Gönderen Konu: sonunda lpgde tasarruf yapmaya başladım..ama biraz abarttım sanki :)  (Okunma sayısı 6455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
bilenler vardır lpg sistemi taktırdım ancak adam gibi tasarruf elde edememiştim..tamamı şehir içinde hep değişken olacağı için şehir dışı deneyim dedim sömestr tatilimin başlamasıyla ankaradan izmire arabayla geldim.. ancak gelmeden önce rollanın bakımını hallettim;

10-40 yerine mobil 1 5-30 yağ koydum, fazla memnun kaldım, resmen çekiş değişti..
yağ filtresi değişti
hava filtresi değişti
çeşitli sıvılar kontrol edildi, aksı saran çamur temizlendi :P

sonra bir de lpgyi taktırdığım yere gittim, lpgye geç deçtiğini söyledim o ayarlandı sonra yola çıktım..yola çıkarken depoyu doldurdum ağzına kadar, doldurmadan önce lpgyi de dibine kadar bitirdim, sabit hızda gidemeyecek kadar bitirdim... doldururken şamandıranın ilk tık sesinde pompayı durdurdum, bu forumdaki genel kanıya göre şamandra öterken alınan gaz aslında alınmıyormuş şeklinde bir düşüncem olduğu için.. sonuç olarak 65,22tl gaz aldı, gazı milangazdan aldım, 1.94 liradan aldım litresini, ve toplamda 33,61 litre gaz almış oldum.. saat geç oldu diye yola çıkmadım o gün biraz ankarada gezdim 56km şehir içinde gezmiş oldum ve bu sabah yola çıktım..yola çıkarken ağlayacaktım resmen çünkü 56 km yapmış olmama rağmen bir dış azalmıştı göstergeden, bakalım hayırlısı diyerek çıktım yola, 155kmde bir ışık daha söndü, 2 ışık kaldı..sonra 230. kmde bir ışık daha söndü, ben artık umudumu yitirmiş sövmeye başlamıştım, ancak son tek kalan ışık 390. kmye kadar yanmaya devam etti :) 390. kmde o ışık da yanıp sönmeye başladı, ben inanılmaz mutlu oldum çünkü o ışık yanıp söndükten sonra 100 km rahat gidiyor şehir içinde, şehir dışında 550. kmye kadar götürdü beni.. şimdi incisözlükten arkadaşlar özet geç *** dediklerini hissediyorum hemen geçeyim;

araç 98 corolla
yolcu sayısı sıfır
yük çok fazla (stepne, çok ağır bavul falan)
alınan lpg (para) = 65,22tl
alınan lpg litre  33,61lt
lpgnin litre fiyatı = 1.94tl
yapılan yol (toplamda)= 650km
lpg bitene kadar yapılan yol 550km

100 kmde yakılan litre = 6.1
kmde yakılan kr = 12kr
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Harbiden abartmışsın Türkay :) Bu km lerin yarısını arabayı iterek mi yaptın :P Ne diyelim helal olsun sabır işi ama birazda :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Türkay olay bitmiştir kardeşim :D Tebrikler valla süper. LPG'de tasarrufu fazlasıyla sağlamışsın artık. Neydi yav sistem :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
Türkay olay bitmiştir kardeşim :D Tebrikler valla süper. LPG'de tasarrufu fazlasıyla sağlamışsın artık. Neydi yav sistem :D

Metin abi hayırdır LPG mi taktırcan :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Metin abi hayırdır LPG mi taktırcan :P

Kesinlikle :) litresine 4 tl vererek sıvı yakmaktan bıktımmm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
Kesinlikle :) litresine 4 tl vererek sıvı yakmaktan bıktımmm

Abi taktırdıktan sonra neden bu zamana kadar taktırmadım diyeceğinden emin olabilirsin ;) Onun için hiç geç kalma bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Abi taktırdıktan sonra neden bu zamana kadar taktırmadım diyeceğinden emin olabilirsin ;) Onun için hiç geç kalma bence.

