0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mustafa bey, jantın araca nasıl takılması gerektiğini biliyor musunuz? Olay bir mühendislik olayıdır ve tahmin ettiğinizin çok daha ilerisinde hem metalurji, hem termodinami hemde aerodinami gibi bilim dallarını içerir.
Tabikide içeriyor, en azından sac jantlarda bu mühendislik gereği yuvarlak olarak imal ediliyor. Yani demek istediğim mühendisliğin de dereceleri var. Nasıl ki lastiklerin çok değişik hamur özellikleri içerenler ve şekillileri var ise ve bunlar bir amaç için böyle imal ediliyorsa aynı şey jantlar içinde geçerli.
*Jant montajı kime yaptırılır? Jantın montajı, uzman kişilere yaptırılmalıdır. Firmamızda jantlarınızın montajı yapılmaktadır.hakan bey şu yazıyı okuyun ve bana firmayla alaksı yoktur diyosunuz jantı ballandıra ballandıra anlatan ismi belli olmayan bu firma işte artı biz şehir içinde araçlarımızı kullanan vatandaşlarız beni formüla yarışlarında kullanılan jantlar bağlamaz bu konuda ki düşüncemi anlamak istemiyosunuz ısrarla ben yazdığım şeyleri tekrar yazayım çelik jantın bir araca sağladığı fayda ya %1 dir ya %3 dür daha öteye geçmez yani ha var ha yok %1-3 fark için çuvalla para verip çelik jant almaya değermi ha siz evet değer diyosanız paranız çoktur alın güle güle kullanın benim 15 yıllık jantım bana en ufak bir sorun çıkarmamışsa ben neden çuvalla para verip çelik jant alayım bir kaza anında ikiside perte çıkıyor sonuçta.Artı park ederken kaldırıma sürtmelerden dolayı çelik jant balans yapmaya başlıyor benim eski aracımda ki çelik jantlar zamanla eğildi bir yere çarpmadığımız halde daha sonra press e girdi birçok kez balans ayarı yapıldı.Şimdi ben tabi bu benim düşüncem beni bağlar 15 yıllık olupta bana sorun çıkarmamış jantları söküp onun yerine çelik jant takarsam yazık günah yani hem o çıkardığım jantlara hem vermiş olduğum bir çuval paraya.