Gönderen Konu: Yakıt Dengesizliği  (Okunma sayısı 3478 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt Dengesizliği
« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2011, 12:32:44 »
lpg olayını bilemem, ama öyle olsa bile durduktan sonra kontağı açıp kapatınca yeni menzili söyler.. bende bir kere menzil sıfırlanmıştı, benzini ağzına kadar almama rağmen menzil sıfır gösteriyordu, 10.000 bakımdan sonra oldu... anında döndüm servise, bir şeyler yaptılar düzeldi.. forumda yazmıştım, daha önce başına gelen bir kaç kişi vardı..

benimki benzin koyunca güncelliyor heralde...
arkadaşımın benzinli yarisinde de aynı sıkıntı vardı, menzil sıfır derdi, o haliyle bikaç gün kullanırdı arabayı sonra benzin alırdı, çok önemsencek bişey değil ama garip tabi ki...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2011, 12:32:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 05, 2011, 12:51:03 »
benimki benzin koyunca güncelliyor heralde...
arkadaşımın benzinli yarisinde de aynı sıkıntı vardı, menzil sıfır derdi, o haliyle bikaç gün kullanırdı arabayı sonra benzin alırdı, çok önemsencek bişey değil ama garip tabi ki...

Geçenlerde istanbuldan ankaraya geliyorum, menzil 35 km yazıyordu bi baktım 12 olmuş sonra birdaha baktım 0 olmuş :) Otobandayım tabi çok tırstım önce, bir sonraki istasyon şehir merkezinde ve 50 km ye yakın mesafe var.  Sonra ne zaman yolda kalacağım korkusuyla yaklaşık 45-50 km daha yaptım. Mazot aldım 48 litre mazot aldı :D Daha 7 litre mazot varmış korkacakta bişey yokmuş :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #22 : Şubat 05, 2011, 15:57:35 »
Türkay kardeşim verdiğin cevaplar çok tatmin edici oldu. diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #23 : Şubat 05, 2011, 16:26:44 »
benim bildiğim kullanıcılar tedbirini alsın diye üreticiler böyle bir yol seçmiş . tüketiciler yolda kalmasın diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Şubat 05, 2011, 17:40:34 »
benzin zamları beni pek etkilemiyor.. çünkü ben hep 100 tl lik alıyorum :)
2011 corolla elegant  benzinli manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 05, 2011, 18:32:15 »
benzin zamları beni pek etkilemiyor.. çünkü ben hep 100 tl lik alıyorum :)

Benzinin litresi 2 lira olduğu zaman 50 litre, litresi 4 lira olduğunda 25 litre alırsınız bu durum cidden etkilemiyormu sizi ilginç...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 05, 2011, 22:08:55 »
Benzinin litresi 2 lira olduğu zaman 50 litre, litresi 4 lira olduğunda 25 litre alırsınız bu durum cidden etkilemiyormu sizi ilginç...
sakin ol koç :D meşhur bir espri sadece :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 05, 2011, 22:27:48 »
sakin ol koç :D meşhur bir espri sadece :D

Espiriyi bilmediğim için sert oldu biraz :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Şubat 06, 2011, 18:55:57 »
Bazen düşünüyorum da benzin  6 lira olsa . Daha mı az gezeceğim diye. Aslaa
Benzinin litresi : 4 TL
Arabayla gezmenin keyfi : Paha biçilemez :)

Ama bizim gibi geliri sınırlı vatandaşlar için benzin fiyatları hakikaten çok yüksek. Bu yüzden konunun havası değişmesi açısından sizlere Ajda Pekkan'dan  Amann petrolll Canımm Petrolll şarkısını armağan ediyorum.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Şubat 06, 2011, 19:06:34 »
Bazen düşünüyorum da benzin  6 lira olsa . Daha mı az gezeceğim diye. Aslaa
Benzinin litresi : 4 TL
Arabayla gezmenin keyfi : Paha biçilemez :)

Ama bizim gibi geliri sınırlı vatandaşlar için benzin fiyatları hakikaten çok yüksek. Bu yüzden konunun havası değişmesi açısından sizlere Ajda Pekkan'dan  Amann petrolll Canımm Petrolll şarkısını armağan ediyorum.  :)

Bu dahada arttırır bence Türk halkına petrol deme bence Ali abi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Şubat 06, 2011, 19:40:14 »
Bu dahada arttırır bence Türk halkına petrol deme bence Ali abi :D
Böyle giderse zaten millet kafasına honileri geçirip , arabalardan direksiyonları söküp , ağzımızda da bu şarkı sokaklara çıkıp gezer :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Şubat 12, 2011, 04:22:38 »
ali kardeşim yol bilgisayarı bana göre bu benim fikrim tabi yüzde yüz oranında kesin sonuç vermez kesin sonuç depoyu hafiften taşana kadar doldurursun 100-200 km sonra sana kalmış km oranı tekrar hafif taşana kadar doldurursun işte ordan çıkan rakam senin kesin ne yaktığını sana söyler.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /