Gönderen Konu: Toyota Ne Zaman Yeniliyecek ?  (Okunma sayısı 5482 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Ne Zaman Yeniliyecek ?
« Yanıtla #20 : Haziran 18, 2008, 16:03:22 »
Öncelikle arabanızı kazasız belasız güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Tabiki sizin arabanız size, benim arabam bana güzel görünecektir. Forumlarda iyi ve kötü yanları tartışmak için vardır, haklısınız ama bunun yöntemi sizinki gibi olmamalı Mehmet Bey.

Ben şuana kadar Fiat, Renault, Opel, Volkswagen, Ford ve Toyota marka araç sahibi olmuş ve çeşitli modelleri birçok kez kullanmış ve test etmiş biri olarak her arabanın farklı kullanıcılara hitap ettiğini düşünüyorum. Şayet araba alacaksanız sizin için vazgeçilmeyecek unsurlar vardır, bunların en başında ise sorun çıkartmama, dayanıklılık ve ikinci elde zarar etmemek (uzun süreli kullanıcılar için bu son maddeyi dikkate almayınız) gibi özellikler gelmektedir. Biz toyota kullanıcıları olarak bu özelliklerinden memnun olduğumuz için arabalarımızı seviyoruz. Arabanız yeni olduğu için şuan sizinle tartışmak doğru olmayacak, kısmet olursa 3 sene sonra arabalarımızı yan yana koyup yeniden bu tartışmayı yapalım. O zamana kadar bluethoot kulaklığımıda sizin için saklayacağım :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 18, 2008, 16:03:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 18, 2008, 20:40:31 »
burada da şu mesaj vardı:
Alıntı
Benim bu siteye üye olmaktaki amacım  Şu yapılan teste göre, fabrika verisine göre gibi sanal ve duygusal olmayan yorumlar görmek. Ve gördüğünüz gibi son mesajlarda da bunları görmeye başladık. Benim istediğin de bu çok kişi beni fiat hayranı, başkasının arabasını kötüleyen gibi tanıdı ama size şunu ifade etmek isterim ki benim için ne fiat ne toyota ne vw hiç önemli değil. Ben hepimizi artık bilinçli toplum olma yolunda uyarmaya çalışıyorum. Şu marka iyidir, bu marka kötüdür gibi varsayımlardan kurtulup. İşte a markasının bu avantajı varmış. B markasının şu dezavantajı varmış gibi birlikte konuşup tartışıp gerçekleri görmek. Birisi italyanın arabası diğer japonun bunlarda banane. Hani Türkün arabası varmı. Önemli olan bu bizim için. Keşke tamamen Türk mühendilerin tasarladığı Türkiyede yapılan bir aracımız olsada onunla gurur duysak övünsek. Ama biz kalkmışız burada Japonla İtalyanın Almanın mallarını göklere çıkartıyoruz. Önemli olan biz ne yaptık biz.

Alper Sınav arkadaşımızın yaptığı gibi iki eleştiri yazdım diye gurubumu değiştirmeklede bu iş olmaz. Ben eleştirilerimi yaptım. Bana bir kişide bak burada test edilmiş böyle şeyler yok diyemedi. Çünki hepsi sağlam kaynaklardandı. Bazı kişiler ben inanmıyorum gibi basit bir şekilde eleştirdi.

Dediğim gibi burası anladığım kadarıyla eleştiri kaldırmayan bir forum sitesi. Bende sonlara doğru amacıma ulaşmış bulunmaktayım. Yanlış bile olsa Hakan Öztürk bile artık teknik verilerle konuşmaya başladı. Umarım artık boş laf salatası yerine böyle teknik verilerle devam edilir. artık bilinçli toplum olalım. temennim budur.

Alper Bey bu yazıdanda rahatsız olduysanız hemen gurubumu değiştirin ki. Bir daha bu sitede eleştiri olmasın. Herkes hep iyidir. iyidir. diyen kendini avutup dursun.

Sonlara doğru teknik verilerle yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum. (Yanlış teknik veri yazanlar hariç)

Kırılan darılan olduysa özür diliyorum.

