Gönderen Konu: 2008 Corolla'da Arka Hopörler Değişimi  (Okunma sayısı 10244 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
2008 Corolla'da Arka Hopörler Değişimi
« : Ocak 02, 2008, 13:09:14 »
Arkadaşlar 2008 corolla'nın ön kabinleri tatminkar ama arka hopörlerler yetersiz kalıyor.. duymak için açtığınızda zırlıyor.onun için pioneer ts 6911 kabinlerimi koyma şansım varmıdır? bagajdan şöle bir baktım sanki orta kısmı biraz daha tombul gibi orjinallerin..acaba tam uyarmı pioneerlar bilgisi olan varmı?
Bi Resim Koyamadım :(

Toyota Club Türkiye

« : Ocak 02, 2008, 13:09:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2008, 20:09:02 »
sanırım garantiden çıkarıyorlar öyle birşey yaparsanız
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2008, 13:06:49 »
Alıntı yapılan: Taha İnan
sanırım garantiden çıkarıyorlar öyle birşey yaparsanız
[/quote]

Garanti dışına çıkacak bir durum söz konusu değil..sadece teybin gücünü tam yansıtmadığını,hopörlerin yetersiz olduğunu düşünüyorum.onun için orjinal pioneer ile değiştirmemim pekte sorun olacağını zannetmem. gende teşekkürler..en azından fikrinizi paylaşmışsınız  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2008, 15:46:32 »
ileride elektriksel bir sorun yaşayıp giderseniz servise ve hoparlörlerin değiştiğini görünce şöyle bir cevap vermeleri muhtemeldir: taktığınız yeni hoparlörlerin gücü fabrika çıkışındakilerle farklı ve araç üzerinde yetkili servis haricinde oynama yapmışınız.bunu sebep göstererek garanti dışına alma ihtimalleri var.etraftan duyduklarımız ve servisin uyarıları sonucunda böyle bir düşünceye sahibim.inşallah istediğiniz gibi olur ama.tatmin edici ses kalitesine ulaşırsınız,garantiden çıkmadan hem de:) bizi yine haberdar edin ama Barış Bey...
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 31, 2008, 10:56:35 »
Benim komple müzik tesisatım değişti, garantiyle ilgili herhangi bir sorun yapmadılar yapamazlar.
Ayrıca geçenlerde sağ arka kapı döşemesi değişti garantiden (kabarma vardı) Kapı kolunun yanına tweeter deliği açtırmıştım ben. Onu bile sorun etmediler. Sadece tweeteri takacak yerleri olmadığı için onu koltuğa bırakıvermişler.

Ama bana soracak olursanız 6911 leri takmanız çok mantıklı bir karar değildir. Çünkü bu defa onlar önleri boğacaktır.

Konuyu Araç içi Aksesuarlar kısmına taşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2008, 13:10:31 »
Alıntı yapılan: Taha İnan
ileride elektriksel bir sorun yaşayıp giderseniz servise ve hoparlörlerin değiştiğini görünce şöyle bir cevap vermeleri muhtemeldir: taktığınız yeni hoparlörlerin gücü fabrika çıkışındakilerle farklı ve araç üzerinde yetkili servis haricinde oynama yapmışınız.bunu sebep göstererek garanti dışına alma ihtimalleri var.etraftan duyduklarımız ve servisin uyarıları sonucunda böyle bir düşünceye sahibim.inşallah istediğiniz gibi olur ama.tatmin edici ses kalitesine ulaşırsınız,garantiden çıkmadan hem de:) bizi yine haberdar edin ama Barış Bey...
[/quote]

[quote=Günal Yılmaz]
Benim komple müzik tesisatım değişti, garantiyle ilgili herhangi bir sorun yapmadılar yapamazlar.
Ayrıca geçenlerde sağ arka kapı döşemesi değişti garantiden (kabarma vardı) Kapı kolunun yanına tweeter deliği açtırmıştım ben. Onu bile sorun etmediler. Sadece tweeteri takacak yerleri olmadığı için onu koltuğa bırakıvermişler.

Ama bana soracak olursanız 6911 leri takmanız çok mantıklı bir karar değildir. Çünkü bu defa onlar önleri boğacaktır.

Konuyu Araç içi Aksesuarlar kısmına taşıyorum.
[/quote]

Konuyu daha önce servis yetkilisine sormuştum,getirin biz değiştirelim.uyarsa takarız demişlerdi.(çünkü arka plastiğin çıkarılması için arka cam yan perdeler falan sökülüyormuş,ben beceremeyebilirim.sonra ses izalasyonu var..) Eletrik problemi de olsa olsa en fazla çıkışları yakarız    ki onunda olacağını zannetmiyorum..daha önceki piooner'ım 4*20 wt'tı...Toyotanın orjinal teybi de en az bunun kadar güçlüdür diye düşünüyorum..Hatta anfi bağlanma şansı varsa bir kutu içi bass'ta süper olur..Çünkü diğer aracımdan çıkan tüm ürünler duruyor..Çokta yeniler,satsam mı acaba? Kendime araba alırım diye bekletiyordum ama farklı bir sistemde yapabilirim alacağım arabaya..mevcut sistem sığmayabilir  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2008, 04:05:45 »
2004 corolla aldığımda (arka hoperlörler arka kapılardaydı) almadan önce serviste arka bagaja cihazdan extra hat çektirmiştim, o kablolara kendim kabin bağladım, bunun için orijinal hoparlörleri falan sökmedim, arka şapkalığa ilave etiim , mükemmel bir sonuç aldım ve 4 yıldan fazla sorunsuz kullandım, yeni kasada arka hoparlörler şapkalıkta değilse aynısını yapmanı tavsiye ederim, ama galiba şapkalıkta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: 2008 Corolla'da Arka Hopörler Değişimi
« Yanıtla #7 : Haziran 14, 2008, 21:03:07 »
herkese selam.(bugün üye oldum ve kendimi tanıttım, ancak kusuruma bakmayın hoparlör hususunu kafama taktığım için sizlerden yardım rica ediyorum) 2008 model corolla sedanın arka hoparlörlerinin ebadını öğrenebilir miyim?  yaklaşık 2 haftadır denedim, ancak zorlamak istemedim çünkü bilgim yok. tek bildiğim şey arka hoparlörlerin ne yazık ki arabanın kalitesinden dağlar kadar uzak olduğu. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2008, 18:42:12 »
Arkadaşlar nihayet bi cesaret akşam iş çıkışı kardeşimle giriştik arabaya,çıkardık arka plastiği falan...arabanın arkası dağıldı ama :wacko: pioonerlar tam deliklere denk gelmediğinden ve orjinali bozmamak için mdf kestirdim.monte ettim ve sıra teybe bağlamaya geldi.onu da hallettim ama ne oldu dersiniz? seste hiç bir fark yok! sadece tiz sesi biraz arttı.Bass sesi yok kabinde biraz açınca pırtlıyor patlak kabin gibi..orjinalide sadece bass kolonu..ilginçtir tiz seside geliyor  :blink: neyse gene döndük orjinale..bu daha sağlıklı sanırım.Ya komple teyp değişcek (öyle bir şansımız varmı bilmiyorum) yada biz müzik zevkimizi karakolda sonuçlandırcaz.Evde de yüksek ses dinlenmiyoki,komşular hemen şikayet ediyo  :D işlem tam 4,5 saat sürdü..sanırım serviste bu yüzden kaçıyo değişmekten ve garanti bozulur diyip sallıyor  ;) belki kompenantla değişir ses diyeceğim gene teypte bitiyor iş  :( teybin çıkış rms'lerini bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 31, 2008, 21:01:51 »
bozmayın şu aletlerin orijinalitesini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ağustos 02, 2008, 15:05:26 »
bozmayın şu aletlerin orijinalitesini

Bozamadık zaten :D 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #11 : Haziran 03, 2009, 21:11:46 »
Arkadaşlar nihayet bi cesaret akşam iş çıkışı kardeşimle giriştik arabaya,çıkardık arka plastiği falan...arabanın arkası dağıldı ama :wacko: pioonerlar tam deliklere denk gelmediğinden ve orjinali bozmamak için mdf kestirdim.monte ettim ve sıra teybe bağlamaya geldi.onu da hallettim ama ne oldu dersiniz? seste hiç bir fark yok! sadece tiz sesi biraz arttı.Bass sesi yok kabinde biraz açınca pırtlıyor patlak kabin gibi..orjinalide sadece bass kolonu..ilginçtir tiz seside geliyor  :blink: neyse gene döndük orjinale..bu daha sağlıklı sanırım.Ya komple teyp değişcek (öyle bir şansımız varmı bilmiyorum) yada biz müzik zevkimizi karakolda sonuçlandırcaz.Evde de yüksek ses dinlenmiyoki,komşular hemen şikayet ediyo  :D işlem tam 4,5 saat sürdü..sanırım serviste bu yüzden kaçıyo değişmekten ve garanti bozulur diyip sallıyor  ;) belki kompenantla değişir ses diyeceğim gene teypte bitiyor iş  :( teybin çıkış rms'lerini bilen var mı?
Barış selam ,
Yazdıklarına çok şaşırdım açıkcası , bende aracı aldığımdan beri ses sorununu nasıl çözerim diye düşünüyorum , senin yazdıklarını görünce biraz korktum açıkcası . birkaç sorum olacak
1. arka plastiği sökmek , hava yastıklarına zarar verebilecek gibi mi?
2. pionerleri takmak sesin miktarını ve kalitesini hiç mi değiştirmedi
3. o günden sonra başka bir çalışma yaptın mı ?
4. bende arka hoparlörleri FLI marka ile değiştirmeyi düşünüyordum ne dersin ?
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 05, 2009, 03:06:57 »
Barış selam ,
Yazdıklarına çok şaşırdım açıkcası , bende aracı aldığımdan beri ses sorununu nasıl çözerim diye düşünüyorum , senin yazdıklarını görünce biraz korktum açıkcası . birkaç sorum olacak
1. arka plastiği sökmek , hava yastıklarına zarar verebilecek gibi mi?2. pionerleri takmak sesin miktarını ve kalitesini hiç mi değiştirmedi
3. o günden sonra başka bir çalışma yaptın mı ?
4. bende arka hoparlörleri FLI marka ile değiştirmeyi düşünüyordum ne dersin ?
senin arabalarda arka (ense-sırt) hava yastıklarımı var :hurra:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #13 : Haziran 06, 2009, 09:35:41 »
senin arabalarda arka (ense-sırt) hava yastıklarımı var :hurra:
var tabi olmaz mı , ayıptır söylemesi 9 tane hava yastığı var :)
forest engineer

