Gönderen Konu: Evetttt yine bir kış ayı yine bir sorun :D :D  (Okunma sayısı 6012 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Evetttt yine bir kış ayı yine bir sorun :D :D
« : Şubat 04, 2011, 09:22:54 »
Daha yarım saat önce kuzenimi istasyona bırakmak için yola çıktık çıktıkta lastikten garip bir ses geliyor sanki lastiği baya indirmişiz gibi ses yapıyor hemde kesik kesik gez gez gez gez gez tarzında bir ses durduğumuzda kontrol ettik bütün lastikleri hepsi sert sorun nedir başına gelen varmı cevaplarınızı bekliyorum :) Ayrıca sol ön tekerden geliyor ve 30 km/h'ı geçince ses yapmaya başlıyor ayrıca bu sabah hava -9'idi babamda bir ihtimal sürdü ortaya lastik ıslanmıştır önceden bugünde soğuğu görünce çok sertleşip ses yapıyordur dedi ama ben pek ihtimal vermedim :)

TEŞEKKÜRLER :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

Evetttt yine bir kış ayı yine bir sorun :D :D
« : Şubat 04, 2011, 09:22:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Ynt: Evetttt yine bir kış ayı yine bir sorun :D :D
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2011, 09:27:12 »
Valla çok enteresan bir sorunmuş gerçekten.. insan sorunun nereden geldiğini anlayamayınca kafayı sıyırıyo iyi bilirim :) Valla hiç bir şeye ihtimal veremiyorum Ercüment kardeşim.. lastikler ısınınca kesmiyor mu sesi?
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2011, 09:33:38 »
Valla çok enteresan bir sorunmuş gerçekten.. insan sorunun nereden geldiğini anlayamayınca kafayı sıyırıyo iyi bilirim :) Valla hiç bir şeye ihtimal veremiyorum Ercüment kardeşim.. lastikler ısınınca kesmiyor mu sesi?

Abi ısınıcak kadar yol gidemiyoruz ki gar ile ev arası arabayla 6-7 dk 30-40 gitmemize rağmen :D Zaten -9 ısınması için 130 140 yapmak lazım yahu :D Havada üfleyince nefesim donucak diye korktum :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2011, 09:34:08 »
Ercü, aklıma ilk gelen teker bilyası ve aks sesi oldu. Ama birçok şey olabilir, balata sesi bile olabilir ;) Bir süre kullanımdan sonra birşeyler ısınınca ses kesildimi ? farketmiyormu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2011, 09:35:45 »
Ercü, aklıma ilk gelen teker bilyası ve aks sesi oldu. Ama birçok şey olabilir, balata sesi bile olabilir ;) Bir süre kullanımdan sonra birşeyler ısınınca ses kesildimi ? farketmiyormu ?

Dediğim gibi okadar kısa yolda ısınmaz zaten 30la 40la gittik dönüşte en fazla 60 oda korkuttu beni açıkçası ses okadar kötü lastik fırlıcak gitcek gibi bir ton senaryo geçti aklımdan :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2011, 09:43:15 »
Dediğim gibi okadar kısa yolda ısınmaz zaten 30la 40la gittik dönüşte en fazla 60 oda korkuttu beni açıkçası ses okadar kötü lastik fırlıcak gitcek gibi bir ton senaryo geçti aklımdan :D
aman Allah korusun kardeşim metin abinin dediği gibi yürür aksamdan geliyorsa eğer ihmale gelmez aks lerde falan bişey olmasın sakın.. !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2011, 09:43:56 »
bende tırstım şimdi bak :D bijonlar gevşek olmasın ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2011, 09:46:26 »
aman Allah korusun kardeşim metin abinin dediği gibi yürür aksamdan geliyorsa eğer ihmale gelmez aks lerde falan bişey olmasın sakın.. !!!

Valla korkmuyor değilim açıkçası bugün ikna edip götüriyim  bari sanayiye :/

bende tırstım şimdi bak :D bijonlar gevşek olmasın ?

Onlarda geldi aklıma eve geldiğimizde hemen bagaja geçip bijon anahtarını alıp denedim onlarda daş gibi. Ama ön takımla alakasını çözemedim sonuçta lastik ses çıkarıyor :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2011, 09:48:29 »
valla görmeden bende bi yorum getiremiyorum bi rot balansçıya git diycem ama... !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2011, 09:50:00 »
Lastik dişlerinin arasına taşlar sıkışmış olabilirmi ? her yola temasında ses çıkarabilir çünkü ve gıcıktır :) Birde fren balatalarının tutan V şeklinde yaylar var onlardan biri falan boşaldıysa veya kırıldıysa ya o sürtüyor olabilir, yada balata yuvasında sallanıyordur ? Veya balata bitmiş olabilirmi ? :) bir sürü  ihtimal varmış yav :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2011, 09:52:46 »
valla görmeden bende bi yorum getiremiyorum bi rot balansçıya git diycem ama... !

