Gönderen Konu: ae101 aydınlatmalı torpido gözü  (Okunma sayısı 12705 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
ae101 aydınlatmalı torpido gözü
« : Şubat 14, 2011, 10:57:54 »
ne zamandır şu konuyu açayım diyorum hep erteliyorum, madem bomboşum şu an fotoğrafları yükleyip konuyu açayım dedim :)

malzeme listesi;

paletli switch
birazcık kablo
bir miktar şerit led (veya özel bir tasarım uygulamayı planlıyorsanız power ledler)
lehim
havya
gerekirse diye lehim pastası..

maliyet (hiç bir şey yok diye düşünüyorum);
switch :2.5tl
şerit led: metresi 10tl, 25-30cm kadar kullandım
kablo: metresi 45kr
lehim havya ve pasta seti: ne alırsan 1tl cilerden 5-10 liraya alınabilir

bana maliyeti toplamda 5-6 lira oldu.

uygulama;

öncelikle direk aküden artı kablo çektim;

bunlar paletli switchler, büyük olan da bilyeli paletli switch, bir yere takılma gibi bir durum varsa kullnılıyor, ben gereksiz buldum, diğer küçüğü kullandım

şeridi torpido gözünün sol köşesindeki hafif girinti kısma yerleştirdim, altta kalan kısımda da şeridi dönüdürüp öne bakmasını sağladım, karşı tarafına led koymadım çünkü oraya konan led aracın sol tarafında oturanların gözünü alıyor

bundan sonra montaj bitene kadar fotoğraf çekmedim malesef, ancak olayı söyleyim; ince bir kabloya ledleri lehimledim, sonra lehimlerin üstüne sıcak slikonla yalıtım yaptım en son da bantla kapattım, niye bu kadar abarttım ben de bilmiyorum :D artıyı paletli switchin bir ucuna takıp diğer bir ucundan ledler için kablo çektim, arabada her yer eksi biliyorsunuz, eksiyi de torpido gözünün orda bir vidaya dolayarak aldım, bütün kabloları iç duvarlara bantlayarak taşıdım, torpido gözünün çalışmasını engellemeyecek şekilde kabloların hepsini bantladım..ve montaj tamamlandı..

bunlar kabloların torpido gözü sökülünce görülen hali;

bunlar da montaj bittikten sonraki görüntü;

bu da hava kararınca;

not: çok daha kolay veya çok daha aydınlık bir proje yapılabilirdi ancak ben arabada taktığım bütün ledleri gizledim, gizlemeye çalıştım, ledleri oraya koymamın nedeni orda duran ledler arabada oturan kimsenin gözüne gelmiyor, sadece torpido gözünü aydınlatıyor ve tam gizli duruyor, tam karşı köşeye konduğunda şöför mahalinde oturanın gözünü alıyor zifiri karanlıkta ve şöför mahalinde oturan ledleri görebiliyor.. ben hiç görünmesin incelenmedikçe istediğim için böyle yaptım.. ayak aydınlatmasında da uğraştığım gibi sadece aydınlatsın ancak ledler gizli saklı olsun istedim, o yüzden bu şekilde yaptım.

çok dikkatli arkadaşlar için not : evet o şey beyaz oje :D araç çizilirse çiziğe sürüyorum :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

ae101 aydınlatmalı torpido gözü
« : Şubat 14, 2011, 10:57:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 aydınlatmalı torpido gözü
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2011, 11:27:45 »
güzel olmuş abi eline sağlık :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2011, 11:50:50 »
''çok dikkatli arkadaşlar için not : evet o şey beyaz oje  araç çizilirse çiziğe sürüyorum'' 

kesin mi? :) :)  :rofl: :parti: :hurra: :hurra: :dans3:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2011, 11:53:14 »
ellerine,tırnaklarına :) :) sağlık türkei'm,çok güzel olmuş
bu arada sen ön paneli ne zaman beyaz yaptın,nerden buldun,soyulmuyomu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2011, 12:00:44 »
''çok dikkatli arkadaşlar için not : evet o şey beyaz oje  araç çizilirse çiziğe sürüyorum'' 