Ben açık konuşurum, doğruları söylerim bu yüzden bana kızanlar olur. ancak ben her zaman doğruları söylemeye devam edeceğim.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bir daha yazamam herhalde Alper bey hemen şimdi gurubumu değiştirir nasıl olsa

Şimdi de ben cevap yazayım,

Mehmet bey, teknik verilerin %90ı açıkçası beni pek ilgilendirmiyor. Araba alacak olan kişileri de pek ilgilendiğini düşünmüyorum. Fiat Linea alacak olan şahsın bunu drag yarışlarına katılmak için alacağını düşünmüyorum :) Ben aracın boş ağırlığına bakarım, boş yere metal yığını taşıyoruz çünkü ordan oraya. Yakıt tüketimi verilerine göz atarım ama en çok da güvenlik, konfor ve görünümüne bakarım. Güvenlik zaten belli, her araçta zilyon tane hava yastığı vs var.

Aracın dizayn ve görünümü, buyrun bakalım, bunu hangi teknik veri ile ölçeceksiniz?
Aracın konforu. Bunu hangi veri ile ölçeceksiniz? amortisör sertliği? vites geçiş sarsıntıları? orta konsolda kullanılan malzemenin kokusu?

Bu yüzden bu sitenin amacı kesinlikle teknik veriler üzerinden tartışma yapmak değildir. Ve de umuyorum ki ileride de bu olmayacaktır.

Ancak size amaçlardan birini söyleyebilirim. Bu da kullandığımız, haşır neşir olduğumuz araçların artı ve eksilerini diğer potansiyel kullanıcılara objektif bir biçimde aktarmaktır. "Testler" bölümüne bakarsanız üyelerimizin bizzat test ettiği modelleri bulabilirsiniz. Yeni Corolla modelini bizzat site yönetimi ilk çıktığında test etmiştir, ve oldukça objektif bir biçimde eleştirmiştir.

Şimdi, lütfen kağıt üstünde hangi marka/model üstün olduğunu bırakıp gerçek dünyaya dönelim lütfen.