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Haziran 12, 2009, 16:45:30 »
  Hava yastığı güzel ses çıkarmıyor :D :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Haziran 17, 2009, 00:21:47 »
amfi kullanmanı tavsiye ederim,çünkü orjinal teybi güçsüz ve ses kalitesi iyi değil ayrıca kapılara da 16,5 luk takım koyabilirsin ama kaliteli olmalı piyasa malı değil de profesyonel altı hoparlörler var ama asla 50-100 liralık sony pioneer bile olsa hiç değiştirme daha iyi 200-300 tl yi gözden çıkarmalısın arkalara 6-9" luk alıcaksın onlar da iyisi 250 civarı amfi ise dönüştürücüyle beraber sony de 300 ü bulur ama dersen ki süper ses isterim harman kardone al 300 usd civarı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Haziran 17, 2009, 00:22:57 »
ha bir de unutmadan kabloların ve bağlantı aparatların da kaliteli olmalı kalın ve kaliteli kablo almalısın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #17 : Haziran 17, 2009, 20:52:29 »
Uygar kardeş , sen arka hoparlör operasyonunu yapmışmıydın ?
FLI için ne dersin , normal 3 veya 4 yollu 150-200 TL arası 6x9" kaliteli hoparlör alsak anfisiz bir işe yaramaz mı sence , yada bununla beraber markalı ama ucuz yollu anfimi almak lazım .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 17, 2009, 23:36:16 »
benim şahsi fikrim arka hoparlörleri hiç elleme. Sizin araçların bagajları geniş şimdilik bir amfi ile bir kutulu subwoofer al.
Aracındaki orjinal hoparlör takılı kalır bir bakarsın ses yeterli olursa o şekilde kalır. hoşuna gitmezse daha sonra ön kapı
hoparlörlerini komponent ile değiştirirsin.
Bu işe ayırdığın bütçe aşağı yukarı nekadar bilmiyorum fakat fazla bir masraf etmek istemezsen benim şu anda kullandığım
cihazları araştırabilirsin.
amfim: İNFİNİTY REF-475A   (4*75W) 315 ytl 6 taksit
Kutulu subwoofer: Alpine SBE-12BR     210 ytl 6 taksit
70 ytl amfi kablolarına verdim 50 ytl de usta aldı.

Ses nasıl diye soracak olursan bas sesi çok iyi (benim için yeterli) fakat mid ve tiz sesler biraz sönük kaldı.
Bu yakınlarda para durumum çok sıkışık fakat ilk fırsatta ön kapılara bir takım
INFINITY REF-6520 16 CM component takımı alıcam.

Aracın garantili olsa gerek, amfi bağlatacaksan aküden ve teyp'ten kablo çekileceğinden garantiyi etkiler mi ve teybinden amfi
çıkışı varmı diye servise bir sor.

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Haziran 18, 2009, 00:25:14 »
daha yapmadım bu hafta sonu inşallah yapıcam

ön hoparlörlerimiz arkalara göre daha iyi.. ama ben 4ünü de değiştiricem subwoofer koymicam ama kapılara FOCAL arkalara kaliteli ALPINE takıcam harika da bir amfi buldum ama tuzlu belki amfi de fikrimi değiştiririm amfi HARMAN CARDONE

NOT:Ama aklında olsun 150 civarı kolon alıcaksan kapı veya arkaya sakın alma...sakın!!
çünkü paran boşa gidecek araba üzerindekilerden %10 daha iyi ya olur ya olmaz o yüzden bütçe yoksa bekle biraz önce orta güzel arası bir amfi al(orjinal kolonlarla bile daha iyi performans ver
icek) 4 kanal magnat veya alpine olabilir iyi amfi 300 den başlıyor
sonra da arkalara 6*9 bası güzel veren kaliteli kolon al  200 den başlıyor
..öbür ay da kapıları hallet derim (bu en önemlisi 300 ü gözden çıkarırsan Focal al derim

ben 1-2 aya yayarak yapıcam bu işi