Gönderen Konu: insignia?  (Okunma sayısı 16357 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: insignia?
« Yanıtla #80 : Mayıs 16, 2011, 15:52:06 »
yahu çok afedersiniz ama BMW ile OPEL i kıyaslıyorsunuz. bence opel almanyanın tofaşıdır. ha Türkiye'de lüks diye bakılıyor o ayrı. İnsignia'yı sevebilirsiniz siz beğendikten sonra isterseniz 70 değil 170bin verin ne farkeder ama BMW başkadır. Adamlar hala E30 kasalara modifiye yapıp ortalığı yıkıyorlar ben uzun zamandır hiç 87 model opel görmedim :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 16, 2011, 15:52:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mayıs 23, 2011, 16:24:30 »
herkes yorum yapmış durun birde ben yorum yapayım :D
1- 1.6 180 hp çok yakıyor denmiş evet yakıyor ama basınca basmassanız 11 lt civarı yakıyorki o ağırlıkta ve d segmentindeki bir araç için çok görmem kaldıki amcamın corolla bile 9 10 lt yakıyor ;)
2- süspansiyonuna gelince aracı kullananız varmı bilmiyorum ama ben test ettim ve hiç rahatsız olmadım içeri ses alma konusundada baya bir ilerleme var opelde senelerdir opel kullanıcısı olduğum için içeride ses yok denecek kadar az ama lastik sesi çok azda olsa geliyor.
3- marka fanatizm yapmaya gerek yok ama satış rakamları belli avensis kim insignia kim bir kere araç yolda kendine baktırıyor kaldıki wv passat bile satışta insignianın gerisinde kaldı (cc değil)
4- fiyat olarak bencede yüksek ama hangi araç türkiyede hakettiği rakamlara satılıyor.örn c segmenti corolla dizel fiyatlarını siz benden daha iyi biliyorsunuz ...
5- insignianın sorunlu olduğunu daha doğrusu forumda opel araçlarının sorunlu olduğunu yazanlarınız var ama şunu söyleyeyim senelerdir opel kullanıyoruz bakımları ve 1 kere egr valfi iptali haricinde sanayiye uğramışlığım yoktur bakımlı araba olduğu için sorun çıkartmıyor zaten bakımlı değilse değil opel mercedes arıza yapıyor.ayrıca insignia ilk çıktığı zamanlar balatadan ses problemi vardı düzeltildi ve şimdi sorun yok.0 tasarlanan bir arabanın ufak tefek kusurlarının olması normal toyotada ikide bir çağırma yapıyor o zaman toyotada problemli :)
6- bir arkadaş 87 model opel görmedim diyor kadett gsi ascona record'lar ortalıkta var ama tabiki bir çakal kasa kadar ortada görülmez çünkü çoluk çocuğun elinde bile çakal kasa bmw var ...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 23, 2011, 16:30:25 »
Çabuk ele ayağa düştü :D Fakat dış görüntüsüyle göz zevkime hitap ediyor ;) Metin beğendi :)
1.6 115 hp alanlar satıp 180 hp modeline döndülerde ondan 2.ele çabuk düştü ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mayıs 23, 2011, 22:58:22 »
Vallahi onu bunu bilmem de eğer dediğiniz gibi çok yakıyor ise,
dün Çeşme otobanda bir tanesini epey bir zarara uğrattım diyebilirim:-)
ama iyi kaçıyodu vesselam...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mayıs 23, 2011, 23:22:23 »
uzun yolda daha az yakıyor uzun yoldada max 12 lt yaksın altında tam bir aslan var aslan besliyorsan ne yediğine bakmayacaksın  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Mayıs 26, 2011, 10:43:00 »
herkes yorum yapmış durun birde ben yorum yapayım :D
1- 1.6 180 hp çok yakıyor denmiş evet yakıyor ama basınca basmassanız 11 lt civarı yakıyorki o ağırlıkta ve d segmentindeki bir araç için çok görmem kaldıki amcamın corolla bile 9 10 lt yakıyor ;)
2- süspansiyonuna gelince aracı kullananız varmı bilmiyorum ama ben test ettim ve hiç rahatsız olmadım içeri ses alma konusundada baya bir ilerleme var opelde senelerdir opel kullanıcısı olduğum için içeride ses yok denecek kadar az ama lastik sesi çok azda olsa geliyor.
3- marka fanatizm yapmaya gerek yok ama satış rakamları belli avensis kim insignia kim bir kere araç yolda kendine baktırıyor kaldıki wv passat bile satışta insignianın gerisinde kaldı (cc değil)
4- fiyat olarak bencede yüksek ama hangi araç türkiyede hakettiği rakamlara satılıyor.örn c segmenti corolla dizel fiyatlarını siz benden daha iyi biliyorsunuz ...
5- insignianın sorunlu olduğunu daha doğrusu forumda opel araçlarının sorunlu olduğunu yazanlarınız var ama şunu söyleyeyim senelerdir opel kullanıyoruz bakımları ve 1 kere egr valfi iptali haricinde sanayiye uğramışlığım yoktur bakımlı araba olduğu için sorun çıkartmıyor zaten bakımlı değilse değil opel mercedes arıza yapıyor.ayrıca insignia ilk çıktığı zamanlar balatadan ses problemi vardı düzeltildi ve şimdi sorun yok.0 tasarlanan bir arabanın ufak tefek kusurlarının olması normal toyotada ikide bir çağırma yapıyor o zaman toyotada problemli :)
6- bir arkadaş 87 model opel görmedim diyor kadett gsi ascona record'lar ortalıkta var ama tabiki bir çakal kasa kadar ortada görülmez çünkü çoluk çocuğun elinde bile çakal kasa bmw var ...

1-Ben 1.6 Avensisle karışık kullanımda 7.5lt yakıyorum İnsignia'da 11 12'in altına inebilen yok,keza C180K'da da durum aynı.Performans olarak tabiki İnsignia daha iyi.
2-Bana süspansiyonu normal geldi
3-Bence sizde çok ciddi bir Opel fanatizmi sorunu var.Şu anda Passat çoook açık ara en çok satan araç.İnsignia Avensisten tabiki fazla satar,seçeneği çok bir,daha da önemlisi insanımız bu sınıf için illede Alman olsun dediği için,ama ben eski Passatçı olarak Avensisten gayet memnunum.
5-İnsignialar Opelin son birkaç senedir yakaladığı iyi imajı yokedecek kadar sorunlu malesef.Özellikle debriyaj ve elektronik sistemden çok şikayet geliyor.

Boyum 1.75,bu boyla bile ben İnsignianın arkasında rahat edemiyorsam bence D segmenti olmasının bir esprisi yok.En önemli eleştirim bu yönde.Bir de bunun hiç olmazsa turbosunu almak lazım,115'liğine binmedim ama tahmin edebiliyorum hem şektir hem de iyi yakar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mayıs 27, 2011, 17:56:36 »
1- valla bravo ben corollayla karabük gibi trafik derdi olmayan bir şehirde 9 lt altına düşemedim daha siz avensis ile 7.5 lt yakıyorsunuz :)
3- bende opel fanatizmi sorunu yok ama severim orası bir gerçek.ilk 6 ay satışlarda passat nal topladı kaldıki yeni kasa diye çaktıkları passat sayesinde topladılar.
5- elektronik aksamında aracın bilinmeyen yönleri çok fazla. örn: asr çok devreye girdiği zaman araba kendini korumaya alıyor ve çoğu kişi servislerde soluğu aldı bunun gibi bir çok olaylar yüzünden sorunlu araç oldu nedense bende bunu anlamadım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mayıs 27, 2011, 20:04:05 »
1- valla bravo ben corollayla karabük gibi trafik derdi olmayan bir şehirde 9 lt altına düşemedim daha siz avensis ile 7.5 lt yakıyorsunuz :)
3- bende opel fanatizmi sorunu yok ama severim orası bir gerçek.ilk 6 ay satışlarda passat nal topladı kaldıki yeni kasa diye çaktıkları passat sayesinde topladılar.
5- elektronik aksamında aracın bilinmeyen yönleri çok fazla. örn: asr çok devreye girdiği zaman araba kendini korumaya alıyor ve çoğu kişi servislerde soluğu aldı bunun gibi bir çok olaylar yüzünden sorunlu araç oldu nedense bende bunu anlamadım :D

En sonunda birgün youtube'a koyacağım 20dk'lık filan bir kullanımı,karışık kullanımda nasıl 7.5lt yaktığına inanırsınız artık :)

Passat satışları eski kasada da yeni kasada da İnsignianın en az 3 katı fazladır.donanımhaberde filan eski satış rakamlarıda var gir bak,insignia satışta ancak Avensis gibi versiyonu kısıtlı bir aracı geçebiliyor

asr devreye girdikten sonra kendini korumaya alan bir arabada ilk defa duyuyorum,mantığı neymiş acaba?Bence inanılmaz saçma birşey,hatta öyle birşey yoktur bence servis kolpalamış bence.

Tekrar edeyim,İnsignianın arka koltuğu normal standartlara gelmedikten sonra ancak böyle tasarımına aşık adamlara araba satarlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mayıs 27, 2011, 20:13:41 »
Bende merak ettim nasıl korumaya alıyor bir anlatırmısınız motor stop mu ediyor veya araç vitese mi girmiyor nasıl bir koruma .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mayıs 27, 2011, 20:18:28 »
fatih Superb hakkında ki fikrin nedir ?
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Mayıs 27, 2011, 20:33:12 »
İyerinden bir ağbim bana danıştı alteayı satıyorum ne alayım dedi 1.qasqai 1,6 visia 2,chevrolet cruze 3,insignia cosmo turbo ve 4toyota avensis
ona şiddetle avensis tavsiye ettim bayiye götürdüm 2011 elegant extrayı aldırdım hatta alteasını bile ben sattım bayi ikinci elde düşük fiyat verdi onuda hallettim 49,500 e aldık yılbaşından önce şimdi ne zaman muhabbet etsek memnuniyetini belirtiyor 8,6 lt 100km ortalamam var diyor ben corollada 8 litrem var diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Haziran 02, 2011, 13:05:02 »
İyerinden bir ağbim bana danıştı alteayı satıyorum ne alayım dedi 1.qasqai 1,6 visia 2,chevrolet cruze 3,insignia cosmo turbo ve 4toyota avensis
ona şiddetle avensis tavsiye ettim bayiye götürdüm 2011 elegant extrayı aldırdım hatta alteasını bile ben sattım bayi ikinci elde düşük fiyat verdi onuda hallettim 49,500 e aldık yılbaşından önce şimdi ne zaman muhabbet etsek memnuniyetini belirtiyor 8,6 lt 100km ortalamam var diyor ben corollada 8 litrem var diyorum.

Amcama almıştık 2010 avensis 1.6 manuel 6ileri benzinli ilk plazadan çıktı 0km hemen ortalama yakıta baktık 7.5lt/100km ortalamasıydı...