zamanda araç kapalıyken acık olan camlar da kapanmıyor.

Bir de Aracın kapısında anahtar deliği var, malum araç kumandadan açılıyor bu deliğe gerek kalmıyor. Anahtarım ise sadece dikdörtgen bir plastik. Bunun içinde anahtar da var mı?

anahtarı yerine tak ve sadece düğmeye bas, sarı olarak yanması lazım (eğer vitesi boş konumda bıraktıysan yeşil yanar) sarı modda yanıyorsa radyo çalışır, camları açıp kapamak için ise düğmeye bir kere daha basman lazım o zaman elektrik tüm araç ekipmanları için açık olur, anahtar için ise plastik kutunun hemen yanında bir küçük çıkıntı var onu çek anahtar çıkacaktır, bu olası akü bitimlerinde yada anahtarın pilinin bitmesi durumunda araca girmek içindir, ayrıca kumandanın pili bitmiş isede yine arabayı çalıştırabilirsiniz kutuyu yerine takın manyetik kontak aracın elektrik sistemini devreye sokacaktır
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 29, 2011, 10:16:44 »
Ankarada benzin, mazot ve LPG'de FULL ucuz ürün satıyor. FULL akaryakıt istasyonunun kötü ürün sattığı söylenemez. Şirket istasyonları da kendisi işletip bayi karı olan %14'ün yarısını fiyata yansıtıyor. Yani diğer bayilerin sattığı fiyattan daha ucuza satıyor. Ben benzinini kullanıyorum. Gayet de memnunum. Ayrıca Full garanti kart diye bir uygulamaları da var. Araçta yakıttan kaynaklanan arıza olursa ücretsiz onarttırıyorlar. Benzin piyasada 4.34 Tl iken ben ramazan ayında iftar sonrası 4.04 Tl'den aldım. Tavsiye ederim.

Ayrıca Çetin bey Ankarada hangi servise gidiyorsunuz. İstanbul yolundaki Toyota Reis'i tavsiye ederim.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 29, 2011, 12:01:21 »
En son İzmir' den gelirken opetten 2.45 e almıştım gazı. Benzin de 4.40 civarıydı. Artık ankara' dayım ucuzundan alıp kullanıp bir denerim bakalım fark olacak mı.

Bir de şunu sormak istiyorum. Işıkta beklerken boşa atıp bekleyin deniliyor. Ben düz vites kullanırken ışığa yaklaştığimda vitesi boşa alıp frene öyle basardım hep (son 5-10 metrede yavaşlarken) Bu araçta da aynısını yapsam vites kutusuna bir zarar verir miyim? Bu şekilde daha kolayıma geliyor alıştığım için.

Çok sorum olacak aracı kullandıkça, artık mazur görürsünüz umarım. Cevaplar için çok teşekkürler.

Bu arada Ramazan Bayramınız mübarek olsun, büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #24 : Eylül 02, 2011, 09:43:23 »
En son İzmir' den gelirken opetten 2.45 e almıştım gazı. Benzin de 4.40 civarıydı. Artık ankara' dayım ucuzundan alıp kullanıp bir denerim bakalım fark olacak mı.

Bir de şunu sormak istiyorum. Işıkta beklerken boşa atıp bekleyin deniliyor. Ben düz vites kullanırken ışığa yaklaştığimda vitesi boşa alıp frene öyle basardım hep (son 5-10 metrede yavaşlarken) Bu araçta da aynısını yapsam vites kutusuna bir zarar verir miyim? Bu şekilde daha kolayıma geliyor alıştığım için.

Çok sorum olacak aracı kullandıkça, artık mazur görürsünüz umarım. Cevaplar için çok teşekkürler.

Bu arada Ramazan Bayramınız mübarek olsun, büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim.

ışık vs beklemelerde aracı boşa almana gerek yok zaten frene sert basılı tuttukça şanzıman aracı boşa alır ayağını frenden kaldırınca vitese geçirir, bir de araçta yolda seyir halinde iken boşa atma viteste kalsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 05, 2011, 11:57:13 »

Ayrıca Çetin bey Ankarada hangi servise gidiyorsunuz. İstanbul yolundaki Toyota Reis'i tavsiye ederim.

Seyit bey,
özel servise gidiyorum. Toyak. Erciyes işyerlerinde. Şimdilik bir sıkıntı yok. Tavsiye için teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 05, 2011, 12:05:05 »

Ben ışıkta boşa alma olayını denedim ve edindiğim sonuç .

- Boşa atma olayı manuel vites araç kullanırken çok yaptığım bir olaydı. Alışkanlıkmış.
- Mmt de bunu yaptığımda vitesin 3 , 2, 1 geçişlerini hissetmiyor ve huzursuz olmuyorsunuz.
- Ancak, bence aracı ışıklarda sık sık  boşa almak yada boşda aşağı sallamak, aracın kalibrasyonunu bozuyor. Vites geçişleri daha sarsıntılı olmaya başlıyor. Bunun birçok nedeni de olabilir. Ben ışıkta boşa alıyorum. Eşim hiçbir şekilde boşa almıyor. Buda olabilir.