Turbo gibi aşırı besleme kullanmadan 1.6 litre ile 124 beygir elde etmek oldukça iyi bir teknolojinin ürünüdür, unutmayın ki bu motorda turbo fanı, intercooler gibi ekstra "potansiyel" problem çıkarabilecek ve bakım gerektirecek ekipman yoktur. Ayrıca şahsen T-Jet ile VVT-i motorların güç ve tork eğrilerini görmek isterim, çünkü biliyorsunuz ki turbo sadece belli devirlerde devreye girer ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Haziran 24, 2008, 19:34:18 »
Fiat lineanın görünümünü beğenmedinizde şu hiç kimsenin beğenmediği yeni tipsiz corollayı mı beğendiniz yoksa. farlarını kenarlara taşırarak geniş araba görünümü vermişler sizde lineadan çok geniş bir araba zannetiniz herhalde teknik verilere bakarsanız corollanın uzunluk ve yükseklik bakımından lineadan daha kısa olduğunu genişliğininde sadece 3 cm. geniş olduğuna bakmadığınız belli. Yine ezbere yine ezbere. Özellikten bahsediyorsunuz. Hiç bir özelliği olmayan corollayı 40 000 ytl. den aşağı alamıyorsunuz. Linea nın özelliğinin yarısı yoktur. Linea nın motoru daha üstün, 10.4 sn. 9,2 sn. Özellikleri daha fazla, Yol tutuşu daha iyi, frenleri daha iyi. eee toyotanın neyi kaldı para verecek. virajlarda çabuk savrulmak için mi 5000 ytl. fazla para vereceğim. Yoksa Önündeki ve arkasındaki etiketi için mi. Hem fazla para vereceğim hem herşeyi kötü olacak. Buna da ben para vermem. buna teknik bilgiden yoksun kişiler para verir. Hani bir şey alırken ağırsa daha iyi imajı vardır ya onun gibi birşey. neyse sizin arabanız bana benim arabam banadır.
mehmet bey saygılar
anladığım kadarıyla fıat taraftarısınız.ama bazı seyleri savunurken karsı tarafı cok ıyı analiz yapmanızı tavsiye ederim,oncelikle toyota way kavramını cok ıyı bılmenız gerekır.toyota nerede nasıl basladı ve bugunku durumuna gelırken nelere oncellik verdi,
toyotada bır arac dizayn edilirken oncelik estetik goruntu değil sağlamlık,yolcu ve yaya guvenligidir.
cok savunduğunuz lineayı bırakın yeni corollayla 92 model corollayla a dan z ye ınceleyelım.onceligide karasore verelim bakalım kim kimden ustun gorelım.toyotanın karoser sağlamlığına kimse laf edemez.neden dersen bizzat kendi ellerimle urettım ve kalıte kontrol standartlarının neler oldugunu cok ıyı bılıyorum.motor demek her sey değildir.karoser ve diğer unsurların iyi olmazsa motor motorlugunla kalır.
saygılar......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Haziran 24, 2008, 19:44:39 »
arkadaslar toyotanın yeni motoru hakkında baska konu altında bılgı vermıstım.1.3 130 beygir benzinli auris için ve muhtemelende yeni corolla icinde uygylanacak.dizel motor hakkında fazla bilgim yok.euro 5 standardına geciyor.bunun netıcesindede motor tamamen depiseceği icin guclendırılecekçcunku rakıplerıyle arasında fark olusmaması ıcın.daha yenı bilgiler edinirsem sizlerle paylasırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Haziran 25, 2008, 01:58:07 »
corolla dünyanın en çok satan otomobilidir... 20 milyonun üzerinde bir rakammm yanlışsa düzeltin . siz şimdi daha dün yollara çıkmış linea yı corolla dan üstün görürseniz yanılırsınız .. daha hızlı gidebilir bu hiç bir zaman kriter oluşturmaz o zaman gidip 1.4 tsi 170 beygir golf alınız o çok daha hızlı gidiyor emin olun :) linea 1.4 t-jet 120 beygir olanı iyi bir kullandım yani gidişine frenine herşeyine baktım kullanarak , ama yoldaki herşeyden etkilenen bir otomobil rüzgardan asfaltın bozukluğundan bu işin birde 5-6 sene sonrası var her yeri takır-tukur öttükten sonra ömürsüz olduktan sonra varsın olsun corollayı hızda geçsin çok sorun değil ... corolla efsanedir ve bu efsanenin gerçek rakibi civic ve golf dür satış rakamlarına bakıp söylüyorum ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Haziran 25, 2008, 02:03:57 »
teknolojik/elektronik arızalar her otomobilde olur mercedes de bile toyota da bile .. ama mekanik olarak karoseri olarak toyota sıfır hata ile çalışmaktadır ... istikrarlı marka yaratmak kolay bir iş olmadığı gibi çok zaman alır sizin bahsettiğiniz linea yokken corolla ya rakip olarak türkiye yollarında tempra lar gezdi,stilo lar gezdi,marea lar gezdi ve bitti ... şimdi linea devri başladı daha önceki yazımda da bahettiğim gibi civic deseydiniz golf deseydiniz (compact sınıf c segmenti araçları) güzel bir tartışma konusu olurdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Haziran 25, 2008, 02:05:47 »
ayrıca atmosferik motorun ömrü ve sağlamlığı hiç bir küçük hacimli turbo motorda yoktur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Haziran 25, 2008, 02:10:13 »
linea t-jet serisi hariç arka frenlerini hala kampana olarak çıkarıyor  neden acaba daha mı iyidir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Haziran 25, 2008, 02:11:25 »
meşhur çinli chery alia bile 4 disk fren :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 25, 2008, 09:35:35 »
  Selam.
 Mert lütfen bilgi ekleyeceğin zaman üstteki yazında değiştir butonunu kullan ve orada devam et, böylece yazıları ve yazanları daha rahat takip edebiliriz. :)
  20 Milyon değil 30 Milyonu dahi geçti bugüne kadarki Corolla satış adedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 25, 2008, 09:40:45 »
Fiat, istediği kadar güzel araba yapsın. Benim gözümdeki imajı hala kuş serisinden kalma imajdır. O teneke parçalarını yıllarca millete araba diye sattılar. Şimdide punto biraz arabaya benzedi diye hemen büyüünü yaptılar. Toyota almasaydım kesinlikle fiat marka bir araba almazdım. Önyargı diyebilirsiniz. Bu önyargıyı oluşturan sebepler var. Fiat'ın arabaları bana hiç hitap etmiyor. Ama zevk meselesi, her malın bir alıcısı mutlaka vardır.:)
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Haziran 25, 2008, 17:10:43 »
bence gerek yok ama bir değişim olursa motorda olsa sevinirim