Gönderen Konu: Mmt şanzıman  (Okunma sayısı 19844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Mmt şanzıman
« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2008, 00:56:05 »
Sadece gaz pedalındaki sensörler değil. MMt aracın yokuş aşağı ya da yokus yukarı oldugunu anlıyor. buna gore bazen vitesi buyutmuyor bazen buyutuyor. Mmt tahmin ettiğinizden daha kapsamlı
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Toyota Club Türkiye

Mmt şanzıman
« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2008, 00:56:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Mmt şanzıman
« Yanıtla #21 : Ocak 14, 2008, 11:28:56 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
Sadece gaz pedalındaki sensörler değil. MMt aracın yokuş aşağı ya da yokus yukarı oldugunu anlıyor. buna gore bazen vitesi buyutmuyor bazen buyutuyor. Mmt tahmin ettiğinizden daha kapsamlı
[/quote]

tabiki sadece gaz pedalı değil.tabiki daha kapsamlı. yazılımında daha bizim bilmediğimiz cok ayrıntı var.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Mmt şanzıman
« Yanıtla #22 : Ocak 14, 2008, 13:02:16 »
o kadar da abartmayın yahu, daha yokuş desteği bile olmayan bir otomatiklestirilmis vitesten bahsediyoruz
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Mmt şanzıman
« Yanıtla #23 : Ocak 17, 2008, 13:32:58 »
Alıntı yapılan: Burak Cem Gürpınar
mmt vitesdedurduğunuz zaman E den N ye almanıza gerek yok fren pedalına bastığınız zaman otomatik olarak zaten boşa geçer.yokuş çıkarken de eğer cok dikse M ye almak daha kullanışlıdır.ama her rampada M ye almaya gerek yok.dip gazla kalkarsanız vites daha yüksek devirde vites büyütür (Es yi kastetmiyorum) böylece her seferinde M ye almanıza gerek kalmaz.cok dik yokuşlarda kalkerken el freniyle kalkılması önerilir.
sonra mmt de baskı balata vardır.ilk kalkışta istediğiniz gibi kalkabilirsiniz.cok sıkışık trafikte de M ye almak daha iyi.sürekli vites değişimi olmamış olur.böylece de balata ömrünüz uzar.
arkadaşlar bu bilgileri de toyotanın satış danışmanlarına vermiş oldugu eğitimlerden öğrendim.toyota da satış danışmanlığı yapıyordum.
SAYGILAR
[/quote]

herseyı anladımda madem yokuslarda el frenı cekıcem mmt yı ne yapım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Mmt şanzıman
« Yanıtla #24 : Ocak 17, 2008, 18:21:20 »
Alıntı yapılan: eray akarsu
herseyı anladımda madem yokuslarda el frenı cekıcem mmt yı ne yapım
[/quote]

yokuş yukarı el freniyle kalkmak klasik otomatik vitesli araçlara dahil önerilir.mmt de de yokuşta kalkmayı beceremiyorsanız el freniyle kaldırmak bi seçenektir.ister yapar ister yapmazsınız.el frenini kullanmadan kalkamayacak diye birşey yok.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Mmt şanzıman
« Yanıtla #25 : Ocak 18, 2008, 15:44:30 »
Otomatikte el freni daha bi gerekiyor yokuş yukarı. en azından benim arabada öyle. Düzde hiç olmazsa kendi kontrolünüzde ama otomatikte güvenemiyorsunuz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
Mmt şanzıman
« Yanıtla #26 : Ocak 24, 2008, 23:11:46 »
Ben debriyaj balatasına fazla yük bindirmemek için yokuşta tam olarak durmuşsam kalkışta el freni kullanıyorum.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Mmt şanzıman
« Yanıtla #27 : Temmuz 26, 2010, 18:15:48 »
Arkadaslar merhaba ,

Bende yeni bir mmt sahibiyim aracımı agustosun ılk haftası alacam. ( corolla ) Hıc kullanmadım ancak forumunuzdan okudugum kadarıyla bılgı sahıbıyım...Bana bu arac ıle ılgılı bılgıvermenızı rıca edıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Temmuz 26, 2010, 18:47:11 »
Dizel Corolla MMT sedan aracım şuan da 111 bin km yi geçti. Önceki bölümlerde de yazmıştım. Bir defa karlı bir yolda patinaja kaldı o nedenle ses ve koku geldi. Başka bir olumsuzluk olmadı kesinlikle yaşamadım. 96 binde kampanya gereği baskı balata ve diğer aksam değişti. Şimdi vites geçişleri çok daha az hisediliyor. MMT sisteminin sürüşü algılama yeteneğini çok seviyorum. 2 bin ile 3 bin devir arası gaza yüklenme durumuna göre vites değiştiriyor. Rampada düşük vitesle gidiyorsam kesinlikle uygun düzlüğü bulmadan vites yükseltmiyor, inişlerde de öyle örneğin Antalyaya gidişte çubuk beli rampasını inerken fren durumuna göre 4'e veya 3'e kadar düşüyor ve rampa bitiminde 5'e attığı yer hiç değişmiyor. Dikkatli kullanıldıktan sonra MMT çok rahat..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 27, 2010, 09:31:42 »
Dizel Corolla MMT sedan aracım şuan da 111 bin km yi geçti. Önceki bölümlerde de yazmıştım. Bir defa karlı bir yolda patinaja kaldı o nedenle ses ve koku geldi. Başka bir olumsuzluk olmadı kesinlikle yaşamadım. 96 binde kampanya gereği baskı balata ve diğer aksam değişti. Şimdi vites geçişleri çok daha az hisediliyor. MMT sisteminin sürüşü algılama yeteneğini çok seviyorum. 2 bin ile 3 bin devir arası gaza yüklenme durumuna göre vites değiştiriyor. Rampada düşük vitesle gidiyorsam kesinlikle uygun düzlüğü bulmadan vites yükseltmiyor, inişlerde de öyle örneğin Antalyaya gidişte çubuk beli rampasını inerken fren durumuna göre 4'e veya 3'e kadar düşüyor ve rampa bitiminde 5'e attığı yer hiç değişmiyor. Dikkatli kullanıldıktan sonra MMT çok rahat..
Tsk ederim yenı kullanacak olanlar ıcın  cok gusel bır ayrıntı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 27, 2010, 09:39:37 »
...inişlerde de öyle örneğin Antalyaya gidişte çubuk beli rampasını inerken fren durumuna göre 4'e veya 3'e kadar düşüyor ve rampa bitiminde 5'e attığı yer hiç değişmiyor. Dikkatli kullanıldıktan sonra MMT çok rahat...
Peki düz bir yolda, mesela 5. viteste ve 90-100 km/s süratle ilerlerken bir sebeple durmak için fren yaptığınızda, frenlemeye yardımcı olmak için kendisi vites düşürüyor mu? Opel Corsa Easytronic' te böyle bir durum olmuyordu kullandığımda. Frenlemeden sonra gaza basarsanız uygun vitese geçiyordu sadece.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 27, 2010, 11:24:55 »
bence o durumda kendın manuel olarak vıtes dusurebılırsın..Boylece motor frenınden fayadlanmıs olurusn...Kullanan arkadasla ne dıyorsunuz bu durumla ılgılı??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 27, 2010, 12:30:48 »
Peki düz bir yolda, mesela 5. viteste ve 90-100 km/s süratle ilerlerken bir sebeple durmak için fren yaptığınızda, frenlemeye yardımcı olmak için kendisi vites düşürüyor mu? Opel Corsa Easytronic' te böyle bir durum olmuyordu kullandığımda. Frenlemeden sonra gaza basarsanız uygun vitese geçiyordu sadece.

Hızın düşmesi devirin düşmesine o da vitesin düşmesine neden olur.Motor freni ile yavaşlamak istenildiğinde manual vites eksi konumu ile aşağı çekilerek devrinden önce de düşürebilme imkanına sahipsiniz.
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 27, 2010, 14:18:32 »
Ben de 10yıllık tam otomatik kullanımımın ardından 2009mayıs ayı itibariyle 1,6MMT şanzımanlı corolla kullanıcısı oldum.İlkin hayli zorlandım beğenmedim vitez bazen değişmiyor gibi oldu lakin bunun aracın yokuş ardından düze çıkmasıyla olduğunu yokuşlarda manuel olarak vitezi düşürmek gerektiğini farkettim.Bunun haricinde araç E konumunda iken direksiyondaki + - butonlarıyla aracı dilediğimiz devre gönül rahatlığıyla çekebileceğimizi direk formen ile yapılan diyaloglarda öğrendim bence MMT oldukça seri ve aşırı az yakıt sarfiyatında,elbette araç devrinin korunduğu sürece.50TL benzin ile 200KM çok rahat yapıyorum şehiriçi trafiğinde.
Sonuçta BMW MERCEDES araçlarını tiptronik olarak çıkarıyorlar özellikle TR de satılan tüm BMW ler bu şanzmana sahip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 12, 2010, 23:05:12 »
mmt vitesdedurduğunuz zaman E den N ye almanıza gerek yok fren pedalına bastığınız zaman otomatik olarak zaten boşa geçer.yokuş çıkarken de eğer cok dikse M ye almak daha kullanışlıdır.ama her rampada M ye almaya gerek yok.dip gazla kalkarsanız vites daha yüksek devirde vites büyütür (Es yi kastetmiyorum) böylece her seferinde M ye almanıza gerek kalmaz.cok dik yokuşlarda kalkerken el freniyle kalkılması önerilir.
sonra mmt de baskı balata vardır.ilk kalkışta istediğiniz gibi kalkabilirsiniz.cok sıkışık trafikte de M ye almak daha iyi.sürekli vites değişimi olmamış olur.böylece de balata ömrünüz uzar.
arkadaşlar bu bilgileri de toyotanın satış danışmanlarına vermiş oldugu eğitimlerden öğrendim.toyota da satış danışmanlığı yapıyordum.
SAYGILAR
burak hocam bende yeni mmt ye geçenlerdenim gerçekten de bende yeni farkettim eğer gaza yüklenirsem e konumunda daha yüksek devirde vites değiştiriyor, yok normal dokunursan daha alt devirlerde vites değiştiriyor.bu olay beni çok etkiledi.ayrıca şu konuyada kesin bir cevap verirsek sevinirim araç vitesdeyken durduğumuzda kesinlikle kavrama ayırıyormu yani boşa atmamıza gerek varmı teşekkürler.
araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 12, 2010, 23:23:12 »
araç vitesdeyken durduğumuzda kesinlikle kavrama ayırıyormu yani boşa atmamıza gerek varmı teşekkürler.
Benim tam bilgim yok ama bunu şu şekilde düşüne bilirmiyiz.

Düz vitesli araçlarda kırmızı ışıkta beklerken her zaman boşa alıp debriyajdan ayağımızın çekilmesi sölenir.
debriyaja basılı şekilde 1. viteste beklemek zararlı bilyorsunuz.
Buda bu şekilde olabilir mi.

Bu arada benim hiç bir bilgim yok aracımda zaten düz vites sadece fikrimi söyledim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 13, 2010, 03:02:36 »
burak hocam bende yeni mmt ye geçenlerdenim gerçekten de bende yeni farkettim eğer gaza yüklenirsem e konumunda daha yüksek devirde vites değiştiriyor, yok normal dokunursan daha alt devirlerde vites değiştiriyor.bu olay beni çok etkiledi.ayrıca şu konuyada kesin bir cevap verirsek sevinirim araç vitesdeyken durduğumuzda kesinlikle kavrama ayırıyormu yani boşa atmamıza gerek varmı teşekkürler.
Mustafa bey aracınız hayırlı olsun
MMT, otomatikleştirilmiş şanzıman elektrohidrolik bir düzenek sizin yerinize debriyaja basıyor.Frene tam basılmadığı yahut N konumuna alınmadığı takdirde kavramayı ayırmıyor.Kullanıcının üzerine düşen sorumluluklar mmt vitesli araçlarda düz vitesli araçlara oranla bir miktar yüksek olmakla birlikte şayet aracı ortak kullandığınız kişiler mevcutsa muhakkak aynı özeni göstermesi gerektiğini unutmayın.
