Gönderen Konu: Toyota Carina Aracı olan arkadaslar burada toplansak nasıl olur?  (Okunma sayısı 261531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Carina Aracı olan arkadaslar burada toplansak nasıl olur?
« Yanıtla #720 : Ekim 11, 2014, 13:11:35 »
Bu arabayı yeni aldım ve gaza basınca uçuyor ya, artık yakıtı fazla sıkıntı etmem.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #720 : Ekim 11, 2014, 13:11:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '98
  • 3 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #722 : Ekim 22, 2014, 01:23:03 »
EPEYDİR BU ORTAMDA BULUNAMIYORDUM.. EVDE NET OLMADIGI İÇİN

ben 4 yıldır carina kullanıcısıyım.. bende ve arkadaşlarımda olmak üzere 4 yada 5 tane carinamız var haliyle sıkıntılarını iyi yada kötu yanlarını çok iyi biliriz.

bazı tavsiyelerde bulunacagım. carinayı almayı düşünenler için bazı kronik sorunlarını yazıcam vs vs

carina almayı düşünenler için. carina alırken dıkkat edilmesi gerekenler. carinanın ön sis farları çift 750 tl dir. haliyle uydurmasyon sis takarlar kaza yapıpta degiştiyse arka stopların yan sanayisi vardır oda corananın stobudur. biz carina aldıgımız zaman bu dedigim far grubuna dikkat ederiz.

parca sıkıntısı hiç yoktur.. baskı balata valeo marka 150 200 tl cıvarı triger dayco marka 90 tl ön farları teki 100 tl elektirikli sinyal 30 tl aks kafası absli 40 50 tl civarı bu parcalar yansanayi malumunuz yetkili servis ateş pahası butcemizde bu yani bana demeyın neden orjınal urun kullanmıyorsun diye :) bunun dışında motor corona carina avensis motoru bütün parcaları uyar. motor kodu 3 sfe olması lazım ender parça lazım olsada çıkmacısı bol sedat oto cinaroglu oto var bulunur yani:)

sıkıntılara gelince carina üst kapak contasından yag kacırması kroniktir. conta 20 tl işcilik 20 tldir orjınal conta 120 tl cıvarı sanırım. uüst kapak contasını degiştirdiniz hala motorun altında yag kacırıyorsa silindir kapak contasını yada komple takım contaları degiştirin ben gibi titizseniz tabi:) bunun maliyeti conta takımı 150 200 tl işçilikte 500 600 civari birşeydir.

direksiyon pompasının yag kacırması kroniktir. direksiyon pompa keçelerinden kacırıyordur dikriyon pompasını söktürüp keçeleri degişmesi gerekiyor. bunun maliyeti direksiyon pompasının sokülüp takılması 100 tl ayrıca direksiyon pompa keçenısinin degişimi 120 tl ortalama 250 tl civarı. şunuda ayrıca belirteyim artı  direksiyon diye bir yer var genelde tamiri burda oluyor ayrıca direksiyon pompasını sökturdugunuz zaman direksiyonuda söktürün yoksa direksiyon pompası takılırken airbag sargısı kopabiliyor. bu konuda bana numaranızı bırakın yardımcı olurum..

ayrıca bizde ilk zamanlar pompayı sokerken airbag ve direksiyonu sokmemiştik. direksiyon pompasını taktıktan sonra düzgun takılmadıgı için airbag lambası yandı yani airbag sargısı koptu. Not: airbag lambası yandı diye korkmayın. eger korna calmıyorsa airbag lambası devamlı yanık halde duruyorsa bilinki airbag  sargısı kopmustur airbag sargısı nerde diye bilmeyen arkadaşlar için silecek kolunun bulundugu yerde yani direksiyonun altında.. sargı cıkmacılarda ararsanız bulunabiliyor yada airbagcılerde oda 100 lira 150 tl cıvarında birşey

triger seti degişimi yan sanayi alırsanız 90 tl takılması ise 100 ile 150 tl civarı ama herkez takmasını bilmiyor bir triger için komple motor indiren var..ayrıca sente olayı var senteyi denk getiremezse triger dengesiz çalışıp motor yemenize sebep olur her yerde triger degiştirmeyin işin özü gözün tutmadıgı ustaya elletme.. sonra motor yersin..

baskı balata degişimi yan sanayi ama valeo marka  150 civarı birşey ustalık ucerti 150 tl cıvarı gibi birşeydir. baskı balatayı degiştirirken şanzıman iniyor  şanzumanın icinde kurum vardır onu yıkatmayı ihmal etmeyin baskı balatanın ısınmasına bir etkendir..

carinada motor kaputunu actıgınızda burnunuza benzin kokusu gelıyorsa  benzin pompa enjektorlerinden benzin kacırıyordur.. bununda sokulup takılması ve meme uclarına ufak conta gibi birşey takılıyor 100 tl cıarı gibi birşeydir.

aks kafası absli yan sanayii 50 tl civarı birşeydir.. ön takımı komple paracalar dahil. 600 700 tl gibi fıyatlara cıkarabilirsiniz.

allah göstermesin komple motor yaptırmanın maliyeti ortalama 2500 -3000 tl civarıdır. carinanın orjinal motor ömrü ortalama 400 bin km dir. 1 milyonda gider ama malum ülkemizin yolları kullanım degişgenligi çok farklı..

avrupada 1 milyon km eder ama türkiyede malasef 400 bin km ancak. gidebilir.

motor yapılırken 1250 tl işçilik 650 tl rektefiye parcalar piston sekman conta vs vs 700 ile 1000 tl civarıda birşey tutar krank kolu 600 ile 800 tl dir. motor yapıldıktan sonra  250 bin km sorunsuz binebilirsiniz.

birde son zamanlarda şu olay geldi başımıza arkadasın carinası var tokatta onun hava filtresının oldugu yer yandı sonra söndurmuşler son dönemlerde satılık carina ilanlarında bir kaçında denk geldi hava filtresi spur yada acık yapanları gördum arkadaslarla şunu konuştuk.. 16 yıllık araç elektirik tehsisatı haliyle eskiyor. carina yuksek derecelerde calışan bir araç 2000 motor olması nedeniyle arkadasın aracı yandı bir kac carinadada bunu görduk ve şunu yapmaya karar verdik. hava filtersının cevresınde bulunan kabloları bezli bant ile yada yanmaz bant ile sarmaya karar verdik. neticede 16 yasında arac elektırık aksamı bol bir araç bir kablonun bır yerle teması sonucu arac yanabilir bunuda önlem olarak burdan dile getireyım biz henuz yapmadık ama siz yapın hava filtresının cevresındeki kabloları bezli bant yada yanmaz bant ile sarın ustaya felan gerek yok bu iş için bunu yapın muhakak yoksa allah muhafaza aracınız ılerde yanabilir. her arac ıcın gecerli bu durum.

bu bilgiler birebir yaşadıgımız sorunlardır.  başta belirttigim gibi bende dahil olmak üzere 4 tane carina sahibiyiz biz orjinal hastasıyız a dan z ye kadar biliriz.

carina kısa mesafelerde çok atik bir araç maksimum görebilecegiz hız 210 220 civardır. aşırı konforlu rahat hem aile hem spor bir araçtır. artıları saymakla bitmez. eksileri ise hızlı giderken 150 den sonra diyelim rüzgar sesi aşırı alır oda aynalardan dolayı ekstra yalıtım yapsanızda boş yani. birde carinanın frenleri zayıf keşke arkalar kampana degilde disk olsaydı o zaman tadından yenmezdi..

1 saattir yazıyorum gecenin bir yarısı.. özetle carina benim için büyük bir aşk verdigim ve harcadıgım paraların hepsini hak eden bir araç. piyasada üst sekmentlerdeki araçlara bile kafa tutan toz yutturan bir araç kaç tane bmw audi mercedes tokatladıgımı tahmin edemezsiniz. insana ayrı bir gurur veriyor kullanması ugraşması vs vs neyse sorunlarınız olursa numaranızı bırakın yardımcı olmaya calısırım ben istanbuldayım usta sıkıntısı vs varsa yardımcı olurum. ayrıca ben usta yada bır yerde calısan biri degilim meslegım soforluk bunu belırtmek ısterım.. yazılarımda hata olmus olabilir

Not bu kadar sorun yazdım ama bu yazdıklarım kronik seyler gozunuz korkmasın sonra biz uzun yol yaptıgımız ıcın genelde birde 5 tane carina olunca ister istemez bilgi sahibi oluyoruz :) yoksa carina sıkıntı cıkartan bir araç degil kullanıma  baglı sorunlar oda her araçta cıkabilecek sorunlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #723 : Ekim 22, 2014, 10:43:41 »
bilgiler  faydalı olmuş teşekkür ederiz yazdığınıza değmiş.  takip ediyoruz. benim carinada 2. viteste özellikle gazdan çekince bazen de düşük devirde gaz vermeden kerkinme denilen (başını sallama, gazdan kesince akıp gitmeme) olayı oluyor. tavsiyeler üzere buji ve buji kablosunu değiştirdim. usta avans ayarınından dedi , değiştirdi biraz  ama temelli bozdu faydası olmadı. sıkıntı neden kaynaklanıyor olabilir. teşekkkürler... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 265700
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #724 : Ekim 22, 2014, 20:53:39 »
EPEYDİR BU ORTAMDA BULUNAMIYORDUM.. EVDE NET OLMADIGI İÇİN

ben 4 yıldır carina kullanıcısıyım.. bende ve arkadaşlarımda olmak üzere 4 yada 5 tane carinamız var haliyle sıkıntılarını iyi yada kötu yanlarını çok iyi biliriz.

bazı tavsiyelerde bulunacagım. carinayı almayı düşünenler için bazı kronik sorunlarını yazıcam vs vs

carina almayı düşünenler için. carina alırken dıkkat edilmesi gerekenler. carinanın ön sis farları çift 750 tl dir. haliyle uydurmasyon sis takarlar kaza yapıpta degiştiyse arka stopların yan sanayisi vardır oda corananın stobudur. biz carina aldıgımız zaman bu dedigim far grubuna dikkat ederiz.

parca sıkıntısı hiç yoktur.. baskı balata valeo marka 150 200 tl cıvarı triger dayco marka 90 tl ön farları teki 100 tl elektirikli sinyal 30 tl aks kafası absli 40 50 tl civarı bu parcalar yansanayi malumunuz yetkili servis ateş pahası butcemizde bu yani bana demeyın neden orjınal urun kullanmıyorsun diye :) bunun dışında motor corona carina avensis motoru bütün parcaları uyar. motor kodu 3 sfe olması lazım ender parça lazım olsada çıkmacısı bol sedat oto cinaroglu oto var bulunur yani:)

sıkıntılara gelince carina üst kapak contasından yag kacırması kroniktir. conta 20 tl işcilik 20 tldir orjınal conta 120 tl cıvarı sanırım. uüst kapak contasını degiştirdiniz hala motorun altında yag kacırıyorsa silindir kapak contasını yada komple takım contaları degiştirin ben gibi titizseniz tabi:) bunun maliyeti conta takımı 150 200 tl işçilikte 500 600 civari birşeydir.

direksiyon pompasının yag kacırması kroniktir. direksiyon pompa keçelerinden kacırıyordur dikriyon pompasını söktürüp keçeleri degişmesi gerekiyor. bunun maliyeti direksiyon pompasının sokülüp takılması 100 tl ayrıca direksiyon pompa keçenısinin degişimi 120 tl ortalama 250 tl civarı. şunuda ayrıca belirteyim artı  direksiyon diye bir yer var genelde tamiri burda oluyor ayrıca direksiyon pompasını sökturdugunuz zaman direksiyonuda söktürün yoksa direksiyon pompası takılırken airbag sargısı kopabiliyor. bu konuda bana numaranızı bırakın yardımcı olurum..

ayrıca bizde ilk zamanlar pompayı sokerken airbag ve direksiyonu sokmemiştik. direksiyon pompasını taktıktan sonra düzgun takılmadıgı için airbag lambası yandı yani airbag sargısı koptu. Not: airbag lambası yandı diye korkmayın. eger korna calmıyorsa airbag lambası devamlı yanık halde duruyorsa bilinki airbag  sargısı kopmustur airbag sargısı nerde diye bilmeyen arkadaşlar için silecek kolunun bulundugu yerde yani direksiyonun altında.. sargı cıkmacılarda ararsanız bulunabiliyor yada airbagcılerde oda 100 lira 150 tl cıvarında birşey

triger seti degişimi yan sanayi alırsanız 90 tl takılması ise 100 ile 150 tl civarı ama herkez takmasını bilmiyor bir triger için komple motor indiren var..ayrıca sente olayı var senteyi denk getiremezse triger dengesiz çalışıp motor yemenize sebep olur her yerde triger degiştirmeyin işin özü gözün tutmadıgı ustaya elletme.. sonra motor yersin..

baskı balata degişimi yan sanayi ama valeo marka  150 civarı birşey ustalık ucerti 150 tl cıvarı gibi birşeydir. baskı balatayı degiştirirken şanzıman iniyor  şanzumanın icinde kurum vardır onu yıkatmayı ihmal etmeyin baskı balatanın ısınmasına bir etkendir..

carinada motor kaputunu actıgınızda burnunuza benzin kokusu gelıyorsa  benzin pompa enjektorlerinden benzin kacırıyordur.. bununda sokulup takılması ve meme uclarına ufak conta gibi birşey takılıyor 100 tl cıarı gibi birşeydir.

aks kafası absli yan sanayii 50 tl civarı birşeydir.. ön takımı komple paracalar dahil. 600 700 tl gibi fıyatlara cıkarabilirsiniz.

allah göstermesin komple motor yaptırmanın maliyeti ortalama 2500 -3000 tl civarıdır. carinanın orjinal motor ömrü ortalama 400 bin km dir. 1 milyonda gider ama malum ülkemizin yolları kullanım degişgenligi çok farklı..

avrupada 1 milyon km eder ama türkiyede malasef 400 bin km ancak. gidebilir.

motor yapılırken 1250 tl işçilik 650 tl rektefiye parcalar piston sekman conta vs vs 700 ile 1000 tl civarıda birşey tutar krank kolu 600 ile 800 tl dir. motor yapıldıktan sonra  250 bin km sorunsuz binebilirsiniz.

birde son zamanlarda şu olay geldi başımıza arkadasın carinası var tokatta onun hava filtresının oldugu yer yandı sonra söndurmuşler son dönemlerde satılık carina ilanlarında bir kaçında denk geldi hava filtresi spur yada acık yapanları gördum arkadaslarla şunu konuştuk.. 16 yıllık araç elektirik tehsisatı haliyle eskiyor. carina yuksek derecelerde calışan bir araç 2000 motor olması nedeniyle arkadasın aracı yandı bir kac carinadada bunu görduk ve şunu yapmaya karar verdik. hava filtersının cevresınde bulunan kabloları bezli bant ile yada yanmaz bant ile sarmaya karar verdik. neticede 16 yasında arac elektırık aksamı bol bir araç bir kablonun bır yerle teması sonucu arac yanabilir bunuda önlem olarak burdan dile getireyım biz henuz yapmadık ama siz yapın hava filtresının cevresındeki kabloları bezli bant yada yanmaz bant ile sarın ustaya felan gerek yok bu iş için bunu yapın muhakak yoksa allah muhafaza aracınız ılerde yanabilir. her arac ıcın gecerli bu durum.

bu bilgiler birebir yaşadıgımız sorunlardır.  başta belirttigim gibi bende dahil olmak üzere 4 tane carina sahibiyiz biz orjinal hastasıyız a dan z ye kadar biliriz.

carina kısa mesafelerde çok atik bir araç maksimum görebilecegiz hız 210 220 civardır. aşırı konforlu rahat hem aile hem spor bir araçtır. artıları saymakla bitmez. eksileri ise hızlı giderken 150 den sonra diyelim rüzgar sesi aşırı alır oda aynalardan dolayı ekstra yalıtım yapsanızda boş yani. birde carinanın frenleri zayıf keşke arkalar kampana degilde disk olsaydı o zaman tadından yenmezdi..

1 saattir yazıyorum gecenin bir yarısı.. özetle carina benim için büyük bir aşk verdigim ve harcadıgım paraların hepsini hak eden bir araç. piyasada üst sekmentlerdeki araçlara bile kafa tutan toz yutturan bir araç kaç tane bmw audi mercedes tokatladıgımı tahmin edemezsiniz. insana ayrı bir gurur veriyor kullanması ugraşması vs vs neyse sorunlarınız olursa numaranızı bırakın yardımcı olmaya calısırım ben istanbuldayım usta sıkıntısı vs varsa yardımcı olurum. ayrıca ben usta yada bır yerde calısan biri degilim meslegım soforluk bunu belırtmek ısterım.. yazılarımda hata olmus olabilir

Not bu kadar sorun yazdım ama bu yazdıklarım kronik seyler gozunuz korkmasın sonra biz uzun yol yaptıgımız ıcın genelde birde 5 tane carina olunca ister istemez bilgi sahibi oluyoruz :) yoksa carina sıkıntı cıkartan bir araç degil kullanıma  baglı sorunlar oda her araçta cıkabilecek sorunlar
bilgiler için teşekkürler, ihtiyacı olan mutlaka olacaktır. sizin bahsettiklerinize bakılırsa ben yeni sahibine taş gibi bir carina vermişim, 7 yıl ve 70 bin km kadar kullandım, kronik dediğiniz (ben kronik olarak görmüyorum) şeyler benim aracımda hiç olmamıştı. 267 binde sattım carinamı, kalitesini kesinlikle orjinalliğine bağlıyorum, yan sanayi malzeme kullanılırsa hem uzun ömürlü olamayacak hemde güven vermeyecektir. 205 45 17 jant lastikle bile direksiyonda problem yaşamadım ben ne kaçak ne başka bişi, baskı balata nedir bilmiyorum, bastınmı hala ok gibi giderdi, triger değişimine 10 bin km vardı ki kayış kopsa bile bunlarda motora zarar vermez. bütün aksamları orjinal ve sağlam bir şekilde verdim alan hayrını görsün. lakin adamlar 2.0 motorun yaptığı işi artık 1.4, 1.2 motorlara yaptırıyorlar, carinayı satmamdaki en büyük sebep gaz ile uğraşmak istemememdir, ve yaş itibarıyle bahsettiğiniz sorunları yavaş yavaş bende yaşayacaktım. keşke herkes bizim kadar aracına iyi baksa, o zaman ikinci elde kötü araba olmazdı
2013 mk3 leon style, 98 Carina E 2.0 GLİ (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #725 : Ekim 22, 2014, 22:00:56 »
ben kendi aracımı övmedimki. murat bey. siz orjinal parça kullandınız ben yan sanayi sizin araba iyi bizim arabamız kötü öylemi.. saygılar :)

bizde 5 tane carina geçti elimize en dökük olanınıda aldık en iyisinide. şuanda 4 tane carina var birisi yanık tamir etmeye çalışıyoruz :) ben 4 yıldır benim kankam 8-9 yıldır carina ile ilgiliyiz. yakarda yazılan degişimler sıkıntı ve sorunlar tek araçta OLMAMIŞTIR!!!. bazı carinalar vardı albeadan beterdi.. biz adam etmeye çalıştık 300 bin km 400 bine dayanmış km de olan carinalarıda kullandık 130 binde olan carinada kullandık hatta sattık bile :) ayrıca bütün carina sahipleri bilmiyorki.. kimi var arabayı rezil etmiş ilanlarda görüyoruz kimiside var jant kapagını bile degiştirmemiş :)

birşey anlatacagım. geçen arkadaşın carina motor yedi.. motor yemeden önce dyno teste soktuk aracı % 80 motor iyi cıktı. aradan 1 ay geçmedi carina motor yedi:) şaşırdık. motor disel moturu gibi çalışıyordu neyse gittik ustaya sökelim bakalım..dedik söktük. motorun üst kapakta birşey yok.. pistonlar gevşeme yapmış.. naıl yaptıgını anlamadık tabi.. saga sola vuruyor.. 2 piston bu şekildeydi.. velasılkelam motor yapım aşamasına girdi bu dedıgım araç 290 bindeki araç.. motor yedi. kimse bana kalkıpta demesin 1 milyon gider gitmez abi hor kullanan çok olunca.. istanbul gibi trafigi kasisleri kuçurları bitmez bir şehirde yaşıyorsanız gitmez abi..

orjinal parça konusuna gelince triger yan sanayi olabilir.  baskı balata yan sanayi olabilir onunda yan sanayisi valeo.. buji koblosu yan sanayi olabilir... bunlar acaın motor ömrunu kısaltmaz sadece kullanımı kısa olur hepsı bu..

carinada orjinal parça neyde lazım olur. motor yaptırırken. piston takımı sekman ve takım conta krank kolu bitikse krank kolu.. bunlar orjinal olmalı bence... bu orjinal yan sanayı muhabbeti tamamen duygusal (( maddi imkanlar )))

osman beyin bahsettigi konuyu biz hiç yaşamadık rolanti sorunu yaşadık istop etme sorunu idi oda disbiratorden sorunu çözduk ateşme modunu  ve rolanti sensorunu degiştirince  sorun cözüldü:)

biz bir çok şey yaşadık misal benim aracım ust kapak contasından yag kacırıyordu contayı degıstırdık motorda yag kalmasın diye temiz olsun diye motoru yıkkattık neyse kurula vs derken marşa basıyorsun araba almıyor.. yıkatmadan once birşey yoktu vwe daha onceden 2 defa yıkattıgım ıcın sorun olmamıstı. neyse dispirotoru sök kurula bujileri sök birşey yok deli oldum... neyse ekjektorcuye gidiyorum temizlenmesi lazım diyor kimisi kabloları degiş bujileri degiş dıyor.. bu arada usta usta geziyoruz... kimsede calıştıramadı.. ben arkadaşımı aradım konuştuk vs bizde kendimizce bulmaya calışıyoruz...  arkadaşım kanka benzin az olmasın dedi baktık ibreye az (( sinirden gerginlikten dolayı başka yere odaklandgımız ıcın ))) bakmadık.. gittimn 50 tl benzin aldım carina  tak diye çalıştı.. benim ihmalim var benzin almayı unutmuştuk birde yaz malumunuz. ben kendimi ustaya teslim etsem usta enjektor temizleyecek bujı  buji kablosu alacak alacakta alacak... maliyet diz boyu:) kendi aramızda iki usta farklı birşey soyluyorsa kendimiz cözmeye calışırız sebebi çok basit.. birinde arıza oldumu digerinden sokup takıyoruz  böyle böyle sorun cozmeye calısıyoruz..

uzun uzun yazıyorum kusura bakmayın. msal tokattaki yanan carina çalışmıyor... ordaki ustalar dispirator dedi burdan gönderdik.. çalışmadı beyin dedi motor beyni otobusle geldi burda beyinciye göturup konturol ettik. beyınde sıkıntı yok.. halada ugrasıyoruz :)) yüksek ıhtimal yanan araçta (((( yanan dıyorum ama tamamınyle degıl hava filtresının oldugu bölum sadeece))) tahmınen motor beynine elektırık gitmıyor beyne elektırık gitmeyıncede motor calısmıyor cunku dıspiratorden elektırık gelıyor ama motor calısmıyor marşta basıyor  ya elektırık tehsısatında bır aksılık var yada motor beynıne elektırık gitmıyor..  bizim bu yaptıgımız şeyler kolay basit degil. bagışlayın zengin olsaydık yetkilii servisten cıkmazdık... klasik araba gibi bir tutku bu yapması cözmesi vs vs  yani yoksa benim carinam iyi senınki yan sanayi bu dogru birşey degıl :) yine cok yazdım carina alacakların % 70 kacar bunları okursa :(((  neyse okusunlar alsınlarda sorunu olan olursa yardımcı olmaya calısırız arkadaslarım ve ben yardımcı oluruz. herkeze saygılar  kusura bakmayın cok yazdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #726 : Ekim 23, 2014, 19:35:09 »
yazdıklarımı tartışma yaratmak için yazmadım, sadece carinanın kronik arızası yoktur demek istedim, benim arabam iyiydi evet ama sizin aracınıza kötü demedim ki, farkındaysanız herkes bizim gibi olsa bakımsız ikinci el araç olmazdı demiştim.  yan sanayi malzeme konusunda da yanlış anlaşılmışım, motor ömrü demedim bende malzeme ömründen bahsettim, carinamı çok sevdiğimide her fırsatta dile getiririm yoksa 7 yıl arkadaşlık edemezdik, ama satarken uğraştırdı beni, birde bakımsız kötü bir araç olsaydı ne yapardım bilmiyorum. hala forumda bulunma sebebim zaten sizinde dediğiniz gibi bilgimiz dahilinde carinacı arkadaşların sorunlarına yardımcı olabilmek, ama sizde iyi bilirsiniz kötüsü baya bi uğraş emek para zaman sabır ve sağlam bir psikoloji ister, yıpratır insanı. saygılar bizden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #727 : Ekim 25, 2014, 20:56:32 »
Birşey soracağım bu araç ile 3000devirde 110 km hız yapıyorum, Carina e 2,0 gli
sizdede aynı devirde aynı hızmı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 223000
« Yanıtla #728 : Ekim 25, 2014, 23:50:21 »
Birşey soracağım bu araç ile 3000devirde 110 km hız yapıyorum, Carina e 2,0 gli
sizdede aynı devirde aynı hızmı var.

aynen tam olarak 3000 devirde 110 km hız yapıyor benimkiside araç 223 binde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #729 : Ekim 27, 2014, 09:00:12 »
benim de aynı. 3000 devir 110 km hız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • carina98
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #730 : Ekim 28, 2014, 23:50:56 »
3000 rpm 110 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #731 : Ekim 30, 2014, 10:32:49 »
arkadaşlar sis farı ile ilgili öncesinden de konu geçmişti. malum sisi farı bulmak zor olmayanlar için sis farı il ilgili kendim çözüm buldum. başka bir sisi farını kendim taktım. tampona az düzeltme yaparak. kabloları orda mevcutmuş zaten. diğer arkadaşlara faydası olsun diye ve nasıl olmuş yorumlarınızı almak için fotoğrafları paylaşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam arkadaşlar ben yüksel adana
« Yanıtla #732 : Ekim 30, 2014, 17:42:31 »
benim carina da 3000 devirde tam 120 yapıyo otomatik 335000 de

Mesaj Birleştirildi: Ekim 30, 2014, 17:49:13
zavoli var üzerinde lpg ilede 240 km görüyo 97 model ve 335 binde  42 litre gaz lada 100-120gidersen 480 km götürüyo bilginize arkadaşlar kimse 400000 km biter demesin toyotaya babakmazsan 40 bindede biter tabi beni arkadaşım da corona vardı km si 800 bin küsürdü buna ne diyeceksiniz saygılar ve kazasız binmeler arkadaşlarr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #733 : Kasım 03, 2014, 16:55:33 »
arkadaşlar carinalarda kaput altında izalasyon malzamesi orjinalde var mı? böyle olunca ben de yok motor ısınınca kaputtan dumanlar yükseliyor. hangi malzemeden yapılabilir ve ya ikinci el bulunabilir mi ? teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #734 : Kasım 06, 2014, 15:33:54 »
arkadaşlar carinalarda kaput altında izalasyon malzamesi orjinalde var mı? böyle olunca ben de yok motor ısınınca kaputtan dumanlar yükseliyor. hangi malzemeden yapılabilir ve ya ikinci el bulunabilir mi ? teşekkürler.

Osman Bey orjinalinde olması lazım zira benim arabamda var uydurma veya sonradan takılmışa benzemiyor, sanırım çıkmacılarda bulabilirsiniz!
psem yipe nape...!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #735 : Kasım 08, 2014, 23:34:59 »
Merhaba arkadaşlar önceki yazımda
Yanan bir Carina var demiştim. Sorunu bulduk yukardaki yazımda belirtmiş tim :)

Aracın calismama sebebini yine Biz bulduk. Yanan araçta geçen yazıda belirttigim gibi dispirator motor beyni elektrik tesisatı vs elden geçti. Tokat'ta 3 ustaya gittik.  Calistiramadilar aracı bizde acaba alarmdan dolayimi calismiyor dedik hatta Ustalara dedik her zamanki gibi derslendik :) neyse en son gittiğimiz ustaya dedik ki bu orjinal alarmli bir araç ateslemeye bagliysa calistirmayabilir. Neyse ustada dedigimizi yaptı ve alarmi devre dışı biraktik ve araç çalıştı :) bir çok carinada orjinal cenmax marka alarm vardır ve ateslemeye bağlıdır.  Araca giripte düz kontak yapsa bile araç çalışmaz. Ateşlemeye bağlı olduğu için.  Bu şekilde sorunu hallettik Tokat'tan aracı getirdik.

Bir arkadaş sormuş sanırım 2,viteste araç gel git yapıyor diye. Kendi ustama danistim görmemiz lazım dedi :)

Bizcede avans kendiniz yapabilirsiniz yapamazsanizda avans ayar makinası var  adını unuttum makinanın ama büyük kapsamlı özel servislerde vardır.  Avans ayarini yaptircam makina ile derseniz yardimci olurlar ama genelde ustalar kulak verip dinleyerek yapıyorlar. 
Osman beydi sanırım osman büyükkilinc hocam avans ayari dispiratorun hemen yaninda bulunan bir vida zaten görürsünüz.  Onu biraz gevsetip aşağı yukarı yaparsaniz dinleyerekte sizde yapabilirsiniz.  Genel ortada durur bahsettigim vida birde hava filtresini sokun komple ama boğaz kelebeği var onun içinde kurum vardır yüksek ihtimalle bir tane balata spreyi alın boğaz kelebeğine sikin temizlenecektir içi birde bu şekilde deneyindeneyin umarım faydali olur.  Yakinda facebook da Carina fan club açmayı düşünüyorum umarım bir çok Carinaci arkadaşa yardimci olabilirim herkese teşekkürler :)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2014, 00:09:59
Birde şu 400 bin gider meselesi için tepki aliyorum sanırım. Kimsenin aracını kotulemiyorum.. Lütfen yanlış anlaşılmasın. Türkiye yani ülkemizin gerek yolları bizim insanımızın hor ve dengesiz kullanması vsvs bu sebepten dolayı gitmez.  İki metre gidiyorsun ya çukur ya kasis. Yollar patates tarlası sanki bide şu var aracanizin ilk sahibi sen misin ? Carinacilar içinde çok nadir... senden önceki adam nasıl kullandi kaç defa yağını suyunu koydu.  Vs vs aracın ilk sahibi sensen belki. Aracin almanyada olsa gider ama ülkemiz şartlarında zor gider...

Size bir ustamin anlattığını anlatayım.  Bu abimizde 55 yaslarinda renktefiye ustası.  Ailesiyle geçen bayram yola düşmüş Edirne tarafina gidiyor. . Ustamdada Toyota Corolla 1.6 gli var.  Kendisi esnaf. Anlatıyor aracını genelde kısa mesafelerde kullaniyormus neyse tatile giderken. Aracın hakaret yükseliyor. Çekiyor benzinciye ordan bir usta geliyor. Diyor ki abi senin araba yürümez blog catlatmis vsvs diyor tabi adam aracın sahibini usta olarak bilmiyor. Tabi. Tamam kardeşim ben hallederim demiş neyse tel acıyor istanbula. Bana bir radyatör ve hortumlari getirin diyor radyatör ve hortumlar geliyor neyse bunları sokup takıyor. arac düzeliyor.  Şimdi ustamin dediği aracı hep kısa mesafede kullandık bir uzun yol yapttik radyatör patladı.  Arabaya bir antifirizi koyup 3 4 yil bakıp degistirmezsen yolda kalırsın.  Ustam diyor ki her sene antifirizi degistirmezsen araba ne yapsın iş yogunlugundan bakmamis yada unutmuş yaşı gereği.

İşin özü şu sen arabani seversin bakarsın en iyi şekilde bakimlsrini yaptirirsin senden önceki sahibi yağı kaliteli kullandimi antifirizi düzgün koydumu yağ bakımını hangi aralıkta yaptı. 30 lirayada yağ var 70 tl yede acaba hangisini kullandi.

Şimdi bu yazdıklarımı düşünerek yazın bana.  Yok 1 milyon gidermis gitmez gidecek tek bir yer var oda almanya ingiltere.  Vsvs en azından orda araca gerçekten bakıyorlar.  Burda. .....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 290000
« Yanıtla #736 : Kasım 10, 2014, 10:32:28 »
Gökmen bey merhabalar....
Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler, kronik dediğiniz bütün sorunları aynen yaşadım:) Özellikle yağ kaçakları ve direksiyon ile ilgili olan kısımları, arabamdan çok memnunum, çok hor kullanılmış olmasına rağmen dimdik ayakta, size birşey sormak istiyorum, aracımda siboplardan biri şıkırdama yapıyor, bilgisine inandığım birkaç serviste sibop daralması olsa lpg li araçlarda sıkıntı olur, ama sizde sibop gevşemesi var, çekişten memnunsanız bu şekilde binin sıkıntı çıkarmaz dendi, Allah var bende çekişine hastayım=))) Ancak  sibop ayarının bu araçlarda BULUNMADIĞI yönünde yaygın bir kanı mevcut, çünkü ayarlatmak istediğim her yerde bu tepkiyle karşılaştım, açıp bakan da olmadı gerçi hepsi bakmadan cevap verdi, ben çanakkaledeyim, bir istanbul ustası gibi usta bulmak buralarda zor, zaten tahminim çanakkalede 4-5 tane carina ya var ya yok:)) bu anlamda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim, eğer sibop ayarlanabiliyorsa tavsiyeli bir yerde ayarlattırmak isterim. Tek görünen sıkıntım o kaldı, şıkırtıya alıştım ama bu iyi birşey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #737 : Kasım 11, 2014, 13:00:21 »
Merhaba mehmet bey şuanda ustama sordum sifirdan motor yaptirdik. Ustaya bende hep yanindaydim ustamin dediğine göre sibob ayarları pul ile yapiliyor ustamin tavsiyesi rektefiyeciye gidip sibop ayarını yaptirmsniz zaten bu sibop ayarini herkez yapamaz ustamin dediğine göre genelde rektefiyeci yapar. 
 Istersen numara bırakın telefonda görüşerek yardimci olmaya çalışayım. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • carina98
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #738 : Kasım 17, 2014, 15:48:15 »
Osman Büyükkılınç bey;

sis farları fena durmuyor. tabi orjinali gibi de değil ama olsun, bence carina'da sis farı olmalı, öyle ya da böyle.
bi ara bostancı sanayi sitesindeki ustam 'çakma carina sis farları'ndan bahsetmişti, aynı orjinaline benziyormuş, bi daha gidince yine soracam.
ben de sağ sis farı arıyorum. bulabilirsem güzel olacak ama bulamazsam ben de ya böyle bir çözüm ya da çakma sis farı gibi bir çözüm düşünüyorum.
kaça mal oldu acaba bu sis farları...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #739 : Kasım 17, 2014, 20:33:59 »
arkadaşlar en son çare başka sis farı uydurmak ise ben fotodaki sislerin daha çok yakışacağını düşünüyorum

Honda-Civic-2006-2009-Sis-Far-Seti