Gönderen Konu: 2008 Toyota Kullanıcıları  (Okunma sayısı 13093 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2008 Toyota Kullanıcıları
« : Ocak 14, 2008, 18:04:11 »
Bu foruma çok fazla yazmasam da hergün mumtazaman takip etmekteyim.Özellikle de 2008 Toyota ile ilgili başlıkları dikkatle takip etmekteyim.Bunun en büyük nedeni acaba benim yaşadığım sorunları başkaları da yaşıyor mu diye.Görüyorum ki arabayı aldığım 3 aydan beri yaşadığım sorunları tek yaşayan ben değilim.Sıfır km.bir araç alıyorsunuz;istemediğiniz ve beklemediğiniz sorunlarla karşılaşıyorsunuz.Bu benim moralimi inanın çok bozuyor.Milyarlarca lira para bağladığımız araç gözünüze batmaya başlıyor.Ben dahil kimsenin parası değersiz değil ve tarladan kaldırmıyoruz.Hepimiz bu paraları ne zorluklarla kazanıyoruz.Sadece bir problemim için 6 kere sevise gittim(gösterge panelinden gelen ses).daha bir sürü sorunlar var.Maddelersek;
1)Gösterge palelinden gelen ses
2)Emniyet kemerinden gelen ses(oynak bir parça olduğundan tamiri yokmuş)
3)Bozuk yolda arabanın içinden gelen tıkırtı sesleri
4)Frene bastığında balatalardan gelen uğultu sesi
5)Ön takımlardan gelen sesler(servisin dediğine göre ön takımların salınım sesiymiş süspansiyonların sert olmasından kaynaklanıyormuş)
6)Aşırı hızlıyken kapılardan gelen rüzgar sesi.
    Bazı arkadaşlar geri viteslerinde de sorun yaşıyorlarmış.
    Daha 3 aylık bir arabada ben bu sorunları yaşıyorum.Forumu takip ettiğim kadarıyla birçok arkadaş ta aynı dertlerin sahibi.Uzun lafın kısası,benim söylemek istediğim birlik olup birşeyler yapalım.Eğer uygun görürseniz ve kulak arkası etmezseniz Toyota müşteri hizmetlerini e-mail ve telefon yağmuruna tutalım.Bir çözüm bulsunlar.En azından bizlerden sonra alacak arkadaşlar aynı sorunları yaşamasınlar.Çünkü,servislerden hayır yok.İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

« : Ocak 14, 2008, 18:04:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2008, 13:59:34 »
Ahmet , iyi güzel diyorsunda hani bir laf varya "burası türkiye" işte bu yüzden burada bağzı şeyleri yapmak zor. Yani demek istediğim şu ki yaşadığın stres ve sonuçsuzluk insanı daha çok yıpratıyor.
Ayrıca şöyle bir durumda var.
Türkiyedeki Toyota fabrikası sadece burası için üretim yapmıyor, ama türkiyedeki satılacak araçların donanım ve diğer özellikleri Toyotasa tarafından belirlenip o üretilen modeller satılıyor. ( benim aracımda otomatik cam sıkıştırmama mekanizması bile yok )

Yabancı toyota web sitelerine girip incelersen araçların ne gibi donanımlara sahip olduğunu görürsün, demek istediğim o ki sorun toyotasa dan kaynaklanıyor ( sen ne  sipariş edersen o üretilir ) ayrıca şunuda belirtmek isterim bağzı arkadaşlar mutlaka itiraz edecekler " yok toyota dünya markası , yok kaliteli, ülkeye göre kalte mi olurmuş", ama üretim yapılan ülkelere göre kalite bayağa bi farkediyormalesef bu bir gerçek.
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2008, 14:53:12 »
Toyota corolla sedanlar Turkiye'de uretilmiyor bilginize
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ocak 16, 2008, 10:22:55 »
ALINTI
Toyota corolla sedanlar Turkiye'de uretilmiyor bilginize[/quote]

Yamancığım sen kataloğun 1. sayfasına en üstdeki cümleye bakmadın sanırım. Corolla Sedan üretim yeri Türkiye / Adapazarı  Corolla HB üretim yeri İsviçre idi sanırım yoksa Belçikamı her neyse hb dışardan geliyor. Meganlar gibi. Hb ler ital, sedanlar yerli üretim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 16, 2008, 11:58:20 »
Eski kasa öyleydi. Artık TR de auris uretiliyor  Sedanlar JAponya'da uretiliyor.

Yani 2007 senesinde oyleydi 2008 e girince degistiyse bilemem.

http://www.toyotatr.com/tr/models.asp burda yazılmış.
Auris  ve verso TR uretimi.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 16, 2008, 12:21:17 »
arkadaşlar eski kasa corolla sedanlar türkiye de.hb ise ingilterede yapılıyordu.
yeni kasada ise sedan japonya da, auris ise türkiye de yapılıyor.
mesela corolla versolarda türkiyede,hiluxlar afrikada,lc ler yine yaponyada,yarisler ise fransada üretiliyor.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
« Yanıtla #6 : Ocak 16, 2008, 16:25:32 »
Ahmetcim aynı sıkıntılar bende de var,servisin söylediğide bu arabalar kaymak asfalt arabası mıcırlı asfaltta kullanırsanız tıkırtıya alışmanız lazım gibi bir açıklama geldi    kızmayın ama çok komik! tamam her araba belli bir defermasyondan sonra ses yapar ama 1. günde değil! şıklarının hepsi bendede mevcut..yüksek hızda (110-120 km/h) kapılardan gelen rüzgar sesi de normalmiş..fitiller yeni olduğu için kapıya alışması yumuşaması gerekiyormuş..Toyota servislerinde bir standart yok diye düşünüyorum özellikle ilave yaptırdığınız ;park sensörü,alarm,xenon vs..fiyatları her serviste farklı..farklı ürünler takabiliyorlar..mesela ben alarm taktırdım.markası cenmax'mış.bildiğim kadarıyla Türkiye deki en iyi alarmlardan,arabanın yanından motor geçiyor bağırıyor..camı açıyorum arabanın için eoturuyorum belli bir süre sonra ötmeye başlıyor    servis geldi baktı zaten en kısıkta daha da kısarsam alarm gerek yok zaten dedi..deniyoruz bakalım.xenon desen öle aldığım günden beri sürekli sorunlu..hala da düzelmedi..birde arabamız Türk montajı değil japonyadan geldi diye seviniyoruz     Erginin dediği gibi full versiyon aldık,süper kitleme yok.camı açık unutsan kalacak öle,alarmda bile o özellik yokmuş.. aldığım günden beri hafif deviri arttırayım 3000-4000 den sonra difransiyelde bir uğultu,sanki 80 model şahine biniyorum.aksilik bu sesler servisle teste çıktığımızda gelmiyor    Arabayı çok fazla dinlerim ve rahatsız ediyor açıkcası bu tür şeyler..Bende varım sizinle,ne yapmamız gerekiyorsa yapalım..1000 km bakımı için aramışlar geçen memnunmusunnuz diye bizimkiler hayır aracın her yerinden ses geliyor ve problemlerimiz çözülenemiyor diye söylemişler..arkasından 2-3 defa aramışlar ama sonuç yok sadece arıyorlar..yani şeytan diyo
git at kafalarına anahtarı.. alın bu arabayı ne yapıyorsanız yapın..verin 40 kağıdımı da bana..  bir kere servis güven vermiyor oynak fiyatlarla,söylediği ve uyguladığı çözümlerle.. ee biz kime güvenip kullanacağız bu arabaları ? Türkiyenin en problemsiz güvenilir arabası markası diye aldık bunları..Yoksa o paraya çok fazla seçenek var sizlerde biliyorsunuz bunu..neyse gene gerildim,umarım tatlıya bağlanır sorunlarımıza çözüm bulunur bir an önce!
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 16, 2008, 17:07:10 »
dün 100km kadar c4 dizel otomatik kullandım. Araç hakkında goruslerimi buraya yazsam tüm yeni toyota sahipleri büyük ihtimalle çok üzülürler

Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ocak 17, 2008, 10:41:17 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
dün 100km kadar c4 dizel otomatik kullandım. Araç hakkında goruslerimi buraya yazsam tüm yeni toyota sahipleri büyük ihtimalle çok üzülürler
[/quote]

Sevgili Yaman biz Toyota 'nın problemlerine çözüm bulamıyoruz,Citröen alsak ne yaparız bilmiyorum..Ufacık problemde yandık..Ben arabamı aldığımda Volvo S40'la aynı fiyattı,servisi kısıtlı ve uzak diye Volvo'dan kaçtık..daha doğrusu yağmurdan kaçarken doluya tutulduk sanırım   aynı şekilde daha uygun fiyata Subaru İmpreza hb ler vardı..süperdi arabalar;hem donanım, hem görünüş,hem fiyat    tek eksisi leonun yeni kasası çıktığında istetme'nin bagajda olan çıkıntısı  Subaru'da da olmasıydı bence..onuda dolma lastik seçeneğiyle düzeltebiliyordunuz..Bizim problemimiz diğer markalarla karşılaştırmak değil,kendi sorunlarımızda Kaliteyi hissetmek istiyoruz,çözülsün istiyoruz.sanırım buda hakkımız    Ben yaptığım iş gereği 50 ytl lik bir üründe bile nasıl titiz davranıyorsam 40.000 ytl'lik aracım dan da aynı özeni beklerim..Hele Toyota,hatta COROLLA dünya markası olmuş bir model de böyle sıkıntılar Firmanın adına gölge düşürüyor bence..güven kaybı..ben her ortamda herkesle bunu paylaşıyorum..onlarda başkalarıyla ..prestij kaybını düşünebiliyormusunuz..Eğer firma önem veriyorsa tabi  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ocak 17, 2008, 13:39:35 »
Ben dün akşam müşteri hizmetlerini aradım.Bütün sorunlaımı anlattım.Telefondaki arkadaşın söylediğine göre çok şikayet alıyorlarmış ve değerlendirmeye alıyorlarmış.Cep telefonumu aldılar,geri döneceklermiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 18, 2008, 00:57:43 »
bende bugün Toyota.com.tr den şikayetlerimi dile getiren bir mail attım..ve yanlız olmadığımı da belirttim.Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 20, 2008, 19:50:44 »
corolla sedanlar yurtdışı üretimdir.bizzat ruhsatımda da yurtdışı üretim olduğu yazmakta.ayrıca toyota plazada da almadan sormuştum. frene bastığım zaman durmaya yakın bi hızda balatalardan çıkan ıslık sesi bende de mevcut.servise götürdüm,biraz zımparaladılar.bayağı bir azaldı,şimdi yine gideceğim ve kesin çözüm isteyeceğim.
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #12 : Ocak 21, 2008, 02:01:17 »
Banada Toyota tavsiye ettiler, aldığıma binpişman oldum, Toyota Auris marka arabam var, sürücü koltuğu rezalet, ortaya yakın yerde 2 adet sert çıkıntı bacaklara batıyor, bukadar kötü bir tasarım heralde başka hiçbir markada olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ocak 22, 2008, 00:08:38 »
Attığım mail düzgün gitmemiş..Zaten 5 defa hata vermişti..bende sonunda word dosyasını ek olarak göndermiştim.oda gitmemiş.bana mail atmışlar ona yanıt geri gönderdim.Ama hala cvp yok..! Pazar günü bi,ra uğraştım arabayla,Parke işi yaptığımızdan ön direklerle göğüslük arasındaki boşluklara 6mm şilte sıkıştırdım..ses gelmiyor gibi,sadece alarm takıldığı için açılan plastik aksamdan geliyor..özellikle emniyet kemerinin yükseklik ayarı yapılan yerden    ne zaman kurtulacağım ben bu sıkıntılardan..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ocak 22, 2008, 09:02:15 »
benim 2008 Auris D4D aracim var. hicbir yerinde tikirti falan yok. aracin icindeki iscilik gercekten guzel. zaten Toyota Adapazari fabrikasi en kaliteli uretim yapan Toyota fabrikasi secilmisti. Timur bey, sadece koltuk tasarimindaki ergonomi hatasini tum araca yansitmak biraz haksizlik olmuyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 27, 2008, 02:30:56 »
Alıntı yapılan: vildan acikan
benim 2008 Auris D4D aracim var. hicbir yerinde tikirti falan yok. aracin icindeki iscilik gercekten guzel. zaten Toyota Adapazari fabrikasi en kaliteli uretim yapan Toyota fabrikasi secilmisti. Timur bey, sadece koltuk tasarimindaki ergonomi hatasini tum araca yansitmak biraz haksizlik olmuyor mu?
[/quote]

Kaymak asfalta çıkınca bende de azalıyor ses,ancak mıcırlı asfaltta özellikle yol-lastik sesi müthiş rahatsız ediyor...bu cuma İzmir'den Ayvalık tarafına gelirken arabayı yolda tutamadım..Yan rüzgarlardan felaket etkileniyor.Gezindim iki şerit arasında,kolum ağrıdı.Arabayı yolda tutmak için baya kasmışım  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #16 : Ocak 29, 2008, 10:19:07 »
Arkadaşlar. 0 araç alma hakkındaki seçiminizi anlıyorum ancak benim fikrim odur ki; 0 km araç bile alsan ertesi gün 2.el olmuş oluyor.

