0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar bende daha önce 2005 corolla hb sol benzinli tam otomatik corolla vardı. Kesinlikle ya tam otomatik alın yada düz. Burada mmt yi kötülemek için hiç konuşmuyorum ama çok önemli bir sorunu var mmt nin. Bir arkadaş yeni auris comfort mmt dizel aldı. Gerçekten yakıtı çok verimli kullanıyor ama şöyle bir sorunla karşılaşıldı. Bulunduğumuz semt ankaranın en dik yokuşlarının olduğu berbat bir semttir. Neredeyse semtin %80 sokak ve caddeleri böyledir ve çok geniş bir alandadır yerleşim. Hal böyle olunca arkadaş yokuşlardan çıkamaz oldu yada çoğu yokuşlarda zorlanarak çıkabildi. İlk önce aracın kavramasında fabrikasyon sorun var diye düşündük ve servise götürdük. Servis kontrollerde hiçbir sorunun olmadığını söyledi ve bir süre tekrar kullandık aracı. Bu şekilde servise birkaç kez gittikten sonra rica ettik servisteki yetkiliyle o semte gidildi. Servis yetkiliside şaşırdı ve konuyu inceleyeceğini söyleyip ayrıldı. Sanırım daha deneyimli ve konuya teknik yönden hakim kişilerle görüşmüş olacak sorunun kaynağını bulduk. Aslında sorun da denemez buna. MMT teknolojisi tam otomatik şanzımandan farklı olduğu için gerçekten dik yokuşlarda geriye çok kaydırıyor. Böylesine dik yokuşlarda dizel motor 1800 devirden sonra turboya geçebildiği içinde aracı kaldıramıyor düşük devirdeki güç nedeniyle. Yokuşun başından hızınızı alıp durmadan devam ederseniz çok rahat gidiyorsunuz ama önünüzde araç durup sizde durmak zorunda kalırsanız daha sonra hareket etmek istediğinizde gazı sonuna kadar bassanızda araç yokuş ortasında kalıyor. Mümkün değil ilerlemiyor ve geri geri gelip yolun başına inmek zorunda kalıyorsunuz. Böyle bir durum olduğuna inanamadım ve hayretler içinde kaldım o yüzden yeni aracımı düz vites almaya karar verdim. Aynı dizel aurisin düz vitesi ile çok rahat çıkabiliyorsunuz o yokuşu çünkü aracı kaldırırken gaza yüklendiğinizde 2000-2500 devire getirip debriyajdan ayağınızı çekerseniz direk turboya geçip tam güç alabiliyorsunuz ama mmt de otomatik kavradığı için asla 1800 devire ulaşamıyorsunuz. Bu servisçe test edilmiş ve resmi cevabı verilen ve mmt teknolojisinden kaynaklanan bir durumdur. Herhangi bir bozukluk değildir sizleri bilgilendirmek istedim. kısaca bu durum sadece çok dik noktalarda ve sadece dizellerde geçerli.
Mustafa bey benim anlattıklarım sadece dizel mmt içindi. Benzinli mmt lerde o sorun yok zaten çünkü benzinlilerde turbo kavramı olmadığından ne kadar dik olursa olsun yokuş tam güç veriyor motor ama dizellerde turboya geçirme şansın olmadığından araç kalkmıyor. Yoksa haklısın tabiki...
Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama bir yerde seyir esnasında boşa almanın şanzımanı dağıtmaya kadar varabilecek sonuçlar doğurabileceğini okumuştum, arabam yaris mmt, dün elim çarptı ve giderken yanlışlıkla boşa aldım bir şey olmadı ama bunun ne kadar ciddi olduğunu da merak ediyorum....
bu yoruma kesinlikle katılmıyorum hatta bilgisizce deneyim yaşamadan yapılmış bir yorum olarak görüyorum.daha önceki aracım corolla tam otm idi .yeni aracım auis mm .mm vites kesinlikle çok daha zevkli vede ekonomik.sadece kullanma konusundaki arkadaşlarında bahsettiği prosüdürleri uygulamak gerekir.onun haricinde mükemmel bir sürüş keyfi herkeze şiddetle tavsiye ederim.vede bu aracın kullanmayıp yada sahibi olmayıp kötüleyenlere güvenbmeyip toyotanın kalite vede sağlamlığına güvenmelerini tavsiye ederim
Arkadaşlar daha önceki araçlarımın hepsi manueldi. O yüzden bu şanzıman türüyle ilgili birkaç sorum olacak sizlere:İlki, bu vites tipinde otomatik modla giderken bazen araç hantallaşıyor ve bunun sebebi de gereksiz vites yükseltmesi. Bu durum özellikle rampa çıkarken oluyor. Otomatik modda giderken yani seyir halindeyken aracı manuel konuma almamın bir sakıncası var mı? Araç hantallaştı diyelim o an manuele alıp kontrolü ele alabilir miyim?İkincisi, otomatik modda süratli giderken durmak için fren pedalına bastığımda araç kendini kasıyor. Tahiminim ben frene bastıkça aracın vites küçültmesi. Bu pozisyonda aracı boşa almamın bir sakıncası var mı? Yani diyelim kırmızı yanıyor ve ben duracağım. Mesafe de müsait. Aracı boşa alıp ferene sonra bassam olur mu?Şimdiden gösterceğiniz ilgi ve alaka için teşekkür ederim.
Arkadaşlar daha önceki araçlarımın hepsi manueldi. O yüzden bu şanzıman türüyle ilgili birkaç sorum olacak sizlere:İlki, bu vites tipinde otomatik modla giderken bazen araç hantallaşıyor ve bunun sebebi de gereksiz vites yükseltmesi. Bu durum özellikle rampa çıkarken oluyor. Otomatik modda giderken yani seyir halindeyken aracı manuel konuma almamın bir sakıncası var mı? Araç hantallaştı diyelim o an manuele alıp kontrolü ele alabilir miyim?Manuele elbette geçebilirsiniz ama aynı zamanda ekonomik olarak devam etmeniz için Es tuşuna basmanız daha yerinde ve performanslı olacaktır. Dik yokuşları inerken manuele geçmelisiniz.İkincisi, otomatik modda süratli giderken durmak için fren pedalına bastığımda araç kendini kasıyor. Tahiminim ben frene bastıkça aracın vites küçültmesi. Bu pozisyonda aracı boşa almamın bir sakıncası var mı? Yani diyelim kırmızı yanıyor ve ben duracağım. Mesafe de müsait. Aracı boşa alıp ferene sonra bassam olur mu? Tarif ettiğiniz durumlarda boşa alarak kırmızıya yanaşmanızda hiç bir sakınca yoktur.