:) farkındayım da ertelemede birçok neden vardı, sona doğru geliyorum nasip olursa o da. Marka model konusunda kararsızlık hala var. Bu konuda mikrofon Türkay'da olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür edildi
Helaaaall :) ben demiştim kısa mesafeden dolayı diye
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Türkayın rütbesini değiştiriyorum :D Lpgde Mucit Toyotacı :D
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
ne yaptın türkay yokuş aşşağı giderken motoru mu kapattın ne demek 12 krş :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
Bence yağ, yağ filtresi , hava filtresinin de etkisi var bravo :alkis:
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Türkay çok iyi bi değer bende bu hafta pazartesi fulletim 31 lt gaz aldı ve ve o gazla 440 km şehir içinde gezdim 1 hafta sanırım ikimizde çok yakın değerler elde ettik hadi hayırlı olsun :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Harbiden abartmışsın Türkay :) Bu km lerin yarısını arabayı iterek mi yaptın :P Ne diyelim helal olsun sabır işi ama birazda :)
abi ciddi sabır işi kolum yoruldu tesbih çekmekten :D ama müzik dinleye dinleye geldim mutlu mesut bitiverdi yol :) ama izmire iş bitiminde denk geldim, izmirin tamamı trafikte geçti :(
yokuşlar falan tamamen cut off :D
sistem brc my10 metin abim, fiyatlar bir zamanki gibi 1.25 olsaydı 0,07kr yakmış olcaktı :D 45 liraya gelcektim izmire :) düşsün lpg fiyatı çok mutlu oldum ben :D
Helaaaall :) ben demiştim kısa mesafeden dolayı diye
haklıymışsın ya.. her allahın günü bilkent-hacettepe yapıyorum, bu dediğim de 5-6 km falan, 1.5 kmde anca lpgye geçiyordu zaten soğuk motor çok yakıyordu falan.. güzel oldu bence.. gerçi ayarda da sorun varmış herhalde, çünkü son şehir içi yakıt hesaplamam da şöyle ;

60tl gaz ile 330km yani kilometrede 18kr yani 100kmde 9.4lt (yine 1.94liraya alınca lpgyi)
ne yaptın türkay yokuş aşşağı giderken motoru mu kapattın ne demek 12 krş :D
viteste indim yokuşu, yakmadı yani :D
Bence yağ, yağ filtresi , hava filtresinin de etkisi var bravo :alkis:
5-30 candır :D
Türkay çok iyi bi değer bende bu hafta pazartesi fulletim 31 lt gaz aldı ve ve o gazla 440 km şehir içinde gezdim 1 hafta sanırım ikimizde çok yakın değerler elde ettik hadi hayırlı olsun :D :D
senin daha güzel abi değer :D 100kmde 7 litre yakmışsın hem de şehir için :D yuh :D  nerden aldın gazı abi ?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
şehir  dışı değeri  oldukça  normal  kardeşim  benim , sen  izmirde  8.4 ü geçmemeye  bak :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
tunç durmayım ama ya :D durunca kalkışım çok hızlı olsun istiyorum :D çok hızlı kalkınca da çok yakıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Hayırlı uğurlu olsun genç insan azmine hayran kaldım :D Başarılarının devamını dilerim yankiii :D
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Hayırlı uğurlu olsun genç insan azmine hayran kaldım :D Başarılarının devamını dilerim yankiii :D
dile dile :D 40 kere dilersen olur belki :D geri dönerken de yeni hız sınırında gitcem sürekli, bakalım öyle gidince kaç yakacak :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
LPG'de Tasarrufun Dibine Vuran Toyotacı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
tunç durmayım ama ya :D durunca kalkışım çok hızlı olsun istiyorum :D çok hızlı kalkınca da çok yakıyor :D
eee  yok  öylee :) , 4000 d/d ye  limit  koydurdun mu hee, gazda  fazla  sıkıştırma aracını gasket  değiştirmeyelim sonra :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
eee  yok  öylee :) , 4000 d/d ye  limit  koydurdun mu hee, gazda  fazla  sıkıştırma aracını gasket  değiştirmeyelim sonra :)
koydurmadım :) bu arabanın limiti benim :D