0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benzin pahalı benzin... 2 hafta önce 2009 corollaya 100 tl benzin aldım, boştu depo, yarım deponun bir çizgi üstüne çıktı.. ağlayacaktım ya..
valla ercü 2009 yıl başında 2.85ti benzin.. 30tl alıyordum 100km yapıyordum, 120-130tlye izmir-ankara yapıyordum.. şimdide aynı değerlerle yakıyorum benzinde ama kullanım stilimi tamamen değiştirmek zorunda kaldım.
tabi razıyız ya...2.85 olsa ne lpg taktırırdım ne de az yaksın diye kasardım
arkadaşlar benim sorularımın odak noktası arabamızdaki yol bilgisayarının dengesiz davranışlarını sizin de yaşayıp yaşamadığınızı öğrenmekti fakat biz bu benzin işinden o kadar çok yanmışız ki yakıt konusunda ne açılırsa açılsın konu dönüp dolaşıp benzin fiyatlarına gelmekte aslında çok traji komik bir durum. Ne devlete ne petrol şirketlerine ne de aracı kurumlara laf edebiliyoruz. Herşey kontrolümüz dışında işliyor. Bilmiyorum bunun sonu nereye varacak.
ya iyi hoş da, bizim auriste kaç km yaparsam o kadar eksiliyor menzil, depodaki yakıt miktarını sürekli kontrol etmiyor bence sistem...
bir çok parametre var oğuzhan.. şamandra, ortalama yakıt tüketimi, anlık yakıt tüketimi, gaz kelebeği gibi bir sürü parametre olduğunu düşünüyorum.. çünkü çok kez yüksek devir yüksek hız yaptıktan sonra sakin kullandım, 5-6 dakika içinde değişiyor menzil.. son 100 kmdeki kullanımınla oluşuyor o menzil diye okumuştum sanırım klavuzda.. bir depo çok yüklenir bir depo çok sakin kullanıyorum, menzil hep sapıtıyor bende
son bir haftadır lpg'den dolayı olsa gerek, menzil hep sıfır gözüküyordu, depodaki yakıt azalmamasına rağmen menzil yaptığım km kadar azaldı ve sıfıra indi, işin garibi menzil sıfır demesine rağmen yakıt göstergesinde iki çubuk vardı, sonra biri gitti gerçi...ertesi günü 30 liralık benzin aldım, menzil 200küsür km'ye çıktı, şimdi menzil git gide gene azalıyor, ama benzin duruyor durduğu yerde...