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #37 : Ekim 13, 2010, 06:07:56 »
mmt yaris 1.33 2 aydır kullanıyorum artıları fazla kesinlikle,yakıt da 5600km deyim performansın arttığını ve yakıtın düşmeye başladığını söyleyebilirim. :alkis: xxx km ye çıkamamıştım :argh: ama bayramda çok şükür gördüm :argh: ve güvenle yol tutuyo kesinlikle :foto:.alıştıktan sonra rahat araba 8-).her durumda formula vites olarak da kullaıyosun :-[.ilk başta çok yakıyo gibi gelmişti :wacko: ama öyle diil :).daha önceki aracım fiat albea 1.2 benzinli düz idi.kıyaslarsam bagaj hariç :-[ kesinlikle toyota yaris derim.abs filan var mı bilmiyorm ama güvenle durabiliyosun hızlıyken de öndekine yanaşabiliyosun.bi de ses sistemi çook iyi müzik :islik: dinlemenin keyfine varıyor insan.direksiyondan kanal,cd,valum  ve fites geçişi de iyi düşünülmüş ayrıntı olarak eklenebilir.keyifli ve kazasız sürüşler dilerim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #38 : Ekim 13, 2010, 10:13:28 »
Arkadaşlar bende daha önce 2005 corolla hb sol benzinli tam otomatik corolla vardı. Kesinlikle ya tam otomatik alın yada düz. Burada mmt yi kötülemek için hiç konuşmuyorum ama çok önemli bir sorunu var mmt nin. Bir arkadaş yeni auris comfort mmt dizel aldı. Gerçekten yakıtı çok verimli kullanıyor ama şöyle bir sorunla karşılaşıldı. Bulunduğumuz semt ankaranın en dik yokuşlarının olduğu berbat bir semttir. Neredeyse semtin %80 sokak ve caddeleri böyledir ve çok geniş bir alandadır yerleşim. Hal böyle olunca arkadaş yokuşlardan çıkamaz oldu yada çoğu yokuşlarda zorlanarak çıkabildi. İlk önce aracın kavramasında fabrikasyon sorun var diye düşündük ve servise götürdük. Servis kontrollerde hiçbir sorunun olmadığını söyledi ve bir süre tekrar kullandık aracı. Bu şekilde servise birkaç kez gittikten sonra rica ettik servisteki yetkiliyle o semte gidildi. Servis yetkiliside şaşırdı ve konuyu inceleyeceğini söyleyip ayrıldı. Sanırım daha deneyimli ve konuya teknik yönden hakim kişilerle görüşmüş olacak sorunun kaynağını bulduk. Aslında sorun da denemez buna. MMT teknolojisi tam otomatik şanzımandan farklı olduğu için gerçekten dik yokuşlarda geriye çok kaydırıyor. Böylesine dik yokuşlarda dizel motor 1800 devirden sonra turboya geçebildiği içinde aracı kaldıramıyor düşük devirdeki güç nedeniyle. Yokuşun başından hızınızı alıp durmadan devam ederseniz çok rahat gidiyorsunuz ama önünüzde araç durup sizde durmak zorunda kalırsanız daha sonra hareket etmek istediğinizde gazı sonuna kadar bassanızda araç yokuş ortasında kalıyor. Mümkün değil ilerlemiyor ve geri geri gelip yolun başına inmek zorunda kalıyorsunuz. Böyle bir durum olduğuna inanamadım ve hayretler içinde kaldım o yüzden yeni aracımı düz vites almaya karar verdim. Aynı dizel aurisin düz vitesi ile çok rahat çıkabiliyorsunuz o yokuşu çünkü aracı kaldırırken gaza yüklendiğinizde 2000-2500 devire getirip debriyajdan ayağınızı çekerseniz direk turboya geçip tam güç alabiliyorsunuz ama mmt de otomatik kavradığı için asla 1800 devire ulaşamıyorsunuz. Bu servisçe test edilmiş ve resmi cevabı verilen ve mmt teknolojisinden kaynaklanan bir durumdur. Herhangi bir bozukluk değildir sizleri bilgilendirmek istedim. kısaca bu durum sadece çok dik noktalarda ve sadece dizellerde geçerli.
