Gönderen Konu: Yakıt Dengesizliği  (Okunma sayısı 3441 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Yakıt Dengesizliği
« : Şubat 05, 2011, 01:08:15 »
Arkadaşlar araba daha 2 aylık 3bin km oldu Maşallah . Fakat yakıtla ilgili bazı sıkıntılarım var.

1-Ben şehir içi 8,5 ten aşağı düşemiyorum çok canımı sıkıyor. Şehir dışı iyi fakat şehir için çok can yakıyor.

2-Benzin göstergesinde ilk diş 180 km kadar giderken 180 ve 200 km den sonra birden düşüyor.

3- Tam dolu depo sadece ve sadece 550 km gidiyo .  ( Ş. içi )

4-Boş depoya örneğin 50 TL' ik yani 12 lt kadar yakıt alıyorum. Kalan km 195 gösteriyor. 10 km gidiyorum 175 e düşüyor. 20 km gidince 160 düşüyor. Yani gidilecek km ile gidilen km arasında o kadar büyük bir uçurum var ki hiç bir zaman yol bilgisayarı doğru göstermiyor.

Bu sorunlar sizlerin gözüne çarptı mı . Normal mi yoksa ben mi abartıyorum. 

Toyota Club Türkiye

Yakıt Dengesizliği
« : Şubat 05, 2011, 01:08:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Yakıt Dengesizliği
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2011, 02:46:52 »
gidilecek yolu bilgisayar sizin ortalama tüketiminize göre hesaplar anlık tüketim farklı ve değişken olduğundan böyle olamsı normal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2011, 03:04:07 »
ali kardeşim aracın 1.6 mı 1.6 ise normal ben 96 1.6 xeı imi benzinde kullansam oda o kadar yakar 40 krş civarı .
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2011, 09:53:57 »
Ali bey aracınız benzinli ise bu değerler gayet normal, şehir içi 8.5 litre bence çok iyi.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA:)
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2011, 10:08:55 »
aynen ya bende delı oluyorum. benımkı suan 550kmde. o gosterge bana gore ıse, benden baskası arabayı surmuyorkı, hep aynı yol. hadı cok agresıf kullandım acayıp az gosterdı gıdebılecegı km yı. peki tasrruflu kullandıgımda nıye yukselmıyor gıdecegı km yı?
ToYoTa CoRoLLa
        1.6
CoMFoRT ExTRa
WhİtE   EaGLe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2011, 10:14:24 »
benzin pahalı benzin... 2 hafta önce 2009 corollaya 100 tl benzin aldım, boştu depo, yarım deponun bir çizgi üstüne çıktı.. ağlayacaktım ya..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 05, 2011, 11:11:33 »
benzin pahalı benzin... 2 hafta önce 2009 corollaya 100 tl benzin aldım, boştu depo, yarım deponun bir çizgi üstüne çıktı.. ağlayacaktım ya..

İşte 25 litre benzin ediyor abi yapıcak bişi yok kimse ses çıkartmıyorki.Herkes mutlu sankide ses çıkaran yok 2.5 lira olsa bile acaip raahtlatır milleti ama bu şekilde devam edersek 8 lira bile olur benzinin litresi. Yazın 30 liralık alınca çeyrek deponun üstüne çıkıyordu şimdi tam ucu ucuna çeyrek depo oluyor yada çok az yukarı çıkıyor rezillik başka bişi değil !!!
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 05, 2011, 11:14:04 »
valla ercü 2009 yıl başında 2.85ti benzin.. 30tl alıyordum 100km yapıyordum, 120-130tlye izmir-ankara yapıyordum.. şimdide aynı değerlerle yakıyorum benzinde ama kullanım stilimi tamamen değiştirmek zorunda kaldım.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 05, 2011, 11:17:17 »
valla ercü 2009 yıl başında 2.85ti benzin.. 30tl alıyordum 100km yapıyordum, 120-130tlye izmir-ankara yapıyordum.. şimdide aynı değerlerle yakıyorum benzinde ama kullanım stilimi tamamen değiştirmek zorunda kaldım.

yinede azmış be abi :D ama işte kullanıma göre değişir. biz o aralar 20 liralık alıyorduk şimdi 20 lira al depoyu görsen küfredersin 30 lira koyunca en azından çeyrek depo oluyorda insanın azda olsa morali düzeliyor :) abi 2.85'e bile razıyız ya.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 05, 2011, 11:26:57 »
tabi razıyız ya...2.85 olsa ne lpg taktırırdım ne de az yaksın diye kasardım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2011, 11:39:17 »
şehiriçi 8.5 çok ii bizim şehiriçi 9.9 oluyor :) benzine para yetiştirilmiyor ya !!!
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2011, 11:44:38 »
tabi razıyız ya...2.85 olsa ne lpg taktırırdım ne de az yaksın diye kasardım

en kötü 3 olsun bizim olsun ama düşssün yani. şu 50 kuruşa bezin olayıda var ama Türkiyeye gelince oda 3.99 olur :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Şubat 05, 2011, 11:56:34 »
arkadaşlar benim sorularımın odak noktası arabamızdaki yol bilgisayarının dengesiz davranışlarını sizin de yaşayıp yaşamadığınızı öğrenmekti fakat biz bu benzin işinden o kadar çok yanmışız ki yakıt konusunda ne açılırsa açılsın konu dönüp dolaşıp benzin fiyatlarına gelmekte :) aslında çok traji komik bir durum. Ne devlete ne petrol şirketlerine ne de aracı kurumlara laf edebiliyoruz. Herşey kontrolümüz dışında işliyor. Bilmiyorum bunun sonu nereye varacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 05, 2011, 11:59:03 »
arkadaşlar benim sorularımın odak noktası arabamızdaki yol bilgisayarının dengesiz davranışlarını sizin de yaşayıp yaşamadığınızı öğrenmekti fakat biz bu benzin işinden o kadar çok yanmışız ki yakıt konusunda ne açılırsa açılsın konu dönüp dolaşıp benzin fiyatlarına gelmekte :) aslında çok traji komik bir durum. Ne devlete ne petrol şirketlerine ne de aracı kurumlara laf edebiliyoruz. Herşey kontrolümüz dışında işliyor. Bilmiyorum bunun sonu nereye varacak.

2-3 seneye kadar sonu 10 lira olucak Ali abicim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 05, 2011, 12:01:09 »
ooo buda bişey mi ben arabamın resimlerini ekledim bi konuda :D sağolsun metin abi ve hasan o konuyu bile dönüp dolaştırıp lpgye yada yakıta getiriyodu hep :D :D
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Şubat 05, 2011, 12:09:55 »
sorunuza dönelim haklısınız :D

1-şehir içi 8.5 güzel rakam, olması gereken o zaten.. dert etmeyin.. benzin pahalı dememin nedeni buydu.. benzin ucuz olsa 8.5 normal gelecekti size..

2-tipik toyota :D bütün modelleri böyle, mesela yarım deponun altına düşünce çok daha hızlı bitiyor, tam depo doluyken yarım depoya kadar X km yapıyorsa yarım depodan sonra X/2 km yapıyor

3- 47litre ile hesaplayınca tam 8.5lt yapıyor, dediğim gibi çok çok çok normal...ben izmirde 724km kadar yapmıştım şehir içi ancaaak izmirde şehir dışında oturuyorum, bir arkadaşımla buluşacaksam 10-15km yol yapıyorum ve çevre yolu + sahil yolundan gidiyorum, evden bir çıkıp tamamı 60km sabit hızda gidebiliyorum böyle olunca da 5lt bile tüketim elde edebiliyorum...

4-50tl lik yakıt ile 195km gidebilmek için 6.1lt yakıt tüketimi sağlamanız gerekiyor..imkanı yok tabi şehir içi kullanımda (ben izmirde yakalıyorum o ayrı, ama dediğim gibi koşullar izmirde..) yol bilgisayarındaki menzil kısmı sizin kullanımınıza göre zamanla şekilleniyor.. şehir dışı gitseniz ilk doldurduğunuzdaki rakam kadar gider... ama şehir içi kullanımda sürekli değişeceği için anlık olarak değişir o menzil, kullanışınıza göre güncellenir sürekli.. mesela ben tamamen dolduruyorum depoyu, atıyorum 550 ya da 600 yazıyor.. ki hiç o kadar yazdığını görmedim, hep 500-550 yazıyor benim kullanıma göre de sürekli güncelleniyor ordaki rakam.. an geliyor 700km yapıyorum an geliyor 400km yapıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 05, 2011, 12:16:13 »
ya iyi hoş da, bizim auriste kaç km yaparsam o kadar eksiliyor menzil, depodaki yakıt miktarını sürekli kontrol etmiyor bence sistem...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 05, 2011, 12:21:17 »
ya iyi hoş da, bizim auriste kaç km yaparsam o kadar eksiliyor menzil, depodaki yakıt miktarını sürekli kontrol etmiyor bence sistem...
bir çok parametre var oğuzhan.. şamandra, ortalama yakıt tüketimi, anlık yakıt tüketimi, gaz kelebeği gibi bir sürü parametre olduğunu düşünüyorum.. çünkü çok kez yüksek devir yüksek hız yaptıktan sonra sakin kullandım, 5-6 dakika içinde değişiyor menzil.. son 100 kmdeki kullanımınla oluşuyor o menzil diye okumuştum sanırım klavuzda.. bir depo çok yüklenir bir depo çok sakin kullanıyorum, menzil hep sapıtıyor bende :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 05, 2011, 12:24:32 »
bir çok parametre var oğuzhan.. şamandra, ortalama yakıt tüketimi, anlık yakıt tüketimi, gaz kelebeği gibi bir sürü parametre olduğunu düşünüyorum.. çünkü çok kez yüksek devir yüksek hız yaptıktan sonra sakin kullandım, 5-6 dakika içinde değişiyor menzil.. son 100 kmdeki kullanımınla oluşuyor o menzil diye okumuştum sanırım klavuzda.. bir depo çok yüklenir bir depo çok sakin kullanıyorum, menzil hep sapıtıyor bende :D

son bir haftadır lpg'den dolayı olsa gerek, menzil hep sıfır gözüküyordu, depodaki yakıt azalmamasına rağmen menzil yaptığım km kadar azaldı ve sıfıra indi, işin garibi menzil sıfır demesine rağmen yakıt göstergesinde iki çubuk vardı, sonra biri gitti gerçi...
ertesi günü 30 liralık benzin aldım, menzil 200küsür km'ye çıktı, şimdi menzil git gide gene azalıyor, ama benzin duruyor durduğu yerde...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Şubat 05, 2011, 12:29:24 »
son bir haftadır lpg'den dolayı olsa gerek, menzil hep sıfır gözüküyordu, depodaki yakıt azalmamasına rağmen menzil yaptığım km kadar azaldı ve sıfıra indi, işin garibi menzil sıfır demesine rağmen yakıt göstergesinde iki çubuk vardı, sonra biri gitti gerçi...
ertesi günü 30 liralık benzin aldım, menzil 200küsür km'ye çıktı, şimdi menzil git gide gene azalıyor, ama benzin duruyor durduğu yerde...
lpg olayını bilemem, ama öyle olsa bile durduktan sonra kontağı açıp kapatınca yeni menzili söyler.. bende bir kere menzil sıfırlanmıştı, benzini ağzına kadar almama rağmen menzil sıfır gösteriyordu, 10.000 bakımdan sonra oldu... anında döndüm servise, bir şeyler yaptılar düzeldi.. forumda yazmıştım, daha önce başına gelen bir kaç kişi vardı..