Bir 6 aylık kullanım sonucunda; Ankaranın eğri büğrü yolları  :D ve dik yokuşlarında aracı manuele ve TRF OFF konumunda tutarsanız problem yaşamazsınız. E posizyonunda dik ve uzun yokuş çıkmak zulüm oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #27 : Eylül 06, 2011, 11:22:56 »
lpg takılmış araç için konuşmak zor ancak, benzinli 1.8 mmt için yokuşlarda eğer çok düşük devirde iseniz manuel yada Es modu kullanmak idealidir, ama araç devirli ise E modunda da sorunsuz olarak her tür yokuşu çıkarsınız :)

aracı hareket halinde boşa almayın zira siz yeniden hareket halinde iken vitese geçirirseniz cihaz devir hızı nedeniyle kafası karışacak ve yalnış bir vitese geçirip dişlileri zorlayabilecektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 06, 2011, 12:00:31 »
lpg takılmış araç için konuşmak zor ancak, benzinli 1.8 mmt için yokuşlarda eğer çok düşük devirde iseniz manuel yada Es modu kullanmak idealidir, ama araç devirli ise E modunda da sorunsuz olarak her tür yokuşu çıkarsınız :)

aracı hareket halinde boşa almayın zira siz yeniden hareket halinde iken vitese geçirirseniz cihaz devir hızı nedeniyle kafası karışacak ve yalnış bir vitese geçirip dişlileri zorlayabilecektir

Aslında aynı şeyleri söylüyoruz. 1,2 şey ekleyeyim.

- Lpg ve Benzin konusunda, aracın benzin yada lpg de olup olmadığını anlamanız çok zor. Çekiş vs gibi konularda hiç hissedilmiyor. Genel degil kendi aracım için konuşayım. Tasarruf olsun diye gidip çekişi, ayarları düşürmek mümkün.
- Yokuşa devirli giriyorum ama kasisti, öndeki aracın anlamsız durması vs. gibi durumlarda aracı kendi haline (E) bırakırsam bocalıyor. Vitesi çok geç düşürüyor. Öyle oluncada bir alt vitesde kesmiyor. Sen zaten gaza yüklenmiş oluyorsun. Vites geçişi sırasında anlık bir bağırma oluyor. Ayagını hafif gazdan çeksen araba ne oluyor diyo. vs vs. Yazarken yoruldum. Sürerken hiç giremem strese.  8-)

Yokuş mu? Al ES ye bak keyfine.  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 06, 2011, 16:26:48 »
Erkan bey ben 2011 model Verso kullanıcısıyım. Alalı 1 ay kadar oldu. Toyotaların LPG sistemine uyumundan bahsediyorsunuz. Bunu biraz açarmısınız. Toyotanın herhangi bir LPG şirketi ile anlaşması yada garanti şartları varmı. Siz km de kaç kuruş yakıyorsunuz (şehir içi ve Şehir dışı) ve ayrıca hangi LPG kiti var aracınızda... İyi Günler Dilerim...
Sarper Bey yazınızı yeni görebildim kusura bakmayın.
Benim çevremde gördüğüm ve kendi kullandığım 2006 Verso aracımdan edindiğim tecrübe gerçektende Toyotanın LPG ile çok iyi uyum sağladığı yönünde. Aracın performansı benzin yada LPG çok çok az fark ediyor. Fakat yeni model Toyotalarda Valvematik motorların özelliği hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. Forumları kontrol etmenizi öneririm çünkü bir arkadaş yeni nesil motorlar ile LPG ilişkisini doyurucu olarak anlatmıştı sanırım.
Toyotanın Türkiye'de bildiğim kadarı ile LPG firmaları ile bir anlaşması yok. Ama benim kullandığım kiti Toyota Filipinler fabrikasında Landi Renzo ile birlikte OEM olarak kullanıyormuş.  (aracımda yerli bir kit olan Vogaz var) 2 yıldır en ufak bir sıkıntı yaşamadım. (Ama aynı firmanın Voltran olan diğer markasını, bundan önceki 2000 model Megane aracımda kullanmış ve memnun kalmamıştım doğrusu ama ne yapalım. Malum memuriyet durumundan ve daha çokta yerli firmaları güçlendirelim diye düşünüyorum halen.)
Şehir içinde ortalama 200 kr yakıyorum. Şehir dışında klima açık ve araç tam yüklü 180 kr civarı yaktı bayramda İstanbul- Kandıra gidiş dönüş. Araç hızını 130 un üzerine pek çıkarmadım. (Sefaköy Milangaz Lt si 2.12 den)
Saygılar ve kazasız sürüşler diliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 06, 2011, 22:07:43 »
Erkan bey teşekkür ederim ilginize...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #31 : Eylül 07, 2011, 09:33:21 »
araç E konumunda iken gaza biraz sert basın sensor kontrollü gaz pedalı hemen tepki verir ve daha agrasif bir sürüş moduna geçer yani motor devri daha yüksek vites geçirmeye başlar, sürekliliği için ise ES moduna almalısınız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 07, 2011, 10:13:27 »
1,8 2004 model verso ya 1200 TL kasko yaptırdım. 1700 TL LPG eklendi.
Aracın rayiç bedeli 34000 Tl görünüyor.

Geçmiş yıllardan indirim vs yok.

Fiyat nasıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Eylül 07, 2011, 11:14:52 »
hangi şirket,muafiyet varmı,yaş kaç,plaka nedir.bunlara göre degisir kasko fiyatı.ornegin:1 ay once 2006 1.6 versoya lpg dahil 34 plaka ve 33 yaş üzerinden 976 tl Ye full kasko yaptırdım.küçük onarim vs fiyata dahil,önceden kasko yoktu.plakayı adana yaptırıp 110 tl mi geri aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #34 : Eylül 07, 2011, 15:54:59 »
benim 2004 1.8 verso elegant için %40 hasarsızlık indirimi ile 10 taksit ödemeli toplam 907.-TL poliçe üretmişler :) araç raici ise 35.750.-TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 07, 2011, 18:00:41 »
İlk defa kasko yaptırdım, anadolu sigortadan 1025 tl ye. Full kasko, küçük onarım da dahil. Araç şu an İzmir plaka ancak Ankara ya çevireceğim önümüzdeki hafta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 07, 2011, 18:11:12 »
araç E konumunda iken gaza biraz sert basın sensor kontrollü gaz pedalı hemen tepki verir ve daha agrasif bir sürüş moduna geçer yani motor devri daha yüksek vites geçirmeye başlar, sürekliliği için ise ES moduna almalısınız :)

Gaz pedalı basar basmaz tepki vermiyor, çok da uzamıyor ara ancak pek alışamadım bu duruma yani daha doğrusu hoşlanmadim. Sanki altyazılı film izlerken altyazınin biraz geriden gelmesi gibi birşey. ( garip bir ornek oldu biliyorum :) Aracın vites geçişlerine de alışamadım, alışabilmek için genellikle otomatik modda kullanıyorum. Araç hemen yuksek viteslere atıyor, ben 3 ü bile gereksiz diye düşündüğüm yollarda bir bakmışım 5e atmış, sanırım yakıt daha tasarruflu kullanılmış oluyor bu durumda. Bu nedenle de tercih ediyorum otomatik modu. Dediğiniz gibi yokuşlarda mutlaka es moduna alınmalı, yoksa aptallaşıyor araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 06, 2011, 15:07:34 »
Elimde Verso kullanma klavuzu olmadığından, nette bulduğum corolla kullanma klavuzuna bakıyordum şunu gördüm:

"Aracınızdan  ayrılırken,  motoru  durdurunuz   ve   aracı   vitese   geçirerek park  ediniz." 

Ben aracı boşa alarak durduruyorum ve el frenini çekip iniyorum. Viteste durdurmanın ve viteste bırakmanın şanzımana zararlı olduğunu okumuştum sanırım biyerlerden, hatam varsa düzeltin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #38 : Ekim 07, 2011, 09:34:04 »
araç viteste iken frene basın ve aracı stop ettirin böylece araç hem yokuş vs gibi bir durumda el freni boşalsada kaymaz hemde vites kolu kitli kalmış olur, anahtar olmadan kimse aracı boşa atıp çekemez kaydıramaz , kaldıki zaten viteste bırakmanız gerek boşta değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 07, 2011, 11:47:16 »
araç viteste iken frene basın ve aracı stop ettirin böylece araç hem yokuş vs gibi bir durumda el freni boşalsada kaymaz hemde vites kolu kitli kalmış olur, anahtar olmadan kimse aracı boşa atıp çekemez kaydıramaz , kaldıki zaten viteste bırakmanız gerek boşta değil :)

'Aracınızdan ayrılırken, motoru durdurunuz ve aracı vitese geçirerek park  ediniz.'

'Düz zeminde veya yokuş aşağı parkta  vitesi  geriye,  yokuş  yukarı  parkta ise  1.  vitese  alınız.  Aksi  halde  araç hareket ederek kazaya sebep olabilir.  Vitesi  “N”  konumunda  bırakırsanız aracınızı  vitese  geçmiş şekilde  park edemezsiniz.'

Bunlar yine kullanma klavuzunda yazanlar. Motoru durdurup mu vitese atmalıyız yoksa araç vitesteyken mi motoru durdurmalıyız? Ayrıca çok garip düz yolda da geri vitese takılı bırakın diyor. Düz vites arabaları hep 1. viteste bırakırdım halbuki.