0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kardeşim çelik jant tamamen gereksiz arabaya gösterişten başka hiçbir faydası olmayan para tuzağı bişeydir ona vereceğin paraya yazık günah para senin istersen çöpe at ben bu yorumu iyi niyetimden dolayı yapıyorum arabana xenon alsan cd çalar alsan camlarına film yaptırsan (gerçi film yasak ama) lpg kiti taktırsan eyvallah bunlar araç ve senin için faydalı olan güzel aksesuarlar bana bir arkadaşım sürekli diyorki arabana çelik jant taktır ne faydası var diyorum gösterişten başka hiççç yinede sen bilirsin kardeşim yaşını bilmiyorum ama yaş ilerledikçe ben ne kadar boş şeylere para harcıyomuşum dersin yinede heves ettim diyosan al güle güle kullan kardeşim.
arkadaşlar aracınıza çelik jantmı alaşımlımıdır nedir işte ondan taktırın güle güle kullanın para sizin mal sizin benim aracımın üzerindeki fabrikadan çıkan jantlar 15 senelik jant çokta memnunum hiçbir şikayetimde yok böyle temiz kullanırsam bir 15 sene daha kullanırım görsellik açısından çelik jant araçta güzel durur ona bir itirazım yok kimseninde olamaz zaten başkada bir faydası yok.
faydalı olduğundan nasıl emin oluyorsunuz mehmet bey sizin faydalı olduğu yönünde bildiğiniz bişey varmı yani bunun bilimsel bir çalışmasımı yapılmış veriler ortaya konmuş ve bilim insanları evet çelik jant şöyle güvenlik sağlar böyle güvenlik sağlar şöyle yol tutuşa katkısı olur mu demiş ben yıllarca kullandım çelik jantta normal jantta arada bir fark göremedim görsellik hariç.
Kardeşim paylaşımın için teşekkür ederim ama altta duran jant benim aracımda kullandığım jantlardan değil ilk defa gördüğüm teneke gibi jant artı üstteki çelik jant ve o çelik dediğiniz jantta tamir edilemeyecek derecede hasar almış sonuçta ikiside çöpe veya geri dönüşüme ne fark etti sevgili kardeşim çelik jant senin hayatınımı kurtardı.
Soğutma konusunda yararı çok fazla örneğin.Kullandığınız saç jantların disklere hava iletme olanağı çok azdır.Çelik jant(ki bizim kullandıklarımız daha çok alaşımdır) şekli itibariyle disklere normal saç jantın sağlıyamadığından oldukça fazla soğutma sağlıcaktır.
geçenlerde 97 model gli corolla aldım öğrenmek istediğim çelik jant hakkında birkaç şey var eğer 14" üzeri çekik jant takarsam direksiyonun çok sert olacağını söylediler bana bu konuda görüşlerinizi bekliyorum , birde gri renk toyota corolla gli için çelik jant önerileriniz neler olur arkadaşlar. herkese şimdiden teşekür ediyorum...
Coşkuncuğum şu ayrıntıyı belirtmekte fayda var.Teneke ya da Sac jant diye tabir edilen jantların hepsi Çelik Jant'dır.Çelik jant diye tabir edilen jantlarda alaşım jantlardır.
Çok doğru bir tesbit .. Bu konudaki en temel kafa karışıklığı bu işte..Saç cant tabir ettiğimiz cantlar gerçekte çeliktirler ve çelik bir levhanın yuvarlanıp uc uca kaynatılması ile üretilirler. Aslında onların da bazı avantajları vardır.1-Ucuzdurlar2-Çelik çok esnek ve sağlamdır3- Çelik gözenekli değildir, hava yalıtımı iyidir4- Biçim vermek, kaynak yapmak, ve boyamak kolaydırGelelim alüminyum alaşım jantların avantajlarına (sanırım döküm ve torna gibi bir işlemle üretiliyorlar)1-Hafiftirler.. Bu hem hızlanma hem fren performansını etkiler, hem de yakıt tüketimini etkiler. Aslında ağırlık farkı sonuçta birkaç kilo olduğu için azımsanacak gibi dursa da, tekerleğin eylemsizlik momentini değiştirdiği için önemli bir etkisi olur. %30 gibi daha hafif bir jant, daha kolay hızlanmanızı ve daha kolay durmanızı sağlar.2-Bükülmeye daha dayanıklıdırlar (fakat çok zorlanırsa kırılabilirler) Rijit olmaları, darbe emme özelliğini azaltsa da tekerleğin yere temasının devamını sağlayarak yol tutuşuna katkı sağlayacağı düşünülebilir.3- Fren disklerinin hava almasını ve daha iyi soğumasını sağlarlar4- Güzel görünürlerBu verilere göre ben arazi araçları hariç alaşım jantların daha uygun bir seçim olduğunu düşünüyorum.