Gönderen Konu: Avensis nasıl  (Okunma sayısı 7220 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Avensis nasıl
« Yanıtla #20 : Mart 05, 2011, 01:08:05 »
sizin aldığınız araç kaç km deydi orjinalmiydi ? comfort,elegant hangi modeldi ?

103,000 km'de,Doktordan her 10,000 bakımı yapılmış,Kazasız boyasız,Comfort modeli + 4 ad yazlık lastik.

Bu kadar temizini bulamazdım galiba piyasada,Arkadaş tavsiyesi ile aldım servise dahi gösterme gereği duymadım açıkcası.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 05, 2011, 01:08:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #21 : Mart 05, 2011, 01:12:19 »
103,000 km'de,Doktordan her 10,000 bakımı yapılmış,Kazasız boyasız,Comfort modeli + 4 ad yazlık lastik.

Bu kadar temizini bulamazdım galiba piyasada,Arkadaş tavsiyesi ile aldım servise dahi gösterme gereği duymadım açıkcası.

Sizce 25.000 tl çokmu vermişim.Piyasasını toyotaclub formundan ve değişik sirelerden araştırarak öğrendim. Yigenim 2 ay bu fiyatlara corollla aradı temiz bullamadı açıkça temiz olunca kaçırmak istemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 05, 2011, 01:26:23 »
İlk Arabam 98 Carina GLİ idi. Arkadaşım tavsiye etmiş ve aracı olmuştu . " Ben tavisye ederim fiyatına göre birinci sınıf ve sorunsuz bir araba, İngiltere'de zamanında en güvenli araba ödülü var demiş ve eklemişti

"  Kime sorsan sakın ha alma der, alacaksan sakın ha kimseye sorma" demişti. 

Kimseye sormadım aldım bir yıl bindim çok memnun kaldım ama ev aldığım için satmak zorunda kaldım.

Sonradan Avensise geçme kararı aldım. 2008 den itibaren kullanıyorum 70.000 km ye yakın yol yaptım. Geçmediğim yol kalmadı gibi

" Başbakanımızın yol açıyor ben geçiyorum diyebilirim. "

Yağ, antifiriz, bujiler, 4 lastik,  kontak starteri değiştirdiğim parçalar. Birde eksozun orta susturucu kısmını eksozcunun ısrarı üzerine değiştirdim, eksozcu kaynak yaparken vites halatlarını yaktı birde onları değiştirdim. Masrafım hatırladığım kadarıyla bu kadar..
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 05, 2011, 01:37:43 »
Corollanızın problemi yoksa hiç değiştirmeyin,vectra 2000 model kullandım b2 kasa,uzun yolda çok iyidir ama çok problem çıkarır,sık arıza lambası yakar,elektronik aksamı çok arıza yapar,tavsiye etmem...
+1

Corolla SW her yerde kolay bulunmayan bir kasa.Problemsizse bence de hic degistirmeyin, bakiminizi, modifikasyonu yapin, dertsiz sorunsuz gule gule binin.

Burada Corolla SW bulabilsem alirim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 05, 2011, 11:58:15 »
Erol bey hiç onu bunu düşünmeyin,içiniz sindiyse gerisi umurunuzda olmasın.Aracınızı iyi günlerde, sevdiklerinizle,sağlıkla kullanın.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Mart 05, 2011, 13:19:40 »
Erol bey hiç onu bunu düşünmeyin,içiniz sindiyse gerisi umurunuzda olmasın.Aracınızı iyi günlerde, sevdiklerinizle,sağlıkla kullanın.

En doğrusu bu sanırım.Teşekkür ederim moral için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #26 : Mart 06, 2011, 00:19:25 »

iyi fiyata almışsınız uygun bence.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #27 : Mart 12, 2011, 12:22:09 »
serhat arkadasım gibi bende aynen avensis düşünüyorum yanlız biraz bilgi rica ediyorum..:) bnde 2000 model corolla vvt-i terra var (lpg) 2 yıldır kullanıyorum ve çok şükür bakıımdan bakıma sanayideyim.nyse bu aracımı satıp 24000-27000 tl bütçe aralığında  2003-2006 aralığında bir avensis almak istiyorum.şimdi sorularım. bu araçlar 1.6 vvt-i 110 hp gücünde yani bndeki corolla ile aynı motormu tork ları aynımı? ayrıca çekişleri nasıl ve lpg li kullancam
2- bagaj ları hakkında bagaj tutacakları kollu sanırım bu kolların yuvası varmı yoksa corolla gibi açıktamı eger acıktaysa sorun oluyo çnkü kapatamıyosunuz.:)
3- kronik sorunları varmı? hangi donanımı tercih etmeliyim?
4- parça fiyatları nasıl bakım maliytleri?
teşekkür ederim zaman ayırdıgınız için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 12, 2011, 12:24:58 »
3'e cevap vereceğim far problemi var. parça fiyatlarıda öyle aşırı yüksek değil bence.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #29 : Mart 12, 2011, 13:08:29 »
sefa bey farlarda ne gibi bi probelem var görüş mesafesiylemi alakalı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 12, 2011, 13:19:31 »
içindeki aynasını plastikten yapmışlar ısıdan dolayı zamanla kararma yapıyor ve yolu göstermiyor. ben sonunda yaptırdım çok uğraştım ama. istanbuldaysanız yardımcı olabilirim.
???