Gönderen Konu: e12 corolla far karartma yardım ...  (Okunma sayısı 7904 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
e12 corolla far karartma yardım ...
« : Şubat 02, 2011, 15:33:03 »
Selamlar arkadaşlar ,forumda mercekli far yapımına ilişkin konular mevcut fakat mercek işine sadece nikelaj kısımlar siyaha boyamak istiyorum.

Soru 1:Farı nasıl camından ayırabilirim ?(ısıtıcı falan kullanmadan ,çünkü ısıtıcım yok?)
Soru 2:Kullanmam gereken malzemeler neler(silikon,boya,zımpara vs.)ve hangi özelliklerde olması gerekiyor?
Soru 3:Bu iş tahmini ne kadar zamanımı alır bir pazar sabahı başlayıp akşamına montajlamış olurmuyum?
Soru 4:Malzemelerin maliyeti ne kadar tutar

şimdiden teşekkürler ...

Toyota Club Türkiye

e12 corolla far karartma yardım ...
« : Şubat 02, 2011, 15:33:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: e12 corolla far karartma yardım ...
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2011, 18:30:49 »
Bende aynı şeyleri merak ediyorum size katılabilirmiyim :)
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

2006 Corolla Hb Sol D4-D MMT (2011-...)
2005 Fiesta TDCI Comfort (2005-2010)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2011, 18:33:22 »
bknz. Prof.Doç.Dr. Mesut Akın...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2011, 18:40:03 »
orjinal darları kurcalamamak en iyisi olur bence...
camı çıkarığ takınca su falan alırsa eğer, yenisiyle değişmek gerekiyor, riskli iş...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2011, 19:14:41 »
Arkadaşlar bizim farlarda macun yerine kauçuk kullanıldığı için kapatılırken ısıtarak açmak imkansız , kauçuk birkere kapatılırken ısınınca birdaha asla gevşemez çok sağlam olur ve öyle kalır

ben dremel denen bir alet ile farı kestim , tamda macunun olduğu yerlerden estim ama bu iş rsikli haberiniz olsun , ben çıkma far alıp onlarda denemiştim ve farları açıncada devamı geldi , şuanda aracımda olan farlar çıkma fardır yani.

boyamak için öncelikle farın çanağını komple gövdeden ayırmanız gerekiyor buda riskli biraz  farı açınca ön camda krom çerçeve kalıyor 4 yerinden plastikle sabitlenmiş onları traşlayıp çıkarmanız gerek daha sonra krom parçayı önce 2 sonrada 800 lük zımpara ile zımparalayıp boyaya hazır hale getirin , kropmun üserine boya atarsanız tutmaz

bu iş için 5 10 TL yeterli ancak elinizde dremel olması şart ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2011, 19:38:15 »
Arkadaşlar bizim farlarda macun yerine kauçuk kullanıldığı için kapatılırken ısıtarak açmak imkansız , kauçuk birkere kapatılırken ısınınca birdaha asla gevşemez çok sağlam olur ve öyle kalır

ben dremel denen bir alet ile farı kestim , tamda macunun olduğu yerlerden estim ama bu iş rsikli haberiniz olsun , ben çıkma far alıp onlarda denemiştim ve farları açıncada devamı geldi , şuanda aracımda olan farlar çıkma fardır yani.

boyamak için öncelikle farın çanağını komple gövdeden ayırmanız gerekiyor buda riskli biraz  farı açınca ön camda krom çerçeve kalıyor 4 yerinden plastikle sabitlenmiş onları traşlayıp çıkarmanız gerek daha sonra krom parçayı önce 2 sonrada 800 lük zımpara ile zımparalayıp boyaya hazır hale getirin , kropmun üserine boya atarsanız tutmaz

Abicim bütün konularını topladığın konuyu gece tamamen inceledim hatta sık kullanılanlara kaydettim :) Gerçekten çok hoş şeyler var öncelikle o konuya yazamadığım için burdan, en azından kendi adıma teşekkür ediyim :)

Zaten ben orjinal farların üzerinde oynama yapmayı düşünmüyorum. Ama çıkma farları ne kadara bulabilirim acaba ?
Birde şu stopları nette de çok görüyorum ama siyah arabada kullananı görmedim. Çok mu boğar acaba hem ön hem arka siyah olursa ? Camlarda siyah bide    :huh:
Boynuma sürterek göğüslerimin arasından aşagıya, kalçamın yanına kadar getirip, yuvasına oturttum. çıkan şlaak sesi bana güven veriyordu. EMNİYET KEMERİNİ TAKMAYI UNUTMA...!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2011, 10:43:17 »

Öncelikle bilgiler için çok teşekkürler ama anlaşılan farın elde patlama riski çok fazla:) sen ne güzel cesaret edip yapmışsın ,çok ta süper görünüyorlar...Valla yanlış anlamazsan sana bi teklifte bulunmak istiyorum ; sen benim adıma çıkma far alıp bu işleri anahtar teslimi yapıp göndersen bunun için vaktin varmı ,yaparmısın bu iyiliği bana?Eğer maliyeti çok değilse cidden sende yaparım dersen bana maliyetini özelden yazıp yollarsan sevinirim(mercekli-merceksiz olarak) ....Tekrar söylüyorum lütfen yanlış anlama sadece burda çıkma far bulmak çok zor kendi farıma yapmak tabikide yemedi :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2011, 11:20:08 »
güncell.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2011, 11:36:08 »
valla honda vtecII ye yapmıştık ısıtıcı yardımıyla açmıştık e12 kasnın farı nasıl hiç bilgim yok ama bildiğin kaplamacı flan varsa onlarda yapıyo bildiğim kadarıyla hiç riske atma farını yoksa o paraya far almak zorunda kalırsın
96 gli +7200

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2011, 11:56:33 »
valla honda vtecII ye yapmıştık ısıtıcı yardımıyla açmıştık e12 kasnın farı nasıl hiç bilgim yok ama bildiğin kaplamacı flan varsa onlarda yapıyo bildiğim kadarıyla hiç riske atma farını yoksa o paraya far almak zorunda kalırsın

Caner bizim farlar kauçuk ile kapalı ısıtıcı tabanca ile kauçuk erimez , kauçuk birkere pişirilerek kıvama geldimmi birdaha geri dönüşü yoktur bu nedenle ısı tabancası bizim farlarda işe yaramaz

Serkan yardım etmeyi isterdim ancak imkansız, senden önce sırada yaptırmak isteyen birsürü arkadaşım var ancak inan sadece 1 arkadaşıma ypabildim, farları yaparken yeni evliydim ve fazla uğraşamadım , şimdide bir bebek bekliyorum ve vaktim yok, bekarken olduğum gibi istediğim saate çıkıp istediğim saattede gelemiyorum eve ;)

buda diğer arkadaşımıza yaptığım farlar :) (Oktay Okyay arkadaşımızın aracı arkadaki araç )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mart 02, 2011, 16:08:30 »
adsl problemlerinden dolayı bayadır foruma girememiştim
Öncelikle mesut sağolasın ,eminim vaktin olsa yardım ederdin, bebeğin uzun ömürlü olur inşallah şimdiden allah analı babalı büyütsün :))
peki o zaman farı çıkma bulmaya çalışayım ilk önce burada çok zor ama şansımızı deniyeceğiz artık, ben öncedende dediğim gibi sadece karartma yapmayı düşünüyorum mercek olayına girmeyeceğim önerebileceğin boya , silikon markası varmı ve dikkat etmem gereken yerler nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 02, 2011, 16:25:24 »
Serkan çıkma alabilirsin internet üzerinden, yada sahibinden.com da depo marka yan sanayi al,  boya olarak kaliteli sprey boya kullan, 3 5 liralık değilde 10 15 liralık olanlardan al.   içini açmayıda bi farcıya götürüp açtır bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mart 02, 2011, 20:21:01 »
Serkan çıkma alabilirsin internet üzerinden, yada sahibinden.com da depo marka yan sanayi al,  boya olarak kaliteli sprey boya kullan, 3 5 liralık değilde 10 15 liralık olanlardan al.   içini açmayıda bi farcıya götürüp açtır bence
Mesut abicim bi soru sorabilirmiyim. Bizim araçların ampul tiplerini bilyormusun. Kısalar H7 sanırım da, uzunlar ve sisler hangi tip acaba ?
Ampullere bir el atmam lazım bazıları çok sarı ve güçsüz yanıyor ömrünü tamamlamaya yakın sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 03, 2011, 01:30:10 »
Selamlar arkadaşlar ,forumda mercekli far yapımına ilişkin konular mevcut fakat mercek işine sadece nikelaj kısımlar siyaha boyamak istiyorum.

Soru 1:Farı nasıl camından ayırabilirim ?(ısıtıcı falan kullanmadan ,çünkü ısıtıcım yok?)
Soru 2:Kullanmam gereken malzemeler neler(silikon,boya,zımpara vs.)ve hangi özelliklerde olması gerekiyor?
Soru 3:Bu iş tahmini ne kadar zamanımı alır bir pazar sabahı başlayıp akşamına montajlamış olurmuyum?
Soru 4:Malzemelerin maliyeti ne kadar tutar

şimdiden teşekkürler ...
Far karartma işinde tecrübelerime dayanarak sana temel bilgileri vereceğim biraz araştırma ile halledebilirsin
1-kazanın içine suyu koyuyorsun ve kaynatıyorsun elinle camı tutan yapıştırıcının kısmını suya sokuyorsun ve biraz kaynamaya devam ediyor yumaşayan yapıştırıcıyı maket bıcağı ile ayırıyorsun bölece farı suda dolandırarak açmış oluyorsun.İşin püf noktası yavaş yavaş ısıttığın bölgeyi hemen açıp tekrar suya sokmak.Farın tamamını suya sokma

içini karartmak için ise en kolay yöntem kendim geliştirdim.Kaynar şu işi gibi,önceampülü söküp fardan camın ayrıldığı yerden poşeti farın göbeğine geçiriyorsun ve ampülün yuvasında toplayıp iyice geriyorsun ve bi koli bandı ile birleştirip yapıştır poşeti.ardından boyamaya başla

2-silikon,maket bıçağı,farın boyası iyi ise zımpara yapma gerek yok,mat siyah boya bu kadar
3-boyanın ve silikonun kuruması 1 günü alır yani cumartesi akşam başlarsan pazar öğlen veya akşam kurur.
4-15 tl mat siyah boya,8 tl silikon,2 tl maket bıçağı bu kadar galiba

Bu hafta ev taşıyacağım 2 hafta beklersen eğer yapıp siteye fotoları ile birlikte atarım anlaman daha kolay olur.Umarım yardımcı olabilmişimdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 03, 2011, 08:15:54 »
Mesut abicim bi soru sorabilirmiyim. Bizim araçların ampul tiplerini bilyormusun. Kısalar H7 sanırım da, uzunlar ve sisler hangi tip acaba ?
Ampullere bir el atmam lazım bazıları çok sarı ve güçsüz yanıyor ömrünü tamamlamaya yakın sanırım.

Yiğitcan bizim kısalarda uzunlarda H7 tip :)

Far karartma işinde tecrübelerime dayanarak sana temel bilgileri vereceğim biraz araştırma ile halledebilirsin
1-kazanın içine suyu koyuyorsun ve kaynatıyorsun elinle camı tutan yapıştırıcının kısmını suya sokuyorsun ve biraz kaynamaya devam ediyor yumaşayan yapıştırıcıyı maket bıcağı ile ayırıyorsun bölece farı suda dolandırarak açmış oluyorsun.İşin püf noktası yavaş yavaş ısıttığın bölgeyi hemen açıp tekrar suya sokmak.Farın tamamını suya sokma

Ufuk atladığın gözden kaçırdığın bir konu var ;) daha önceki mesajlarımdada belirttim bizim (E12 kasa HB corollalarda) farlar kauçuk ile kapalı, ve kauçuğun özelliği ise birkere pişirilip kapanma işlemi gerçekleştirildimi birdaha pişmiş kağuçuğun yumuşama çözülme gibi bir özelliği olamaz ;) arabanın lastiğide kauçuktur istediğin kadar sıcak suya koy hatta ateşe at erimez ;) hıdrellezlerde lastik yakarlar hiç eriyen lastik gördünmü, sadece direk yanar ve küle döner ;)

