Gönderen Konu: Toyota Ne Zaman Yeniliyecek ?  (Okunma sayısı 5529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Toyota Ne Zaman Yeniliyecek ?
« : Aralık 12, 2007, 00:20:31 »
Aşağıdaki haberi okuyunca moralim bozuldu fiat bile 1.4 lt motoru 120 bg ye çıkarmış Fiat sevmediğim bir marka ,ama insan bu haberi duyunca corollanın dizelinin  ne zaman( bırak 120  bg yi) 110 bg çıkacak demeden edemiyor

http://arabam.milliyet.com.tr/testDetay.aspx?id=463
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Toyota Club Türkiye

« : Aralık 12, 2007, 00:20:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2007, 00:44:26 »
fiat 1.4 litre fire serisi turbo benzinli 120 beygir..... dizel değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2007, 00:47:23 »
O iyi be bende turbo deyince dizel zannettim  benzinliymiş  pardon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2007, 00:52:26 »
1.6 125hp olsun sorunsuz olsun abi.  Turboya felan gerek yok.Bu tür motorlar satış stratejisi.Bilinçsiz müşteriyi çok iyi çekiyo.Bilinçli ol Toyota al.En dogru mantık bence.  Bu tür motorlar bakalım milletin başına dert olacakmı.?
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2007, 00:54:02 »
Ama toyotanın dizeli güçlendirme zamanı gelmedimi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 12, 2007, 03:08:56 »
mevcut dizele yeni paket çok muhtemel gelmiyor bana çünkü dizel eşleri de yakın güçlerde 1.5 megane 100 hp ,1.3 astra 90 hp ,1.3 linea 90hp(emin değilim) PSA ve Ford'un bir tane 1.6 110 hp dizel motoru var onu da maşallah koymadıkları araba kalmadı 207, 307, 308, 407, C3, C4, C5, Focus bu modellerden birkaçında olmayabilir tam emin değilim ama 1.4 mevcut dizel yeterli ve böyle devam eder bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 12, 2007, 09:57:26 »
Niye dizelde güce bakıyorsunuz ki? Boşverin beygirleri, dizelde tork makbuldür
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Aralık 12, 2007, 11:37:08 »
Tork ne olmalı sence Alper? Bunlar kamyonet değilki. Yük çekecekelr filanda değil. Biraz güç ve çeviklik lazım değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 12, 2007, 13:23:12 »
çeviklik zaten tork demek 90 hp dizel arabalar o 200 Nm torkları olmasa bu kadar seri olamazlar zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 12, 2007, 15:30:43 »
1600 cc veya 1400 cc ne fark eder ki iki motor hacmide aynı vergiyi ödüyoruz.

Anormal derecede az yakmadıktan sonra 1400cc nin hiç bir espirisi yok, 1300 cc varsa düşünün arada ki vergi farkı 2 depo benzin yapıyor.

Mükemmel Toyota

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ynt: Toyota Ne Zaman Yeniliyecek ?
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2008, 08:49:15 »
Güzel bir başlık Toyota ne zaman yenileyecek. Hiçbir zaman niye. Bilinçsiz müşteriler sebebiyle. Toyota iyidir mantığıyla araç alırsanız adam zaten satıyor senin için niye uğraşsınki yenilemk için. Bilinçli müşteri verdiği paranın karşılığını arasın bakalım yenilecek mi yoksa yenilemeyecek mi? Yeni çıkardığı corolla yı yapmak için çok uğraşmış mı acaba. Benim toyotacı arkadaşlatım bile beğenmedi. Fiat linea ya laf atanlar önce linea kadar olsunlarda ondan sonra laf atsınlar. Adam çalışıyor gitmiş 1.4 motorlar bravolarda 150 hp. 240 nm. lik güç üretmiş. Şimdi yeni dizel motor çıkartıyor 1.6 120 hp. 300 nm. Toyotada ne var. 1.6 125 hp. 150 nm. hızlanması 10.4 saniye. Linea 1.4 120 hp. 206 nm. hızlanması 9.2 saniye. İşte teknoloji. Lafla peynir gemisi yürümez demişler. Bçöyle  teknik verilerle konuşmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2008, 09:40:27 »
  Selam.
 Bende Fiat'ı gerçekten hiç sevmem ama sevene de karışmam. Zevk meselesi. Ama firma bazında hangisi daha büyük otomotiv firması derseniz cevabı rakamlar verir ve tabiki Toyota. Toyota'nın yaptığı bir çok ilk varken size sorayım Fiyat hangi ilki gerçekleştirdi. Uçan arabalar yaptı derseniz size katılırım çünkü kuş serisi gerçekten uçuyordu. :)
 Motor gücü ve torku her zaman araç performansında belirleyici değildir. En basitinden bir krank ağırlığı ya da volan ağırlığının performansa etkisini bilseniz farklı konuşurdunuz. Ayrıca motorların öncelikli amacı sadece performans değildir (burası da yarış pisti değil zaten ve araçlar sadece bir hafta sonu kullanılmayacak :) ) uzun ömür ve güvenilirliktirde. Siz sadece motor performansını karşılaştırmışsınız. Peki fren performansı, yol tutuş, güvenlik, 10 sene sonra örneğin 2008 model hangi araç (benzer şartlarda bulunmuş)daha yeni görünecek ve dahası?
 Kimileri hep dizel motor gelişrimelerinden bahsederken Toyota daha çok Hybrid üzerinde duruyor. Gelecekte ancak kimin haklı çıkacağını göreceğiz. :)
 Bir motorun iç aksamında herşeyi aynı tutarak onun gücünü arttırmak çok kolaydır kabul edersinizki ama onun ömründen yemiş olursunuz. Ayrıca Toyota'da da performansa yönelik dizel motor seçeneği var. (dünya sadece Türkiye değil malesef)
 Not: Güncel Corollalarda da şahsen beğenmediğim bazı şeyler var ama bence o sınıfta en iyi araçlardan biri. Bu gibi şikayetleri firmaya bildirmek konusunda ise kesinlikle size katılıyorum. Bu onların daha sürücü odaklı olmalarını sağlayacaktır. Bu arada soyadım da Toyoda değil. :)

Önemli Not: Lütfen ilk mesajınız Tanışma bölümüne atın ve orada kendinizi bizlere tanıtın.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Haziran 17, 2008, 10:52:05 »
Evet iyi noktalara değinmişsiniz. Toyota corollanın virajlarda çok çabuk savrulduğunuda biliyorsunuzdur umarım. Bu arada frenleri arabam.com dan bakın bakalım lineanın ki lermi daha iyi yoksa frenleri beğenilmeyen yeni corollanın mı? bunlarıda bilmenizde fayda olduğunu düşünüyorum. Bunların hiç birisi benim sağdan soldan duyduğum bilgiler değil. Tamamen test sonuçlarıdır. Sadece etiketle bu işler olmaz. Bu marka iyidir gibi saplantılarında yanlış olduğunu düşünüyorum. Ama maalesef Türk milletinin en büyük zaafı. Aman bana şu marka araca biniyor desinler diye alan çok kişi var. Önemli olan verdiğiniz paranın karşılığını alabiliyormusunuz. Fazla para ver. Eee virajlarda savrulsun, frenler iyi dozlanmasın, özellik desen yok. Ne kaldı geriye. Aman etiketi iyi olsunda ben virajlarda savrulayım mı diyeceğiz. Artık devir tekloji devri saplantı devri değil.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2008, 11:53:07 »
Buda ispatı.  "Corolla,yüksek hızlarda yan rüzgarlardan fazlaca etkileniyor.Genelde yol tutuşu iyi olan Corolla'nın virajda limitleriaşılınca önce önü kayıyor daha sonra ise arkası savruluyor. Yaptığımız testlerde Corolla,100 km/s hızla giderken yapılan ani frende 42 metrededurdu. Bu mesafe kompakt sınıfta tam sınırda yer alıyor."  Bu tamamen arabam.com dan alınmıştır. Bu arada performansında sadece motor gücüyle anlaşılamayacağını yazmışsınız. O da ortada Toyota corolla 0-100 km. 10.4 s. Fiat linea 9.2 s. buda yeterlidir sanırım. Bu sadece motor değil bütün aksamın performansını gösterir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Haziran 17, 2008, 16:40:00 »
  Bunun cevabını Linea başlığında verdim. Otohaberin testleri tam tesini söylüyor. Teslerin hangi aletlerle ve hangi şartlarda yapıldığını bilmediğimizden kesin emin olamamamız normal.
 Türk milleti demişsiniz ama neyi kastettiğinizi anlamıyorum. Sizin doğum yerinizi merak ettim açıkçası.
 Burada birbirimizi değil olayları ve araçları tartışmaya çalışıyoruz. Zevkler farklı olabilir sizin ve bizim sorumluluğunuz bunlara saygı göstermektir. Bir şikayet ya da sorun varsada incelemek ve bilimsel bir çözüm üretmeye çalışmak gerekmektedir.
 Şu sözü ilk defa sizden duyuyorum; ''Aman bana şu marka araca biniyor desinler diye alan çok kişi var.'' bazı araç markaları için bu doğrudur ve bunu kendim arkadaşlarla bindiğim değişik marka ve özellikte araçalrda etrafdan gelen ilgi üzerine farkettim. Belki de sırf yakışıklı olduğum için bakıyolardı. :) Ama dediğiniz olayın Toyota için geçerli olabileceğini hiç düşünmüyorum. Sanırım başka bir marka ile karıştırdınız. Lexus olabilirmi?
 Bu arada bahsettiğiniz Linea modelinin fiyatı bence o tarz bir araç için çok yüksek. Fiat bence ilk olarak Kuş serisi imajını silmeli ve malesef o yolda gözükmüyor. Yani Linea ileri doğru atılmış büyük bir adım değil ayrıca ince ve uzun bir araç ki bu da şahsen benim hoşuma gitmedi. Ama zevklere saygım vardır beğenen beğenebilir. Ama Toyota'nın geliştirdiği ya da pazara sunduğu birçok teknoloji mevcuttur.
 Lütfen araçları ve özelliklerini karşılaştırırken bunu şahsileştirmeyelim. Zevkleri ve beğenileri yargılayamayız. Ayrıca hisleri.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Haziran 17, 2008, 21:31:29 »
Fiat lineanın görünümünü beğenmedinizde şu hiç kimsenin beğenmediği yeni tipsiz corollayı mı beğendiniz yoksa. farlarını kenarlara taşırarak geniş araba görünümü vermişler sizde lineadan çok geniş bir araba zannetiniz herhalde teknik verilere bakarsanız corollanın uzunluk ve yükseklik bakımından lineadan daha kısa olduğunu genişliğininde sadece 3 cm. geniş olduğuna bakmadığınız belli. Yine ezbere yine ezbere. Özellikten bahsediyorsunuz. Hiç bir özelliği olmayan corollayı 40 000 ytl. den aşağı alamıyorsunuz. Linea nın özelliğinin yarısı yoktur. Linea nın motoru daha üstün, 10.4 sn. 9,2 sn. Özellikleri daha fazla, Yol tutuşu daha iyi, frenleri daha iyi. eee toyotanın neyi kaldı para verecek. virajlarda çabuk savrulmak için mi 5000 ytl. fazla para vereceğim. Yoksa Önündeki ve arkasındaki etiketi için mi. Hem fazla para vereceğim hem herşeyi kötü olacak. Buna da ben para vermem. buna teknik bilgiden yoksun kişiler para verir. Hani bir şey alırken ağırsa daha iyi imajı vardır ya onun gibi birşey. neyse sizin arabanız bana benim arabam banadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 18, 2008, 07:58:17 »
Fiat lineanın görünümünü beğenmedinizde şu hiç kimsenin beğenmediği yeni tipsiz corollayı mı beğendiniz yoksa. farlarını kenarlara taşırarak geniş araba görünümü vermişler sizde lineadan çok geniş bir araba zannetiniz herhalde teknik verilere bakarsanız corollanın uzunluk ve yükseklik bakımından lineadan daha kısa olduğunu genişliğininde sadece 3 cm. geniş olduğuna bakmadığınız belli. Yine ezbere yine ezbere. Özellikten bahsediyorsunuz. Hiç bir özelliği olmayan corollayı 40 000 ytl. den aşağı alamıyorsunuz. Linea nın özelliğinin yarısı yoktur. Linea nın motoru daha üstün, 10.4 sn. 9,2 sn. Özellikleri daha fazla, Yol tutuşu daha iyi, frenleri daha iyi. eee toyotanın neyi kaldı para verecek. virajlarda çabuk savrulmak için mi 5000 ytl. fazla para vereceğim. Yoksa Önündeki ve arkasındaki etiketi için mi. Hem fazla para vereceğim hem herşeyi kötü olacak. Buna da ben para vermem. buna teknik bilgiden yoksun kişiler para verir. Hani bir şey alırken ağırsa daha iyi imajı vardır ya onun gibi birşey. neyse sizin arabanız bana benim arabam banadır.

