Gönderen Konu: İlginç Ayakkabılar!  (Okunma sayısı 9713 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
İlginç Ayakkabılar!
« : Şubat 13, 2011, 18:18:36 »
  Selam arkadaşlar.
 Bildiğiniz gibi insanoğlu çok uzun zamandır ayakkabı kullanıyor, belki de incir yaprağından sonra insanlığın en önemli ihtiyacı ayakkabı olmuştur.
 Peki sizler ne tarz ayakkabılar giyersiniz?
 Ayakkabı seçerken nelere dikkat edersiniz?

Kısaca  ayakkabı tarihi:
 ''Ayakkabı, genelde "taban" adı verilen alt parça ile "saya" denen üst parçadan oluşur. Ayakkabı giyildikçe yıprandığı için taban kalın bir parçadan yapılır. Ayağı saran saya ise daha ince bir malzemedir.
 Ayakkabı çağlar boyunca çok çeşitlilik göstermiştir. Bunun başlıca nedeni ayakkabıların tropikal iklimden soğuk iklime kadar değişen çeşitli coğrafyaya ve modaya uygun yapılmasıdır.
 Eskiçağlarda çoğu insan, tabanı deriden ya da tahtadan sandallar giyerdi. Bu tür sandallara Eski Mısırlıların mezarlarında rastlanmıştır. Eski Yunanlıların avlanırken uzun çizme giydikleri görülmüştür,bunun yanında banyoya bile ayakkabı ile girdikleri bilinmektedir. Girit'teki Minos uygarlığı ve Roma dönemlerinde bu tür ayakkabı ve çizmeler kullanılmıştır.

Türklerde ayakkabı
 Orta Asya'da Türkler deriden ve yünden giyim eşyaları yapmakta ustaydılar. Çizme ve çarık en yaygın ayakkabı türüydü. Deri çizmenin yanı sıra, yaygın olarak yünden keçe çizme de yapılıyordu. Hükümdarlar kırmızı renkli çizmeler giyiyorlardı. Çizme ata binenler için çok elverişliydi.
 Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde ordunun, yönetici sınıfların ve kentli halkın gereksinimlerini karşılamak üzere zamanla ayakkabı çeşitleri çoğaldı ve ayakkabıcılık çok gelişti. Diğer zanaatçıların olduğu gibi ayakkabıcıların da bir örgütü vardı. Üretilen ayakkabıların niteliğini lonca denetlerdi. Ayakkabı satıcıları için kullanılan kavaf sözcüğü, giderek yapımcıları da kapsadı. Kavaflar da çizmeci, yemenici, nalıncı, terlikçi ve pabuççu gibi adlar alırlardı.''

Tabiki;

Alıntı adresi: http://tr.wikipedia.org/wiki/Ayakkab%C4%B1
 Düzenleme: Hakan Öztürk.

Toyota Club Türkiye

İlginç Ayakkabılar!
« : Şubat 13, 2011, 18:18:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Ynt: İlginç Ayakkabılar!
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2011, 14:36:43 »
  Ayakkabı giyen yok mu hiç?  :islik: :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2011, 14:41:56 »
Ben varım :)   Dairede mecburiyetten iskarpin  türü  ayakkabı. Renk olarak da klasik  renkler kahve, koyu kahve ve siyah. Sivil hayatımda genelde spor ayakkabı. Tımbırlent tipi ayakkabı, yazın sandalet pek kullanmam.   

Ayrıca şimdiki gençlere  pek  aklım ermez. Örnek  oğlum;  kumaş pantolonun  altına  hep spor  ayakkabı  giyer....
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 14, 2011, 14:55:21 »
ayakkabııııııı...... :asikadam:
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2011, 15:10:07 »
ilginçleri hiç sevmiyorum. converse hiç giymedim giymemde. deri spor veya normal bez spor, klasik giyinmişsem klasik ayakkabı tercih ediyorum.

bende ayakkapı kullanıyorum.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2011, 15:10:46 »
1. ayakkabı rahata benziyo :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2011, 15:12:09 »
ayakkabııııııı...... :asikadam:

Topukluları ben Hande ablama alıcam :islik:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2011, 15:12:33 »
  Derler ya; dost başa, düşman ayağa bakar. :)
 Ayakkabı çok önemli bir göstergedir bence giyenin kişiliğini yansıtan.

Ayakkabı dediğin kaliteli ve rahat olmalı bence duruşu, malzemesi ve tabanı ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 14, 2011, 15:17:16 »
Ben varım :)   Dairede mecburiyetten iskarpin  türü  ayakkabı. Renk olarak da klasik  renkler kahve, koyu kahve ve siyah. Sivil hayatımda genelde spor ayakkabı. Tımbırlent tipi ayakkabı, yazın sandalet pek kullanmam.   

Ayrıca şimdiki gençlere  pek  aklım ermez. Örnek  oğlum;  kumaş pantolonun  altına  hep spor  ayakkabı  giyer....

bende spor ayakkabı giyerim hep :) Zira tabanı sert olanlar çok rahatsız ediyor :)

ayakkabı giyiyom ben yaa :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 14, 2011, 15:20:36 »
"Derler ya; dost başa, düşman ayağa bakar."  (hakan öztürkten alıntı) :)

o halde ne yapıyoruz,altı kayan ayakkabı  giymekten kaçınıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2011, 16:01:49 »
Topukluları ben Hande ablama alıcam :islik:

ay yerim ben seni... :)

herşeyi geçiştirebilirim ama beğendiğim bir ayakkabıyı asla geçiştiremem.... ben ayakkabı delisiyim....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 14, 2011, 16:04:20 »
Herhalde ayakkabılara merakı olmayan tek hatun benimdir :D Alırken kalite alırım ama aldığımı da yıllarca kullanırım.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 14, 2011, 16:08:11 »
Herhalde ayakkabılara merakı olmayan tek hatun benimdir :D Alırken kalite alırım ama aldığımı da yıllarca kullanırım.

Ben yıllarca kullanamıyorum ne futbol nede basketbol sadece bisiklete binerim ama ayakkabılar açılıyo vırt oluyo zırt oluyo şuana kadar rekor 2. sene millet top oynar parçalayamaz ben bisiklete binerim dağılır gider >:(
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 14, 2011, 17:24:25 »
Kesinlikle ayakla kişiyle alakalı bir durum bu enescim. Superstar ki ne kadar sert dayanıklı bir ayakkabıdır. Benim ki yıllardır sapasağlam duruyor sadece topuğunda erime var ama kuzenim 2 senede perte çıkardı.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 14, 2011, 18:37:24 »
Bende bir ayakkabı manyağıyım dolabımda ki 7 çiftten biri eksilirse hemen yedeğini alırım
eminim birgün kendime ev yaparsam bir adet ayakkabı odası ekleyeceğim :D

Ayak sağlığınız için aynı ayakkabıyı 3 günden fazla giymemenizi öneririm.

Ben yıllarca kullanamıyorum ne futbol nede basketbol sadece bisiklete binerim ama ayakkabılar açılıyo vırt oluyo zırt oluyo şuana kadar rekor 2. sene millet top oynar parçalayamaz ben bisiklete binerim dağılır gider >:(
Ercü bisiklet ayakkabısı kullanmanı tavsiye ederim, 98de aldığım bir shimano ayakkabım vardı geçen bisiklet ile birlikte arkadaşıma verdim ve onca yıl eskitemedim.
ama alışana kadar bir kaç kez düşersin demedi deme ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #15 : Şubat 14, 2011, 18:58:10 »
  Aydın çok güzel bir konuya değinmiş. Özellikle spor ayakkabıları sürekli giymemek, değiştirerek giymek gerekir.
 Bende değişik ayakkabıları severim. Örneğin spor botlarıda, klasik pantolon altı çizmeleride. Kar ayakkabısıda kullanırım, sandalette. Ama bir araçta nasıl ki jantlar görünüşte çok önemli oluyor, insanda da ayakkabılar bence önemli. Tabikide ayakkabıların bakımı ve temizliğide önemli. Mesela deri ayakkabınız var ise ve mümkünse arada domuz yağı ile yağlayın derim.
 Sadece sivri burun ayakkabı sevmem, giyememde. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 14, 2011, 19:35:26 »
Kesinlikle ayakla kişiyle alakalı bir durum bu enescim. Superstar ki ne kadar sert dayanıklı bir ayakkabıdır. Benim ki yıllardır sapasağlam duruyor sadece topuğunda erime var ama kuzenim 2 senede perte çıkardı.

Valla bilmiyorum super star hiç çekmedi beni ablacım ya hep stan smith kullandım dağılıp gidiyor  :/
Ayak sağlığınız için aynı ayakkabıyı 3 günden fazla giymemenizi öneririm.
Ercü bisiklet ayakkabısı kullanmanı tavsiye ederim, 98de aldığım bir shimano ayakkabım vardı geçen bisiklet ile birlikte arkadaşıma verdim ve onca yıl eskitemedim.
ama alışana kadar bir kaç kez düşersin demedi deme ;)

Aydın abi bisiklet ayakabısı için uzun yol vs lazım değilmi sonuçta ben genelde şehir içinde kullanıyorum dağda ve uzun yolda harika olur ama onun için pedalları kilitli pedal almak gerekiyor onlarında nasıl kullanıldığını bir türlü anlamadım gitti ordaki yuvaya oturuyor ama nasıl oluyor anlamış değilim... Ama bu sene pedal değiştirmem lazım düşünülebilir aslında ama şehir içinde giysem olurmu mesela havuza gidiyorum ayakkabılığa shimano ayakkabı koyarsam 10dkda bir antremandan çıkar bakarım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Şubat 14, 2011, 19:42:59 »
  Yarış dışında ya da uzun yol dışında kilitli pedal çok tehlikeli olabilir Ercüment. Tecrübe ile sabittir. :) Ama uzun yolda harbi faydası oluyor.
 Benim dağcı ayakkabılarından al, sonra uzun süre ayakkabı derdini düşünme. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 14, 2011, 19:44:56 »
Benim tercihim bulunduğum ortama göre değişmekle birlikte genelde spor tarzı ayakkabıları tercih ederim.Bot özellikle caterpiller favorim ama her zaman giyemiyorum.Malum iş yerinde klasik ayakkabı giymek lazım.Cumartesileri ise ortopedik ve yumuşak tabamlı deri ayakkabı giyerim...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 14, 2011, 20:05:39 »
  Yarış dışında ya da uzun yol dışında kilitli pedal çok tehlikeli olabilir Ercüment. Tecrübe ile sabittir. :) Ama uzun yolda harbi faydası oluyor.
 Benim dağcı ayakkabılarından al, sonra uzun süre ayakkabı derdini düşünme. :)

Şehir içinde kilitli pedal kötü olru diyosun yani :/ Ozaman uzun yola giderken giymek lazım hem kilitli olduğu için sabit olur hep ayağın ucunda kuvvet kuygularım ayak kaymaz :) Ben sağ pedalı dağıttım şimdilik tutsun diye bişiler yaptırdım gıcırdayıp duruyo değiştirmek şart kilitli pedal akıcak gibi duruyor :)