Caner bizim farlar kauçuk ile kapalı ısıtıcı tabanca ile kauçuk erimez , kauçuk birkere pişirilerek kıvama geldimmi birdaha geri dönüşü yoktur bu nedenle ısı tabancası bizim farlarda işe yaramaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mart 03, 2011, 15:31:17 »

içini karartmak için ise en kolay yöntem kendim geliştirdim.Kaynar şu işi gibi,önceampülü söküp fardan camın ayrıldığı yerden poşeti farın göbeğine geçiriyorsun ve ampülün yuvasında toplayıp iyice geriyorsun ve bi koli bandı ile birleştirip yapıştır poşeti.ardından boyamaya başla

2-silikon,maket bıçağı,farın boyası iyi ise zımpara yapma gerek yok,mat siyah boya bu kadar
3-boyanın ve silikonun kuruması 1 günü alır yani cumartesi akşam başlarsan pazar öğlen veya akşam kurur.
4-15 tl mat siyah boya,8 tl silikon,2 tl maket bıçağı bu kadar galiba

Bu hafta ev taşıyacağım 2 hafta beklersen eğer yapıp siteye fotoları ile birlikte atarım anlaman daha kolay olur.Umarım yardımcı olabilmişimdir

ufuk saolasın ama mesut özellikle e12 yaptığı için kauçuk olduğunu biliyor sanırım sen yine resim koyduğunda link atarsan belki sökme işi olmasada boyamada yardımcı olacağına eminim,çok teşekkürler......

birde rengi mat değil parlak yapmak istiyorum bunun için özellikle seçmem gereken bir boya grubu varmı zımpara şart olurmu acaba??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 03, 2011, 16:34:22 »
bizim araçların farları zaten plastik kaynar sudan etkilenebilir. bende de bir adet sağ far olması lazımdı ama bi bakayım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 03, 2011, 17:29:36 »
Yiğitcan bizim kısalarda uzunlarda H7 tip :)

Ufuk atladığın gözden kaçırdığın bir konu var ;) daha önceki mesajlarımdada belirttim bizim (E12 kasa HB corollalarda) farlar kauçuk ile kapalı, ve kauçuğun özelliği ise birkere pişirilip kapanma işlemi gerçekleştirildimi birdaha pişmiş kağuçuğun yumuşama çözülme gibi bir özelliği olamaz ;) arabanın lastiğide kauçuktur istediğin kadar sıcak suya koy hatta ateşe at erimez ;) hıdrellezlerde lastik yakarlar hiç eriyen lastik gördünmü, sadece direk yanar ve küle döner ;)

Mesut abi sizin kasaları bilmiyorum sen  daha iyi bilirsin benim yarisde kauçuk yoktu.Şimdi farlar değişti yine yapacağım
bizim araçların farları zaten plastik kaynar sudan etkilenebilir. bende de bir adet sağ far olması lazımdı ama bi bakayım ;)

:D Acaba farın ampülü uzun yolda ne kadar ısı üretiyor.Sanırım japon onu düşünüp bildiğimiz kab plastiğinden üretmiyordur farı.Zaten tamamını sokmuyorsun yapışkan yerini sadece.Ben uyguladım kendin yaparsan en kolay yöntem bu ama daha kolayı varsa bilemiyorum.

tamam serkan benim biraz işlerim var haftaya pazar büyük ihtimal yapmış olurum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 03, 2011, 17:39:27 »

:D Acaba farın ampülü uzun yolda ne kadar ısı üretiyor.Sanırım japon onu düşünüp bildiğimiz kab plastiğinden üretmiyordur farı.Zaten tamamını sokmuyorsun yapışkan yerini sadece.Ben uyguladım kendin yaparsan en kolay yöntem bu ama daha kolayı varsa bilemiyorum.

araç giderken rüzgara maruz kalıyor sanırım ondan da ısınmıyor olabilir ;) dikkat edersen far içindeki çanaklar seramiktir. birde ampuller kaynar su kadar ısınsa "100C" ampul duya yapışıp kalır gibi geliyor bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 03, 2011, 20:43:52 »
Ufuk bekliyoruz işlemler bitince bizimle fotoğrafları paylaş :)

Serkan ben kullandığım parlak siyah boyanın adını vereyim sana :) Casatti marka Akrilik parlak siyah sprey :D  yalnız mutlaka zımpara yapmalısın krom kısımlara dış çerçevedeki .