Gönderen Konu: AE 101 5. VİTESTEN ATIYOR. + YEDEK PARÇA KONUSUNDA YARDIMA İHTİYACIM VAR.  (Okunma sayısı 9903 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Küçük Balık yoksa Büyük Balıkta yok!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
97 Ae 101 im 5. vitesten atıyor. Bugün sanayide söktük. Kayıcı manşon bozukmuş. İki servise sordum. Birisi 5. vites grubunun (manşon,senkromeç,dişli çatal vs.) takım halinde satıldığını ve fiyatının 550-600 TL aralığında olduğunu söyledi. Diğer servis sadece kayıcı manşon olarak ta olduğunu ve fiyatının 135 TL olduğunu söyledi. Ben birde İstanbul da birkaç çıkmacı yı aradım. Ortalama 100 TL fiyat verdiler. Kafam fiyat ve verilen bilgilerdeki tutarsızlıklar yüzünden karmakarışık. Birde ön fren balatalarım oldukça azalmış. Sökülü iken onlarıda değiştiricez. Servis balatalara 100 TL istedi. Balata fiyatı sizce iyimi yada piyasadan ne öneririrsiniz. Bilgisi olup yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Zeynel-Tekirdağ 1980 0 rh +
Yavaş beya... Arabada kızan var....:)
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Toprağam öncelikle vites kutusu kolay sökülüp takılcak bir şey değil orjinal ve yeni parça kullanmanda fayda var.Bu japon araçları yan sanayi parçaları pek sevmiyor. Çıkmacılardaki ne ne kadar güvenebileceksin bilmiyorum sonuçta far veya stop satın almıyorsun dışına bakıpta tamam bu benim işimi görür diyemezsin benim düşücem tabi bu.
Fren balatasaına gelince TRW kullan gayet güzel sonuç alacaksın piyasada bulunabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Teşekkürler Tolga. Yarın bakıcaz artık. Bu sorun kimsenin başına gelmemiş herhalde forumda.
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
zeynel bey burda ben ilk defa size böyle bişey yazıyorum ben ankarada çıkmacıyım site içerisinde bunu yapmam dogrumu pek bilmiyorum eger yalnışsa şimdiden özürdilerim. söyledigim gibi ben ankara yıldız sanayide toyota ve honda çıkma parca satışı yapıyorum www.sahibinden.com' dan ilan numaram budur ----- bakabilirsiniz hem 5. vites konusunda hemde balata konusunda yardımcı olurum detaylı olarak görüşmek isterseniz --------------- cep -------------------telefona ya ben cıkarım yada biladerim aziz bey çıkar. geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
zeynel bey burda ben ilk defa size böyle bişey yazıyorum ben ankarada çıkmacıyım site içerisinde bunu yapmam dogrumu pek bilmiyorum eger yalnışsa şimdiden özürdilerim. söyledigim gibi ben ankara yıldız sanayide toyota ve honda çıkma parca satışı yapıyorum www.sahibinden.com' dan ilan numaram budur ----------------- bakabilirsiniz hem 5. vites konusunda hemde balata konusunda yardımcı olurum detaylı olarak görüşmek isterseniz -------------- cep ------------------ telefona ya ben cıkarım yada biladerim aziz bey çıkar. geçmiş olsun.
Vallahamı diyon :) Yahu gene ne çıkarsa benim hemşehrilerimden çıkıyor yav. ;)
Bir gün grup olarak gelip bizim araçlarında eksiklerini tamamlayalım coşkun abi , bide kartınız varsa reklamınızıda yapmış oluruz.. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Coşkun bey, reklam elbetkide serbest ancak belli şartlar mevcut bu konuda öncelikle Yönetim ekibinden izin ve yardım almanızı isteyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Aracınızdaki 5. vitesten atma problemi için manşon ve kayıcı değişiminin lüzumlu olduğunu zannetmiyorum,5. vites senkromeç'ten (orjinal parça numarası 33369-12030 fiyatı 48,26TL) kaynaklandığı ve fiyatının orjinal olarak servislerde pahalı olmadığını düşünürsek orjinal ve sıfır olark değiştirmeniz,uygun fiyat ve düzgün işçilik için güvendiğiniz bir serviste onarım yaptırmanız yerinde olur.

5. vites dişli yada senkromeç değişimi için şanzımanın komple indirilmesi gerekmiyor,aks ve salıncak,şanzıman üst kulağı bağlantıları sökülüp,şanzıman arka kapağı sökülerek rahatlıkla 5. vites dişli grubuna ulaşılabilir,işlem süresi yaklaşık 1 saat civarında olup işçilik olarak 100TL'deb daha fazla ücret ödememenizi tavsiye ederim.

Yaklşık 3 Litre civarında kullanılacak 75W/90 sentetik şanzıman yağı ile toplam maliyetin 200TL'yi geçmeyeceğini düşünüyorum.İşlem sırasında kim olursa olsun mutlaka işlemi izleyerek kafanıza takılan tüm soruları sormaktan çekinmeyin.

Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
şanzıman dişli grubunda parçada önemlidir tabi ama bana göre daha önemli olan işçiliktir. bana göre motordan bile zor vites kutusu öncelikle tecrübe ister ustanızın tecrübesine güveniyorsunuzdur umarım.
Hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır o satıhta bütün vatandır.    K.Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
çıkma ve yerli mal asla kullanmayın. şanzumanda yansanayi ve orj parça bir arada çalışmıyor uyum sağlamıyor. siz servise gidin garantili yaptırın kafanız rahat etsin bence :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
vay anasını be.. bundan 2 yıl önce aynı sorun başıma gelmişti bütün 5. vites dişlisini değiştirmiştim..takım halinde satılıyor demişlerdi senkromeç ayrı satılmıyor demişlerdi.. içim acıdı şimdi :D ama fena mı oldu, yoo, ne güzel yeni 5. vites dişlim oldu :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=9121.0

not: konuyu tamamen incelerseniz nedenleri, çözümleri vs hepsi söylenmiş, bir servis çalışanı tarafından da yardım edilmiş (büyük adam ergün ya...)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
çıkma ve yerli mal asla kullanmayın. şanzumanda yansanayi ve orj parça bir arada çalışmıyor uyum sağlamıyor. siz servise gidin garantili yaptırın kafanız rahat etsin bence :)
mustafa bey kusura bakmayın ama şu soru aklıma geldi aceba şuan allah korusun kaza yapmış olsanız aracınızıda bi yedek parcacı almış olsa suanda sorunsuz olarak kullandıgınız aracınızın parçalarıda çıkma olumuyo mu ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  Coşkun bey, reklam elbetkide serbest ancak belli şartlar mevcut bu konuda öncelikle Yönetim ekibinden izin ve yardım almanızı isteyeceğim.
hakan bey beni yönlendire bilirmisiniz rica etsem kiminle görüşmem gerekiyo yanlış anlaşılmak istemem.. teşekkür. ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
sadece 5, vites dişlisini değil karşılığınıda kontrol ettir ve debriyaj baskı ile diskini de değiştir. ana neden oymuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
hakan bey beni yönlendire bilirmisiniz rica etsem kiminle görüşmem gerekiyo yanlış anlaşılmak istemem.. teşekkür. ederim

Coşkun abi seni tanıyorum herhalde.. Burak usta, Sadık ustanın arkadaşı olan coşkun abisin değil mi :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Tabikide, bu konuda herhangi bir yöneticimize özel mesaj atabilir ve isteklerinizi sunabilirsiniz. Anlayışınızdan dolayıda ben teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Aracınızdaki 5. vitesten atma problemi için manşon ve kayıcı değişiminin lüzumlu olduğunu zannetmiyorum,5. vites senkromeç'ten (orjinal parça numarası 33369-12030 fiyatı 48,26TL) kaynaklandığı ve fiyatının orjinal olarak servislerde pahalı olmadığını düşünürsek orjinal ve sıfır olark değiştirmeniz,uygun fiyat ve düzgün işçilik için güvendiğiniz bir serviste onarım yaptırmanız yerinde olur.