Herkese kazasız günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 13, 2010, 10:51:32 »
Arkadaşlar bende daha önce 2005 corolla hb sol benzinli tam otomatik corolla vardı. Kesinlikle ya tam otomatik alın yada düz. Burada mmt yi kötülemek için hiç konuşmuyorum ama çok önemli bir sorunu var mmt nin. Bir arkadaş yeni auris comfort mmt dizel aldı. Gerçekten yakıtı çok verimli kullanıyor ama şöyle bir sorunla karşılaşıldı. Bulunduğumuz semt ankaranın en dik yokuşlarının olduğu berbat bir semttir. Neredeyse semtin %80 sokak ve caddeleri böyledir ve çok geniş bir alandadır yerleşim. Hal böyle olunca arkadaş yokuşlardan çıkamaz oldu yada çoğu yokuşlarda zorlanarak çıkabildi. İlk önce aracın kavramasında fabrikasyon sorun var diye düşündük ve servise götürdük. Servis kontrollerde hiçbir sorunun olmadığını söyledi ve bir süre tekrar kullandık aracı. Bu şekilde servise birkaç kez gittikten sonra rica ettik servisteki yetkiliyle o semte gidildi. Servis yetkiliside şaşırdı ve konuyu inceleyeceğini söyleyip ayrıldı. Sanırım daha deneyimli ve konuya teknik yönden hakim kişilerle görüşmüş olacak sorunun kaynağını bulduk. Aslında sorun da denemez buna. MMT teknolojisi tam otomatik şanzımandan farklı olduğu için gerçekten dik yokuşlarda geriye çok kaydırıyor. Böylesine dik yokuşlarda dizel motor 1800 devirden sonra turboya geçebildiği içinde aracı kaldıramıyor düşük devirdeki güç nedeniyle. Yokuşun başından hızınızı alıp durmadan devam ederseniz çok rahat gidiyorsunuz ama önünüzde araç durup sizde durmak zorunda kalırsanız daha sonra hareket etmek istediğinizde gazı sonuna kadar bassanızda araç yokuş ortasında kalıyor. Mümkün değil ilerlemiyor ve geri geri gelip yolun başına inmek zorunda kalıyorsunuz. Böyle bir durum olduğuna inanamadım ve hayretler içinde kaldım o yüzden yeni aracımı düz vites almaya karar verdim. Aynı dizel aurisin düz vitesi ile çok rahat çıkabiliyorsunuz o yokuşu çünkü aracı kaldırırken gaza yüklendiğinizde 2000-2500 devire getirip debriyajdan ayağınızı çekerseniz direk turboya geçip tam güç alabiliyorsunuz ama mmt de otomatik kavradığı için asla 1800 devire ulaşamıyorsunuz. Bu servisçe test edilmiş ve resmi cevabı verilen ve mmt teknolojisinden kaynaklanan bir durumdur. Herhangi bir bozukluk değildir sizleri bilgilendirmek istedim. kısaca bu durum sadece çok dik noktalarda ve sadece dizellerde geçerli.
hocam aslında her aracın bir sıkıntısı var bakalım bizim benzinli mmt bir sorun çıkaracakmı ama arabayı aldığımdan beri çok hırpaladım ama şuana kadar abi yeter beni daha fazla hırpalama ben mmt,yim nazik bir yapım var demedi allaha şükür, hemde yokuşun (oldukça dik)tam ortasında kaldırdım tosunu banamısın demedi.benim asıl korkum bu aracın trafikte bana bir kalleşlik yapması öyle birşey daha olmadı olursa zaten ozaman ipleri koparırım.ayrıca burak cem gürpınarında bu konu başlığı altında bir iki cümlesi var onlarıda uygulamak gerekir ,mmt vites bence süper bir mekanizma ama japonlar bunu  biraz acele ederk çıkardı diye düşünüyorum yazılan sorunları düzeltmek onlara vız gelir bence onlarda ortadan kalkınca tam eksiksiz mmt olur hatta bu vitesler beyindeki yazılımlarla hareket ediyor diye biliyorum yani en kötü yazılım bile atsalar bu sorunlar biter diyorum hayırlı günler kendinize iyi bakın zafer bey.
araba sen sürmeye başladıktan sonra arkan,da bıraktıkların ve tanımadıkların düşünülerek kullanılır.