Gönderen Konu: sonunda lpgde tasarruf yapmaya başladım..ama biraz abarttım sanki :)  (Okunma sayısı 6456 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
koydurmadım :) bu arabanın limiti benim :D

olmaz  oyle  o aracın  esp'si sensin, 4000d/d ye  limit  koydur  hem  sıkıştırmamış olursun  hemde  benzine  geçince  o devirde aradaki farkı  diğerleride  görür :D :D
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
senin daha güzel abi değer :D 100kmde 7 litre yakmışsın hem de şehir için :D yuh :D  nerden aldın gazı abi ?

Türkayım ben ilk fullediğimde Opetten aldım ama km olarak çok az yaptı o sırada LPG ayarımda iyi değildi , ayar yaptırınca Shell den aldım onunla epey km yaptım işte :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Böyle diyeceğini tahmin etmiştim :)
Fazla sevinme sen yinede , ondan sonra her hafta sonu izmir-ankara yaparsın. =)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
Böyle diyeceğini tahmin etmiştim :)
Fazla sevinme sen yinede , ondan sonra her hafta sonu izmir-ankara yaparsın. =)))
80tl ye geliniyor be erdem :D izmir yapmam belki ama çeşitli illere gezmeye gidebilirim :D
Türkayım ben ilk fullediğimde Opetten aldım ama km olarak çok az yaptı o sırada LPG ayarımda iyi değildi , ayar yaptırınca Shell den aldım onunla epey km yaptım işte :D
shellin gazı çok iyi ya mesut abi.. keşke diğerleriyle aynı para olsa.. ucuz gaz falan almam sürekli shell alırım valla
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
80tl ye geliniyor be erdem :D izmir yapmam belki ama çeşitli illere gezmeye gidebilirim :D shellin gazı çok iyi ya mesut abi.. keşke diğerleriyle aynı para olsa.. ucuz gaz falan almam sürekli shell alırım valla
Çok iyiymiş ama yaa neredeyse benim araba kadar az yakıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
benim değerleri yakalamaya az kalmış :) az daha düşürürsen 1.3 le aynı yakacan türkay...

ama ben geçen 2.33 ten 35 liralık tüp aldım şehir içinde 75 km gitti...inanılır gibi değil...

yani km hesabına göre 100 km 20 lt yakmış oluyor

para hesabına göre de 46 kuruş :D  inanılacak gibi değil...

ama bu tüp bittikten sonra 40 liralık tüp alıp şehir dışına çıktım 200 km yi geçti daha bitmedi tüp...bi yanlışlık var bu işte ama çözemedim gitti...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
1.3  yakar abi  tasarruf  bekleme  1.6   nazaran :) , bende  geçen  aksam  20TL ye  107 km  gittim  şehir  içi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
1.3  yakar abi  tasarruf  bekleme  1.6   nazaran :) , bende  geçen  aksam  20TL ye  107 km  gittim  şehir  içi :)

yok be tunç... şehir dışında 11 kuruş yakıyorum...daha bundan ekonmiği olurmu hiç :) yakıt konusunda çok memnunum valla ;)
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
yok be tunç... şehir dışında 11 kuruş yakıyorum...daha bundan ekonmiği olurmu hiç :) yakıt konusunda çok memnunum valla ;)

canım kardeşim  sehir  dışında  bizde  o kadar  yakıyoruz, sen  iyisimi sat  xe.i , GL.i  al

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
tebrik ederim türkay abi sonunda tasarruf sağladın :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
tebrik ederim türkay abi sonunda tasarruf sağladın :D

daha  belli değil Seçkin bu sehir  dışıydı, ben biraz  izmirde  dolastırayım  9.0+ yaksın  bak noluyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
5/30 yag olayına takıldım ben ford araçlara koyuluyor biliyordum ben.5/30 tam sentetik bir yagdır.Acaba yagda eksilme felan varmı .Biz yıllardır TOYOTA YA 10/40 koyarız.eger daha iyi oluyorsa bir dahaki sefere 5/30 koydurayım.

Yakıt olayına gelince bence çok süper bir durum bundan iyisi şamda kayısı diyorum .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
canım kardeşim  sehir  dışında  bizde  o kadar  yakıyoruz, sen  iyisimi sat  xe.i , GL.i  al

parayı bulunca GLI alacam zaten :)
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
daha  belli değil Seçkin bu sehir  dışıydı, ben biraz  izmirde  dolastırayım  9.0+ yaksın  bak noluyor :)
türkay abi şehir içi tasarrufu biraz zor sağlar gibi :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
5-30 candır :D

Ben sana ne demiştim Türkay abi mesaj atmıştım yılbaşından sonra hatırlıyorsun değilmi :D Hatta yılbaşında cola yerine 5-30mu içtin olum demiştin :D