5. vites dişli yada senkromeç değişimi için şanzımanın komple indirilmesi gerekmiyor,aks ve salıncak,şanzıman üst kulağı bağlantıları sökülüp,şanzıman arka kapağı sökülerek rahatlıkla 5. vites dişli grubuna ulaşılabilir,işlem süresi yaklaşık 1 saat civarında olup işçilik olarak 100TL'deb daha fazla ücret ödememenizi tavsiye ederim.

Yaklşık 3 Litre civarında kullanılacak 75W/90 sentetik şanzıman yağı ile toplam maliyetin 200TL'yi geçmeyeceğini düşünüyorum.İşlem sırasında kim olursa olsun mutlaka işlemi izleyerek kafanıza takılan tüm soruları sormaktan çekinmeyin.

Geçmiş olsun.

Abi yardımın için çok teşekkürler. Keşke bu işlemleri yaptırmadan önce sizinle görüşebilseymişim. Bayağı bir uğraştık ama sonunda 5. viets dişlisi ve kayıcı manşon değiştirerek sorunu hallettik. Son gittiğim yere ilk önce gitseydim. 100 TL daha az para vererek ve zaman kaybetmeden halledebilecekmişim.
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
şanzıman dişli grubunda parçada önemlidir tabi ama bana göre daha önemli olan işçiliktir. bana göre motordan bile zor vites kutusu öncelikle tecrübe ister ustanızın tecrübesine güveniyorsunuzdur umarım.

Çok haklısınız. Ustanın tecrübesi kadar insan kendide birşeyler araştırmalı. Eğer bu konuyu burda daha önce paylaşmış olsaydım daha iyi olacaktı.
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı

Mustafa serviste bu işlem için en az 1300 TL gibi fiyat çıkarıyorlar. Ben doğru yere ilk anda gitseydim 350 TL ye işim hallolucaktı. Grupta bozulan ağırılıklı olarak ustaların ifadesi ile 5. vites dişlisi ve kayıcı manşon. Birinden birini değiştirmeden de sorun kesinlikle çözülmüyor. Tecrübe ile sabit.
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
vay anasını be.. bundan 2 yıl önce aynı sorun başıma gelmişti bütün 5. vites dişlisini değiştirmiştim..takım halinde satılıyor demişlerdi senkromeç ayrı satılmıyor demişlerdi.. içim acıdı şimdi :D ama fena mı oldu, yoo, ne güzel yeni 5. vites dişlim oldu :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=9121.0

not: konuyu tamamen incelerseniz nedenleri, çözümleri vs hepsi söylenmiş, bir servis çalışanı tarafından da yardım edilmiş (büyük adam ergün ya...)

Konuyu tamamen okudum Türkay. Anlatınlanların hepsini yaşadım bir haftadır. Keşke burda daha erken paylaşsaymışım derdimi. Boşuboşuna sanyide uğraştım. Maddi olarak zararım çok fazla değil hatta total de beklediğimden uygunda oldu. Atattürk sanayi sitesinde bence şanzıman üzerine çok ustayı bozacak tecrübeye sahip bir ustaya gittim. Diğer ustaların üç gün uğraştığı işi 1 saat te halletti. Parça almaya gittiğim yerde 4-5 adet ae 101 şanzımanı duruyordu. Ve hepsinin 5. vites gurubu yoktu. Parçacı 5. vites parçalarından başka ae 101 ile ilgili hiçbir şey satamadığını ifade etti.
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
mustafa bey kusura bakmayın ama şu soru aklıma geldi aceba şuan allah korusun kaza yapmış olsanız aracınızıda bi yedek parcacı almış olsa suanda sorunsuz olarak kullandıgınız aracınızın parçalarıda çıkma olumuyo mu ??

+1
96 XLİ/ac Gümüş Gri