Bakalım artık cumadan sonra bakıcaz :D
Lastik dişlerinin arasına taşlar sıkışmış olabilirmi ? her yola temasında ses çıkarabilir çünkü ve gıcıktır :) Birde fren balatalarının tutan V şeklinde yaylar var onlardan biri falan boşaldıysa veya kırıldıysa ya o sürtüyor olabilir, yada balata yuvasında sallanıyordur ? Veya balata bitmiş olabilirmi ? :) bir sürü  ihtimal varmış yav :D :D

Frenden gelen bir ses değil abicim hani demir demire sürtermişcesine bir ses değil lastik inikmiş gibi bir ses. Sol arka lastiğimiz indiğindede aynı ses vardı ama bu sefer önden geliyor inikmiş gibi ama iniklik yok işte :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 04, 2011, 09:57:56 »
Anladım merak ettim seside, problemide :) Bende sabah aracı garajdan çıkardım, metal tümseklerden atlarken ön taraftaki viraj lastiklerinden ses gelmeye başladığını gördüm. Lastikler özelliğini yitirmiş galiba ama işi fabrikada sıvı gresle yağlayarak çözdük gibi bakalım :) Kış aylarında sesler her araçta bir şekilde çoğalıyor. Ama senin o teker işine gün içinde baktır bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 04, 2011, 09:58:48 »
Bakalım artık cumadan sonra bakıcaz :D
Frenden gelen bir ses değil abicim hani demir demire sürtermişcesine bir ses değil lastik inikmiş gibi bir ses. Sol arka lastiğimiz indiğindede aynı ses vardı ama bu sefer önden geliyor inikmiş gibi ama iniklik yok işte :/

valla ercümentim biraz saçma gelebilir ama istersen o ses gelen lastiğin havasını tamamen indir ve tekrar hava bas birde öyle dene... ??? ben en son çare bunu bi denerdim galiba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 04, 2011, 10:01:08 »
Anladım merak ettim seside, problemide :) Bende sabah aracı garajdan çıkardım, metal tümseklerden atlarken ön taraftaki viraj lastiklerinden ses gelmeye başladığını gördüm. Lastikler özelliğini yitirmiş galiba ama işi fabrikada sıvı gresle yağlayarak çözdük gibi bakalım :) Kış aylarında sesler her araçta bir şekilde çoğalıyor. Ama senin o teker işine gün içinde baktır bence.

Ozaman ben babamı ikna ediyorum sanayiye gitmeye  sende geliyorsun beraber gidiyoruz maksat buluşmak :nihahahahaha: :D :D
valla ercümentim biraz saçma gelebilir ama istersen o ses gelen lastiğin havasını tamamen indir ve tekrar hava bas birde öyle dene... ??? ben en son çare bunu bi denerdim galiba :)
Evet hiç fena fikir değil bi deneyelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 04, 2011, 10:04:20 »
Ozaman ben babamı ikna ediyorum sanayiye gitmeye  sende geliyorsun beraber gidiyoruz maksat buluşmak :nihahahahaha: :D :D Evet hiç fena fikir değil bi deneyelim :)
bence de bir dene.. :) deneme-yanılma yöntemiyle bulucaksın bence bu sorunu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 04, 2011, 10:09:10 »
Ozaman ben babamı ikna ediyorum sanayiye gitmeye  sende geliyorsun beraber gidiyoruz maksat buluşmak :nihahahahaha: :D :D

:D şuan çalışıyorum, akşam yada yarın sanayiye gidicem zaten benim şu yağ değişim işi için ;) bakalım yağa karar vereyimde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 04, 2011, 10:11:27 »
:D şuan çalışıyorum, akşam yada yarın sanayiye gidicem zaten benim şu yağ değişim işi için ;) bakalım yağa karar vereyimde :)

Ozaman ben yarına ikna ediyim :D :D Valla görüşmek istiyorum abicim seninle :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 04, 2011, 10:16:39 »
lastik diş aralarına ve rot başlarına iyice bakmak gerek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 04, 2011, 10:19:20 »
Ozaman ben yarına ikna ediyim :D :D Valla görüşmek istiyorum abicim seninle :D

:D görüşelim Ercü. Klasik bir insanım işte ve şuan işyerimde Toyota'm camın önünde soğukta öyle duruyor :D Ercü sen bence bugünden hallettir o işi, çünkü cumartesi sanayisini bilirsin felaket ötesi bir yoğunluk oluyor. Bende belki yağa karar verirsem bu akşam ev geçmeden sanayiye uğrar 15 dk 'da halleder geçerim belli olmaz, ama yarın zaman ayırırsam gelirim sanayiye yine öylesine ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 04, 2011, 10:36:58 »
Benim arabadada oldu aynısı , ön teker bilyasındanmış , bilyayı tutan tablalar kırılmış kaynattık düzeldi
Ama benim arabanın ankaradaki bütün çukurlara düştüğünden kaynaklandığını düşünüyorum.
Belki frenlerdendir , Disk temizleme spreyiyle diskleri bir temizle bakalım işe yarıyacakmı?