Gönderen Konu: 2011 Corolla-Amortisörler-Süspansiyon sistemi sert mi?  (Okunma sayısı 15352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Zeki ORAL'ýn Dünyasý
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
 2011 Corolla Dizel aldım.Aracın süspansiyon sistemi biraz sert mi? Çukurlara girdiğinizde bariz hissediyorsunuz. Zamanla amortisörler kullandıkça yumuşar mı? Daha önceki aracım Hyundai Accent idi. Accent in daha yumuşak bir sürüşü vardı.
1994 Tofaş Şahin 1.6 LPG          (2001-2004)
2001 Hyundai Accent GLS 16V    (2004-2011)
2011 Toyota Corolla D4D Elegant (2011- .....)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: 2011 Corolla-Amortisörler-Süspansiyon sistemi sert mi?
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2011, 00:15:14 »
malesef bende aynı kanıdayım 2011 dizel aldım kasislerde hissedilir biçimde zıplatma yaptırıyor umarım ilerleyen dönemde yumuşar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2011, 00:15:36 »
Evet Zeki bey, gerçekten süspansiyonlar az da olsa sert, yoldaki çukurları, tümsekleri hissettirebiliyor, ancak bu aracın yola tutunmasında büyük yarar sağlıyor. Kullandıkça da bir süre sonra yumuşayabiliyor amortisörler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2011, 03:00:51 »
makyaj yemeyen son kasa savrulmaya daha eyimliydi,sanırım yol tutuşunu iyileştirmek için süspansiyonları sertleştirmişler iki aracıda kullandığım için 2008 ler biraz daha yumuşak,yol seside biraz fazla gibi içeride.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla D-4D Comfort Extra 2011
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2011, 11:32:54 »
Zeki bey aynı araçtan bendede var lastiklerden olabilir birde plazadan çıkışta lastik havaları biraz fazlaymış oda yüksek süratlerde kullanılacaksa aracın mukavemetli olması içinmiş ilk 1000km bakımda havaları düşürdüler 32'ye serviste biraz dayha iyi oldu şimdi sizinde yüksek olabilir bir bakın derim..
Corolla D-4D Comfort Extra 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2011, 11:34:27 »
amortisörlerin sert olması yüksek hızlarda aracın her hangi bir sarsıntıda aracı dengede tutmak için bende avensis 2007 kullanıcısıyım  bende amortisor sorunundan şikayetçiydim çok sert diye ama daha sonra anlarsınız yüksek hızlarda aracı gayet iyi dengede tutabiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2011, 11:38:25 »
Zaten takır tukur torpido sesi dinlemekten onları duyamıyorum :D
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2011, 11:47:00 »
yeni corolla larda da öyle bi sorun var heralde niyeyse sizden farklı bi kaç kişi de de duydumuştum bilmiyorum da corolla eski kasanın ön konsol malzemeleri daha kaliteli gibi geldi yeni çıkan corollada onun kalitesi düşmüş gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 13, 2011, 12:21:12 »
Aslında çok kolay halledilebilir şeyler sadece sabitlemek neden akıllarına gelmemiş merak ediyorum..
Yinede arabamı seviyorum :)
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 13, 2011, 12:33:13 »
malzemede de bir farklılık yokmu sizce yani göğüs komple daha sert bir malzemeden yapılmış gibi yoksa bana mı öyle geliyor bilemiyorum.amaörtisörler için uzun vade de değiştirmeyi düşünüyorum daha yumuşak ama yol tutuşdan ödün vermeyecek bir sistem düşünüyorum koni sertlik ayarlı amörtisörler güzel bir çözüm olabilir yada daha ucuz bir şekilde halletmek için yumuşak 3.5 cm lik helozon yaylarıda alternatif olabilir,araç alçalacağı için yere basmasından bişey kaybetmez ama yayın yumuşaklığı ne derece fark edecek onuda deneyip görmek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla D-4D Comfort Extra 2011
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #10 : Şubat 13, 2011, 16:50:06 »
malzemede de bir farklılık yokmu sizce yani göğüs komple daha sert bir malzemeden yapılmış gibi yoksa bana mı öyle geliyor bilemiyorum.amaörtisörler için uzun vade de değiştirmeyi düşünüyorum daha yumuşak ama yol tutuşdan ödün vermeyecek bir sistem düşünüyorum koni sertlik ayarlı amörtisörler güzel bir çözüm olabilir yada daha ucuz bir şekilde halletmek için yumuşak 3.5 cm lik helozon yaylarıda alternatif olabilir,araç alçalacağı için yere basmasından bişey kaybetmez ama yayın yumuşaklığı ne derece fark edecek onuda deneyip görmek lazım
benim aracımda öylebir sorun yok torpido göğüsü takırtısı gibi sizinki gevşek bırakılmış olabilirservise bir kontrol ettirin nasıl olsa garantili..
Corolla D-4D Comfort Extra 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 13, 2011, 23:09:21 »
yetkili servislere zerre güvenim yok onu yapalım derken başka birşeyi bozarlar kesin :) bende de çok fazla ses yok sadece amörtisörlerden yada biraz sıkıntılıyım.onunda çözümü belli birde aracın da yapısı belli kalite standartı belli olup olacak bu kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 13, 2011, 23:33:00 »
lastikerin havasına ve markasına görede çok farkediyor
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 14, 2011, 00:00:06 »
3.5 luk yaylar aksine sesi daha çok hissetmenize yol açacaktır bence.bende bu konuya bi çözüm arıyorum ama bulamadım.gazlı amortisör diye  bişey var ama kullanan yok galiba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 14, 2011, 00:05:32 »
şimdi şöyelde bir durum var alçatmak için kullanılan yayların sertlikleri farklı olabiliyor.OMP adlı markanın böyle yumuşak bir serisi mevcut ha bunu corolla için üretirler mi bilemiyorum.bunun dışında sanayide müdahalede söz konusu olabilir amortisör tamircileri içlerindeki yağları falan değiştirip hassasiyeti ile oynayabiliyorlar ,yani yumuşatmak yada sertleştirmek için birden fazla yol var ama en sağlıklı hangisi olur onu bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Şubat 17, 2011, 01:23:48 »
Amortisörler yumuşak değil ama öyle takır tukur set de değil.. Zaten yumuşak olsa yol tutuşu bu kadar iyi olamazdı.. He yumuşak olup aynı zamanda otomatik amortisör basınç ayarlamasını yapabilen esp(vsc) sistemine sahip olsaydı yumuşak yapılabilirdi ama malesef bizim arabalarımızda böyle bir sistem yok..
Veteriner Hekim Gökhan YELALDI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #16 : Şubat 17, 2011, 09:25:49 »
makyajsiz kasadada amortisorler sertti ben hobisel olarak savurmayi cok denedim, ama yol tutusu iyidi.... 2008'den once 2006 corolla vardi.... o savrulurdu :) hatta Kavaciktan Anadolu hisarina inerken cok maceralarimiz vardi onunla :) sert amortisor daha guvenli her avantajin birde dezavantaji olacak tabii..... belki Turkiyede uretilen Aurisler daha yumusak amortisorlu olabilir, yani bizim sartlara uyarlamis olabilirler... Malum japonyada yolda cukur yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 17, 2011, 17:07:54 »
Ben bu sertliği "lastikler acaba fazla mı şişirildi?" şikayetiyle servise gittim, her şey normal süspansiyonu sert aracın dediler servis yetkilileri...
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Zeki ORAL'ýn Dünyasý
« Yanıtla #18 : Şubat 17, 2011, 23:36:58 »
Arkadaşlar, ben de lastiklerden şüphelendim. Kontrol ettirdim lastik hava basınçları 38 çıktı.Lastikçi 32 ye düşürdü. şu an biraz daha iyi.Lastiklere fazla hava basılmış.
1994 Tofaş Şahin 1.6 LPG          (2001-2004)
2001 Hyundai Accent GLS 16V    (2004-2011)
2011 Toyota Corolla D4D Elegant (2011- .....)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Şubat 18, 2011, 12:58:50 »
Bu sertlik bir corolla klasiğidir eski corollalarında süspansiyon serttir yol tutuşu iyileştirir.55 yanak 16 jantında ektiliyor.