Gönderen Konu: Avensis nasıl  (Okunma sayısı 7219 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Avensis nasıl
« : Ocak 16, 2011, 02:21:44 »
corolla sw aracımı satılığa çıkardım 1998-2000 arası avensis almayı düşünüyorum bir kaç kişi alma sonraki kasalardan al dedi sorunlu diyorlar ama ben o bir kaç kişiye değilde binen avensis sahip lerine soruyorum sorunlumudur yakıtı nasıl.
  bir diğer düşündüğüm araçta 1998-2002 arası opel vectra avensisi boşver vectra al diyen varmı aranızda

Toyota Club Türkiye

Avensis nasıl
« : Ocak 16, 2011, 02:21:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Avensis nasıl
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2011, 18:44:37 »
2003 ve sonrası avensisi şiddetle öneriyorum... 99-2003 vectra'lar ise tamamen sanayi arabası karar sizin :)
'bozuk yol yoktur az benzin vardır'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2011, 19:10:05 »
2003 kasa avensis 1,6 benzinlin-düplü aracımı sattım 2011 corolla elegant dizel araç aldım. YALAN değil gerçek söylüyorum halen o eski ama şahane olan arabamın keyfini ve o tüpte dahi teklemeyen tık etmeyen aracımı arıyorum.
GECECİ MUHASEBECİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir Toyota Aşığı...
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2011, 19:56:15 »
passat mı avensısmı deseydın toyota asıgı olarak passat derdım ama bu durumda avensıs dıyorum cunku her yonden vectranın ulasamayacagı bı model 98-2000 avensısler tamamen tek duze bır aractır yanı bındıgınde sana baba bı arac havası vermez toyota kalıtesı heryrerınden akmaktadır orası ayrı tabı sonucta cok yakar ıyı ıvmelenır yaz kıs yolda bırakmaz yakıt konusunda dedıgım gıbı bıraz fazla yakar ama lpg teknolojısı bı haylı ılerledı performansta dusus yasayacagınızı dusunmuyorum fakat bı baska acıdan bakarsak benzınle aynı fıyata gelebılır burası dunyanın en pahalı benzının kullanıldıgı bı ulke nede olsa..
All For You COROLLA!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2011, 20:56:07 »
2005 vardı bizde de tek kelime mükemmel.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2011, 21:23:25 »
benim bütcem 98-99 avensislere denk geliyor yani ilk kasa avensislere yetiyor.corolla çok iyi ama altı çok alçak olduğundan değiştirmeyi düşünüyorum avensisler biraz daha yüksek son 3 aydır toyota sahibiyim şimdiye kadar hep yerli arabalar kullandım toyota kalitesindende vazgeçemiyorum.biraz altını  yükseltebilseydim satmıyacam ama kararsız kaldım biraz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 17, 2011, 21:29:21 »
o arabalar bildiğim kadarıyla pek yok piyasada, yarın birgün yedek parça da veya ikinci el satışında sorun yaşayabilirsin...
ama bütçeni zorlayıp 2003 ve üstü bir model alırsan çok güzel olur diye düşünüyorum...
ya da 1.6 megane 1 al, altı oldukça yüksek, heryere girer çıkar...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 17, 2011, 21:38:16 »
Corollanızın problemi yoksa hiç değiştirmeyin,vectra 2000 model kullandım b2 kasa,uzun yolda çok iyidir ama çok problem çıkarır,sık arıza lambası yakar,elektronik aksamı çok arıza yapar,tavsiye etmem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2011, 19:43:16 »
Serhat arkadaşım,
Avensisi bende hiç tanımıyordum. Allah yardım etti, ulaşamam dediğim avensisimi aldım. 99 Sol Extra Otomatik var bende. Benim ilk düşüncem de vectra idi. İyiki avensisi almışım diyorum. Bence süper bir araç. Hele sessizliği çok hoş. Temiz bulursan kaçırma derim.  Kalite belli ediyor kendini. Tam konfor arabası. Benim araç 0,300 - 0,250 yakıyor. Daha sorun olursa cevaplarım. İnşallah iyi bir araç bulursun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2011, 22:07:36 »
vectra al-ma derim.
yorar...
sıkıntısı eksik olmaz, parçası da pahalıdır genelde.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 02, 2011, 22:39:11 »
Benim arabadan alın , istesenizde altını vuramıyorsunuz , çok sessiz ve yeterince serii..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 03, 2011, 06:09:57 »
Benim en hoşuma giden araçlardan biri 2003 sonrası avensisler,şuan aracımı değiştirecek olsam hiç düşünmeden 2003 avensis alırdım ve piyasa da çok temiz avensisler var,alacağım araca uzun yıllar binerim diyosan bence biraz daha sabır biraz daha fazla birikim gerekirse borç harç avensis almanı öneririm.

GÜZELLİK ABİDESİ SIFIR GİBİ :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-kazasiz-boyasiz-ve-degiseni-yok-tamamen-orjinal-42117843/detay
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 03, 2011, 13:47:14 »
Arkadaşlar gönül isterki 2011 model avensis alsın ama sanırım serhat beyin sınırı maksimum 18.000lira civarında...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 04, 2011, 02:16:33 »
Benim en hoşuma giden araçlardan biri 2003 sonrası avensisler,şuan aracımı değiştirecek olsam hiç düşünmeden 2003 avensis alırdım ve piyasa da çok temiz avensisler var,alacağım araca uzun yıllar binerim diyosan bence biraz daha sabır biraz daha fazla birikim gerekirse borç harç avensis almanı öneririm.

GÜZELLİK ABİDESİ SIFIR GİBİ :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-kazasiz-boyasiz-ve-degiseni-yok-tamamen-orjinal-42117843/detay

İlandaki rakam yüksek değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mart 04, 2011, 02:18:09 »
Ben 2004'ünü 25 e aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 04, 2011, 15:34:07 »
Serhat arkadaşım,
Avensisi bende hiç tanımıyordum. Allah yardım etti, ulaşamam dediğim avensisimi aldım. 99 Sol Extra Otomatik var bende. Benim ilk düşüncem de vectra idi. İyiki avensisi almışım diyorum. Bence süper bir araç. Hele sessizliği çok hoş. Temiz bulursan kaçırma derim.  Kalite belli ediyor kendini. Tam konfor arabası. Benim araç 0,300 - 0,250 yakıyor. Daha sorun olursa cevaplarım. İnşallah iyi bir araç bulursun.

herşey söylenmiş zaten, türk milleti avensisi tutmaz, vectrayı tutar. rahat satmak için (ticaretini yapıyorsanız) vectra alın, yerin kımıldatmadan satın, masraf çıkarır elinizde patlar, ama alırım binerim, rahat ederim isterseniz bu konuyu açmaya bile değmez. arabama karşılık aynı model 2 vectra verseler değişmem...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #16 : Mart 04, 2011, 17:18:09 »
Murat Yıldız hocam,
Gerçekten haklısın. Ne garip bir piyasa var.  Hiçbir aracı küçümsemiyorum. Paran kadar araç alabilirsin. Fakat burda daha değişik bişe var. Adam 15 bin TL'ye avensis alır, yemediğin eleştri kalmaz. Ama aynı fiyata 1 sene sonra dağılacağı yada masraf çıkaracağı kesin olan araç alsa bravo derler. Amaç o an en az yakan dizel almak mı? Kriter ne? Ben çözemedim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 04, 2011, 17:38:50 »
2005 üzeri avensis iyidir.o fiyatlara aynı donanımdaki bir araba zor bulursunuz. + toyota ayrıcalığı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 04, 2011, 22:22:56 »
Murat Yıldız hocam,
Gerçekten haklısın. Ne garip bir piyasa var.  Hiçbir aracı küçümsemiyorum. Paran kadar araç alabilirsin. Fakat burda daha değişik bişe var. Adam 15 bin TL'ye avensis alır, yemediğin eleştri kalmaz. Ama aynı fiyata 1 sene sonra dağılacağı yada masraf çıkaracağı kesin olan araç alsa bravo derler. Amaç o an en az yakan dizel almak mı? Kriter ne? Ben çözemedim...

türk milletinin deşiğik ön yargıları var, mesela doğanın beyazı tutulmaz, niye beyaz olunca çekişimi düşüyor.
vectra yok satar, benim ustam (sadık yıldız) her markaya bakar vectra ya bakmaz, 4nalda vectra nın ayrı bir yeri var, (sorunsuz 4 metre gitse kutlama yapıyorlar) :D
lada çok tutar, neymiş parçası ucuzmuş, (mesela ateşleme bobini 35 tl idi 6 yıl önce) ama yılda 1-2 tane bobin bozar. sizce ucuzmu?
şahin, doğan, broadway çok tutar, sebep aynı, parça çok ucuz.
"bu forma ilk girdiğim sıralarda bi yorum okumuştum, parçanın gerçek fiyatını değerlendirebilmek için arabanın o parçaya ne sıklıkla ihtiyacı olduğunu bilmek gerekir" gibi özetlenebilir bir yorumdu.
kaldı ki vectranın parçası avensisinkinden pahalı.
koç gibi motorumuz var, trigeri pahalıysa bile(ki değil), kopan trigerin açtığı masraf ucuz.
"insanların ön yargısını kırmak, atomu parçalamaktan daha zordur".
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mart 05, 2011, 00:08:00 »
Ben 2004'ünü 25 e aldım.
sizin aldığınız araç kaç km deydi orjinalmiydi ? comfort,elegant hangi modeldi ?
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /