Gönderen Konu: AE 101 5. VİTESTEN ATIYOR. + YEDEK PARÇA KONUSUNDA YARDIMA İHTİYACIM VAR.  (Okunma sayısı 9902 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Küçük Balık yoksa Büyük Balıkta yok!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Sonuç olarak ilgi gösteren tüm site sakinlerine teşekkürler. Artık arabada sağ elimide kullanabiliyorum. :)
Zeynel-Tekirdağ 1980 0 rh +
Yavaş beya... Arabada kızan var....:)
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
zeynel abi dediğin gibi parçacılar 5. vites yok diyordu, çünkü bozuluyormuş.. şaşırdım ben de niye bu kadar bozulsun ki bir de hiç bir şey yokken bozuldu.. düz yolda giderken tak diye attı atış o atış
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Küçük Balık yoksa Büyük Balıkta yok!
zeynel abi dediğin gibi parçacılar 5. vites yok diyordu, çünkü bozuluyormuş.. şaşırdım ben de niye bu kadar bozulsun ki bir de hiç bir şey yokken bozuldu.. düz yolda giderken tak diye attı atış o atış

Türkay benim şanzımanı yapan ustanın yorumuu şöyleydi: ae 101 ler 55-60 km hıza da düşse 5. vites te gaz verirsen tekrar aynı hıza ulaşabiliyor. Normalde vites düşülmesi gereken bu hızlarda kullanıcılar kolay geldiği için vites düşmeden motor da kuvvetli olduğu için tekrar gaz verip dişliyi zorluyorlar falan diye anlattı.

Benim kendi düşüncem ise arabalarda en fazla ve takıldığında uzun süre hiç değiştirmeden kullanılan vites 5. vites. Duyduklarıma görede çoğu arabada da ilk şanzıman arızası genelde 5. viteste olduğunu söylüyorlar.
Seninde atması o ana denk gelen bişey yıllardır olan aşınma o zamana denk gelmiş. Çıkan dişli de ki aşınmaya baktınmı belkide mm nin 10 da 1 i olan aşınma vitesten atmaya sebep oluyor.
Zeynel-Tekirdağ 1980 0 rh +
Yavaş beya... Arabada kızan var....:)
96 XLİ/ac Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
evet evet inceledim çıkanı, dediğiniz gibi azıcık bir aşınma vardı, çok dedim ah tornacıya versek olmaz mı ya la diye :D ama bana mantıklı geldi 50-60 ile 5. viteste gitme olayı.. ben çok yapıyorum onu
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
mustafa bey kusura bakmayın ama şu soru aklıma geldi aceba şuan allah korusun kaza yapmış olsanız aracınızıda bi yedek parcacı almış olsa suanda sorunsuz olarak kullandıgınız aracınızın parçalarıda çıkma olumuyo mu ??
Coşkun bey dediğiniz mantıklı ama meslek nakliye olduğundan ne tip parçaların çıkması iş görür yada görmez az çok biliyorum. çünkü kaç kamyonumuzun şanzıman gibi mekanik parçalarını rektefiye ettik :) 0 parçanın diş oranı diyelimki 0.5 mm. yan sayininki 0.48mm çıkma ise 0.40 mm olur. benim aracımda sorun çıkarmaz ama başka araçta çıkabilir yada tam tersi. sandığınızdan çok çok hassat şanzıman. eğer bir görseniz hassaslığını bir cartladığında içiniz cız eder :) çıkma parça adı üstünde. araç yürür halde iken kullanım siliti , km si yağının değişip değişmediği bile etkendir. ha şuda var. üstündeki 5. vitese karşılık gelen diş oranı mesela 0.4 iken yeni 0 parçanın 0.5 mm olsa yine sorun çıkarır. bunların hepsi başımızdan geçtiği için söylüyorum :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN