0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EPEYDİR BU ORTAMDA BULUNAMIYORDUM.. EVDE NET OLMADIGI İÇİNben 4 yıldır carina kullanıcısıyım.. bende ve arkadaşlarımda olmak üzere 4 yada 5 tane carinamız var haliyle sıkıntılarını iyi yada kötu yanlarını çok iyi biliriz.bazı tavsiyelerde bulunacagım. carinayı almayı düşünenler için bazı kronik sorunlarını yazıcam vs vscarina almayı düşünenler için. carina alırken dıkkat edilmesi gerekenler. carinanın ön sis farları çift 750 tl dir. haliyle uydurmasyon sis takarlar kaza yapıpta degiştiyse arka stopların yan sanayisi vardır oda corananın stobudur. biz carina aldıgımız zaman bu dedigim far grubuna dikkat ederiz.parca sıkıntısı hiç yoktur.. baskı balata valeo marka 150 200 tl cıvarı triger dayco marka 90 tl ön farları teki 100 tl elektirikli sinyal 30 tl aks kafası absli 40 50 tl civarı bu parcalar yansanayi malumunuz yetkili servis ateş pahası butcemizde bu yani bana demeyın neden orjınal urun kullanmıyorsun diye bunun dışında motor corona carina avensis motoru bütün parcaları uyar. motor kodu 3 sfe olması lazım ender parça lazım olsada çıkmacısı bol sedat oto cinaroglu oto var bulunur yani:) sıkıntılara gelince carina üst kapak contasından yag kacırması kroniktir. conta 20 tl işcilik 20 tldir orjınal conta 120 tl cıvarı sanırım. uüst kapak contasını degiştirdiniz hala motorun altında yag kacırıyorsa silindir kapak contasını yada komple takım contaları degiştirin ben gibi titizseniz tabi:) bunun maliyeti conta takımı 150 200 tl işçilikte 500 600 civari birşeydir. direksiyon pompasının yag kacırması kroniktir. direksiyon pompa keçelerinden kacırıyordur dikriyon pompasını söktürüp keçeleri degişmesi gerekiyor. bunun maliyeti direksiyon pompasının sokülüp takılması 100 tl ayrıca direksiyon pompa keçenısinin degişimi 120 tl ortalama 250 tl civarı. şunuda ayrıca belirteyim artı direksiyon diye bir yer var genelde tamiri burda oluyor ayrıca direksiyon pompasını sökturdugunuz zaman direksiyonuda söktürün yoksa direksiyon pompası takılırken airbag sargısı kopabiliyor. bu konuda bana numaranızı bırakın yardımcı olurum..ayrıca bizde ilk zamanlar pompayı sokerken airbag ve direksiyonu sokmemiştik. direksiyon pompasını taktıktan sonra düzgun takılmadıgı için airbag lambası yandı yani airbag sargısı koptu. Not: airbag lambası yandı diye korkmayın. eger korna calmıyorsa airbag lambası devamlı yanık halde duruyorsa bilinki airbag sargısı kopmustur airbag sargısı nerde diye bilmeyen arkadaşlar için silecek kolunun bulundugu yerde yani direksiyonun altında.. sargı cıkmacılarda ararsanız bulunabiliyor yada airbagcılerde oda 100 lira 150 tl cıvarında birşey triger seti degişimi yan sanayi alırsanız 90 tl takılması ise 100 ile 150 tl civarı ama herkez takmasını bilmiyor bir triger için komple motor indiren var..ayrıca sente olayı var senteyi denk getiremezse triger dengesiz çalışıp motor yemenize sebep olur her yerde triger degiştirmeyin işin özü gözün tutmadıgı ustaya elletme.. sonra motor yersin..baskı balata degişimi yan sanayi ama valeo marka 150 civarı birşey ustalık ucerti 150 tl cıvarı gibi birşeydir. baskı balatayı degiştirirken şanzıman iniyor şanzumanın icinde kurum vardır onu yıkatmayı ihmal etmeyin baskı balatanın ısınmasına bir etkendir..carinada motor kaputunu actıgınızda burnunuza benzin kokusu gelıyorsa benzin pompa enjektorlerinden benzin kacırıyordur.. bununda sokulup takılması ve meme uclarına ufak conta gibi birşey takılıyor 100 tl cıarı gibi birşeydir. aks kafası absli yan sanayii 50 tl civarı birşeydir.. ön takımı komple paracalar dahil. 600 700 tl gibi fıyatlara cıkarabilirsiniz.allah göstermesin komple motor yaptırmanın maliyeti ortalama 2500 -3000 tl civarıdır. carinanın orjinal motor ömrü ortalama 400 bin km dir. 1 milyonda gider ama malum ülkemizin yolları kullanım degişgenligi çok farklı..avrupada 1 milyon km eder ama türkiyede malasef 400 bin km ancak. gidebilir.motor yapılırken 1250 tl işçilik 650 tl rektefiye parcalar piston sekman conta vs vs 700 ile 1000 tl civarıda birşey tutar krank kolu 600 ile 800 tl dir. motor yapıldıktan sonra 250 bin km sorunsuz binebilirsiniz. birde son zamanlarda şu olay geldi başımıza arkadasın carinası var tokatta onun hava filtresının oldugu yer yandı sonra söndurmuşler son dönemlerde satılık carina ilanlarında bir kaçında denk geldi hava filtresi spur yada acık yapanları gördum arkadaslarla şunu konuştuk.. 16 yıllık araç elektirik tehsisatı haliyle eskiyor. carina yuksek derecelerde calışan bir araç 2000 motor olması nedeniyle arkadasın aracı yandı bir kac carinadada bunu görduk ve şunu yapmaya karar verdik. hava filtersının cevresınde bulunan kabloları bezli bant ile yada yanmaz bant ile sarmaya karar verdik. neticede 16 yasında arac elektırık aksamı bol bir araç bir kablonun bır yerle teması sonucu arac yanabilir bunuda önlem olarak burdan dile getireyım biz henuz yapmadık ama siz yapın hava filtresının cevresındeki kabloları bezli bant yada yanmaz bant ile sarın ustaya felan gerek yok bu iş için bunu yapın muhakak yoksa allah muhafaza aracınız ılerde yanabilir. her arac ıcın gecerli bu durum.bu bilgiler birebir yaşadıgımız sorunlardır. başta belirttigim gibi bende dahil olmak üzere 4 tane carina sahibiyiz biz orjinal hastasıyız a dan z ye kadar biliriz.carina kısa mesafelerde çok atik bir araç maksimum görebilecegiz hız 210 220 civardır. aşırı konforlu rahat hem aile hem spor bir araçtır. artıları saymakla bitmez. eksileri ise hızlı giderken 150 den sonra diyelim rüzgar sesi aşırı alır oda aynalardan dolayı ekstra yalıtım yapsanızda boş yani. birde carinanın frenleri zayıf keşke arkalar kampana degilde disk olsaydı o zaman tadından yenmezdi..1 saattir yazıyorum gecenin bir yarısı.. özetle carina benim için büyük bir aşk verdigim ve harcadıgım paraların hepsini hak eden bir araç. piyasada üst sekmentlerdeki araçlara bile kafa tutan toz yutturan bir araç kaç tane bmw audi mercedes tokatladıgımı tahmin edemezsiniz. insana ayrı bir gurur veriyor kullanması ugraşması vs vs neyse sorunlarınız olursa numaranızı bırakın yardımcı olmaya calısırım ben istanbuldayım usta sıkıntısı vs varsa yardımcı olurum. ayrıca ben usta yada bır yerde calısan biri degilim meslegım soforluk bunu belırtmek ısterım.. yazılarımda hata olmus olabilir Not bu kadar sorun yazdım ama bu yazdıklarım kronik seyler gozunuz korkmasın sonra biz uzun yol yaptıgımız ıcın genelde birde 5 tane carina olunca ister istemez bilgi sahibi oluyoruz yoksa carina sıkıntı cıkartan bir araç degil kullanıma baglı sorunlar oda her araçta cıkabilecek sorunlar
Birşey soracağım bu araç ile 3000devirde 110 km hız yapıyorum, Carina e 2,0 glisizdede aynı devirde aynı hızmı var.
arkadaşlar carinalarda kaput altında izalasyon malzamesi orjinalde var mı? böyle olunca ben de yok motor ısınınca kaputtan dumanlar yükseliyor. hangi malzemeden yapılabilir ve ya ikinci el bulunabilir mi ? teşekkürler.