0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sadece gaz pedalındaki sensörler değil. MMt aracın yokuş aşağı ya da yokus yukarı oldugunu anlıyor. buna gore bazen vitesi buyutmuyor bazen buyutuyor. Mmt tahmin ettiğinizden daha kapsamlı [/quote]tabiki sadece gaz pedalı değil.tabiki daha kapsamlı. yazılımında daha bizim bilmediğimiz cok ayrıntı var.
mmt vitesdedurduğunuz zaman E den N ye almanıza gerek yok fren pedalına bastığınız zaman otomatik olarak zaten boşa geçer.yokuş çıkarken de eğer cok dikse M ye almak daha kullanışlıdır.ama her rampada M ye almaya gerek yok.dip gazla kalkarsanız vites daha yüksek devirde vites büyütür (Es yi kastetmiyorum) böylece her seferinde M ye almanıza gerek kalmaz.cok dik yokuşlarda kalkerken el freniyle kalkılması önerilir.sonra mmt de baskı balata vardır.ilk kalkışta istediğiniz gibi kalkabilirsiniz.cok sıkışık trafikte de M ye almak daha iyi.sürekli vites değişimi olmamış olur.böylece de balata ömrünüz uzar.arkadaşlar bu bilgileri de toyotanın satış danışmanlarına vermiş oldugu eğitimlerden öğrendim.toyota da satış danışmanlığı yapıyordum.SAYGILAR[/quote]herseyı anladımda madem yokuslarda el frenı cekıcem mmt yı ne yapım
herseyı anladımda madem yokuslarda el frenı cekıcem mmt yı ne yapım [/quote]yokuş yukarı el freniyle kalkmak klasik otomatik vitesli araçlara dahil önerilir.mmt de de yokuşta kalkmayı beceremiyorsanız el freniyle kaldırmak bi seçenektir.ister yapar ister yapmazsınız.el frenini kullanmadan kalkamayacak diye birşey yok.
Dizel Corolla MMT sedan aracım şuan da 111 bin km yi geçti. Önceki bölümlerde de yazmıştım. Bir defa karlı bir yolda patinaja kaldı o nedenle ses ve koku geldi. Başka bir olumsuzluk olmadı kesinlikle yaşamadım. 96 binde kampanya gereği baskı balata ve diğer aksam değişti. Şimdi vites geçişleri çok daha az hisediliyor. MMT sisteminin sürüşü algılama yeteneğini çok seviyorum. 2 bin ile 3 bin devir arası gaza yüklenme durumuna göre vites değiştiriyor. Rampada düşük vitesle gidiyorsam kesinlikle uygun düzlüğü bulmadan vites yükseltmiyor, inişlerde de öyle örneğin Antalyaya gidişte çubuk beli rampasını inerken fren durumuna göre 4'e veya 3'e kadar düşüyor ve rampa bitiminde 5'e attığı yer hiç değişmiyor. Dikkatli kullanıldıktan sonra MMT çok rahat..
...inişlerde de öyle örneğin Antalyaya gidişte çubuk beli rampasını inerken fren durumuna göre 4'e veya 3'e kadar düşüyor ve rampa bitiminde 5'e attığı yer hiç değişmiyor. Dikkatli kullanıldıktan sonra MMT çok rahat...
Peki düz bir yolda, mesela 5. viteste ve 90-100 km/s süratle ilerlerken bir sebeple durmak için fren yaptığınızda, frenlemeye yardımcı olmak için kendisi vites düşürüyor mu? Opel Corsa Easytronic' te böyle bir durum olmuyordu kullandığımda. Frenlemeden sonra gaza basarsanız uygun vitese geçiyordu sadece.
mmt vitesdedurduğunuz zaman E den N ye almanıza gerek yok fren pedalına bastığınız zaman otomatik olarak zaten boşa geçer.yokuş çıkarken de eğer cok dikse M ye almak daha kullanışlıdır.ama her rampada M ye almaya gerek yok.dip gazla kalkarsanız vites daha yüksek devirde vites büyütür (Es yi kastetmiyorum) böylece her seferinde M ye almanıza gerek kalmaz.cok dik yokuşlarda kalkerken el freniyle kalkılması önerilir.sonra mmt de baskı balata vardır.ilk kalkışta istediğiniz gibi kalkabilirsiniz.cok sıkışık trafikte de M ye almak daha iyi.sürekli vites değişimi olmamış olur.böylece de balata ömrünüz uzar.arkadaşlar bu bilgileri de toyotanın satış danışmanlarına vermiş oldugu eğitimlerden öğrendim.toyota da satış danışmanlığı yapıyordum.SAYGILAR
araç vitesdeyken durduğumuzda kesinlikle kavrama ayırıyormu yani boşa atmamıza gerek varmı teşekkürler.
burak hocam bende yeni mmt ye geçenlerdenim gerçekten de bende yeni farkettim eğer gaza yüklenirsem e konumunda daha yüksek devirde vites değiştiriyor, yok normal dokunursan daha alt devirlerde vites değiştiriyor.bu olay beni çok etkiledi.ayrıca şu konuyada kesin bir cevap verirsek sevinirim araç vitesdeyken durduğumuzda kesinlikle kavrama ayırıyormu yani boşa atmamıza gerek varmı teşekkürler.
Arkadaşlar bende daha önce 2005 corolla hb sol benzinli tam otomatik corolla vardı. Kesinlikle ya tam otomatik alın yada düz. Burada mmt yi kötülemek için hiç konuşmuyorum ama çok önemli bir sorunu var mmt nin. Bir arkadaş yeni auris comfort mmt dizel aldı. Gerçekten yakıtı çok verimli kullanıyor ama şöyle bir sorunla karşılaşıldı. Bulunduğumuz semt ankaranın en dik yokuşlarının olduğu berbat bir semttir. Neredeyse semtin %80 sokak ve caddeleri böyledir ve çok geniş bir alandadır yerleşim. Hal böyle olunca arkadaş yokuşlardan çıkamaz oldu yada çoğu yokuşlarda zorlanarak çıkabildi. İlk önce aracın kavramasında fabrikasyon sorun var diye düşündük ve servise götürdük. Servis kontrollerde hiçbir sorunun olmadığını söyledi ve bir süre tekrar kullandık aracı. Bu şekilde servise birkaç kez gittikten sonra rica ettik servisteki yetkiliyle o semte gidildi. Servis yetkiliside şaşırdı ve konuyu inceleyeceğini söyleyip ayrıldı. Sanırım daha deneyimli ve konuya teknik yönden hakim kişilerle görüşmüş olacak sorunun kaynağını bulduk. Aslında sorun da denemez buna. MMT teknolojisi tam otomatik şanzımandan farklı olduğu için gerçekten dik yokuşlarda geriye çok kaydırıyor. Böylesine dik yokuşlarda dizel motor 1800 devirden sonra turboya geçebildiği içinde aracı kaldıramıyor düşük devirdeki güç nedeniyle. Yokuşun başından hızınızı alıp durmadan devam ederseniz çok rahat gidiyorsunuz ama önünüzde araç durup sizde durmak zorunda kalırsanız daha sonra hareket etmek istediğinizde gazı sonuna kadar bassanızda araç yokuş ortasında kalıyor. Mümkün değil ilerlemiyor ve geri geri gelip yolun başına inmek zorunda kalıyorsunuz. Böyle bir durum olduğuna inanamadım ve hayretler içinde kaldım o yüzden yeni aracımı düz vites almaya karar verdim. Aynı dizel aurisin düz vitesi ile çok rahat çıkabiliyorsunuz o yokuşu çünkü aracı kaldırırken gaza yüklendiğinizde 2000-2500 devire getirip debriyajdan ayağınızı çekerseniz direk turboya geçip tam güç alabiliyorsunuz ama mmt de otomatik kavradığı için asla 1800 devire ulaşamıyorsunuz. Bu servisçe test edilmiş ve resmi cevabı verilen ve mmt teknolojisinden kaynaklanan bir durumdur. Herhangi bir bozukluk değildir sizleri bilgilendirmek istedim. kısaca bu durum sadece çok dik noktalarda ve sadece dizellerde geçerli.