Gönderen Konu: sonunda lpgde tasarruf yapmaya başladım..ama biraz abarttım sanki :)  (Okunma sayısı 6457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
ercü bende bile eksiltcek diye düşünüyorum.. çok sıkıştırıyorum çünkü ben..

Sık sık kontrol şart :) bizimkiler sorunlu ya insan daha bi korkuyor üzerine titriyor :( ama dayım bile tam not verdi castrol 5-30+bor karışımına :)    Atilla amcanın kulakları çınlasın :islik:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
km si yüksek 4afe motorlara 5w30 koyan arkadaşlar eksiltme ile ilgili neticeleri burada versinler birde iyibir motorcuya motorlarını dinletsinler,vuruntu veya başka bir ses varmı diye.bende merak ediyorum.inşallah herşey güzel olur,ben hatalı çıkarım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
ulen   türkei  sen  çankaya ya  geliyorsun  bi mesaj  atmıyorsun, napptı  amfi sana varmı tanıdık biri oralarda ?
havada güzel  maşallah  hea  :P

bu arada  5.30 e60 kasaları bende  severim, bmw de  tek sevdiğim o zaten, diğerlerine  hiç ısınamadım
1 ay kadar benzinin şirket tarafından doldurulduğu bir e60 5.30 kullandım :D ehliyetim yoktu o yüzden çok canını çıkaramadım ama büyük zevkti :D ya ben 5 kanal alpine aldım, durduk yerde bir kanalı sustu :D sol öne ses gelmiyor, hoparlör sağlam, amfide sorun.. tanıdık var ona verdim baksın yapsın bakalım
ramazanda ankarada LPG kaç liraysa o fiyattan alındı işte :) ben yoktum abim istanbula gitmişti...gidiştede geliştede 11 kuruş yakmıştı...
35 TL lik gazla 75 km olayındada bi yanlışlık var ama bende anlamadım :D olması mümkün olmayan bi değer...çözecem ben o olayı :)
aygazın sitesinden baktığım rakamlara göre 1.68miş abi :D o paradan hesaplayınca benim tüketimi, 10kr yapıyor abi :D
km si yüksek 4afe motorlara 5w30 koyan arkadaşlar eksiltme ile ilgili neticeleri burada versinler birde iyibir motorcuya motorlarını dinletsinler,vuruntu veya başka bir ses varmı diye.bende merak ediyorum.inşallah herşey güzel olur,ben hatalı çıkarım.
atilla amca benim km yüksek değil çok, 130.000 oldu an itibariyle..bakım hiç aksatmadım, bir ay öncesine kadar lpgli değildi hep shellden alınan benzinle kullandım, hep orjinal parçalarla bakım yapıldı (zaten 100.000 bakımı dahil olmak üzere hep yetkili serviste yapıldı bakım.)5-30dan önce servis ustası motor çalışırken tesadüfen dinlemişti, motor çok sağlıklı çalışıyor demişti.bir mmiktar km yapayım yine dinletirim fark var mı diye sorarım ancak ben bir fark hissetmedim.. zaten ustama da sormuştum 5-30 koyalım mı nasıl olur diye, kendisi de önerdi.. daha iyi olur dedi ondan sonra koydum..ancak ben sert kullandığım için eksiltme olacağını düşünüyorum.. bakalım zamanla belli olacak
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Türkay değerler gayet iyi ben daha uzun yol denemesi yapamadım bakalım şehir için otomatik aracım ankara trafiğinde 0,225 - 0,227 lira yakıyor.

Yağ olayına gelince bende 10/40 koyuyordum. yağı yeni değiştirdim havalar soğuk diye mobil 5/30 koydum eksilme hiç yapmadığı için bakmamıştım ama bi kontrol ederim. vuruntu falanda yok aracımda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
Türkayım ben senin yerinde olsam 5w40 kullanırım.motor hem sessiz çalışır hemde eksiltme riski olmaz,ayrıcada koruması daha yüksek olur.ben mobilin 0w30 un reklamında bahsettiği ekonomiyede hiç inanmıyorum.benzin yakışına yağın etkisi litrenin binde biri kadar olabilir oda boşlukları ince yağ tam olarak doldurmadığı ve boşluklu çalıştığı için.bakın size bir ipucu daha,araba şöyle veya böyle hararet yaptı diyelim ozaman 30 luk yağ 15 lere düşer,40 lık yağda 25 e düşer.biri sekmanları yatakları bozabilirken kalın yağı olan motora birşey olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ben 12 yılda bir kere hararet yaptım, onda da deviraimi delmiş bir oto yıkamacı (dedem adamla tartışmıştı) onun dışında bir dert olmadı.. gözüm zaten hep göstergelerde.. inşallah olmaz bir daha öyle bir durum.. ancak kalın yağ çok da sağlıklı bir şey değil diye biliyorum, özellikle de mineral yağ çok mantıklı bir iş değil, yeterince koruyamıyor motoru..özellikle de şehir için dur-kalk ve hatta uzun bir otoban sıkıştırmasından sonra dur-kalk... durum böyle olunca da tam sentetik kullanmak icap ediyor.. 0-40 da aklımda olan bir yağ idi ama 5-30 geldi ilk aklıma, 2009da da 5-30 kullandığım için 98e de koyayım gitsin dedim gözümü kapatıp.. bakalım eksiltme olmazsa sürekli 5-30 ile devam
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
sentetik yağlarda mineral yağın daha saflaştırılıp katkılar ilave edilmiş hali. 5w40 da ful sentetiktir.tabi eksiltme yapmazsa motorun çok iyi durumda demektir ve bencede 5w30 la devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
ben kışın 5-30 yazın 10-40 kullanmayı düşünüyorum.nede olsa 5binde bir değişiyorum yağı yaza değişim vakti gelir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
tam sentetik ince yağlarda motor daha hızlı ısınıyormuş. bir de internetten çok ufacık bir araştırmaya göre yakıt tasarrufu yapan çok fazla kişi var... bakalım ben eksilme bekliyorum aslında.. şu anda 750km oldu toplamda yağdan sonra, eksilme sıfır.. max çizgisinde duruyor tamamen..eksilme sadece yağ çubuğunu çekince sildiğim kadar oldu :P biliyorum daha bu kmden belli olmaz, ancak 5000km yapınca belli olacak eksiliyor mu eksilmiyor mu.. 10.000km boyunca 500ml falan eksilirse hiç dert etmeyip kullanmaya devam etcem.. gerçi 10-40 ile bile 200ml falan eksilttiği oluyordu abartı bir şekilde sıkıştırınca aracı.. durumu ben de çok merak ediyorum.. aslında ben bir sonraki yağ değişiminde eksiltse bile yine 5-30 koyup üstüne bor power koymayı planlıyorum.. işe yararsa iki bakımda bir bor power koyabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Tebrikler Türkay Abi. :) Rütbeni değiştirirler artık ha? :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
yakıt değerleri gayet güzel bence :) bu arada 20 tl ile 123 km gitmiştim ben duyrulur :D sakin kullanım ama rampalara doğru çok sıkıştırdım :) bugün ise 10 lt gaz ile 25 tl yani, 110 km yaptım ama kışın benim arabam benzinde de bu değerlerde yakıyor. yazın ise 5 lt ile 90 km yaptık 90 km sabit hızla. onunda ölçümü şöyle oldu. lpg tamamen yoktu. 10 tl lik gaz aldım o zamanda 2.00 dı tam 5 lt verdi. 90 a sabitledim lpg ye çektim git git git git daha bitmedi tam 89,8 dedi bitti :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
90ı aşmadıktan sonra şehir içinde 7 litre hayal değil...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...