Yeni corolla'yı ben de kullandım süperdi kullandığım araç. çok da beğendim. ancak, 3-5 sene sonra 2. ele düşerse alırım.

Kendim ford fabrikasında çalıştığım halde 98 model otomatik bir avensis aldım 9500 ytl'ye ve epey konforlu. karşı olmama rağmen lpg taktırdım ve geçen yaz tüm karadenizi onunla 500 ytl'lik lpg harcamasıyla (3300 km) dolaştım üstelik hiç sorun çıkarmadı. düşününce 1.6 motorla aynı fiyata geliyor ama konforuna bakılınca değiyor doğrusu.

Şunu belirtmek isterim ki Corona, Carina, Avensis modelleri en sorunsuz araba olarak her zaman anılıyor ve tek dezavantajları vergisinin yüksek olması. Ama yaşanan konfor senede 200-300 YTL fazla vermeye değer.
Bir düşünün derim ben

TABİ ALMIŞ BULUNDUĞUNUZ ARAÇ İÇİN HAKKINIZI ARAMAK KONUSUNDA SİZE SONUNA KADAR KATILIYORUM. BENİMKİSİ BİR DİPNOT DÜŞMEKTİ. KIZDIRDIYSAM ÖZÜR DİLERİM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 29, 2008, 12:15:02 »
Sanki aceleyle yapılmış gibi his veriyor 2008 auris.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ocak 30, 2008, 12:47:32 »
Alıntı yapılan: hidayet gök
Sanki aceleyle yapılmış gibi his veriyor 2008 auris.
[/quote]

Aynen katılıyorum ama Corolla için    mailime 1 hafta sona cvp geldi arkadaşlar..Aynı gün aracımı aldığım yerden ruhsat sahibi babamı aramışlar.Kardeşim konuşmuş ve şikayetlerimizi tekrar dile getirmiş.Sanırım İstanbul merkez iyi sıkıştırmış servisi,hemen getirin demişler.Ancak mesafe ve zaman olarak çok çok uygun bir yerde değil.kim bilir ne zaman gidebileceğiz.En azından sesimizi duyurabilmişiz    teşekkür'ler TOYOTA yetkilileri..Şimdi iş servise düşüyor,bakalım ne kadar çözüm getirebilecek arabamıza..Çok umutlu değilim açıkcası    geçici çözüm olur gibi geliyor... Zaman ne gösterecek bakalım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Şubat 01, 2008, 17:28:46 »
Toyota müşteri hizmetlerine şikayetlerimi bildirmiştim.Dün servisten aradılar.Sabah erkenden servisimize gelin,toyota merkezden bir mühendis gelip arabanızı test edecek diye.Bu sabah servise gittim.Erken saatte gitmeme rağmen mühendis arkadaş hazır vaziyette bekliyordu.Helal olsun valla.Beraberce yol testine çıktık.Şikayetlerimi tekrar dinledi.Emniyet kemeri bağlantısından gelen ses inatla ses çıkarmadı.Konsoldan gelen ses kronikmiş(gerçi benim ki tam 6 servisten sonra komple sökülerek çözüme kavuşturulmuştu).Camlardan gelen rüzgar sesine birşey yapılamazmış.Balatalardan gelen ses için yeni bir sistem geliştirilmiş,iyileştirmeye gidiliyormuş.Bu konuda şikayeti olan tüm araç sahiplerini çağıracaklarmış ve değişecekmiş.Süspansiyonların sert olmasından dolayı bozuk yollarda aracın içinden gelen trim tıkırtıları normalmiş.Enjektör lambası söndüğünde klima düğmelerinin oradan gelen cızırtı şeklindeki ses ise klimanın kendisini ayarlama sesiymiş.El ferinin çok yukarıda tutması için daha fazla ayar yapılamazmış.Daha fazla sıkılırsa ısınıp disklere zarar verirmiş.Mantıklı geldi ama neden bu kadar yukarıda tutuyor bu tartışılır.Anlayacağınız herşeye bir kulp bulundu.Sonuç ne diye soracak olursanız;valla bende bişey anlamadım.  Şikayeti benimkine benzer arkadaşlara duyurulur.Anlaşılan hata araçta değil bizde