Ve en sonunda tebrik ediyorum helalinden  :alkis:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Çok iyiymiş ama yaa neredeyse benim araba kadar az yakıyor...
6.1lt lpg tüketimi diyorum erdem :D nerdeyse senin araba kadar dedin ya :D kaç yakıyor oğlum senin araba :D
benim değerleri yakalamaya az kalmış :) az daha düşürürsen 1.3 le aynı yakacan türkay...

ama ben geçen 2.33 ten 35 liralık tüp aldım şehir içinde 75 km gitti...inanılır gibi değil...

yani km hesabına göre 100 km 20 lt yakmış oluyor

para hesabına göre de 46 kuruş :D  inanılacak gibi değil...

ama bu tüp bittikten sonra 40 liralık tüp alıp şehir dışına çıktım 200 km yi geçti daha bitmedi tüp...bi yanlışlık var bu işte ama çözemedim gitti...
abi 1.94ten aldığım gazla 12kr yaktı yalnız :D sen 11kr yaktığında kaç paradan almıştın gazı :D
bir de ne biçim yakmış şehir içinde ya, ben hiç sakin kullanamam şehir içi, bolca gazlarım ona rağmen 30tl ile 150km yapıyor (shellden alınanla da ucuz milangazla da) bir kere zorladım 30tl ile 170 yaptı :D ben de gazlamaya karar verdim :D 20 tl için değmez :) bu arada bitmemesi lazım zaten abi, 40tl gaz ile şehir içi 200 yapıyorum hep, kmde 20kr oluyor.
daha  belli değil Seçkin bu sehir  dışıydı, ben biraz  izmirde  dolastırayım  9.0+ yaksın  bak noluyor :)
sabah çankayaya gittim geldim, şehir içi 20kr yakarsam (9-10lt) sevincem ya :D güzelbahçeden çankayaya kadar hep asıldım :D dayanamadım, havası suyu ayrı bi güzel şehrin :D ama amfimin tek kanalı yandı, onu verdim elektronikçiye, yani müzik yok artık rollada, yani rolla yatar 2009u kullanırım :D onla da 6,5lt falan yakarım şehir içi, oooh :D
5/30 yag olayına takıldım ben ford araçlara koyuluyor biliyordum ben.5/30 tam sentetik bir yagdır.Acaba yagda eksilme felan varmı .Biz yıllardır TOYOTA YA 10/40 koyarız.eger daha iyi oluyorsa bir dahaki sefere 5/30 koydurayım.

Yakıt olayına gelince bence çok süper bir durum bundan iyisi şamda kayısı diyorum .
ben de 10-40 kullanıyordum.. forumdan ahmet abilerim yağ konusunda çok bilgili (ahmet özkök ve ahmet egesoy abilerim) onların hep 5-30 tavsiyesi ile bu yağı denemeye karar verdim.. bir de ankaranın kışı çok soğuk, sabah ilk çalıştırmalarda yağ tam olarak görevini yapamıyor gibi geliyordu bana, içim rahat olsun diye 5-30 koydum.. şimdilik çok memnunum eksiltme olacak mı onu da kontrol etmeyi düşünüyorum sık sık..
türkay abi şehir içi tasarrufu biraz zor sağlar gibi :D
bak adam tanıyor :D

haklısın ercü be :D 5-30 candır :D zaten bütün 5-30ları severim ben :D 5.30i kullandığımda da çok hoşuma gitmişti :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
5-30 bende istiyorum ama eksiltcek diye korkuyorum ama yine bor atarım kendine gelir o :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ercü bende bile eksiltcek diye düşünüyorum.. çok sıkıştırıyorum çünkü ben..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
ulen   türkei  sen  çankaya ya  geliyorsun  bi mesaj  atmıyorsun, napptı  amfi sana varmı tanıdık biri oralarda ?
havada güzel  maşallah  hea  :P

bu arada  5.30 e60 kasaları bende  severim, bmw de  tek sevdiğim o zaten, diğerlerine  hiç ısınamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
abi 1.94ten aldığım gazla 12kr yaktı yalnız :D sen 11kr yaktığında kaç paradan almıştın gazı :D
bir de ne biçim yakmış şehir içinde ya, ben hiç sakin kullanamam şehir içi, bolca gazlarım ona rağmen 30tl ile 150km yapıyor (shellden alınanla da ucuz milangazla da) bir kere zorladım 30tl ile 170 yaptı :D ben de gazlamaya karar verdim :D 20 tl için değmez :) bu arada bitmemesi lazım zaten abi, 40tl gaz ile şehir içi 200 yapıyorum hep, kmde 20kr oluyor.

ramazanda ankarada LPG kaç liraysa o fiyattan alındı işte :) ben yoktum abim istanbula gitmişti...gidiştede geliştede 11 kuruş yakmıştı...
35 TL lik gazla 75 km olayındada bi yanlışlık var ama bende anlamadım :D olması mümkün olmayan bi değer...çözecem ben o olayı :)
Ev Alma... Toyota Al...