kesin mi? :) :)  :rofl: :parti: :hurra: :hurra: :dans3:
evet :D :D zaten daha önce de hep önerdim millete :D aracınızın renginde oje bulundurun araçta :D süper rötuş boyası :D
ellerine,tırnaklarına :) :) sağlık türkei'm,çok güzel olmuş
bu arada sen ön paneli ne zaman beyaz yaptın,nerden buldun,soyulmuyomu?
kendisi beyaz karbon kaplama hakkı abim, ama beyaz beğenmedim ben araç üstünde güzel durmadı, sırıttı.. siyah alıp siyah kaplıcam bir ara.. boş zaman kolluyorum :D

fön tabancam yoktu, çakmakla ısıtarak yaptım aşırı zor oldu :D bir de mükemmel olmadı tabi :D bir dahaki sefere kusursuz yapcam inşallah :D

daha önce zilyon tane karbon kaplama konusu açıldı diye ben de açmadım :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2011, 12:02:21 »
Güzel ve temiz  çalışma Türkay, ellerin dert  görmesin.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2011, 12:03:05 »
Güzel olmuş ellerine sağlık, orta konsolu bir sır gibi saklamışsın bizden ? :))
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2011, 12:06:44 »
Güzel ve temiz  çalışma Türkay, ellerin dert  görmesin.
sağolasın osman abi, seninkiler kadar olmasa da bir şeyler yapmaya çalışıyorum
Güzel olmuş ellerine sağlık, orta konsolu bir sır gibi saklamışsın bizden ? :))
estafurullah eyüp abi :D dediğim gibi çok fazla karbon kaplama konusu açıldı forumda o yüzden açmadım ben, zilyon tane fotoğraf yüklediğim bir konum var görgüsüz gibi hunharca th131 diye, oraya koymuştum abi :D ayrı konu açmadım yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2011, 12:40:03 »
Türkay güzel olmuş ledlerin gizli olmasıda çok güzel bence eline sağlık :) ama ledleri yukarıya monte etseydin nasıl olurdu metal dilin olduğu yere gizli bir şekilde ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2011, 12:44:34 »
Türkay bu yaz butaraflarda toplantı yaparsak Karbonla beraber gel toplantı alanında ben kaplarım ne derin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2011, 13:45:26 »
Türkay güzel olmuş ledlerin gizli olmasıda çok güzel bence eline sağlık :) ama ledleri yukarıya monte etseydin nasıl olurdu metal dilin olduğu yere gizli bir şekilde ?
baktım ona da abi, o işin kolay yoluydu :D aydınlatma da fena değildi aslında yine de bunun kadar gizli durmuyordu.. ilk düşündüğüm şekil oydu zaten aslında, kablolar da gizli olcaktı o şekilde yapsaydım ama bu sefer de torpido gözünün en arka en dip kısımları karanlık olcaktı :) ondan zor yolu takip ettim abi :)

Türkay bu yaz butaraflarda toplantı yaparsak Karbonla beraber gel toplantı alanında ben kaplarım ne derin :)
olabilir valla beraber girişiriz de bizim konsol tek parça fotoğraflarda gördüğün gibi, ve içeri doğru kıvrımı abartı fazla :( o kısımları da kaplamalı mı yoksa kesip bırakmalı mı bilemedim :( böyle denemelik çirkin bir şey oldu :D gerçi siyah da istemiyorum, farklı olsun istiyorum ama beyaz da yakışmadı :D kaldım öyle ikilemde :) belki füme ya da gümüş gri karbon folyo da getirtebilirim hangisi yakışırsa artık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 14, 2011, 13:49:43 »
la ben nası tahmin edemedim karbon kaplama oldugunu,daha önceki resimlerinde görmüştüm
ama torpido calısması resimlerinde bembeyaz görünüyodu,karbonu söküp farklı bi uygulama yaptın sandım...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 14, 2011, 14:38:34 »
türkay ellerine sağlık.
paylaşım için teşekkürler
bu arada + kablosunu direk aküden mi aldın?
eğer direk aküden aldıysan çakmaktan almak daha kolay olmaz mıydı?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 14, 2011, 15:24:12 »
baktım ona da abi, o işin kolay yoluydu :D aydınlatma da fena değildi aslında yine de bunun kadar gizli durmuyordu.. ilk düşündüğüm şekil oydu zaten aslında, kablolar da gizli olcaktı o şekilde yapsaydım ama bu sefer de torpido gözünün en arka en dip kısımları karanlık olcaktı :) ondan zor yolu takip ettim abi :)
olabilir valla beraber girişiriz de bizim konsol tek parça fotoğraflarda gördüğün gibi, ve içeri doğru kıvrımı abartı fazla :( o kısımları da kaplamalı mı yoksa kesip bırakmalı mı bilemedim :( böyle denemelik çirkin bir şey oldu :D gerçi siyah da istemiyorum, farklı olsun istiyorum ama beyaz da yakışmadı :D kaldım öyle ikilemde :) belki füme ya da gümüş gri karbon folyo da getirtebilirim hangisi yakışırsa artık :D

Türkayım farklımı dedin sen :D

bu arada kaplamayı sen bana bırak ;)

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/New-Stiker-Type-Carbon-Fabric-Sheet-Orange-26-x39-5-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem1c176f5c6fQQitemZ120652258415QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 14, 2011, 15:33:58 »
çok güzel olmuş Türkay abi ellerine sağlık :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 14, 2011, 15:38:36 »
Ellerine sağlık abicim çok  güzel olmuş :)

Aklıma yatmıyor değil ama dar alanlarda çalışmaktan nefret ediyorum zor geliyor bagaja led yaparken delirmiştim :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 14, 2011, 17:50:32 »
Ellerine sağlık çok güzel olmuş ledide, kaplamayıda beğendim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 14, 2011, 19:17:30 »
Güzel olmuş güle güle kullan
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Şubat 14, 2011, 19:56:31 »

türkay ellerine sağlık.
paylaşım için teşekkürler
bu arada + kablosunu direk aküden mi aldın?
eğer direk aküden aldıysan çakmaktan almak daha kolay olmaz mıydı?
çok daha kolay olurdu sıfırdan çekseydim de daha önce ayak aydınlatması yaptığımdan yerde çektim artıyı, o yüzden direk aküden :) arada sigorta var vs hazır yani :D
la ben nası tahmin edemedim karbon kaplama oldugunu,daha önceki resimlerinde görmüştüm
ama torpido calısması resimlerinde bembeyaz görünüyodu,karbonu söküp farklı bi uygulama yaptın sandım...:)
açı yüzünden hakkıı abim, yandan diye bembeyaz duruyor :D
Türkayım farklımı dedin sen :D

bu arada kaplamayı sen bana bırak ;)

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/New-Stiker-Type-Carbon-Fabric-Sheet-Orange-26-x39-5-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem1c176f5c6fQQitemZ120652258415QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

aman abi farklı dedim komik demedim :D biliyorum bunları hatta turuncudan sample bile var elimde :D gerçi birine verdim onu en son buluşmada hiç hatırlamıyorum kime :D kaplamayı da bıraktım sana tamamdır ama imkanı bulursan incele bak bizim aracın göğsünü, sizinki gibi düz ve kıvrımsız değil. sizin araçta havalandırma kısımları falan yuvarlak ve birden kesip kıvırıyorsun ya ısıtarak içine,  bizim havalandırma kısmı derince içine giriyor, orayı kaplamak için çok ısıtmak gerekiyor o da deseni bozuyor, kesince de hoş durmuyor :( :( kalorifer petekleri de çok sıkıntı, kesersen yarım gibi duruyor kıvırsan kıvrılmıyor :D

çok güzel olmuş Türkay abi ellerine sağlık :)
teşekkür ederim :D
Ellerine sağlık abicim çok  güzel olmuş :)

Aklıma yatmıyor değil ama dar alanlarda çalışmaktan nefret ediyorum zor geliyor bagaja led yaparken delirmiştim :D
bütün lehimleri, yalıtımları vs her şeyi evde rahat yerde yap sonra in arabada montajı tamamla :D zor değil :) :)
Ellerine sağlık çok güzel olmuş ledide, kaplamayıda beğendim :)
teşekkür ederim metin abi ama ben çok beğenmedim malesef :( beyaz yakışmadı bence, araçta başka o renk bir şey yok, sırıttı o :(
Güzel olmuş güle güle kullan
teşekkür ederim :)