Mehmet Bey,

Fiat o kadar iyiyse acaba neden dunyanin bir numarali oto ureticisi degil? Acaba neden arabalarini Toyota kadar satamiyor? Kuzey Amerika pazari en buyuk oto pazari. Burada bir tane fiat gormedim. Bir tane yok. Toyota? Her yerde. Herhalde herkes aptal...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Haziran 18, 2008, 08:51:51 »
  Mehmet arkadaşım uslubun hiç hoş değil. Bu şekilde haklı olduğun birşeyi dahi savunurken haksız duruma düşersin ki zaten tartıştığın konuda haksızsın. Haksızlığında eğer ön yargılı değilsen yeterli bilgiye sahip olmamandan kaynaklanıyor. Linea Corolla'dan yaklaşık 2cm. uzun ancak 3 cm. kadar da dar bir otomobil ve bu değerler bir otomobil tasarımı için hiç de azımsanacak değerler değil. Dikkat et Linea yıda otomobil sınıfına koyuyorum. Yani ona karşı bir ön yargım yok. Bu ölçüler gerçek değerlerdir.
 Corolla'nın ön farlar camlarının dışa bombe yapması hakkında en ufak bir bilgin olmadığı aşikar. Bunun görsellikle hiç bir ilgisi yok. Ama bu görevi sana veriyim ve araştır bakalım ne işe yarıyolarmış? (bir ip ucu sana; tamamen işlevseller :) )
 Bir aracın fiyatını sadece motor gücü belirlemez. Kaporta sacı, şasi, güvenlik vs. bir çok etmen vardır.
 Linea'nın motorunun daha üstün olduğunu hangi kriterlere göre söylüyorsun? Kaç Km. ve hangi koşullarda Linea ve Corola kullandın? Yoksa özel bir atelyen var ve özel aletlerlemi test ediyorsun? Yoksa bu atelyeyi sana Fiat mı açtı? Yoksa aracının arkasında Fiat sağolsun mu yazıyor? :)
 Daha önce sana geerk viraj performansları, gerek fren, gerekse diğer özellikleri hakkında biraz bilgi vermeye çalışmıştım ama anlaşılan kulakların tıkalı ve duymak istemiyorsun. Ama bu gerçekleri değiştirmiyor.
 Emin ol sana Corolla'nın Linea'dan üstün yönlerini aylarca sayabilirim ve tamamen bilimsel somut delillere ve bilgilere dayanarak, objektif olarak. Ama sen yinede gemiyi karaya süreceksin malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Haziran 18, 2008, 09:56:09 »
  Ben mi anlatamıyorum? Siz mi anlamak istemiyorsunuz? Sen teknik bilgi olarak 0-100Km. hızlanmasından bahsediyorsan bişey demiyorum. Sana birşeyler anlatabilmek için(bilimsel tabanda ve saygı ile) çok derinlere inmem lazım. Malesef buna ayıracak vaktim yok. İnsanlara yardım etmeyi severim ama sizin için malesef yapabileceğim birşeyde ve zamanımda yok.
 Size tek tavsiyen şu atışmaya bir son vermeniz olacak.

Bunun üzerine konuyu hala konu dışında bir şekilde ve atışma ile sürdürmeye devam ederseniz niyetinizden ben ve sanırım burayı paylaşan diğer arkadaşlarda şüphe edecek.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Haziran 18, 2008, 10:23:07 »
Ben sizden herhangi birşey anlatmanızı istemiyorum ki. Bana yardım etmenizide beklemiyorum. niye böyle kendi kendinize triplere giriyorsunuz ki. Gerekli bütün bilgilere artık her yerden ulaşabiliyorsunuz. taş devrinde yaşamıyoruz. siz bilgilerinizi kendinize saklayın belki birgün lazım olur. ALLAH'a şükür sabit düşünceli kişilerin bilgileri bize lazım değildir. objektif bakabilen kişilerin bilgileri yararlı olabilir.